Какво да хапваме, ако искаме момиченце или момченце?

• 3 264
  • 78
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз не спрях да ям сладки неща през цялата бременност, а имам момче  Grinning Май и за мен действа наобратно  Crazy

Чудя се защо ли въобще пишат такива статии  newsm78  Просто е абсурдно  Rolling Eyes

# 46
  • София
Добре, а тази теория, че мъжките сперматозоидчета са по-бързи, но живеят по-кратко, а женските са по-бавни, но пък оцеляват по-дълго не е ли вярна или и това е мит?
Защото ако е вярна има някаква логика и в яденето на определени храни, т.к. се променя киселинната среда на майката и това би трябвало или да спомага на едните или на другите... само предположение де

Мъжкия сперматозоид определя пола на бебето. А жената няма сперматозоиди, а яйцеклетка.

Тя има предвид Y сперматозоиди и X сперматозоиди. Наистина Y сперматозоидите са по-бързи поради по-малкото количество генетичен материал (Y хромозомата е значително по-малка от Х).

# 47
Добре, а тази теория, че мъжките сперматозоидчета са по-бързи, но живеят по-кратко, а женските са по-бавни, но пък оцеляват по-дълго не е ли вярна или и това е мит?
Защото ако е вярна има някаква логика и в яденето на определени храни, т.к. се променя киселинната среда на майката и това би трябвало или да спомага на едните или на другите... само предположение де

Естествено, че и киселинността на влагалището е опеделяща за пола на бебето. При жени с по-висока киселинност, шансът "мъжките" спермита да оцелеят и да стигнат до заветната цел е много по-малък! Има много научни статии по въпроса, направете си труда да ги прочетете преди да отхвърлите теорията  Peace

# 48
  • Разград
Аз ям много сладки неща, а имам 2 момчета!  Laughing

# 49
  • София
Поредната недомислица.

# 50
Ако формулата беше наистина такава....  Laughing

# 51
  • София
Имам си момиченце и съм си хапвала каквото ми се яде.
Поредната глупост ooooh!

Аз също ядях каквото ми се яде, но... не съм сигурна, че е поредната глупост. Склонна съм да мисля, че от всички влияещи фактори хранителния режим на бъдещата бременна има най- малка тежест за определяне на пола на бъдещото дете, но пък е почти единствения, върху който имаме възможност за целенасочен контрол. Киселинността на влагалището определено влияе - силно - върху сперматозоидите, респ. върху вероятността яйцеклетката да бъде достигната от сперматозоиди от единия или другия тип (бързи, "крехки", мъжки или бавни, "устойчиви", женски) - разбира се, тук става дума за вероятности с голям разброс, не за ... булева математика. Във всеки случай хранителния режим преди зачеването вероятно има някакво влияние върху условията във влагалището.
Но... в повечето случаи незначително, предполагам.

# 52
Явно значи наистина има нещо вярно в това, че киселинността на влагалището влияе върху това дали мъжки или женски сперматозоид ще стигне първи до яйцеклетката.
А като се вземе  предвид, че тази киселинност да голяма степен се определя и от храните, които майката яде - то има логика да има връзка между хранителните предпочитания на майката и пола на бебето... Това на теория де, защото като гледам на практика - повечето майки тук са споделили или обратната връзка или липса на връзка.
Аз въпреки това смятам, че може лееееееко да се спомогне за пола чрез яденето на определи храни, но със сигурност не може да се разчита само на това

# 53
Ще го имам предвид за второто  . Grinning
През цялата бременност ядох все сладки неща , но си имам момче.

# 54
  • Кукуландия
Хм... аз като искам да си имам близнаци от различни полове... това предполагам означава, че трябва да ям от всичко по много  newsm78
Нооо първото искам да е момче.. близнаците ще ги мисля след това Heart Eyes
Така де.. аз си давам заявката пред дядо Господ, пък каквото и да дойде един ден няма да го върна  Mr. Green

# 55
  • София

Няма как хранителния режим по време на бременността да има особено влияние по отношение на пола на бебето. Би могло да има значение какви са били храните преди и непосредствено след осеменяването. По време на бременността каквото се е "захванало" - това е...

# 56
  • България

Няма как хранителния режим по време на бременността да има особено влияние по отношение на пола на бебето. Би могло да има значение какви са били храните преди и непосредствено след осеменяването. По време на бременността каквото се е "захванало" - това е...
Точно така  Peace Пола на бебето се определя още от самото зачеване,не виждам как след това може да се промени

# 57
  • София
Ако планирате да имате момиченце, придържайте се към този хранителен режим:

.....

Момче или момиче – изберете сама

Ей, аман от глупости... ти биология не си ли чувала в училище - преспиваше по време на часовете или я пропускаше newsm78 

Това го постни в някой форум на татковци, ако не си чувала, те са определящи за пола на поколението.

# 58
Ако планирате да имате момиченце, придържайте се към този хранителен режим:

.....

Момче или момиче – изберете сама

Ей, аман от глупости... ти биология не си ли чувала в училище - преспиваше по време на часовете или я пропускаше newsm78 

Това го постни в някой форум на татковци, ако не си чувала, те са определящи за пола на поколението.

Мацка хайде по леко с агресията.   #Cussing out Ако имаш проблеми с нервите Crazy не е тук мястото.  Имам много добър приятел психолог и мога да ти го препоръчам, ако си го закъсала чак толкова.

# 59
  • Пловдив
Съни - до колкото съм чела и храната е важна, но и позата. Ако можеш да намериш Кенгуру от май или юни беше там може да прочетеш подробно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт