Любители на котки - тема 29

• 39 081
  • 445
  •   1
Отговори
# 300
Стефче,
опитай да разпръснеш върху пръстта кори от цитрусови плодове или с люти чушки. Или пък напълни саксиите с някакви камъчета, пък дори и от чакъл, които да му пречат да рови в пръстта.

# 301
Игуанке, аз точно затова викам да ме бяхте питали-  канон са по- скъпи от пентакс, а средниа клас не са по- добри, дори напротив. Едиствено им признавам 5Дмарк, но те са безумно скъпи. Както и да е, взели сте си вече. Да си снимате със здраве, да му се радвате. А за хуваби обективи се оглеждайте втора употреба, има много изгодни предложения. Вземете си един 50мм/1,4   Grinning  В него е истината. И аз снимам предимно с такъв, особено портетите на котаците.
За  ровенето в саксия - камъчета морски отгоре. Хем става красиво, хем помага да се отучат.
Моите цветя са малко и нависоко.
Но снощи ми събориха ютията, бяхме си легнали и се чу едно  - тряс! И мъжа- това апарата ли беше ...пу, пу, как можа да го каже. Аз да не съм луда да си оставя апарата на достъпно за котките място.

Да ви разправям снощи как ми изкара акъла Нико. Седя си аз тука на края на стола, уж за малко съм седнала. И като ме разлюля... скочих аз, викам - мъжооо, земетресение! И в следващия момемент гледам полилея не се клати, а Нико до стола, гони пеперудка.
Скочил е нашия на стола, без да го видя, само съм усетила разлюляването  #Crazy

# 302
  • София
tania67, момиченце е, не че си личи стана по-голяма на размери и по-тежка от баща си. Голямо прасе е, трябва скоро на диета да минаваме.  Grinning Последният път като бяхме на лекар не можах да я побера на кантара понеже не беше от голямите, но със сигърност има над 5кг.

За цветята аз нямам, опитах се да засадя веднъж котешка трева и всеки път изравяха всичко от саксията и навсякъде пръст и се отказах.  Rolling Eyes

# 303
Здравейте момичета,

След дълго отсъствие нахлувам във вашата темичка с едно въпросче. Ей тези неща някой да ги е ползвал, най ме интересува това за точене на нокти дали издържа дълго време :
http://www.hagen.com/uk/cats/addinfo/catit_design_senses.cfm
Въобще отзиви ме интересуват.   bouquet

И да се покажем колко сме порастнали:
Тук сме на 5 месеца  http://dstlp.snimka.bg/animals/sheryl.287684.9017999
Тук сме на почти 11 месеца: http://dstlp.snimka.bg/animals/sheryl.287684.13668562

dessitto - точно такава ГЛУПОСТ им купихме, някъде пролетта, в нея се слага малко специана котешка трева , от която котките уж щели да щуреят и да си търкат муцунките и гръбчетата в играчката и така там да им остава излишната козинка...
Думи нямам за тази играчка! Добре, че взехме само не я от комплекта, защото  тя струва 20 лв, другите бяха още по толкова.
Значи: първо котките ми веднага не проявиха интерес към играчката , а на третия ден, като подушиха тревата се надрусаха - БУКВАЛНО! Започна една агресия, едно хапане, тичане, блъскане, трошене, дране, просто станаха непоносими, накрая Барси, нали е по-тарикат се научи да обръща цялата играчка и по този начин тревата се изсипваше по пода и биваше разхвърляна на километри. Естествено, веднага сложих край на този ужас, като изхвърлих билката, почистих играчката и я сритах под масата, от жал, че сме дали все пак някакви пари. Сега само се чудя, кога ще я забрави мъжо, hahaha та да я хвърля в кофата за боклук . не си харчете парите за глупости, работа ще ви свърши една ръкавичка за сваляне на излишна козинка, от тези кръглите, гумени, струват 2-3 лева по зоомагазините, май.... Вземата "ръкавичката", тя е една кръгла гума с лента за захващане на ръката, вземате котката, излизате на двора, на балкона и започвате да я галите, след една минута започва такъв косопад, че ще се изумите,  откъде излиза толкова пух... Laughing , аз събирах по цели кофички с косми,  решила съм да си напълня една малка възглавничка от сатен с техните  косъмчетата, та да си я имам, като скъп спомен. Може и чорапки да си оплетеш  Whistling

Ето го сега и малкото, ужилено от оса котенце, което се възстанови, поздрави и ПРЕГРЪДКА  Heart Eyes

# 304
  • София
Анка благодаря ти много за мнението, тази играчка обаче струва едната към 60лв /тази за масажа/, а другата /за точене на ноктите/ 25лв.
Просто таткото е адски гален и исках малко с играчка за масажа да се отмена  Whistling, че само ходи по мен и мрънка да се гали и нищо не мога да свърша.
Трябва ми нещо ефикасно и бавно разпадащо се за точене на нокти, че двамата хубостници много зор много нещо. Препоръчай те нещо, ако имате време.

За космите до сега да съм си оплела китеник за диван  Laughing

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 19:52 от dessitto

# 305
Десито - точно тази първата я взехме за 20 лв, след като похарчихме 200 лв за други нещица на изложбата за котки в Музея "Земята и Хората", някъде през пролетта беше, не мога да се сетя. Явно заради изложението цените са били по-ниски, а може и защото бяха борси за котешки стоки... Втората изглеждаше много съмнителна, защото си беше от картон, а третата, не знам дали щеше да има ефект, като си помисля, те дори топчетата които им купихме с опашки, с връвчици не гонят, та камо ли да си завират лапите в това чудо, но ако имате малки котета, може да се зарадват.
Моят котарак си точи ноктите само от дърво и камък, като тигрите, изправя се на два крака на балкона и си ги точи от мазилката, от нещо дървено, каквото му попадне, последно беше издрал вратата на чисто новата ми тоалетка, та ми идеше да му изпиля ноктите  Rage (шегувам се).
Иначе, купихме  дъсчица за  точене на на нокти от зоомагазин, обаче те не я погледнаха, след това купих дъска за гладене, но малка, около един лакът, за пътуване. Заклещих я зад тръбата на парното и там започна само Анчето да си точи ноктите, Барси си продължи да си поддържа маникюра с мазилка... Накрая съдраха дъската, после проявиха внезапен интерес към дъската за нокти, защото беше близо до мястото им за хранене, та си правеха там нещо , като сутрешна гинастика...
Сега им взех нова, по-голяма дъска, но мисля да  взема и да ушия нещо за дъската за гладене, защото е доста по-широка и те обичат да си точат ноктите там...
Забелязала съм, че котките много обичат да си ги точат от дънки, така че сигурно с това ще я облека, наново - с някоя стара дънкова риза - ще използвам гърба за най-лесно... Това е изпитана технология, защото у дома при майка ми, тя беше направила същото със стара възглавница от диван, облече я с дънков плат (от дълнкова пола) и заклещиха под непотребен стол - Лео си ходеше редовно да си къса там. После пък  , направиха същото направо със стар стол - облякоха облегалката му с дънков плат и той започна да си се качва там и да калпазанства. Но никога няма 100 %  изход от неприятната ситуация.

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 20:29 от © Анка

# 306
  • София
Анка, благодаря ти много   bouquet

На снимките изглеждат много хубави , а то какво се оказа  newsm78. Ще се разходя по  котешките магазини, да видя нещо подобно.

# 307
Здравейте!!!
Как сме?
Вижте моя какво ми домъкна преди час  ooooh! Направо като ги видях  Shocked newsm09 Нямам си и на идея какво ядат ...какво ще ги правим незнам  ThinkingИ то не е само един ,а 3 ...

# 308
     Това ,мъжете,не са като хората.Втрещих се от гледката.И за какво ли ще ви служат тези твари?Не можеш да го галиш,гушкаш и цункаш.

# 309
  • София
Леле, Диди от къде ги намери  newsm78

# 310
  • София
Диди, не ти завиждам! Не знам и с какво се хранят. Иначе на братовчедка ми сина си купи тарантула и след 3-4 месеца я занесе уж само за лятото да я гледа майка му и си остана  Mr. Green. Вече 3-4 години се грижи за нея. Купува и хлебарки от зоомагазина/веднъж една си я беше изтървала в хола и я намери чак след няколко седмици/, лови скакалци...Ако и ти трябва с подобни твари да храниш скорпионите... Mr. Green

margita, да ти кажа ли от къде се купуват в София tooth? Освен скорпиони имаше най-различни подобни гадини Mr. Green.

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 23:28 от tania67

# 311
  • София
Тя Мери каквато е страхлива и подскача от сянката си само това ни трябва Joy

# 312
Не са купувани, а са донесени от гората из под камъните намерени  Mr. Green Моя надигал камъни и събирал скорпиони... Че и ме избъзика... били 4 и единия май го изтървал вкъщи... не  можете да си представите каква ми беше физиономията  Laughing Laughing

# 313
  • София
Моят мъж го ухапа един в Търново, поду му се ръката, но доктора обясни че тук не са така опасни като по другите континенти Mr. Green

# 314
Момичета , моля ви помагайте . Трети ден котаракът ми постоянно си ближе козината . Вета вчера каза , че било от жегата , но днес видях напълно оголено петно на хълбока му  / колкото монета от 10 ст. / Как и с какво да му помогна ?

Общи условия

Активация на акаунт