ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 31

• 15 020
  • 441
  •   1
Отговори
# 195
  • Добрич
Жени в момента ходи в сборна група. И нашата градина ще започне нормални занятия от 14-ти.  На тържеството за юбилея на детската градина Жени даде 4 букета - по един на госпожите, един за директорката и един за нашата леля.

Яница, можеш да занесеш почерпка за дечицата, щом ще ви е първи ден.

От снощи Жени е болна. Днес ми е първия работен ден след отпуската. До обяд я гледа баща и, а след обяд аз. Вчера ходихме да гледаме представлението на цирк Арена и след паузата  нещо не беше на кеф, само, че едва около 22 часа разбрах за какво иде ред... Надявам се да е летен вирус и да мине за 1 ден.

Аурора, а други дечица няма ли на вашата улица, за да играе Илко с тях и да игнорира двете въпросни деца? Това, което описваш е много неприятно.

# 196
За съжаление децата много тежко изживяват такива катаклизми с други деца Sad
Аурора, идва ми наум, защо известно време не с правиш на майка-квачка? Имам предвид да излизате заедно с Илко и ТИ да се застъпваш за него, дори това да включва да повишаваш тон на другите две деца. Той още е много малък, за да му се отрази това негативно. По-скоро ония две деца да спрат да го тормозят, заради злата му майка  Mr. Green

За цветя, честно казано, и през ум не ми е минавало  Embarassed Не знам кога ще почват нашите. Аз в понеделник най-после почвам работа. По-точно ще ходя 1 месец в централния офис на "обучение и инструктаж"  Mr. Green После в новия офис и така. Изобще не знам кога ще мина да проверя за подробностите  Rolling Eyes А изследвания кога ще правим.... Ще трябва мъжа ми да я води, че не върви от самото начало да искам свободен ден  #Crazy

# 197
  • Добрич
Здравейте на всички и успешен ден!

Жени снощи живна и днес определено е по- добре. Тази сутрин я накарах да се претегли - свалила е половин килограм. Надявам се, че бързо ще си го възстанови, защото вече има апетит и даже спорим за менюто и, тъй като е все още на диета.

Sunsunny, ти как си? Какво става с тържеството на Виктор?

# 198
Симба, аз винаги съм с Илко. Не мога да си представя да го пусна сам отвън, пък било то и на нашата улица. Малък град, но и тук са ставали лоши работи.
Понеже аз не мога да се карам на други деца, мъжът ми взе инициативата вчера. Той беше квачката. И момченцето вчера поигра с моето диване.
Вела, бързо оздравяване на Жени.

# 199
Аурора, не съм си и помисляла, че го оставяш да излиза сам. Имах предвид, че може би някоя от бабите го извежда понякога.

# 200
Аурора, не съм си и помисляла, че го оставяш да излиза сам. Имах предвид, че може би някоя от бабите го извежда понякога.
През деня, когато съм на работа, да. Но Те не са на улицата.
По-важното е, че разбрах и откъде му идва блестящият напоследък речник (всъщност този епитет не е подходящ).
Симба, честито вече официално - за работата иде реч. Да е доходоносна, спокойна и интересна.

# 201
Здравейте! Нашата криза отминава. Вчера бяхме отвън. Е, стоеше настрана от децата, но пак е напредък. Между другото захванала съм книгата "Изкуството да бъдеш родител". Да я бях прочела по-рано - намирам доста полезни неща в нея.

# 202
  • Добрич
Аурора, лично аз харесвам и Подсъзнанието може всичко за деца на Дж. Кехоу

Ето още нещо, което ми допада:

Цитат
Как да научим децата си да мислят позитивно?
Мадлен Алгафари

"мисли бяло и ще те стига бяло, мисли черно и ще те стига черно" - сигурно знаеш тази поговорка, В. Векове след раждането на тази народна мъдрост квантовата физика успя да докаже, че мислите ни се материализират, че мисълта, словото и материята са трите агрегатни състояния на енергията. На каквато честота мислим - на същата честота ще ни се случва мисленото. Как точно да научим децата си на това? Не е толкова сложно, колкото си мислиш:
1. Ключът на трайното усвояване на каквото и да било в детството е забавлението. Запомня се по-лесно всичко, което е под формата на игра.
2.Вместо да казваш на детето си какво да не прави, казвай му какво да прави - точно това, което пишеш в писмото си, че на теб самата е нужно. Избягвай формулировките "не пипай", "не казвай", "не прави". Нека изреченията ти са положителни. Подсъзнанието ни има свойството да не чува не-то и се фиксира върху самото действие, независимо дали е забранявано, или поощрявано.
3. Споделяй успехите си с детето. Показвай му колко е хубаво да се чувстваш доволна. Не послушанието, а подражанието е по-доброто средство за формиране на индивидуалността му. Ако ти самата мислиш позитивно и му показваш чудесния резултат от това, почти не е нужно да правиш друго
4. Подскажи на детето си да си повтаря многократно серия от самоутвърждавания: аз съм умен, добър, хубав и т.н. /Забележи: не "аз не съм глупав" - подсъзнанието пак няма да чуе не-то и ще остане само думата глупав./ Не е нужно детето ти да е убедено в твърденията. Количествените натрупвания водят до качествени изменение. Самото то няма да усети как е дошъл моментът, в който вярва на тези утвърждения.
5. Подсещай детето си по-често да мечтае. Мечтите са витамините за нашия мозък. Нека си представя с най-малките детайли реализираната мечта. Все едно тя вече е факт. Нека усети с всичките си сетива /очи, уши, нос, уста, кожа/ сбъднатата фантазия и да изрази изпитаната от това емоция. Последната е най-добрият мотив за действия, водещи до постигането и.
6. Дай шанс на детето си да твори. Каквото и да е - нека създава свой продукт. Това формира усещане за значимост и вяра в собствените умения и резултатност.
7. Участието и положените усилия са също толкова важни, колкото и постигнатите резултати, а понякога - дори повече. Поощрявай детската активност. Дори най-дребната.
8. Назовавай положителните му качества - децата не се раждат с готова самооценка. Мислят се за такива, каквито им кажем, че са. Изтъквай всички положителни прояви, дори ги повтаряй, нищо че някои са в миналото. Доброто самочувствие е най-сигурното средство за изкореняване на негативните мисли. Човекът с висока самооценка е добронамерен към другите и възприема и тях като такива. Този - с лоша самооценка - е враждебен към света и чувства и света такъв.Самоувереният човек по-често поема инициатива, рискува, действа, а това са главните фактори на успеха. А грешното действие винаги е било по-добро от греховното бездействие. Който повече опитва, повече и успява.
9.Не очаквай детето ти да е непрекъснато щастливо. Това не е равностойно на позитивно мислене. Добрият родител не предпазва от падане, а пръв превързва рани. Трудностите и болките са хапчето за неговото порастване, а позитивното мислене позволява скъсяването на моментите на болката и мъдрото им използване като поука. Чърчил е казал: "Песимистът вижда трудността при всяка възможност, докато оптимистът вижда възможността във всяка трудност!"
10. Оставяй детето си само да намира решения. Това вдъхва увереността - рецепта за удовлетворително живеене. Научи го, че няма проблеми, а има само решения на проблемите. При това решения, които в повечето случаи зависят от него. Хвали умението му да се справя само. Колкото повече хвалим едно умение, толкова повече то се развива.
11. Не драматизирай прекалено много болестите му. Поведение, което получава като награда повишено внимание, се повтаря. Тогава болестта може да стане средство за несъзнателна или дори съзнателна манипулация, която позитивното мислене изключва.
12. Стимулирай детската гъвкавост. Нека детето ти знае, че в различни ситуации печелившите реакции са различни. Понякога дори да отстъпиш, може да бъде печалба.
13. Насърчавай го да създава приятелства. В този свят трудно се оцелява без близки, без подкрепата на съмишлениците. Колкото по-добри са уменията му да общува, толкова по-успешен ще е животът. Човекът е устроен така, че всичките му потребности зависят от другите. Нека знае как да контактува с тях.
14. Научи го да уважава и приема тялото си. Все пак то е седалище на нашите чувства, емоции и сексуалност. Не бива да ги пренебрегваме, защото те са наш съюзник в търсенето на щастието.
15. Обичай детето си! Вярвай в него! По-големи уроци по позитивизъм от любовта и вярата няма. Обичаният човек вярва в качествата си, в щастливото си бъдеще.

Права си, В., че е много по-лесно да отгледаш едно здраво дете, отколкото да лекуваш вече нездравите навици и разрушителни мисловни схеми на един възрастен. Често се тревожим какво ще стане с детето ни утре, а забравяме, че това утре зависи от днес. Ако ги научим да мислят позитивно, им даваме най-голямото наследство - по-ценно от всяко преходно и несигурно материално имане.
Има само две абсолютно трайни неща, които можем да завещаем на децата си, според Ходинг. Едното са корени, а другото - криле.

# 203
  • София
Здравейте, и ние се завърнахме от морето!  Hug В темата гледам и положителни и не толкова положителни емоции е имало, докато ни е нямало.  Peace Ще гледам тия дни да наваксам с писането. Иначе утре с Ади сме при педиатърката за бележка и профилактична карта и живот и здраве във вторник - на градина.

# 204
О някои са късметлии нашата ще отвори от 01.09.- и ще затвори на 15.09. и после не знам какво ще правя .Спяща  имам голям грях към теб и скоро ще се реванширам. Просто те забравих. Съжалявам .Хубаво ли беше на морето Велинка съм я пуснала за една седмица с свеки на морето. Вече ми звънна че май се е разболяла ще видим. Утре ще ходя до нашата  градина за да видя къде ще ходи на градина след 15.09. пожелавам си успех smile3518

# 205
  • София
защо ще затвори на 15-ти???

при нас отваря градината на 7-ми, но със сборни групи, и от следващата седмици вече нормални....та мисля на редовните да го пусна направо....

# 206
Много ви благодаря за пожеланията, макар и със закъснение!  Hug

Още свикваме с новата обстановка у нас. Почти се възстанових, но не мога да се организирам. Каката е много щастлива и само ходи да го гледа и ачка. Вчера бяхме на първа разходка и Константин се чувстваше много добре. За раждането няма какво да разказвам, в петък сутринта ме резнаха и в 8.30 се роди нашия син. Цялата седмица преди това бях с болки и поради първото секцио, не ме оставиха повече да яакам. Но важното е, че всичко завърши добре и сме живи и здрави. Сега чакаме Гери и Трталетка.  Hug

Другата седмица трябва да подготвям Гергана за ДГ, започват от 07.09., но със сборни групи, защото ремонта не е приключил. Надявам се тогава да имам повече време.

Лека нощ.

# 207
  • София
О някои са късметлии нашата ще отвори от 01.09.- и ще затвори на 15.09. и после не знам какво ще правя .Спяща  имам голям грях към теб и скоро ще се реванширам. Просто те забравих. Съжалявам .Хубаво ли беше на морето Велинка съм я пуснала за една седмица с свеки на морето. Вече ми звънна че май се е разболяла ще видим. Утре ще ходя до нашата  градина за да видя къде ще ходи на градина след 15.09. пожелавам си успех smile3518

На морето беше супер.  Peace Дано Велинка да е добре.  Hug

# 208
Добро утро!   bouquet
Не зная дали е коментирано, но искам да попитам - ще носите ли цветя за първия учебен ден? В нашия случай - утре 1-ви септември ще прехвърлят детенцето ми от яслата в първа група. Аз съм решила да занеса 3 букета, но се чудя просто да не съм само аз.  Rolling Eyes И още нещо - с какви дрехи ги обличате в момента децата?

# 209
  • София
За букетите - аз май по-скоро няма да нося.  Rolling Eyes Не заради друго, ами едната ни госпожа напусна и някак си не ми се връзва да нося цветя на непозната учителка (миналата година също не носих, да не говорим, че и аз не я водя сутрин, а баща й; утре пак няма как да я заведа, защото съм на работа и за целта ще трябва да изляза в 7). Може да занеса кафе и бонбони, като я взимам, ще видя.  Hug За дрехите - абсолютно не знам как ще я облека и сега за педиатърката, че вчера на Златните си беше жега, а снощи тук като ни задуха един вятър...

Общи условия

Активация на акаунт