ЕДИНАДЕСЕТИ КЛАС

• 25 185
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
и аз се вълнувам много,моята дъщеря отказва частни уроци,от малка е такъв инат,в 7 клас не ходи на никакви уроци и изкара високи оценки,но сега е по-различно.Да тя няма да кандидатсва в Бъалгария и всъщност няма да държи кандидат студетснки изпити,но все пак ми се искаше да ходи поне по български на уроци заради матурата но..тя си знае.

# 256
  • Варна
Първо честито успешно завършване на 11 клас на децата  Peace Поне за моя син това беше най-натоварената година от досегашното му обучение. За следващата учебна година търсим препоръки за добър учител или школа по български заради матурите. Ако някой има добри впечатления от някой, моля да пише. За Варна става дума.
anasteysha, децата на тази възраст вече се имат за големи и сами искат да решават. Моят син сам изяви желание за допълнителни уроци по български през следващата учебна година. Явно не се чувства много сигурен в знанията си.

# 257
Отдавна не съм се включвала, но мини лаптопчето ми даде фира, а с тази ваканция достъпът до другите два компа вкъщи ми е силно ограничен Laughing От работа пък няма как. Аз имах хубави емоции в последно време. Малчо влезе по 1-во желание на 1-во класиране след 7-ми клас.
Каката завърши 11-ти клас с пълно 6.  Сама си избра подарък за 18-тия рожден ден - нов фотоапарат Никон /държи си на марката и това е/. На 15-ти сбира тайфата у свекърва ми, а тя и свекърът ми са заточени на село за два дни. Моята задача е само да удържам баща й да не ходи на проверка през половин час  Laughing
За следващата учебна година изобщо не сме говорили, но доколкото я познавам, никакви частни уроци за матурите твърдо няма да иска.
Ако всичко е наред с изпита за САЕ, кандидат-студентските емоции ще са ни чисто организационни.

# 258
  • София
Ирена, здраве и късмет на порасналото ти момиче! Попътен вятър и успешна финална година!
Как изкарахте празника? Нашият е чак през декември, но събирам вече идеи за организацията му.

Мами, как прекарват децата ви последната си лятна ваканция като ученици? Моят син се е отдал на спорт, че имал да наваксва Laughing  Задължителната литература за 12.клас е доста сериозна, но още нищо не е прочел от нея. До скоро се оправдаваше с изпитите по английски, но и те минаха и сега си чака резултата. Докато чака, можеше и попрочете нещо, ама нейсе Laughing надявам се да смогне, да го направи до септември.

Имам един въпрос към мамите, чиито деца ще държат ДСД, до къде е стигнала работата по подготовката на папката и материалите? Синът ми трябва да я предаде на 1 септември, а е свършил по-малко от половината от работата, та бих искала да си сверя часовника с вас.
Чудя се дали е уместно да вземе и някой и друг урок по немски, във връзка с този изпит newsm78
Вие как ще процедирате, дали са достатъчни часовете в училище Rolling Eyes, не знам.....

Разбрахте ли , че вече са известни датите за ДЗИ за 2012? 21 май-БЕЛ, 23 май- ІІ ЗДЗИ!
и....вълнението вече ме обхваща Embarassed

Да си пожелаем една щастлива и успешна последна учебна година за порасналите ни деца, а до тогава - едно прекрасно и вълнуващо лято   bouquet

# 259
avi11 ,можеш ли да дадеш списъка с задължителната литература за 12 клас?

# 260
  • София

Заповядай,  Hug

1.   „Тютюн” Димитър Димов
2.   „Железният светилник” Димитър Талев
3.   „Песента на колелетата”, „Последна радост”, „Шибил”, „През чумавото”,”Индже”, „Албена”, „Другоселец”, „Серафим”/ Йордан Йовков
4.   „Септември”, Гео Милев
5.   Атанас Далчев, поезия
6.   Никола Вапцаров, поезия
7.   Христо Смирненски, поезия
8.   Елисавета Багряна, „Кукувица”, „Стихии”, „Потомка”, „Вечната”

# 261
  • София

Заповядай,  Hug

3.   „Песента на колелетата”, „Последна радост”, „Шибил”, „През чумавото”,”Индже”, „Албена”, „Другоселец”, „Серафим”/ Йордан Йовков

Е та аз половината от този списък съм го учила сигурно в 7 - 8 клас на времето.Сега по- назад ли са от нас , що ли  newsm78

# 262
И децата са учили някои от тях в 8-ми клас, не знам защо трябва да се повтарят, но все пак това им е само плюс  Simple Smile

# 263
 Здравейте, момичета!
След едноседмична вълшебна ваканция в Банско отново съм на линия. Новината при мен е, че моето момиче е взело САЕ с "А". Още не е пристигнал официално сертификатът, получи мейл и е много щастлива.
Купонът за рождения ден много й харесал. Беше у свекърва ми, а бабата и дядото - командировани на село за една нощ. Преди това заедно с тях приготвили хапки и пържени картофи. В общи линии имаше изпита малко повече от половин бутилка водка и две големи бири, нямаше оплаквания от комшии. На следващата вечер отидохме четиримата плюс брат ми и снаха ми на пицария, после - на бар. Изкарахме си много хубаво. Бабите и дядовците ги черпихме през деня със сладоледена торта /по тяхно желание/. Подаръкът сама си избра - определен модел на фотоапарат Никон. След това остана една седмица вкъщи, защото отказа да дойде с нас в Банско.
Сега за ваканцията се записа доброволец в регионалната библиотека - помага в чуждоезиковия отдел два пъти седмично.

Дано децата ни отдъхнат добре през тази последна ученическа ваканция, защото ги чака тежка година. Между другото, винаги ли са така начесто матурите - през два дни? Тази година не бяха ли в различни седмици или аз съм се объркала?

# 264
Тази година бяха на 17-ти и на 19-ти матурите, ако не се лъжа. Много са близичко наистина. Да ти е живо и здраво момичето! Simple Smile

# 265

Заповядай,  Hug

bouquet

# 266
  • София
  Новината при мен е, че моето момиче е взело САЕ с "А". Още не е пристигнал официално сертификатът, получи мейл и е много щастлива.

Поздравления! Нека това да е само началото на успешна серия от отлично взети изпити! Peace

Моят син очаква своя резултат на 1ви август. На изпита е получил специален идентификационен код, посредством който ще може да провери за сертификата си направо в сайта на Кеймбридж. След това ще може да получи оригиналния документ. Информацията се изпраща и по имейл ли? newsm78

# 267

Поздравления! Нека това да е само началото на успешна серия от отлично взети изпити! Peace

Моят син очаква своя резултат на 1ви август. На изпита е получил специален идентификационен код, посредством който ще може да провери за сертификата си направо в сайта на Кеймбридж. След това ще може да получи оригиналния документ. Информацията се изпраща и по имейл ли? newsm78
[/quote]
Благодаря за пожеланията и да се връщат на всички форумни мами!
Моя е грешката за мейла, за което се извинявам! Щерката ми е казала така за краткост, всъщност е проверила точно по начина, по който си описала.  А пък аз не я разпитвах за подробностите, важен беше резултата. Така че дадох подвеждаща информация, без да искам. Чак сега ми обясни и затова си редактирах поста. Още веднъж моля да ме извините!

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 19:50 от irenapleven

# 268
  • София

А пък аз не я разпитвах за подробностите, важен беше резултата.

Права си Peace Наистина важен е резулатът, всичко останало е техническа подробност.
Дано тази година всички да сме горди с децата си и техните мечтани постижения!

Най-после от днес ваканцията започна и за мен! bowuu

# 269
  • София
Моето момче иска да учи в НСА а пък аз не знам защо съм малко скептично настроена.Някоя от вас има ли информация какво е положението там?

Общи условия

Активация на акаунт