Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 10

• 74 859
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Дорка това Ви е 11 пост. Прекалявате. Информирала съм модератор.

# 346
  • София
Ljuboznatelna, извинявай не беше удачно да сравнявам децата с ДЦП, но това само идва да покаже, че проблемите са различни. А звънчетата се слагат на краката на децата с ДЦП, за да може като звънят, те да се ориентират къде са им краката или да ги стимулира да протегнат ръка към краката си. Зашиват се например коледни звънчета на чорапите. Така може и едно по-малко бебе или дете на 1,5 години да го стимулираш да се наведе или завърти. Това са ми го казвали двигателни рехабилитатори.

На мен ми се иска като се уталожат малко страстите да помислим, къде може да отиде детето на shefcheto в София, те са били в 2 държавни заведения, чакат 2 години място в трето, там където ходят за мен е малко непознато, а и може би е добре да ходят на 2-3 места. Трябва интензивна работа и да намерим хора, които да работят с него за постигане на резултат.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 14:22 от TanyaMG

# 347
  • густо майна Филибето
TanyaMG , не става въпрос за проблемите, а за подхода. Глен Доман е по-известен с програмите си за ранно развитие, които се прилагат и при аутизма. Самата ти направи една чудесна презентация, включваща картина, надпис и звук. По този начин,по методиката на Доман, с достатъчно упоритост, едно дете на 3-4г може да бъде научено да чете. Заради добрата си зрителна памет и особеностите си, за аутистите е по-лесно да се научат да четат цялата дума, без да я разделят на срички и букви.
Всъщност изобщо не исках да намесвам ДЦП, но книгата, в която подробно е описано как работи мозъкът, касае именно ДЦП. За съжаление не е у мен , за да бъда по-точна.

линк на руски: http://www.kid.ru/rebenok/index.php

# 348
Izvinete che pisha na latinica neshto deteto mi napravi na klaviaturata predi malko i ne moga da go opravia.Tanche,na nas za sega ni e dobre v tozi centar.Blizko ni e i neka pohodi oshte malko za da se vidi dali shte ima efekt.Mnogo se nadiavam da ima zashtoto na deteto mnogo mu haresva i otiva sas jelanie.

# 349
  • густо майна Филибето
А на мен лично са ми полезни такива "сблъсъци" и различните гледни точки. Един път няма, всеки който се сблъска, трябва да избере своя път. Не може да пеем всички в един глас, не е нормално просто.

# 350
Дорка това Ви е 11 пост. Прекалявате. Информирала съм модератор.

Цитат
Спустя еще полтора месяца мы узнали результаты тестирования: у Дени не обнаружили отравления тяжелыми металлами, зато нашли разросшуюся кандиду в кишечнике и  аммоний в крови и анемию в крайней стадии (железо было на нуле). Кроме того у Дени обнаружили массу пищевых непереносимостей кроме непереносимости глютена и казеина. Для того чтобы подавить кандиду нам назначили нистатин, чтобы убрать анемию назначили железо в больших дозах, аммоний мы выводили одиночной аминокислотой при помощи препарата Citrudex. Диету нам сказано было обязательно довести до ума. В идеале диета должна быть ротационной, т.е. один и тот же продукт мог быть повторен в течении дня несколько раз, но должен даваться не чаще чем раз в 4 дня.

http://www.autismwebsite.ru/history_of_Dennis_2.htm

http://curezone.com/forums/fm.asp?i=289770

# 351
  • София
Много е важно терапевта като обясни, покаже, разкаже нещо - дали ще бъде чут?Защото ако две майки четем една и съща статия или слушаме една и съща лекция - ще чуем различни неща.Всяка една от нас ще чуе това, което я засяга пряко според нуждите на своето дете, а ще пропусне покрай ушите си излишната информация за друг тип дете.Съответно преразказвайки чутата лекция или прочетената статия ще я преразкажем пречупено според своя мироглед.Този на когото я преразказваме ще чуе само нашето обяснение пречупено по начина по който сме разбрали.Объркващо е да вземе правилно решение.

Не визирам Деси   Hug

dorka14 - прочетохме те вече, но сме прости.Зарежи ни да си трошим главите   Grinning

# 352
За учебаната година ме питахте, другата седмица свършват 3тия срок и ще дават "бележниците", 1 седмица ваканция и почва 4тия последен срок. четвъртия свършва декември. После почват януари новата учебна година. Май на 13ти. Мени се точната дата от година на година. Тук има 4 срока и според дните които учат се измества напред назад започването и завършването на учебната година. Трябва да са учили точно определен брой дни, а когато има почивен ден нали се пропуска и затова се мести./имаме 100 почивни дни -празници - неработни тук.../ Голямата лятна ваканция е от някой си декември до някой си януари. Варира между 4 и 6 седмици, тази година се пада да е 4 седмици.
Аз записах Малкия батко вече в масовото. Не получихме отговор от специализираното досега, та ща неща нещата се решиха без мен - нали все пак трябва да е някъде записан. Ако не му излезе в последствие място в специализираното няма да мога да го запиша късно в масовото. Аз съм доволна - така избора го направиха обстоятелствата, а не аз. Учителката му каза, че ще се справи. Да не ви обърквам , тук ги записваме година за година, той си е вече в масовото училище близо година в предучилищтния клас, т.е. ще продължава там.

Някой друг направи ли експеримента с кутиите? Интересно ми е да видя дали при всички ще се получат еднакви резултати.

# 353
Аз само да си кажа как рускинчето от Канада извличало
амоняка от кръвта на детето си Party
В линка и се споменава за лекарството Citrudex.
Ето това намерих за Citrudex в Интернет

Citrudex Oral
Back to Drug Overview
What conditions does this medication treat?

Citrudex Oral may also be used to treat:

High Amount of Ammonium in the Blood, Inherited Deficiency of Arginosuccinate Lyase, Inherited Deficiency of Carbamyl Phosphate Synthetase, Ornithine Carbamyltransferase Deficiency, Arginase Deficiency, Lysinuric Protein Intolerance

А иначе историята на рускинчето и нейното детенце Денисчо е от този сайт-
http://www.autismwebsite.ru/history_of_Dennis.htm

като някой от диагнозите и кръвните картини на детето
са описани на втората страница от историята Peace  Simple Smile Crossing Arms

# 354
  • София
Ох, момичета и аз мисля, че не е чак толкова лошо темата да е по-бурна, иначе все едно и също си казваме и честно казано за почти 3 години вече ще си правим само копи-пасте на старите мнения. Та така може и до някое действие да достигнем.
Но е абсолютно вярно, че всеки начин на работа, всяка терапия зависи от детето, майката, семейството. Дори и едно и също да ни накарат да правим, пак ще го направим по-различен начин. Децата като чели израстват на 3-4 годишни периоди и през този период се прилагат много неща.
Приятна вечер   bouquet

PS Деси, този експеримент с кутиите за 5 годишно дете приложим ли е - мислех да го направя с 6 кутии и 2 или 3 предмета newsm78

# 355
  • густо майна Филибето
dorka14 , вече ми е смешно. Дали майката на Дени би направила цял сайт за диетата, ако нещата опираха само до амоняк. Това някаква подигравка ли е?

# 356
dorka14 , вече ми е смешно. Дали майката на Дени би направила цял сайт за диетата, ако нещата опираха само до амоняк. Това някаква подигравка ли е?

зато нашли разросшуюся кандиду в кишечнике и  аммоний в крови и анемию в крайней стадии (железо было на нуле). Кроме того у Дени обнаружили массу пищевых непереносимостей кроме непереносимости глютена и казеина. Для того чтобы подавить кандиду нам назначили нистатин, чтобы убрать анемию назначили железо в больших дозах, аммоний мы выводили одиночной аминокислотой при помощи препарата Citrudex.

ТОВА е пълно описание на кръвна картина-
казва, че желязото е ниско,
а амоняка висок,
а и след като се споменава Кандида, това сигурно означава, че в кръвта и урината има и
други токсини Grinning Laughing Sunglasses
Какви бели прави повишения амоняк в кръвта е широка тема..........
а това дете е било с амоняка в кръвта,
докато бъде диагностицирано Sick

# 357
TanyaMG, опитай с по-малко кутии/предмети. Според мен трябва да намалиш само броя на предметите  Thinking Идеята е да са достатъчно много кутии/предмети за да ги запомня детето "нацяло" и достатъчно малко за да запомни все пак предметите какви са.
Т.е. не да запомни - тук е мечето , през две кутии кубчето, това ще му е лесно дори ако го преместиш, защото ще запази поглед на кутията с мечето и ще знае, че 2 кутии от нея е кубчето.
Според мен почни с малко кутии/предмети и ги увеличавай докато стигнеш до 8-10 кутии и брой предмети колкото помни без да го местиш. Т.е. да намериш максимума на това което ще запомни. Предела така да речем.
Направи го няколко пъти без да го местиш, и после ги срийте предметите, го премести и го питай къде са Simple Smile
Ако не ти се занимава пробвай с по-малко, ама наистина ми е интересно дали при всички деца ще се получи такова изместване. Как им мислят главиците милите само - много интересно  Mr. Green

# 358
  • густо майна Филибето
dorka14, ти май само това си чела в този сайт Joy Ок, не оспорвам амоняка, но да беше се поровила малко повече. Забавно ли ти е?

# 359
dorka14, ти ни от намек ни от натъртване разбираш май...
Всички тук сме чели сайта на Елина, на Деня амоняка му е най-малкия проблем. И в никакъв случай той не е проговорил за 6 месеца. Това дете е минало през повече терапии отколкото всичките наши деца накуп, През години и години наред безглутенова/безказеинова диета и тежко хелиране, инджекции Б12, Нистатин и тн.н ит.н. ... И до ден днешен прогреса при детето и идва изцяло от терапиите, при тях това е АБА най-вече. Детето е със СИД също и са правили и сензорна терапия. Напоследък съчетават и с някакви домашна сензорана програма по  Глен Доман, която е на основата на Томатис - все Сензорно стимулиране... Мноооооооооооооого години след като е открит амоняка.
Така че моля те не ни натрисай така нещата, още повече както каза Катина - който не иска да си чупи главата. Няма нужда да ни го натътваш постоянно и да спамиш така.

Има отделна тема за безглутенова/казеинова диета, част от децата тук са на такава, моето включително, можеш да идеш и пишеш там.

Мадам ли съм незнам, ама щом ти харесва така ми викай - на мен не ми пречи  Joy

Общи условия

Активация на акаунт