Кърмене на плажа - проблем ли е ?

• 3 541
  • 19
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Сигурно ще ми се смеете за въпроса но имам следния проблем - след 3 дни заминаваме за морето , а щерката ще бъде на 5 месеца и понеже се кърмим най-много през 2 часа и денем и нощем, се чудя - като идем на плажа и като дойде време за кърмене , а аз преди това съм влизала в морето, мазала съм се с разни масла , полепял е пясък по мен - няма ли да е малко нехигиенично кърменето  .....моля споделете какво да правим  newsm78 Единственото което ми идва на ум е да забърсвам гърдите с мокра кърпичка, но пък достатъчно  ли ще бъде  Thinking

ППП. Пиша от профила на сестра ми (да не се чудите за лентичката) - но пък и тя още кърми та и пред нея стои същия въпрос  Laughing

# 1
Ние си живеем на морето, малкия сме го водили сравнително рядко на плаж, но пък ми се е случвало доста да покърмя.

Най-голямото удобство ще ти е душ, ако има наблизо. Аз не бих си мазала гърдите с плажно мляко. Това, което правех аз е, след като изляза от водата да отида да си измия гърдите, да махна мокрия бански и да сложа потник, за да съм готова за кърмене. После пак си се преобличам в плажно облекло и така до следващото кърмене. С мокра кърпичка може и да успееш да се измиеш, но не е лошо и с чиста вода да се изплакнеш. Пясъкът е голяма досада. Това е, което се сещам, но мога да кажа, че моето дете е със силна имунна система, и не съм го стерилизирала прекалено и плажът не му е дошъл като шок откъм бактерии. Може на някое детенце да му дойде твърде мръсен, знам ли.

Абе почиствай редовно ръцете и гърдите и може да си спокойна.

# 2
Ще ти кажа аз какво правех:
Не съм мазала гърдите си с нищо, надявам се да са били достатъчно защитени от горнището на банския. Душ нямаше около нас, за това носех със себе си памучни тампони, напоявах ги с минерална вода и така почиствах  зърната и ареолите. Преди това с мокри кърпи, за по-сигурно.
Като цяло - не ми пукаше особено. Това което правех ми се струваше съвсем достатъчно.

# 3
Няма от какво да се кахъриш Wink-трябва ти една бутилка чешмяна/минерална вода, за да измиеш полепналия евентуално пясък и солта от водата Peace
Не мажи ареола-зърна с пл.масло или каквото там ползваш..за да не се отдръпне бебе от вкуса, а и е химия..
Ако ползваш мокри кърпи-пак изплаквай заради вкуса от тях Wink
Весело моренце Party

# 4
  • София
За първи път ходихме на море когато Мъри беше на 6 месеца.
Не съм си мила гърдите на плажа, сучеше си направо така, както са солени от морето.
Следващите две години когато сучеше още по плажовете също не съм ги мила преди сукане.
Последната ни кърмаческа снимка е точно от плажа: http://media.snimka.bg/0209/006673904.jpg
Не казвам да не си миете гърдите на плажа, напротив, щом това ще ви действа успокояващо - добре, но не е нужно да се вманиачавате чак пък и с мокри кърпи, тяхната миризма е доста силна (и по лично мнение неприятна на вкус).
Представете си да си избършете някоя сочна вкусна ябълка с мокра кърпичка... Sick
Сина ми тогава го слагах в басейнчето му (пълно с морска вода), а той много плискаше водата с ръчички и по лицето се плискаше - а после се облизваше и си лапаше ръцете. Смятам, че тогава е поел доста повече гадости отколкото от гърдите ми.
Личното ми мнение, е че така си изгражда по-добър имунитет отколкото да е в стерилна среда.
Но, това е личното ми мнение, исках просто да ви кажа, че не е чак толкова страшно да не се стерилизирате.

# 5
Людмила, страхотна снимка, накара ме да се усмихна. И аз кърмих на плажа тази година, май беше само веднъж, най-много два пъти, не съм се мила, не съм мазала гърдите с плажно мляко, нямахме проблем след това.

# 6
имайки предвид децата плажа колко пясък вода , че и водорасли понякога лапат веднага щом стъпят на плажната ивица , не мисля че ще е фатално ако суче направо според мен тампон със сладка вода е достатъчно , мокрите кърпички са си химия аз не бих ги ползвала за целта

# 7
  • Германия
Няма от какво да се кахъриш Wink-трябва ти една бутилка чешмяна/минерална вода, за да измиеш полепналия евентуално пясък и солта от водата Peace
Не мажи ареола-зърна с пл.масло или каквото там ползваш..за да не се отдръпне бебе от вкуса, а и е химия..
Ако ползваш мокри кърпи-пак изплаквай заради вкуса от тях Wink
Весело моренце Party

Именно това правех и аз, с минералната вода се поливах и..кърмачетата си сучеха без проблем. Мокрите кърпички остават един горчив вкус  Sick

# 8
кърмех и на басейна и на плажа. просто поливах малко минерална вода или се къпех на душовете. няма никъв проблем.  въпреки че моето попораснало кърмаче сучеше само от глезотия - защото се превъзбуждаше от новите работи.  Mr. Green

# 9
Първото "кърмещо лято" ползвах едни кърпички за почистване на гърдите за кърмачки (мисля, че бяха на Чико, но не съм 100% сигурна). Голямо бърсане  Laughing
Втората си цокаше с пясък и водорасли  Mr. Green Оцеля.

# 10
  • Пловдив
Благодаря ви момичета за съветите    bouquet, ще измивам с вода вярвам че няма да има проблем   Hug

# 11
Ако не можеш да измиеш, можеш да използваш мокрите кърпи на Чико за гърди, те са без аромат и вкус.

# 12
МТВ вече ти е описала как става! Никакъв проблем не е!
Приятно моренце! Първото лято, когато детето беше на 9 месеца беше най- лесното. Нямаше дилеми какво и къде ще яде, кога икъде ще спи  Mr. Green

# 13
Поливаш се с вода ,и готово.

# 14
Аз си носех бутилка с вода и се миех.

Общи условия

Активация на акаунт