Рамадана на вратата чука ,да го посрещнем с усмивка -123 арабска

• 26 335
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Нямаш милост, НСЕ.  Tired Искам торта.  #Puppy dog Подгонил ме е среднощния въглехидратен глад... Как можа този разкош в панделка да ни показваш.  Naughty
Кажете тогава някой хубав египетски филм да си дръпна.

# 106
  • Varna
НСЕ Hug
Златни ръце имаш бе Душатааааа. Hug Hug Hug Ябълчицата иска торта ама няма да я огрее защото ще и стане мъчно за фасадата на тортичката newsm47
Така, че за мене и за още някой дето не му се спи се полагаааа. Другите май сте на диета да не се стискам тогава много а...... newsm47
ЯБЪЛЧИЦЕ- я си изтегли един египетски филм по добре smile3521 хич не поглеждай към тортата

# 107
  • сред маслини и портокалов цвят
Срам нямате с тия среднощни разговори за торти. Mr. Green Добре, че ометох една кутия течен шоколад, та ви чета с безразличие...почти.  Laughing

# 108
Епълке, има една много забавен комедиина поредица, театрална, мисля че е сирийска – Me no terrorist, но никъде не намирам субтитри, пък било то и англиийски. Май ще се наложи да науча езика за да се посмея.  Grinning
А за игрални, има много добри палестински – Rana's Wedding и Paradise Now. Друг който е много подходящ за идващия празник е The Message(мисля че режисъора е сириец, но живял в Америка).

А това с определянето на начална дата за Рамадан  е много объркващо. В Турция са решили да е от утре, и тук, в ДЕ заради тях, това се води официално като първи ден на говеенето(използвам правилния термин, нали  Heart Eyes).  Та моят арабин без да провери как е по техните земи, щеше и той от утре да почва, добре, че ви прочетох и проверихме как точно стоят нещата – само Турция и Либия са утре. Е, не се ли гледа един календар, и една луна, от къде идва това разминаване?  newsm78

# 109
Май го обърнахме на чат.  Blush Дано не мине голямата метла.   Whistling

Делтичке, точно така - филмче е истината. Хем за фигурата по-полезно, хем ще си разширявам светогледа. Демек храна за душата и глад за дупето.  Mr. Green
Иначе и аз не опитвам докато готвя. То и по тази причина всеки път различно ядене сготвям, едно с едно еднакво няма.  Blush Все нещо ново бутвам, все нещо променям.  Embarassed Ама ядивни ги докарвам.  Grinning
Последно в Бг е от събота, така ли? Няма да сме с Турция?  newsm78
Беба, мерси много за идеите за филм, сега ще огледам в нета.   bouquet
Ясмин... с това споделяне не подобри ситуацията.  Tired Сега осъзнах, че и шоколад не бих отказала.  Blush

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 00:18 от Golden Apple`

# 110
  • София
Ябълке и останалите желаещи ,
Ето линк към множество филми  с участието на Адел Имам.Принципно са предназначени за гледане онлайн, но можете да  ползвате заглавията им на английски като ориентир при търсенето на сайтове за сваляне на торенти.Без регистрация във въпросния сайт имате право на 8 филма, после ви спират кранчето. Mr. Green.
http://www.adelimamfilm.com/viewfilm.php?Id=77&speed=adsl
Иначе аз повечето египетски филми с английски субтитри съм гледала по телевизия Nile.

# 111
Офф, вижте на какво попаднах.  ooooh!

http://info.rozali.com/knigi/p5808.html

НСЕ, супер  Hug 8 филма са си ехееееееееее колко много.

# 112
утре ще снимам тортите и ще се разберем за пропорцията - мъниците са дашни.
а Me no terrorist  е на ливанския театър в щатите - те имат някои страхотни пиеси с Им Хсен (Ум Хусейн) и Им Иляс (Ум Елиас).

# 113
Аз пък не харесвам Адел Имам ,и за мой най -голям ужас винаги когато пътуваме по автобусите пускат негови филми  Sick

# 114
  • София
Ааааа, Деси, има и хубави.. ThinkingА че самият той не е особен чаровник, в това спор няма. Peace
Дадох  линк към негови филми, тъй като , както казах по-горе, най-често срещаните, поне от мен, по Nile TV  филми със субтитри на английски са баш тези с негово участие..
А иначе нали знаеш от преди, че моята любима героиня е 'съпартийката ми' Ум Хиро Mr. Green

# 115
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро !
В разговора за сериалите няма да участвам, че те ме изнервят, но виж за тортите съм готова да се включа сериозно. Да ви дам бърза и вкусна рецепта за нещо като торта или сладкиш, кой както иска .
Във формата за печене се карамелизира захар. Още преди да изстине се нареждат парченца плодове, цитрусови по рецепта, ама аз съм слагала и ябълки и круши и ягоди, каквото имам. Може да се оформят фигурки, кръгчета от парченцата-според фантазията ви  Simple Smile
После отгоре се изсипва смес за кекс и се пече. Като е готова се обръща и се украсява по желание. Да ви кажа честно за сместа си имаше пропорции, ама аз съм ги забравила отдавна и слагам всичко на око-нали съм си парче технолог  Joy
А моята малката щерка онзи ден ми обясняваше , че кара колело, защото е по-бързо и по-превозно.
След всичките тези среднощни и сутрешни сладости - чаша горчиво кафе:

# 116
Вчера цяла нощ дебнах луната, ама не я видях  Simple Smile

и аз не харесвам Адел Имам, доста противничък, не знам защо е всеобщ любимец  Sick

Деси, ето ти рецептата за торта Гараш, даде ми я колежка, каза, че е мн лесна и винаги сполучлива.Още не съм я пробвала.

Продукти:
8 яйца
1 1/2 чаша смлени орехи
1 1/2 чаша захар
1/2 чаша брашно
3-4 съпени лъжици какао
250гр масло
течен шоколад Финети

Делят се жълтъците и белтъците. Белтъците се бият на твърд сняг със захарта. Жълтъците се разбиват с 3лъжици захар, 3 лъжици вода. С дървена лъжица се бърка и се смесват  Б и Ж, добавят се орехите, какаото, брашното.  Фъф форма за печене или тавичка се слага хартия за печене/вестник подмазан с мазнинка, изсипва се тънак слой от сместта, около 1.5 см. Пече се, ще си прецениш колко. В зависимост от големината на формата трябвало да излезнат 4-5-6 кори/блата.
 Разбиваш част от течния шоколад с маслото. Слепваш блатовете с тая смес. отгоре тортата я мажес само с течен шоколад. Украсяваш с кокос, орехи, бадеми или квото искаш.
А блатовете било хубаво да ги напръскаш с ром/коняк  Laughing Аз си мисля да напръскам с течна ванилия

# 117
След цяла нощ приказки за торти, ви поднасям една за закуска. Вижте какво правих цяла нощ за вас.  bowuu Нали от утре, поне половината отбор отпада за пиенето на кафе заедно, поне днес закуската да е на ниво.  Mr. Green

Отивам да тичам, за да изгоря калориите от тортата...   Animal Snail

# 118
  • по пътеката
добро утро, дами! ех, добре,4е се стегнах накрая, 4е да издържа на  тортените предизвикателства!ама теди, желиранки ли са плодовете?ина4е това ние любима торта у дома и бързо става!жалко,4е си ми дале4е да ми демонстрираш един трансфер!  chef bowuu  bouquet
либия винаги е  на хендек от другите! ние запо4ваме на  22, мъжо така каза, днес ще го каже  главният имам!казват,4е се о4аква  бум на неразположения и дори може да се стигне до президентски указ за  да няма инциденти!аз полеки4ка намалям храната и без това с пробванията от вкуснотиите у бг си подложих няколко кила, ама  пък един път се живее! ще се присъединявам като се прибера!
аз пък с4итам,4е адел имам си е явление в египетското кино, особено със сатирата и иронията  към морала и изобщо обществото,към предрасъдъците и проблематиката на отношенията! особено  филмът за разменянето на  християнин и мюслим и как се усещат всеки в  4уждата кожа. както и американската му одисея, критиките на разни злободневни теми и явления-тероризъм, краденето на пари от фондациите, отнемането на  жените ъс силата на парите и властта!
аз харесвам истори4еските им филми, ама нямат субтитри и съм голяма питанка,4ак досаждам!непременно гледам магребските филми на известните творци от нашия регион,които третират също много злободневни теми, като арабжираните бракове, самотата, хомосексуализма, проституцията, дрогата, затворите и асоциализацията на хората в семействата без  духовна връзка, проблемите  м/у поколенията!
последните, обикновена са с френски субтитри и доста по понятни като диалект!

# 119
Аз пък няма да си взема от вашите торти! Crossing Arms    Не ми харесват и не ме съблазняват!  Naughty

Това последното беше опит за самовнушение, нали от известно време не ям сладко и този път показах постоянство, от което и самата аз съм изненадана...

В навечерието на Рамадана нещо ме тормозят греховни мисли  newsm78 Мятам се цяла нощ в някакво полусънно състояние и решавам, че ми се пуши цигара. С ментов аромат. Да уточня, че спрях да пуша преди 10 години, мъжа ми преди 2...никакъв шанс да намеря цигара вкъщи, да я изпразня, и после натъпча с изсушен джоджен....

Алвера, и аз имам непоносимост към сериалите, но те уточниха, че става въпрос за образователни такива. Мерси за кафето.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 10:22 от Monsoon_rain

Общи условия

Активация на акаунт