ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ

• 11 650
  • 146
  •   1
Отговори
# 30
На мен ми се ще да има повече кошчета за боклук, при това да се изчистват редовно. И може би да се сложи табела, че фасовете също са боклук и мястото им е в кошчето, а не на земята.

Ако площадките за игра са далеч от улици и паркинги - също би било добре. Или поне да са подходящо заградени. В квартала има една-две заградени, но са толкова недомислени!  ooooh! Общо взето ни малките могат да си играят, ни по-големите деца. Да не говорим, че заграденото пространство едва побира три-четири деца. Уредите вече са потрошени, в повечето случаи опасно.

Да са здрави и поддържани уредите. А не веднъж като ги направят (и да си оставят ръцете) и повече никога да не се занимават с тях.
Би било добре да са обособени кътове за различни възрасти, пространството да е по-голямо, а не всичко на куп и децата взаимно да си пречат.

това е и моето мнение, но след като се усвоят парите, край Rolling Eyes

Така изпотрошиха чисто нова дървена площадка в Дружба 1 за 2-3 мес #Cussing out, а въпросът беше да се забива по някой гвоздей от време на време.

# 31
  • На дивана, под юргана
Според мен ето това е наистина добра детска площадка:

http://images26.snimka.bg/005985930-big.jpg
http://images26.snimka.bg/005985931-big.jpg
http://media.snimka.bg/0162/006579541-big.jpg

Намира се в заграден парк - достъпът е безплатен, но вечер се заключва и осветява. Има фитнес уреди за всички възрасти... съоръжения за децата от всички възрасти. И както всички могат да се досетят ... за съжаление, не е в България.

# 32
Еми няма и да има-то това иска пространство, каквото тук Няма все пак....то си е цял парк.

# 33
всички пък защо си представят веднага модерно кафе с пушещи хора.Ако е кафе или сладкарница лятото открито с детски мотиви и забавачница,с кът за рисуване или такива идеи.Май днешните майки нямат много въображение:))))))))А за цигарите да не говоря.Аз лично съм непушачка,но съм сигурна че полвината от вас ще си палнат и на пейчицата една цигарка.Не си мислете че и така не вредите.Дали на стола в кафето  или на пейката все едно:))))))) smile3546

Извинявай, но не си в час.Това е клуб и такива има достатъчно.Говорим за Площадки в междублоковото пространство.
Въображение?Да пльосна детето на някой друг и да рисува, вместо да отидем на една площадка и да начертаем дама?Или да Измислим на какво да играят, въпреки създадените неудобства изисква много повече въображение, отколкото да оставиш детето в клуб с някакви занимания, докато пиеш кафе.Такива клубове има по 10-ина на квартал, не е да няма.Воала-който иска да ходи!

Та в духа на една друга тема-не е и добре, да е една, голяма с много съоръжения площадка, именно за да няма преселение и струване-всички там да ходят.Идеята е да се сложи Люлка, пързалка и пясъчник/евентуално/ в карето между блоковете.Не бяха нужни чак с ограждения и какво ли не тук там, а просто-пред всеки блок по люлка и пързалка един брой.Навремето поне беше така и беше ок-имаше равномерно разпределение , а не скупчване на една градинка, където не можеш да видиш къде ти е детето, па чакаш ред за люлка-това не е нормално-да чакаш на опашка за люлка....

# 34
И сега да се включа  аз /която създадох темата/, имах предвид изцяло детски площадки, дори и паркове, междублокови и всякакви други. А сега да обясня защо създадох темата. Ще се прави детска площадка във Варна и искам да събера идеи. Така че ви благодаря предварително за съпричастността!

# 35
Браво,Нушчо!!! Къде беше досега? Ето една страхотна идея-изложена изчерпателно и най-важното БЕЗ ЗАЯДЛИВОСТ! Така трябва да мислим, по-освободено , да дадем малко воля на мечтателното в нас... newsm10

# 36
"...Да myraya и аз така разбрах темата,но май всеки гледа да уреди собствения си блок с детска площадка(всеки с проблема си)...."
И ти не си в час, извинявай.Какво значи да се Уреди всеки?Та това Го Имаше.На всяка площадка имаше.Нормалното е на площадката отпред да има люлка.
А да има и по едно паркче за цекия квартал, с много съоръжения от показаните на линковете тип  е коренно различно.Такова нещо не е удачно и няма как да се постигне в междублоковото пространство така, че да е адекватно.И се получава кофти изпълнение.На малко пространство това няма как да стане.
В Сф имаше такива места-в Борисовата/парка на цвободата/, в Заимов, на Витоша...и на други места имаше.Но това са Паркове, с достатъчно място за разполагане на подобни съоръжения.На площадката пред блока-няма как да стане.Но пък и на всяка площадка имаше по люлка и пързалка.Или катерушка и пясъчник.Ей така, по едно-две неща имаше-достатъчни за Ежедневието.А разнообразието идваше от възможността на родителите и мобилността в гдара-имаше адекватен начин да се придвижиш до парковете, да се качиш на Витоша и т.н. и т.н.Сега без кола си е мисия, която те скапва още на първия час пътуване към заветния парк.

ПП.Относно моловете-еми, сори, не съм ги аз построила, нито искала.Това е съвсем Различна Тема.Темата е за площадките.
И има огромна разлика в това дали ще се прави в парк или на площадка между блоковете-все се нарича Детска Площадка, нали?
Само варненци ли трябваше да пишат в темата, извинете....или говорим за детските площадки навсякъде.Ако ще се коментира само Варна, да си ходя. Laughing
Та-ако ще се прави площадка на Достатъчно пространство-съоражения-бол-имате да избирате и да слагате каквото ви душа иска.

# 37
повечето линкове, които са дадени предполагат едно доста голямо пространство. нещо като малки паркчета.
което, за съжаление, в София вече е мираж.

за мен една добра площадка /пак на голяма площ, обаче/ е площадката със слона в Борисовата градина. разделена е на 4 части за различните възрасти и сложността на съораженията е съобразена с това. също и люлките - от най-бебешките, до тези, които са само въженце и дъсчица.

иначе идеаланата площадка според мен се намира във виенския зоопарк. цялата е от пясък, пръст, дърво и въжета. уникална е.

а идеалните ползватели са тези, които докато си люшкат детето, не си хвърлят фаса на площадката /нещо, което виждам постоянно/.

# 38
Пилета, аз разбрах, но няма как да се коментира-къде да е.
Аз казах елементарно е-ако е в парк е едно, ако е между блоковете е различно.И да, между блоковете такова не може да се постигне, може в парк и е логично да пътуваш до парка.
Та-да обобщим, не са в час тези, които смятат, че всеки драпа за неговото си, това е смешно.Нормалното е, да не се изпльоска такъв тип недомислена площадка по начин, който повече пречи отколкото да разнообрази.Имам преки наблюдения.Ако мястото е малко-получава се скупчване на безумно много народ/деца/баби/майки/ в малко оградено пространство.На такова място е по-разумно да се сложи люлка в единя край и пързалка в другия.И да ги има пред блока на всеки, а не да прекосиш пет улици, за да се добереш до заветния кът недообмислен и да се набуташ в тясното пространство.
Следващия вариант е място да има.Такова място е едно-две за квартал, а в някои го няма.Там, където е останало-моля-има достатъчно да се разположат уредите така, че да се виждат хората между тях.Ако е в парк-още по-добре-и за големи за катерене и за малки ще може да се сложи.
Та, като става въпрос За Всякакъв тип детска площадка, има куп неща, с които се съобразява и се мисли.
Независимо какви и къде площадки-няма как да стане.То затова е плачевна картинката, именно щото се прави независимо и както дойде-дайте да сложим там Кът....А най-добрите примери могат да се постнат, но не са приложими.Не и на всяка цена и навсякъде.
Фиорес, говорим за Всякакви детски площадки, или не си в час? Wink Laughing
Такива не са само в парковете.Ясно е, че в парковете място има и се създават кътове.В Борисовата има, хехе, имаше и криви огледала в северния май навремето-и виенско колело имаше...въпрос на време и политика на управата на града е.Не е до родителска инициатива и постване на люлки -западен тип.Та-ако искам парк-моля-има, ако искам още по-зеленина-моля-Витоша ми е под носа.Но там детски площадки....някак смешно звучи и не е да няма.Има.И едно е да водиш за разнообразие детето там, друго е ежедневната разходка, която предполага, че си в междублоковото пространство.

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 11:02 от пенелопа

# 39
Харесвам детската площадка, която е до CCS от към булеварда. Не харесвам пясъчниците, защото са страшно мръсни, а какъв прахуляк се вдига.... и децата го дишат. Също така, не ми харесва безумната идея да се сложи люлката до пясъчника  ooooh!

# 40
Сандрин, сподели за каква площ става въпрос, защото темата беше за Всякакви площадки, но стана ясно, че  не е за всякакви, а главно за такива по-просторни и разположени в парк.За тези площадки идеи има наистина много, с един сърч излизат. Laughing
Пясъкът е лош в пясъчниците-това е драма, наистина.Не се слага "правилният " пясък просто, и се вдига прах от него.

Отделно, ще насоча вниманието ви към кошчетата за боклук.Такива са сложени по тези кътове, но на подобни площадки Никой не минава да чисти, кошовете не са към чистотата, преливат, кучетата ровят и сутрин е зарината една подобна площадка.
Ако ми остане време-ще снимам довечера Няколко подобни площадки-колко недомислено е направено, макар и ново, и колко зле изглежда, кой играе и как на тях и как са кошчетата.
Та-кошчетата, ако не се чистят лично от обитателите на подобен кът-от чистота не минават да ги изхвърлят периодично.

# 41
Ako има голям парк на разположение е хубава идея за :

http://news.plovdiv24.com/32467.html

обиколка на парка.
Също може да се използва идеята за статичен влак.Там и малки и по-големи деца могат да играят, децата обичат да пътешестват.Такова влакче, занемарено и ръждясало стърчи самотно по Канала, от дясната страна между спирката на НДК и Синьото в СФ, за който има представа, но разбира се-може да е в съвсем друг вид влакчето и от други материали.
Къщичката на баба Яга.Имаше както в парка на свободата/днес Борисовата градина/ така и на Витоша.Добавям и съществуващия кът с интересни пързалки с възможност за катерене и един лифт при спортен комплекс Спартак.

http://www.alfabg.com/index.php?p=category&cid=1&page=1

Ето тук можете да видите, че също има разделение на уреди за различни пространства..Има икономични Laughing има и уреди доста по-обемни и интересни.А какви ще бъдат избрани и как разположени вече е въпрос наистна какво място има, как е разположено, какъв е точно парцела.

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 11:58 от пенелопа

# 42
http://www.varna-mladost.com/plugins/autogallery/autogallery.php … g&newwindow=1
това е реална площадка във Варна, може би е най-хубавата в целия град.

# 43
като гледам последните снимки се сещам за още една препоръка- да има дървета и сянка.

# 44

на някои от тях чак на мен ми се доиграва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт