Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 10

• 74 945
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Аз сьщо давах на мойто дете от това лекарство преди време.За сьжаление много го превьзбуждаше и се наложи да го спреме.Всяко дете е различно и може при вас да не стане така .

# 451
Благодаря ти за отговора,дано и при нас няма проблеми Simple Smile

# 452
  • София
Преди няколко месеца Зламома беше попаднала на специалисти работещи с йонен детоксикатор.Тогава се разрази спор - това е, или не е алхимия и шарлатания.Намерих  това
Цитат
Методът на йонната детоксикация се основава на научно откритие, удостоено с Нобелова награда за химия през 2003 година, което доказва възможността за възстановяване на нарушения електролитен баланс в човешкия организъм в резултат от натрупани токсини, отпадни и вредни натрупвания, продукти на съвременния начин на живот.
От Тук Тоест - нещо получило Нобелова награда - не е шарлатания според мен.

Имаше хубава статия във в. Седмичен труд от 29.07.2009г. по въпроса.

# 453
Изгледах предаването от 18.09. Хареса ми - поздравления. Особено ми допаднаха думите на водещата накрая - че това е един урок за децата, който няма къде да научат  Peace. Сложила съм линк към предаването в първия пост.

# 454
  • София
Много се радвам, че в темата се появиха още хора. Hug
Може би в такива случаи е добре,  по-рано да пишете и да насочите Дорка или да й зададете въпросите си, така че тя да си подобри комуникацията. Иначе и аз бях видяла интересни неща в последните й постинги, но дори тя не ме разбра, а реши че я иронизирам. Sad Имам резерви към някои от твърденията й, като това  да дава чист цинк на дете на 2 години и че детето е казало първата си дума след това. От друга страна ми беше интересно как протича ранната терапия при тях. newsm78

paraplanercheto, много се радвам за дъщеря ти. И моята рисува по подобен начин, сега тренираме, че тялото е голямото кръгче Simple Smile И аз искам да помогна за обобщаването на брошурките на сиси, и да направим нещо по идеите на Деси.
Мисля, че всеки е силен в определена област или има желание да се развива в нея - дали арт проекти, да подпомогнем някое дете, да вдъхнем кураж у някое семейство, разяснение на права и закони, всичко ще е от полза и са крачки към формиране на родителска общност. Иначе ще си пишем едно и също, това е неизбежно.

# 455
  • София
В този форум пишем много хора, и има правила, които спазваме всички.Трябва да има правла, и трябва да се спазват - навсякъде - както е и в живота.Дорка беше помолена поне два пъти да спре да пише натяквания за амоняка по 2-3 последователни поста.Беше предупредена как да цитира мнение без да товари с "чаршафите" цитати - поне от двама модератори по два пъти.Мислех си първоначално, че тя е някакъв аспергер и не разбира адекватно какво говори или чете.Изуми ме обаче когато написа след последното предупреждение за изтриване на постовете и, ако не спазва правилата нещо подобно:
Взимаш гъбата, отиваш до чешмата, мокриш гъбата, изтриваш дъската, изписваш втора дъска, септември ще бъде май.Това ми прозвуча като - вие и да ме изтриете, аз пак ще си пиша каквото реша ха ха ха.
Много ясно, че ще бъде изтрита след такова подигравателно тънко чувство за хумор.

# 456
Отново искам да добавя линк-а с координатите на Д-р Елена Колс(Elena Koles),DAN,която всички познават от сайта на Елина.Тя работи в Чикагското село Northbrook.Има радиопредаване в пряк ефир по 14.30АМ.Ето линк:
http://www.u-ok.net/autism.html
Видовете тестове,които провежда:
http://www.u-ok.net/testing.htm
И защо решихме,че обикновеният педиатър ще назначи ДАН тестове?
 newsm78

# 457
  • София

И защо решихме,че обикновеният педиатър ще назначи ДАН тестове?
 newsm78

Значи аз изпуснах малко диалога, щото бях на село да си копая нивичката  ooooh!, но последно разбрах, че Дорка е правила на детето си ПКК, изследване за показания на амоняк и витамин Д - на своя глава.Записала си е час за невролог и алерголог - пак на своя глава, защото много чете по химия.Любознателна и препоръча да прочете какви тестове правият ДАН лекарите, но Дорка не и отговори.Не отговори и какви терапии прави с детето си.Освен нещо да съм изпуснала докато копаех.Много ме е яд - изпущих сеира  Crossing Arms

# 458
  • София
Да, и аз не бях тук по празниците, коментарите ми за Дорка бяха на базата наблюденията ми до петък.

Calathea, много успехи на Мими в училище, чудесни снимки!   bouquet

И честит рожден ден на Любознателна, дори и с един ден закъснение  bouquet

# 459
Тъй като и аз съм изпуснала явно последните реплики, не мога да се включа с достоверна информация. Но, не мисля, че ги беше направила изследванията на своя глава /поне докато ставаше дума за амоняка/. Доколкото си спомням, някой беше попитал кой е назначил изследването за амоняк и Дорка отговори, че е местния лекар в селото, в което живее в Америка. Тъй като незнам как е медицината в развитите страни - това някакси не ме учуди.

# 460
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗА ПРЕДАЖАНЕТО НА КАФЕ ОТ16 6 2009 ДАЛИ САМО АЗ НЕ МОГА ДА ГО ОТЖОРЯ ИЛИ НЕЩО Е СПЕКЛО

# 461
Ами не. Не си само ти  Sad. Явно са го изтрили. Ще го махна от първия пост

# 462
От последните постове на Дорка не сте изпуснали много защото освен ,че цитираше Шекспир и нарече майките тук ПАЧИ ПРОСТИ май друго нямаше .И аз да се похваля нещо за мойто детенце.От няколко дни може сам да си отвори шишето с вода ,пие и после се мьчи да затвори ,но още не може.Изведньж сам започна да отваря капачката.Това е нещо сьвсем дребно но все пак е напредьк и аз толкова се радвам .

# 463
От последните постове на Дорка не сте изпуснали много защото освен ,че цитираше Шекспир и нарече майките тук ПАЧИ ПРОСТИ май друго нямаше .
Не , че я защитавам, но ей така за протокола да отбележа, че не е обиждала майките пишещи тук. След като изтриха всичко , обръщението беше -" Защо ми изтрихте постовете пачи прости..." . Което мисля, че е по-скоро към модераторите , но разбира се  не го прави по-малко грозно .

shefcheto , браво на момчето! Напредъкът никак не е дребен. Така се случва - с малки стъпчици само напред  Hug

# 464
Линковете ги има в сайта на Елена - справка първия пост. Има ги там от години. Дорка е с БАН, затова няма да пише. Като и мине и спре да иска да прави "реалити шоу" с аутистичното си дете е добре дошла. До тогава след като изрично каза, че комуникация с нас не желае, да си пише в тетрадка. Обида към модераторите е описана като една от причините за БАН, като не само това правило наруши.
Айде стига сме си приказвали за нея. Достатъчно дълго бе търпяна, то има има толерантност, ама чак пък толкова...

Общи условия

Активация на акаунт