Красиво женско лице?

• 703 220
  • 5 576
  •   1
Отговори
# 315
  • UK
Мисля че от достатъчно постове (и достатъчно снимки, брр) стана ясно, че красотата все пак е субективно понятие. За мен красива например е и Никол Ричи, но се съмнявам някой друг да мисли така. Simple Smile

# 316
Последно вече.... Laughing не се спрях, ама се сещам малко по малко. Незнам какво мислите за тази жена, но на мен ми е много симпатична:
http://i.dir.bg/stars/images/features/f_17786325.jpg
http://img2.slusham.com/bojana_filipova.jpg
Има страхотно излъчване!

Да,и аз я харесвам.  

Ето един от най-големите майстори на перото  как описва красотата:

"Художникът би нарекъл хубостта на малката арменка класическа и строга. Това беше именно оная хубост,видът на която,неизвестно защо,ви вдъхва увереност,че виждате правилни черти,че косата,очите,носът,устата,шията,гърдите и всички движения на младото тяло са се слели в един цялостен,хармоничен акорд,в който природата не е сгрешила ни на йота;
  кой знае защо ви се струва,че идеално хубавата жена трябва да има именно такъв нос,какъвто беше Машиният,прав и леко гърбав,такива големи тъмни очи,същите дълги ресници,същия морен поглед,а къдравата и черна коса и вежди точно така подхождат на нежния бял цвят на челото и бузите,както зелената тръстика на спокойната рекичка.....Гледате,и постепенно ви обзема желание да кажете на Маша нещо необикновено приятно,искрено и хубаво,също тъй хубаво като самата нея."

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 12:53 от maraidara

# 317
  • София
Красива, но скована и превзета. Патосът в съобщаването на прогнозата за времето идва в повече. Така възприемам Божана.

# 318
Красиво женско лице?
За мене лично най-красивото женско лице е това на Анджелина Джоли!
Перфектно лице, никога не съм я виждала друга, оавен жубава:))) т.е. на снимки
както и да застане винаги е...красота! Каквато и физиономия да направи винаги е хубава!
Божествени черти, божествени, просто е неземна. Често слагат снимки до нейната на други известни и неизвестни/за сравнение/, ами бледнеят ми, всяка снимка, сложена до нейната, просто бледнее. Аз казвам, че жените се делят на: AJ и всички останали:)
ako това не е красиво лице, то тогава не знам кое е

/изказах мое лично мнение, не се натрапвам, уважавам вашите също, всеки с вкуса си!/

# 319
Мисля че от достатъчно постове (и достатъчно снимки, брр) стана ясно, че красотата все пак е субективно понятие...

Във физическата красота няма емоция.
Има формули.
http://www.photoshop-bg.com/gallery/maqpen4eva/788/4.jpg
Тя затова е признак на физическо здраве.

Емоциите върху лицето са по „духовната красота”.
http://bg.netlogstatic.com/p/oo/000/178/178149.jpg
Нея пък (пак по някакви формули) свързваме с интелект и психическо здраве.

Таз изложба на 20 страници за различни „красоти” се отнася.

# 320
  • UK
Това последното беше изпита за Реклама в НБУ от миналата година. Simple Smile

Не може да твърдиш, че няма здрави грозни хора, всички грозни са болни ли? Физическата красота си е абсолютно субективна - иначе няма как да има обяснение факта, че всички харесваме различни жени, важи и за мъжете, какво, просто тези, които не харесват общоприетите идеали за красота някъде бъркат ли?

# 321
Маргарита Левиева (но не е българка):

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 17:17 от Hanabi

# 322
# 323
Това последното беше изпита за Реклама в НБУ от миналата година. Simple Smile
Заинтригува ме, ама не разбрах кое точно е било изпитът.

...Не може да твърдиш, че няма здрави грозни хора, всички грозни са болни ли? Физическата красота си е абсолютно субективна...
Това разсъждение е пример за антилогика и е абсурд.
Не можеш да твърдиш, че физическата красота е "абсолютно субективна" и в същото време да обобщаваш, че има "грозни" "здрави хора".  Laughing

Физическите пропорции в човешкото тяло (вкл. лице) отразяват един кодиран механизъм за  функционирането на съответния организъм.
На оптималното функциониране му викаме здраве.
На външните физически пропорции, които му съответстват, им викаме "физическа красота".
И начинът на нейното възприемане е закодиран у всеки от нас.

Затова при рибата-чук "красотата" изглежда по друг начин, отколкото при полската мишка.
При човека изобщо - по трети. 
При различните раси - различен...

Някъде, някога бях чела, че красотата на едно женско лице се оценява обективно само когато е без коса.

За да се види и формата на черепа. Както и да се възприемат точно пропорциите на всички останали черти.

# 324
Блааа, ужас.
Предпочитам да си ги избирам по/с коси. Даже може само косите.
Отказвам да приема други гологлави жени, освен Скин от Скънк Ананси.

По другата тема кротко ще си замълча.

Но расите са нещо, което ме интересува живо. Имам приятелка от най-южните части на Китай - с афективна психоза. Грозна била, не-знам-си-какво била, плюс всичките му производни на това твърдение. А има най-правилните (екзотични, с леко европейски привкус) черти, които съм виждала. Може би пра-прадядо и е бил европеец, не знам, но това момиче е красиво, а тя самата се възприема като газена с валяк, само защото не се вписва в общоприетите норми на азиатската красота. Да, по-хубава е.  Simple Smile Но не го осъзнава..

# 325
  • Варна

Confused Направила си ги изроди... това ми идва малко в повече... Tired

# 326
Стига ве, мен пък остригана жена ми отприщва фантазиите.

# 327
  • UK
Холограма, точно в това е смисъла на всичко. Сигурно за всеки човек на планетата има хора, които да мислят че е красив и че е грозен, за пример мога да дам себе си, познавам човек, който ме мисли за едно от най грозните момичета, които познава, и такъв, който ме мисли за едно от най красивите. Просто вкусовете са различни колкото хората по земята и това е чудесно - и тук твоето твърдение за физическата красота и здравето малко идва не на място, защото, ако няма грозни хора, защо тогава има болни? И всички ли болни са грозни? Общоприето ли са грозни или как?

Снимката с момичето с маските беше изпита за Визуални изкуства - Реклама в НБУ последния път, дават ти снимка от този тип и трябва да напишеш за реклама на какво би била подходяща, защо, слоган, такива неща.

# 328
Физическите пропорции в човешкото тяло (вкл. лице) отразяват един кодиран механизъм за  функционирането на съответния организъм.
На оптималното функциониране му викаме здраве.
На външните физически пропорции, които му съответстват, им викаме "физическа красота".
Нещо не ми се връзват тези заключения.  Thinking
Здравето като измерение на оптимално функциониране, не се обуславя от чертите на лицето, които са обуславящите физическата красота. Здравето се определя от тургура на кожата, здравината на косата, ноктите, зъбите. Здрави такива могат да имат и хора с не толкова приятни външни черти, което не означава, че красавицата (според доста хора, но не и според мен) Анджелина Джоли, може да има нездрав вид. И не ми казвай, че тази жена без грим е олицетворение на пращящо здраве!

# 329
Confused Направила си ги изроди... това ми идва малко в повече... Tired
Аз съм ги направила ироди!? Ти добре ли си!? Случайно да виждаш, че това са линкове от сайт, а не мое лично произведение? ooooh!
Вече ви умопомрачава тази тема... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт