Любители на котки - тема 29

• 39 066
  • 445
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Ако има раничка, може да е гъбичка, а най добре го заведи на друг доктор Peace

# 316
Момичета , моля ви помагайте . Трети ден котаракът ми постоянно си ближе козината . Вета вчера каза , че било от жегата , но днес видях напълно оголено петно на хълбока му  / колкото монета от 10 ст. / Как и с какво да му помогна ?

Това е много разпространено по котките, които имат контакт с уличните си събратя, и не е страшно. Заведи го на вет и той ще ти изпише с какво да го мажеш. Една седмица го пази от децата, защото тези неща лесно се пренасят по ръцете и краката.

# 317
Добро утро  smile3507
Спи ми се, спи ми се... ама, не, една скукундрела трябваше в 7 да се обади на мъжа ми по работа. Че го и ядоса и ми отиде хубавата неделна сутрин.
Нико нещо му става напоследък. Не стига, че идваше да спи в краката ми (нещо, което не правеше), ами таз вечер се намърда между възглавниците и така спа при нас цяла нощ. На сутринта се размърка и мъжа го усети   Mr. Green  изпрати го да си мърка на земята, разбира се.
Котешка драскалка и аз си търся нова, че тази сегашната катерушка е доста разпердушинена. А и е много голяма, искам нещо, дето не заема място за малък гардероб.
Диди, и кво ще ги правите тези скорпиони? Ами ако котките бутнат бурканчето? За тях  едно ухапване или убождане може да е смъртоносно.
Деси, това е нашата катерушка. Много съм доволна от нея, макар че котаците ми са доста тейки вече и ако не е заклещена от 2 страни, я обръщат на земята като се хецкат отгоре. Точат си ноктите на колчето , катерят се по него нагоре. Само долу в къщичката не влизат много.

# 318
  • Варна
Здрасти и от нас Hug
Диди, тези скорпиони ме убиха направо ooooh! Знам, че в България има, но никога не съм виждала, толкова ли са разпространени, че твоят човек е намерил толкова много в гората? И какво ще ги правите наистина, май е по-добре като му мине меракът да ги върнете обратно.
djina 222,
карайте котето пак на вет. Може и алергия да е, може и да са гъбички. Кетя редовно се докарваше така през зимата, че и пролетта пак и се случи веднъж. При нея обаче се получаваха екземи по задната част на бутчетата, които от близането постепенно се оголваха. Вет каза, че е най-вероятно от мокрене - тя постоянно клечеше я на мивката, я на прозорците, а от конденза там непрекъснато беше мокро, въпреки забърсването. И като се намокри козинката, кожата се спарва, тя не успява да се подсуши добре и се изприщва. Четох, че при кучета често се получава през есента, когато ги разхождат във влажна трева, ама ето че и при нашето стана, явно е по-чувствителна кожата и. С едно кремче за 3-4 дни се оправяше напълно, само дето козинката порастваше бавничко. А откакто се стопли и тя спря да виси на мивката, не се е повтаряло. При вас може и да е друго, но само докторът може да каже. Не се тревожи, ще се оправи, но наистина преди да сте разбрали какво е, си мийте ръцете след като галите котето, че ако са гъбички има риск от пренасяне.
Теди,
твоят човек защо не обича мъркащи котки? Аз пък обожавам Кетя като ми мърка до ухото. Мъжът ми и той много и се кефи Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 10:45 от Месечинка виторога

# 319
Месечинке, за моя мъж и преди съм писала, че не обича котки. Чат - пак се разнежва и ги милва, или им дава  мръвка, но дотам.
Не ги иска в леглото, най- малко пък сутрин като му се спи. Мъркането и на мен ми пречи да спя, но пък ми е приятно поне 10 минутки да ми помъркат вечер или сутрин.
А аз сега боядисвам в детската стая. Нико виси до мене непрекъснато и следи внимателно какво правя. Дебне ми кърпата, с която забърсвам накапаното и като не го гледам я захапва и се опитва да си игае с нея. Преди малко излизам от стаята и му казвам - няма да пипаш кърпата! Той гледа разбиращо  Laughing И щом излязох, веднаха се присламчи към нея. Аз го видях през прозорчето. И само като извиках да се маха, хукна виновен, виновен  hahaha
И в боята се опита да бърка... голям помагач си имам.

# 320
да си платя глобата, че се позагубих  Blush  цък-цък със стрелките знаете как.. малко са ми заспали позите...ама изръчках дон Томасито за някоя друга поза.

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 17:50 от Thomasito

# 321
Thomasito - е като Гарфийлд, тъкмо гледахме днес един стар епизод от него.
Другото коте, което видях, не помня на коя от вас беше - което седеше в една къщичка за кукли, направо ме уби, такъв сладун, как му е хрумнало да се завре там, ама и аз какво ли питам  Party

За котето на джина: най-добре го заведете на друг ветеринар, този който е казал, че котето се ближе просто так от жегата си е абсолютно несериозен, как може да ви отпрати така ?! Не съм имала подобен проблем , ко не броим едно упорито близане на чурка  ooooh!, ама да не си припомням, накрая се оказа, че има малко кристалчета в урината и те са го издраскали и възпалили, минахме с мазане с антибиотик и диета.

# 322
Алфчи
(вчера бяхме на гости на кака ми и той добре си хапна остатъците от рибка  Grinning  )

и малко спам - едното ми хамстерче  Mr. Green до УФчица  Mr. Green (не обръщайте внимание на усмивките, ама от учене се лудва  Rolling Eyes

# 323
  • София
© Анка, за тази къщичка ли говориш?

Преди години моите все там си лежаха(снимките са от 2000 година)  Mr. Green. В началото децата им се сърдеха, че им развалят подредбата на мебелите, но после се примириха и къщата от кукленска стана котешка. Трябва някой път да я разтворя и да видя дали ще има същия успех като в детските им години  Grinning.

iguanka, Алф така хубаво е погледнал  Heart Eyes! И един въпрос извън темата коя от вас двете е каката? Бях останала с впечатлението, че Айсис е по-малката, а сега чета обратното  newsm78. Не, че е толкова важно  Mr. Green. И двете сте толкова нежни и хубави като съм ви виждала на снимките. И толкова младички! Успех с изпита!

Гале, а Томасито да не го гони мързела вече? Млад е - ръгай го да щурее  Mr. Green.

# 324
tania67  три сестри сме Laughing аз съм най-малката както си разбрала Wink

Томасито как ми се иска да го намачкотя Heart Eyes

# 325
Ted cat на аватара ти твоята котка ли е?
Писах по- подробно в старата тема  newsm78

# 326
Ani_ann, да, моя е, ама е мъжки -  не ви върши работа. 
Сестра му е по- пухена даже, но е тъмносива. Ако не са я кастрирали и им се занимава с котило мога да ви свържа.

# 327
Ще съм ти много благодарна !   bouquet
От котилото все ще има като него....
Не мога без тоя котарак , а той е вече на 9 годиниии
Пиши на лични , ако не те затруднявам
А за твоя казвали ли са ти каква порода е?

# 328
Аз им писах, но приятелката ми май е на море и не знам кога ще имам отговор.
Моя Бени го взех миналата година от една съфорумка, която пишеше тук в темата. Тя си имаше  котешко семейство - сив персиец и бяло- бежаво- сива  полуперсийка. Те и сега са си заедно котките, но при други стопани. Подариха ги преди няколко месеца.
Та от миналото котило си взех аз Бени, а приятелката ми тяхното женско. Бени е пухен като майка си, а сестра му много по- пухена, като баща си. Така че, ако се решат те на поколение, ще се получат  хубави котенца. Но пък не знам дали тя е полово зряла, още няма годинка. А песийките по- късно съзряват полово. Та тя ако не е разгонена, нищо няма да се получи.
Затова и аз още не съм кастрирала Бени -никакви признаци на разгонване няма, не маркира...

# 329
 Thinking ех , как не мога да кача снимка , но същия като твоя - с красива пухена опашка .
Подариха ми го преди години и вет. каза , че бил котак за маниаци и дори отказа да го кастрира - от тогава му търси мома  Laughing
Та ,той ми каза , че някой от родителите е норвежец!
Но ще чакаме сестрата на Бени да узрее - и ти си разбирач на котки! Peace
П.П. моя се казва Аспарух

Общи условия

Активация на акаунт