ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 31

• 15 030
  • 441
  •   1
Отговори
# 255
  • Някъде в облаците
Qnitza  , ами много се чудех newsm78, но реших да взема за всички - от бабите на Плиска - градински букетчета от богородички. Да не взема пък да се обиди някой. И дъщеря ми пък беше много щастлива, че подарява мноооого букетчета. И така.
 Laughing

# 256
Sunsunny рядко позволявам на Ния да стои пред компютъра. За сега успявам да я контролирам, но да видим до кога.

# 257
Sunsunny - Ивайло има достъп до компютъра само за гледане на филмчета. Съвсем умишлено не съм му показвала никакви игри, които да му станат интересни. Обича да гледа татко си как играе на ФИФА, но не изявява желание да играе сам.

# 258
Разгеле, и Дани днес тръгна след едномесечната ваканция. Нямаше много дечица, може би защото официално от другата седмица официално почват, сега са все още сборни групи.

# 259
  • Костинброд
Sunsunny, всичко, което си писала и тя го знае, говорим за това от няколко месеца, а обещанието е сладолед от любимия й магазин, който ни е на по път.
А относно компютъра- Вики никога не е изявявала желание да седи, нито ТВ гледа, ама грам. Даже някой път, за да имам 5 минутки спокойствие и й пускам филмче, ама тя не си прави труда да погледне и секунда, което ме и радва де, по- добре да не се натоварва.
мечо пух, и нашия татко е запален по ФИФА и покрай него и Вики научи сумати футболни термини Laughing и само крещи и се кара на тези дето играят, но и тя, както писах, няма желание за такива работи.

# 260
  • София
Здравейте,
моето момиче сутринта го заведох в ДГ, 1 група ще е, но до 23ти септември ще е в сборна група, заради ремонт.
Вчера даже сестрата и директорката ме питаха дали не мога да я задържа и да не я пускам, но за сега нямам такъв вариант- все пак 2 месеца през лятото беше на море и на село, сега нямам такъв вариант Thinking
Малко ме притесни, че се разплака и чак се наложи да се кача до горе преди да тръгна. Миналата година в ясленската група много и харесваше и не плачеше, сега се чудя дали ще свикне бързо Confused
Тини браво, че си се сетила за цветя, аз нещо съм много разсеяна напоследък и детайлите ми убягват Wink

# 261
Аз също доста време се опитвах да държа Виктор далеч от компютъра, но явно тез игри му станаха интересни - храни 1 кокошка, събира яйца, после ги продава, пази я от мечки....играта наистина си е зарибителна, аз докато не я превъртях не я оставих  Embarassed
Но той по принцип като му е интересно нещо и се вманиачава, буквално. Може да гледа нон стоп филмчета. Сега съм го ограничила до 1 на ден, но пък за сметка на това се заглежда в нашите филми и доста от тях си ги гледа с интерес. Но определено препочита игра на компа пред ТВ тези дни поне.  #Crazy

Яница, значи просто време ви трябва, всичко ще си дойде на място.  Hug

macko не се притеснявай, деца които са ходили на ясла, свикват по-лесно с градината. Там се чувстват по-големи и самостоятелни.  На децата им става интересно в градината когато започнат заниманията, т.е. най-рано м.октомври. Тогава вече не просто са оставени да си играят, а ги ангажират с разни занимателни задачки. И хем се учат, хем им е интересно и забавно.

# 262
  • София
Здравейте,

Ралица трябва да тръгне от 15 септември във втора група. Имам един въпрос, ще съм ви мнооого благодарна ако ми помогнете, защото никой не се обажда в градината и следобед ще ходим до там.. Та въпроса ми е - като детето ще е втора група, трябва ли да се попълва нещо от личната му лекарка в медицинския картон. Търсих из къщи, не го намерих и предполагам че е в градината, но все пак дали ще трябва  Rolling Eyes
Пожелавам здрави и усмихнати дечица през новата учебна година  Hug

# 263
Яница, разбирам те, и ние бяхме така миналата година. Аз обаче не си позволявах да плача пред нея  Naughty Никога! И тя въпреки това усещаше тревогата ми и се стягаше. В момента, в който си казах, че трябва да ходи там, че това е добре за нея и (колкото и гадно да звучи), че не ми пука, че плаче сутрин, тя се успокои и престана да прави драми. Децата усещат нашите настроения. Така че повече просто не плачи пред нея. Изпращай я с усмивка, бъди убедена за себе си, че тя ТРЯБВА да е в своята среда и за нея това е ПОЛЕЗНО. И ще видиш, че нещата ще се променят. Докато се тревожиш, докато й го показваш още повече, нещата ще са такива, каквито а днес. Казвам ти го от опит, не ти чета конско!  Hug

Една колежка миналата година, като я питах нейният син дали е плакал, тя ми каза следното: Оооо, ревеше ами, как иначе. Ама и на мен ми се реве като идвам всяка сутрин на работа, ама някой пита ли ме в магазина после, като дойде ред за шоколади и близалки! Нищо им няма, нека свикват, че не са център на света!  Naughty

А на лелката кажи да не ходи много често при Вики! Прави й мечешка услуга!

# 264
  • Разпиляна във въображението
В плевенското данъчно днес беше УЖАС. Майки с колички, бебета реват, дядо припадна, внучета крещях - лудница. След като преминах през три гишета се сдобих с ценната хартийка - не дължим данъци. Трябва копие от тази бележка да дам и за "Млечна кухня" Shocked

# 265
  • София
Здравейте,

Ралица трябва да тръгне от 15 септември във втора група. Имам един въпрос, ще съм ви мнооого благодарна ако ми помогнете, защото никой не се обажда в градината и следобед ще ходим до там.. Та въпроса ми е - като детето ще е втора група, трябва ли да се попълва нещо от личната му лекарка в медицинския картон. Търсих из къщи, не го намерих и предполагам че е в градината, но все пак дали ще трябва  Rolling Eyes
Пожелавам здрави и усмихнати дечица през новата учебна година  Hug

Градинският картон си стои в градината, трябва да занесеш здравно-профилактична карта и контактна бележка. Ако имате повече от 2 месеца прекъсване, трябва да занесеш и изследване за глисти.  Peace

# 266
# 267
  • София
Така... Надеждите ми, че като е бил на ясла няма да плаче в градината Митко не се оправдаха за съжаление. През целия път до там се пазареше, че не иска да ходи, защото му е мъчно за мен и там вече се почна с цирковете. Голям рев, голяма драма беше на вратата и накрая лелята го гушна и го заведе в другата стая да си избере креватче за спане. Букетите изобщо не пожела да ги подари. Явно пак ще има на ново адаптация, въпреки че от доста време говоря за голямата група, където ходят само батковци и какички, а не бебета Grinning Госпожата на пръв поглед доста ми допадна - по-възрастна, с опит, добродушна жена ми се струва. Лелката сравнително млада и оправна. Дано по-бързо свикне Praynig
Имуностимуланти - давам Саностол.

М/удругото на нас ни искаха само контактна бележка без здравно-профилактична карта newsm78

# 268
  • Костинброд
И аз не исках да плача, ама така набързо ми текнаха сълзите, не можах въобще да се спра, поне докато си тръгна.
Одеве се чух с лелката, Вики си е изяла всичко и е спала, ходили са навън и там е стояла все при учителката, даже и на коленце е седяла на учителката, а когато някое дете е ходело към нея тя го е бутала Shocked, лелката 2-3 пъти и е казвала нещо и тя е отговаряла троснато newsm78
Лошо начало.

За имуностимулантите- от днес давам Есберитокс, искаше ми се да е нещо хомеопатично, но доки това изписа.

# 269
  • Добрич
Sunsunny, Жени прекарва пред компютъра по около половин час на ден но не наведнъж. Играта с фермата не и е много интересна, но облича момиченца от сайта на Анита, гримира ги и т.н. Освен това харесва Буквенка и Пепеляшка. По- рядко играе на Цифренка, Малката русалка, Красавицата и звяра и Спящата красавица. От Житената питка обича само да гледа приказката, а Писменка все още не и е интересна. от Играчки закачки харесва само някои игри.  Тъй като явно ученето не е сред приоритетите и, я стимулирам за занимание с образователни игри. Каза, че искала да и купуваме бонбони, шоколади и дъвки, а не букви. И гледа да отиде някъде на гости, за да не би случайно да я уча на буквите. Един ден баща и беше у дома, когато се занимавахме и каза, че му напомняла касетите за Тъпанчев от едно време.

Общи условия

Активация на акаунт