Топла и задружна 18 финска тема

• 13 815
  • 311
  •   1
Отговори
# 60
Вече съм се излегнала на двора   grinning039 гледам, че някакви луди финландци се къпят отсреща   sport027 cold

# 61
Здравейте момичета,

Мама мерси за кафенцето  Hug

В Талин времето беше прекрасно, топлооо, хората разсъблечени, с една дума ЛЯТО   Nature Sunny Връщам се във Хелзинки и още със слизането ме лъхна една студена струя Зззззз. Виждам,че някой от вас също са се забавлявали на един от последните слънчеви и приблизително топли дни.
Пчели релаксира ли днес подобаващо?
Мимота къде са се къпали тези финландци, на двора ли? Незнам колко са откачени, ама че са само привидно срамежливи и тихи се уверих за пореден път. Седнахме с майка ми да хапнем на центъра в стария Талин и не можахме да си чуеме собствените мисли от крясъците на заобикалящите ни подпийнали финландци. Тук гласчето им не чуваш,а там се излагат, не разбирам защо  Thinking

Току що се завръщам от Естония и на кого да споделя мъката си , ми на вас естествено. На връщане пътувах с метрото до вкъщи и понеже си бях взела резервни обувки за пътуването и ги бях сложила прилежно в една найлонова торбичка и 5 минути след като слязох се усетих, че съм ги забравила. То бяха телефонни обаждания, то не бе ходене напред назад, само и само да си намеря безценните обувки, но уви...... Казаха ми,че не могат да дадат отговор в момента и ,че трябва да се обадя утре. Стискайте плаци да ги намеря,че направо съм в траур  Cry

Отивам да се уединя в мъката си и ви пожелавам лека нощ и сладки сънища   love001  smile3524

# 62
HUOMENTAAA!!!

кафе,чай и поздрав за всички!

http://www.youtube.com/watch?v=c-L3bJKG1Go&feature=related

# 63
Мрси за кафенцето пчели Hug , песничката е направо супер.

Днеска тук е едно мрачно... ooooh!

# 64
Здравейте   bouquet

Рали, гледам добре сте си изкарали с майка ти.
А защо финландците са по-разкрепостени в чужбина... ами защото са в чужбина  Wink
Там някак задръжките повече падат, а и нали няма шанс да ги види шефа или половинката как се излагат  hahaha
Не знам дали е заради това, просто си разсъждавам Simple Smile

Пчеличке, как стана сока от касис?  Hug
Хубави кафенце и песен   bouquet

Мимота, моржуват финландците, а?  Laughing
Аз не мога да си представя да се къпя в такава студена вода, но те ако имат закалка от малки  Laughing

Тук засега грее слънчице, но с тези облаци знае ли човек какво ще е след 2 часа  newsm78

Отивам да чета малко норвежки новини да се осведомя какво става, че тия дни съм в информационно затъмнение от разходки и излизания на кафе  Thinking

# 65
Добро утро, момичета! Аз не мога още да се събудя, че си легнахме след 5 часа сутринта.
Но тук поне е слънчево и смятаме да излезем и да се насладим на последните слънчеви лъчи.

Вчера бяхме на рожден ден, на който групата на моя приятел имаха уговорка да свирят. А те не свирят никак лошо, макар че не са професионалисти и не взимат пари. Финландците обаче не бяха особено трогнати и по дансинга се вихреха единици. Останалите си стояха по местата. После разбархме, че предпочитали да си говорят, а не да слушат музика ....  Sick Аз, лично не ги видях да се забавляват, дори и с "приказките" си.
Домакинът ни даде храна и се прибрахме вкъщи и си продължихме купона у нас  Grinning
Абе, на вас прави ли ви впечатление, че тия финландци се оригват под път и над път? Поне тукашните са такива. Изобщо не се притесняват, че не ме познават. И нямам търпение да кажа на чичо ми, който постоянно даваше за пример поведението на европейците, за да му кажа колко са "културни".

Рали, къщата на Юха е на брега на река и наоколо е доста живописно. Надявам се, че ще се намерят тези обувки. Ако не успееш - тъкмо повод да си купиш нови.

Щастлива, аз скоро ще моржувам, финландците са си свикнали и изобщо не ги мисля. Какво става с норвежките новини? Ние четохме пресата днес и в околността стават страшно много престъпления, аз съм изненадана, защото си мислех, че тук е доста спокойно и почти няма криминални прояви.

Приятен ден и ако нямате слънце .... ви изпращам   Nature Sunny

# 66
Ехооо, да се включа и аз.

Рали, дано се намерят обувките. Аз днес тъкмо казвах на приятеля ми, че е срамота, че цяло лято не отидохме до Талин. Но откакто се върнахме от БГ бяхме болни, аз по-бързо се оправих, но той цяла седмица влачи някакъв грип.

Иначе в БГ си изкарахме добре, макар и на бързи обороти, защото бяхме само за седмица.

А за финландците в чужбина, не ми се коментира като знам по Златни какви простотии правят иначе съвсем свестни хора. Явно така разпускат, както казва Щастлива далеч от очите на шефове и т.н.

Лека нощ от мен есенни "снежинки"! luvbed

# 67
Мимота, новините са интересни - скоро има избори и партиите се надпреварват да обещават хубави неща и възможни решения на наболели проблеми, всеки иска да реформира, някои искат да увеличават данъците (а други да ги намаляват), много се коментира за увеличения брой на нежелаещи да се интегрират чужденци в Норвегия (на мен това ми е болна тема също).
Иначе имаше интересна статия за баща, който решил да премести дъщеричката си в по-"бяло" училище, защото била единствената норвежка в класа си.
Та този случай разбуни малко духовете, едни го обвиняват в расизъм, други го поздравяват за решението ...
То бива мултикултурност, ама чак да си единствения норвежец в класа в училище с над 70% чужденци е малко прекалено  newsm78
Изобщо източната част на Осло се превръща в гето и норвежците бавно и сигурно се местят в западните квартали, където почти няма чужденци.
Такива неща.

Ралиии, дано си намериш обувчиците, мило  Hug

# 68
ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ!

# 69
Добро Утро дами!!!

Рали  съчувствам ти искренно за загубените обувки. Аз поне съм болна на тема обувки и ако си забравя някой сигурнио около мен няма да се седи от нерви #2gunfire Искренно се надявам да си ги получиш обратно.

Малко да повдигна настроенирето Би в този мрачен ден и да си представим,че е още лято...
http://www.youtube.com/watch?v=4NZjHKfbbiQ&feature=related

Таку-що ми доде резултата от ammattikorkeakoulu не съм приета. Другия път пак ще опитам-трудно се отказвам...

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 10:27 от mama_13

# 70
Здравейте снежинки!

Тук в БГ времето лети неусетно и ето, че дошло време за връщане! На 27 - ми летим за Ф.
Един месец тук ми се стори една седмица... newsm45  искам още!

mama_13, кураж за следващият път! И мен едно време не ме приеха първата година, после две висши изкарах!

А тези снимки и аз съм ги изтървала Марги  newsm78 !

Рали, дано се намерят обувките! Стискам палци!

То май като дойдат избори всички само обещават  Thinking

Лека вечер на всички !  Hug Hug Hug

# 71
Добър вечер снежинченца,

Виждам,че пак се събираме солидна групичка  Hug

Мимота и аз за това пусто оригване съм се чудила много. Уж претендират,че са възпитани, а си пикат (става дума за жените) в центъра на Хелзинки без задръжки. Просто свалят гащите и клякат Sick Но то явно всяка нация си има своите особености  Mr. Green

Щастливче ще бъде интересно да споделиш как се развиват нещата около изборите в Норге.

Мама както и сама каза има и следващ път. Явно не сме стискали палци достатъчно. Кога най-рано можеш да кандидатстваш отново?
И на мен са ми слабост обувките и ми е много тъжно за тях, най-вече,защото не мога да си купя същите от тук  Cry Днес отново звънях да попитам дали има нещо намерено, но уви... няма ги. Не мога да повярвам,че някой ще вземе да носи чужди обувки при положение,че си личеше ,че не са абсолютно нови, въпреки запазения им вид  newsm78 Но хора разни  Sad

МамаСеви,чакаме те със снимки от България.

Петенце хайде заедно в Талин. Аз съм За още едно ходене   Grinning

# 72
ДОБРОТО КАФЕ ПРАВИ УТРОТО ПО-ВЕДРО И ДЕНЯТ ПО-УСПЕШEН!
Хайде момичетаааа!

# 73
Добро утро, снежинкитеееееее!
Използвам, че днес имам "свободен ден" и да ви нагледам, че иначе все не остава време да стигна до компютъра....

Днес при нас обещава да е страхотен ден - пече слънчице, температурите са към 17' (по-късно дават да стигнат до 19-20') и просто съм решила да го оползотворя максимално този сигурно от последните летни дни! Flutter

Мама, наистина не е много приятно отрицателния отговор, но пък от опит знам, че много често важи приказката "всяко зло - за добро". Стискам палци за другото, което планираш да се получи, пък ученето - винаги можеш да го продължиш, стига да имаш желание, нали... Wink

Рали, чак мен ме хвана яд за тези обувки! И аз много мразя така да загубя нещо, което харесвам..... Дано се намерят, а ако все пак не стане - добър повод да идеш пак до там, от където си ги купила! Hug

МамаСеви, добре си си дошла при нас!  bouquet Наистина, броени дни минават бързо...Ще чакаме снимки, нали. Wink
А за снимките от РД-то на малкия - аз не съм ги качвала тука, изпратих ги на някои от момичетата, с които си говорим в скайпа, че не ми се искаше кой ли не да ги гледа...

Мимотка, на мен май не ми е правило впечатление, че така се оригват... Crazy ама сигурно е защото не живея с финландци. И по-добре, че каквато съм гнуслива сигурно нямаше да се сдържа да направя забележка на някой! bowuu

Абе момичета, на мен ли ми се струва или Пъпито наистина никаква не влиза вече при нас? newsm78 Какво ли стаан с това момиче, дано всичко да е наред при нея! Praynig

Сладурчета, хубав ден ви пожелавам!

# 74
Добро утро, момичета!

Мама, не се отчайвай. Живота е пълен с върхове и падения, важното е при падането да имаш сили да се изправиш и да продължиш напред. А нещата се нареждат, стига наистина да ги желаеш.

Марги, и на мен отдавна ми прави впечатление, че Пъпи скоро не е писала, дори проверявах, за да видя дали не е писала в други теми в бг мама, но не е. Дано само да е добре, а когато има време да мине и да каже едно "здрасти".

Рали, честно да ти кажа, аз леко скептично гледах на възможността да ти се намерят обувките в метрото /нали там ги загуби?/, но пък винаги има надежда  Peace . Поне като се сетя за метрото в София. Надявам се, че не са били ужасно скъпи и ще можеш да ги заместиш с още по-хубави  Hug  Но ти ме уби с изказването, че момичетата пикаели насред центъра на Хелзинки. Добре, че не съм го видяла това. Предполагам, че са били пияни?

Мама Севи, със сигурност тръгването от БГ ще ти е трудно, но си спомни, че преди няколко дни ти липсваше Финландия и ще можеш по-лесно да се настроиш  Hug

Пчели, сега чета статия в български сайт, че докторът на Майкъл Джексън го е отровил. Аз се чудя дали семейството му не търси под вола - теле, защото той си беше "подвижен скелет" и постоянно е бил на хапове. Освен, ако не намерят реален мотив за убийство, това обвинение на мен ми звучи нелепо.

Щастлива, как върви учението?

Момичета, приятен ден! Тук е слънчево и ми създава едно страхотно настроение. Сигурно съм нахална, но си пожелавам цял септември да е все така

Общи условия

Активация на акаунт