ОРГАМЕТРИЛ И БРЕМЕННОСТ!!!НЯКОЙ ДА Е ИЗПАДАЛ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ?

• 7 044
  • 10
  •   1
Отговори
Момичета, май съм бременна!!! Докторът ми каза, че като изпия Оргаметрила, на третия ден трябва да ми дойде. Днес е пети ден и още не ми е дошло.
Правих 2 теста днес. Единият беше сутринта (но не с първа сутришна урина) и се появи тооооолкова бледа черта, наистина едва забележима, дори не знам дали не си въобразявам. Другият го направих следобяд, обаче няма черта. Объркана съм...не знам какво да мисля. От сутринта опитвам да се свържа с доктора за съвет, но без успех. На всичко отгоре съм леко притеснена - ако евентуално съм бременна, Оргаметрила, който пих 5 дни дали няма да навреди. На листовката пише, че е противопоказен при бременност.
Всяка сутрин като се събудя усещам болки в корема, все едно ще ми дойде, с тази разлика, че преди менструация болката е локализирана ниско долу, а сега е по-скоро около пъпа. В момента, в който се надигна от леглото и болката изчезва...което е доста странно. Зърната на гърдите ми са доста подути, но това може и да е ефект от Оргаметрила все пак.
Дайте съвет, някоя изпитвала ли е такива странни болки.

# 1
Точно в същата ситуация съм изпадала! Оказа се, че не съм бременна, дойде ми 7 дни, след като спрях Оргаметрил-а.
Не се притеснявай излишно. Ако все пак има бременност - тя най-вероятно няма да се задържи. Ако все пак се задържи - няма да има проблеми за ембриона.
За болките в корема и гърдите - нормални са.

# 2
Точно в същата ситуация съм изпадала! Оказа се, че не съм бременна, дойде ми 7 дни, след като спрях Оргаметрил-а.
Не се притеснявай излишно. Ако все пак има бременност - тя най-вероятно няма да се задържи. Ако все пак се задържи - няма да има проблеми за ембриона.
За болките в корема и гърдите - нормални са.
Благодаря ти Норе:)
Току що успях да се свържа с лекаря.
Каза ми утре сутринта да направя тест с първа урина, дори и да ми се е привидяла втората черта, все пак да направя пак тест.
Толкова ли зле влияе оргаметрила върху бременност? Наистина ли опасността е голяма?

# 3
Опасността е по-скоро при закрепването на ембриона. Не се тревожи, най-вероятно няма бременност, просто си видяла изпарителна черта. Успех!

# 4
Знаеш ли друго кое ме притесни...трябва да следя БТ. Първите 2 дни от приема на оргаметрила - БТ се повиши. После спадна до 36.9. И днес отново е 37.2. На какво се дължи покачването, не трябва ли да спада с намаляването на прогестерона в организма?

# 5
Преди и по време на менструация БТ се покачва, знам го от собствен опит.
Най-добре иди на лекар, да си сигурна.
Стискам палци   Praynig

# 6
Здравейте,
имам следния проблем:Предписаха ми Оргаметрил за лечение 15 дни по 2 таблетки на ден.Последният ден,в който пих хапчетата имах полов контакт и презервативът се скъса.Това беше вчера и сега не съм сигурна дали трябва да пия Ескапел,защото до този момент взимах оргаметрил?Тотално се обърках,тъй като някъде се споменава,че оргаметрил действа като противозачатъчно,а другаде,че нямало проблем със забременяването...Генекологът ми каза,че е противозачатъчно,но не засегнахме изобщо темата за това негово действието.Ще бъда много благодарна ако някой може да помогне по въпроса!

# 7
  • София
Здравейте,
имам следния проблем:Предписаха ми Оргаметрил за лечение 15 дни по 2 таблетки на ден.Последният ден,в който пих хапчетата имах полов контакт и презервативът се скъса.Това беше вчера и сега не съм сигурна дали трябва да пия Ескапел,защото до този момент взимах оргаметрил?Тотално се обърках,тъй като някъде се споменава,че оргаметрил действа като противозачатъчно,а другаде,че нямало проблем със забременяването...Генекологът ми каза,че е противозачатъчно,но не засегнахме изобщо темата за това негово действието.Ще бъда много благодарна ако някой може да помогне по въпроса!
От кой ден на МЦ започна да пиеш Оргаметрил?

ПП. Не е нужно да пиеш нищо - до 10 дни след последния прием на Оргаметрил - трябва да ти дойде М.

# 8
Значи действа като противозачатъчно? ooooh! Иначе го започнах в четвъртък на 16.12.

# 9
  • Стара Загора
И на мен ми се беше наложило да пия Оргаметрил ,но доктора изрично ме предупреди да се пазим, защото няма противозачатъчен ефект. Мисля ,че има противозачатъчен ефект само когато се пие от първият ден на менструацията. А когато е от14 ден -няма.

# 10
Аз за последно пиех оргаметрил,по предписание и ми дойде 2 месеца след това,и то мн. оскъдно. Чак сега стана горе-долу нормален цикъла, но се удължи от 4 на 6 дена. Още не е добре регулиран.Той не е противозачатъчно,но е с много нежелателни ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт