И най-малкото ни ЮЛЧЕ на годинка вече стана (тема 125)

• 13 108
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
леле Белинда, мислиш ли, че нещата са добили толкова сериозно измерение ooooh! Едва ли проблема е в теб и начина на възпитание, може би просто детето преминава през някаква фаза от развитието си Thinking

Вече така сме си свикани с този начин на живот, че си мисля, че ако постоянно си беше тук и всеки ден се чепкахме за дребни нещица от ежедневието досега десет пъти да се бяхме развели
ние близо два месеца сме постоянно заедно и вече е прескочил границата ми на търпимост(предполагам и аз неговата)направо не съм мислила, че дребните неща от ежедневието така могат да смазват взаимоотношенията между хората

Иначе като цяло доста ми харесва да пребивавам във Варна. Може би защото знам, че е временно WhistlingВремето е супер, Алекс страшно много се кефи на плажа, разходките са супер... Обаче е станала голямо диване. Много се тръшка и изпада буквално в истерия. Започва да се дере за нещо свръх дребно, удря си главата в пода, блъска с юмруци. Направо умирам от срам като се случи навън. По 10 минути не можем да я успокоим Tired Като я вземем да я гушнем започва да дере, да хапе, да щипе. Направо се чудя от къде толкова злоба ooooh! Днес поредната истерия беше за един калкулатор, който и взех от ръцете, защото му вадеше копчетата и ги дъвче. Ей за такива тъпотии ми се тръшка и мисля, че в скоро време ще я ошамаря, поне да знам за какво реве Crossing Arms

Наистина стават хубави картофки само с 1 лъжица мазнина. Единствения недостатък е, че стават по-бавно /около 40 мин./ и количеството на една доза също е по-малко от обикновения фритюрник
Нинче, само картофите ли стават толкова бавно newsm78 Примерно тиквички или някаква риба? Или самата технология на пържене е толкова бавна, за сметка на малкото количество мазнина/

# 241
  • София
Ами Тони, сериозни са дотам, че не мога да се справя с него на моменти, имам нужда от малко помощ, не че си мисля, че е болен или нещо такова Simple Smile Просто не искам да допускам да се задълбочи проблемът, защото детето очевидно е "трудно" и изисква особено внимание, не искам да занемарявам положението и да си бия главата после.
Много ми е любопитна реакцията на хората, когато стане въпрос за лечение на душата Simple Smile Когато ни заболи зъб и през ум не ни минава да чакаме да мине от само себе си, но когато ни заболи душата, обикновено решаваме, че е период и ще мине, ако споделим с комшийката Simple Smile Не мисля, че това е правилно.
За фритюрника - бавен е с всичко, даже с картофите бил най-бърз Crazy Аз също го бях харесала, но почетох за него във форума и се отказах - не мога да почвам да готвя два час предварително, сори. Като измислят нещо хем здравословно, хем бързо, ще им стана клиент Wink

# 242
  • София
Amarinova, фритюрника със всичко е по-бавен : едно 30-40 мин. си трябват. Ние сме го ползвали предимно за картофки, но общо взето както и с много други неща, които сме купували, сме най-активни в ползването в началото, като го купим, а сега например сигурно поне 2 месеца не сме го ползвали, а в началото не можехме да му се нарадваме и буквално всеки ден ядяхме картофки, които стават наистина супер Simple Smile На мен лично не ми пречи особено, че е толкова бавен, защото както казах сме го купили и ползвали предимно за картофките и като ги сложа във фритюрника и забравям за тях поне 30-35 мин. и после само ги вадя Simple Smile Поне знаеш, че са правени с толкова малко мазнина, че на всчики дриги картофки им трябва мнооооого мазнина. Ние предишния ни обикновен фритюрник ползвахме изключително рядко, например.

# 243
  • София
Само 2 стр. прочетох и .......Белиндааааа, помоооощ  smile3514 и ние сме така  Cry Изпускам го Дени, губя контрол, не съм вярвала, че ще стигна до тук.Ужасно много агресия има насъбрана в него и за всичко реве и се тръшка  ooooh! /Допълнително магдалена ме допобърква/ абе искам си жълтата книжка и да си ходя  Crossing Arms
Аз мисля, че ревнува  Cry , ох не мога да се справя, казвам ви.Любо хич не ми помага на последък, а имам нужда от помощ за Маги.Искам някой да я вземе и да му обърна внимание на Дени  Cry детенцето ми страда, а аз само му крещя  Cry
Категорично съм решила до 1 месец да отбия Маги.Събота и неделя не съм я кърмила през деня, голям рев беше"гранде скандале"  ooooh! Всички ни разбраха., но не си носех помпата и ме заболя гърдата и склоних и я накърмих  Rolling Eyes От утре съм категорична  Naughty През деня повече НЕ  Stop Само вечер и през нощта.И после махам вечерното .Чакам да видя какво ще пропие/май ще е кисело мляко/ и спирам  Stop
1  година е достатъчно, няма да си травмирам другото дете, край Crossing Arms

Така при нас  Rolling Eyes затова не пиша.

# 244
И Яна е така на моменти, тя също се нерви и използва подобни изрази като Ники, аз бях същата като малка, но повече тихо недоволствах и си ревях от яд, а тя пищи или тича да дере и щипе  и удря... Аз не я удрям, не и крещя, наистина съм супер търпелива, в смисъл, че не имитира някой, просто не знае как да си контролира или на къде да си поведе емоциите, когато е бясна. Понякога се опитвам да я гушна и успокоя, а тя ми се мята като диво зверче в ръцете, обикновено истериите са, когато е много изморена  - и се почва - сега що ме изкъпааа, искам да си седя винаги мръснааааа....ей такива... Днес избесня, защото се опари на гореща вода и без да разбере и мацнахме малко масло на пръста, като разбра и подивя - защо сме го направили като не е искала, така повече щяло да я боли и тн
И тя ревнува заради кърменето, а и като цяло има нужда от повече внимание, тя сама си го казва понякога.

Аз се притеснявам, че не ми вярва, в моментите, когато искам да я успокоя - например да и намажа раната с нещо си или в други ситуации, ако я е страх от нещо, че ще се счупи, скъса, че еди кой си няма да дойде или ще затвори еди кой си магазин - просто си решава нещо, че ще е еди как си и не ми вярва на нищо, което и казвам. В момента не се сещам за пример просто, но основно е свързано с някакви страхове.
Но и аз съм такава или поне бях като малка.

Ето останалите ни снимки, едните с пейзажи, другите с хора и места

http://www.facebook.com/photo.php?pid=2200677&l=9854d16846&id=825003417

http://www.facebook.com/photo.php?pid=2200965&l=1da38fd5be&id=825003417

http://www.facebook.com/photo.php?pid=2201650&l=4ae68ed08b&id=825003417

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 01:52 от ДеЩоВиди

# 245
Когато ни заболи зъб и през ум не ни минава да чакаме да мине от само себе си, но когато ни заболи душата, обикновено решаваме, че е период и ще мине, ако споделим с комшийката Simple Smile Не мисля, че това е правилно.

ами ако се окаже, че знаеш повече от психолога?  Simple Smile на мен наскоро ми се случи -  уж добре вървеше разговорът, но следващия път като се видяхме, се оказа, че изобщо не е схванала посоката на мисълта ми Simple Smile

# 246
Тони,с Алекс ми се случи така.Изпадна в истерия и като си захапа ръката,чак "оградка" си остави.Когато се повтори,започнах да я галя и целувам и да казвам че не се прави така.Задържах ръката да не се хапе и повече не повтори.И аз се чудя от къде тая злоба в това малко човече  Rolling Eyes
Белинда,Кети  spoko

# 247
Веси, а защо вие не отидете при таткото?  Rolling Eyes

Свеки е болна и няма да дойде на време. Пепи и Ния ще се гледат сами, но мен ме устроива повече така. Днес ще отиде за първи ден на ясла. Само преди обяд за сега. Приготвих й раничка с неща цък (снимката ще е видима само за хора с регистрация във фб, защото не е от мой албум и не мога да я направя видима за всички). Между другото - има много хубави и евтини (по 10лв) детски пантофи в Метро, ако на някой му трябват. Поръчала съм кухня и тази седмица пак от Херр бебе. Оказва се много вкусна храната и Николета я хапва. Но тя си яде малки количества и по наблюдения на майка ми.

В Барселона не съм била и не мога да помогна.

Мая снимки не намерих.

Лек и според ден на всички и да не забравите да си гушнете децата и да им кажете, че ги обичате  Wink

# 248
Джоли, във ФБ не се отваря и от потребители. Казва, че съдържанието на папката не е достъпно.
На мамите с две дечица - голямо гуш Hug . Наистина не ви е лесно. Тия дни сестра ми с нейните две пилета беше на гости и направо я съжалих, горката. И като си помисля, че се оплаквам, че на моменти ми е трудно с Ивето...направо срамота Laughing . Изключително трудно е да балансираш между двете деца. Колкото и добре да са възпитани е налице фактора ревност. Нейните са с малка разлика и търсят постоянно вниманието и, от време на време изпадат в горепосочените истерии, похапват я Laughing и т.н., и въпреки всичко са добри деца. Мисля си, че основното е човек да има търпение, колкото и да е трудно. Това е период, който ще отмине. Просто трябва да се опитваш на подхождаш позитивно към децата. Например, тя откакто са се родили им говори(нищо, че всички и се смееха, че децата са още малки и не разбират - в един момент и това ще стане). Като не слушат не казва:"Ти си лошо дете", а "Ти си добро дете, а добрите деца не правят така".

# 249
  • Варна
И при Диана забелязвам признаци на агресия, ядосва се, блъска, крещи ... Страшна работа. Май гевезе си произведох  Joy

За фритюрника и ние си мислихме, но и мен ме спря бавното приготвяне.

Отделно открих, че бланшираните замразени картофки стват перфектни във фурната без никаква мазнина точно за 9 минути. Само ги пльосвам и след 9 мин. са готови на 200 градуса и стават почти като пържени.

# 250
Тия дни сестра ми с нейните две пилета беше на гости и направо я съжалих, горката. И като си помисля, че се оплаквам, че на моменти ми е трудно с Ивето...направо срамота Laughing .
И аз съм същата, като видя някои с две деца направо се чудя как се оправят, голяма лудница ми се струва Crazy И всеки път си затвърждавам мнението, че не искам в скоро време второ дете.

# 251
Е хайде стига, че немога да го върна вече  Laughing Мъжа ми за трето говори.. мисля, че го е хванала някаква треска  ooooh!  Надявам се се шегува, защото няма да ми стигнат нервите  Crazy

Toni_baraboni не се бях сетила за бланшираните, че могат да се приготвят във фурната. Ще пробвам идеята още довечера Peace

# 252
Много е гадно това което ви се случва с по- големите деца. Аз наблюдение имам единствено върху детето на кръстниците ни. Сега направи 6г и на 13.07 му се роди сестричка. Станал е просто невъзможен. Мъжът ми в събота имаше рожден ден и бяха в къщи. Малкия каза че няма да вечеря / защото беше с нас в Пикадили и видя, че взимаме от любимия му сладолед / Първо не искаше да си измие ръцете- 5 часа са го молили / аз сигурно нямаше да имам такова търпение / след това му нарязах пържолка да си хапва, а той се  излегна на фотьойла и си разчекна устата да се прозява че много му се спи / а изобщо не му се спеше / Каза че не иска да яде и край. Майка му и баща му го оставиха. Обаче стана въпрос за сладоледа да видиш ти как се разсъни, скочи, направо подивя- изде 2 сладоледа и това му беше вечерята  Shocked По принцип и с 2 сладоледа закусвал  smile3556 Просто съм страничен наблюдател защото не е моя работа да се бъркам във възпитанието на тяхното дете, но като цяло не ми харесва картинката. Очевадно е как ги върти на пръста си и те за да не им нарушава спокойствието го оставят да прави каквото си иска. Да не говорим когато са на разходка постоянно иска нещо. Купуват му сладолед 2 хапки и го хвърля, купуват му царевица 2 хапки и не иска, купуват му поничики- дават му ги а той ги тика обратно, че вече не иска, купуват му хот-дог същата работа. И това е за 1 час разходка. А за играчките които иска между храненията няма да обяснявам. Да то е дете и постоянно иска, това ми е ясно. Но той няма никакъв интерес към нищо. Той просто казва искам за да ги пробва дали ще му го купят, а не че чак толкова го иска

# 253
Тия дни сестра ми с нейните две пилета беше на гости и направо я съжалих, горката. И като си помисля, че се оплаквам, че на моменти ми е трудно с Ивето...направо срамота Laughing .
И аз съм същата, като видя някои с две деца направо се чудя как се оправят, голяма лудница ми се струва Crazy И всеки път си затвърждавам мнението, че не искам в скоро време второ дете.
Гледайки в какво се превръща Алекс, май вече изобщо не искам да имам второ дете ooooh! Просто няма да ми стигнат силите и нервите. А беше толкова кротко дете Whistling

Белинда, дано успееш да намериш добър психолог и скоро да разрешите проблема Hug

Джоли, нищо не се вижда във ФБ Peace

Нинче, мерси за инфото. Май няма да ми свърши работа, че при нас всичко се върши в последния момент Peace

# 254
Като ви чета неволите с 2-те деца и мен ме досрамя, че ви занимавам с неяденето на Катето. Въпреки че за мен, това е голям проблем. Мисля да й направя все пак изследване на кръвната картина, поне да съм спокойна, че е здрава. За профилактичните й изследваха само урина, че не ми се щеше да я стресират с убождане.

Почти всичко с нея ми е такова изпитание, че нито искам, нито ще съм достатъчно уравновесена за второ. Може би на предела на детеродната възраст и да размисля, но засега съм бетон  Laughing

За фритюрника, не ме притеснява, че става бавно. По-важно ми е, че не умирисва и че не е необходимо да го наблюдаваш. Майка ми има и доста го ползва - за тиквички, месо на хапки и всичко става много вкусно и най-важното здравословно.

Оле, за зъбите мажа Катето с Пансорал, добре й действа. Иначе от доста места съм чула, че Генгигела е най-ефикасен.

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 10:32 от Гнидка

Общи условия

Активация на акаунт