ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 31

• 14 999
  • 441
  •   1
Отговори
# 300
  • София
уф, аз пък сега звънях профилактично в градината, че миналата седмица никой нямаше и казаха, че щом е отсъствало детето 30 дни, трябва чревни да правим...и щели на 14-ти да почнат.....тъкмо се радвах, че ще минем без изследвания....ама на.... Simple Smile

# 301
  • София
Здравейте,момичета!
Добре дошли на новита момичета! Hug
Отдавна не съм писала,защото си бяхме в Свищов и на село.И правим козметичен ремонт в къщи и нямам никакво време да пиша.Че от понеделник съм на работа вече,а Стефи на градина.Лошото е,че в другата втора група има варицела,и ако до понеделник се появи и в нашата,няма да ни вземат,пък няма кой да я гледа Tired.
Дю, невероятно е малкото слънце,снимките също! Hug
Аз още се чудя дали да давам на Стефи имуностимулатори,по-точно бромховаксом.На Юли ще го почвам утре,но за Стефи се чудя.Пък и от 15 септември племенницата ни ще живее при нас,защото ще учи в езикова гимназия,детето боледува доста,нищо че е голямо.Та вероятноста за боледуване при Стефи се увеличава + екстрата "липса на баби да я гледат" ooooh!.
Илко и Вали са запалени по динозаври,а Стефи по животни.Вече имаме две ферми с n-брой животни-диви,питомни,домашни.И каквото няма й се купува.И постоянно си играе с тях.Не се интересува от игри за момичета Rolling Eyes.Носихме част от тях и на морето.И вън ги носи-слага една пълна чанта с животинчета в кошницата на колелото,и така Heart Eyes.

Диана, може пък и племенницата да ти е помощ - ще има на кой да оставиш поне за малко децата.  Wink

# 302
Вятърче,Юли ми е помагала от както се е родила Стефи,поради липса на баби.Но пък къщата ми ще е пълна с още едно дете.Ама на моят мъж с четири жени ще му е малко трудно  Wink.Женско царство.... Joy

# 303
  • София
Дю снимките са невероятни  bouquetАко се наканя на второ ще даваш и на мен координати Grinning
Иначе днес нямаше рев влезна си спокойно, г-жата като го взех много го похвали и каза, че няма никакъв проблем с него дано така продължава и занапред. Цяла вечер ми повтаря, че той е вече ученик, а не бебе
Аз се сетих друго да питам - изкара ли са списъци с допълнителни занимания - англ.език, народни танци и плуване. Споделете на какво ходят децата ви.Мисля си на танци да го запиша обича да танцува, за плуването май по-скоро се притеснявам да не боледува по-често, а за езика честно казано не знам. Има ли смисъл в І-ва група или не newsm78

П.С. Мечо Пух сега видях снимката на Иво. С теб се познаваме бях ти комшийка на втория етаж преди 2 години. Къде е Иво на детска? Да не е при Софрониева?

# 304
  • Разпиляна във въображението
Вчера сутринта ни заплашваха, че ще спират деца от градината заради липсата на бележката за данъците и всички тичахме по данъчните, а следобяд имаше надпис, че това важало само за първа група. Много ме хваня яд. Не се разправях защото бележката поне ще ми важи за млечна кухня, но имаше родители които предсрочно изплатили дължими те си данъци само заради това. Едната майка я успокоих, че поне по Нова година ще има 140 лв. повече, но в този момент тя се е лишила от тази сума, а има близнаци и била планирала да им накупи дрехи и обувки за есента и зимата.

# 305
Аз тази сутрин като ходих да плащам таксата попитах и за тези бележки за платени данъци.
В нашата градина не искат никакви бележки, молби и документи.Само ако детето сега е прието в градината, но дори и за новоприетите не искат бележка за платени данъци, а само служебна бележка.

# 306
  • София
Мамо Мони, аз Ади мисля да я запиша на английски чак сега във втора група, нищо че преди години съм била учителка по англ. в ДГ и съм работила и с първа група (или може би точно заради това  Grinning ).  Peace Миналата година ходи на танци, мисля и тази да продължи. Водих я профилактично на ортопед и се оказахме с леко плоско стъпало, но като попрочетох няма противопоказания (говоря за танците в ДГ, не за балетни занимания по старата руска школа напр.), особено като и сложа ортопедичните стелки в пантофките. Миналата година ходи и на приложно изк., тази година мислех да не я записвам, но пък доскоро много рисуваше, според учителките при това доста добре. Вече рисуването не й е мания, но пък сигурно ще си я запиша пак на приложно. Плуване при нас има само лятото и го пропуснахе. Като бебе иначе съм я водила на беб. плуване, не ми е боледувала от това, но пък това не й пречи в момента да има страх от големи басейни (малките не са й проблем - говоря за тези в хотелите, не за надуваемите).  Peace Дано да съм ти била от полза!  Hug

# 307
Добро утро!

Тази сутрин на път за работа и аз се отбих до градината да видя какво е положението.Вече приключват с ремонта и от 15 - ти септември ще са с нормалния си ритъм на работа.
Попитах и за необходими документи и  изследвания - казаха ми, че трябва да се правят само  чревни изследвания и бележка от личната лекарка.

# 308
  • Костинброд
Здравейте, момичета.
не се включвам често, но заради тази детска като съм в къщи гледам да си намирам работа, за да не мисля какво прави там Вики.
При нас хем е по- добре вече положението, от друга страна е по- зле- сутрин започва рева още от вкъщи, вечер преди да заспи пак плаче, че не иска да ходи, иначе там не плаче, играе си, но все самичка.
Тази сутрин заплакваше постоянно, но не се е драла, като я взе лелката и тя я връща два пъти до вратата, за да я цункам, тръгнаха и се върнаха тя пък да ме цунка, даже чао ми каза със сълзички, де, но пак е нещо, че предишните дни от рев нищо не казваше.
Лошото е, че там и 2-та дни се е напишквала докато спи, а вкъщи не го е правила от месеци. Но тя там пишка само преди да легне, защото е задължително, иначе стиска. Постоянно й говоря, че трябва да си каже, че дори и децата да спят, ако и се допишка да стане и да отиде при госпожата....дано днес не се напишка Sad

Прави ми впечатление, че и 2-та дни 1ч след като се прибереме е добра и след това докато заспи все плаче за нещо, понякога и без причина. Дали така си изпуска напрежението, което е събирала цял ден newsm78 на някой случвало ли му се е това?

# 309
добро утро и от мен GrinningДнес Дари не е правила драми на баща си.Обади ми се да се похвали Laughing
Искам да ви питам по темата със съня там.Супер се радвам че спи ( защото много рядко й се случа по принцип).Обаче - вчера съвсем слу4айно ми сподели че спала на горното легло Shocked И аз тогава зацепих че има и двуетажни легла навярно Започнах да я разпитвам повече и тя толкова въодушевено взе да ми разказва как се качила сама по стълбата ooooh!, че сама искала да спи там, после и Жаки и Елеонора искали  да са като нея на втория етаж...., та и тях настанили там Crazy.Следобед ще разпитам какъв е случая...Честно казано ми е малко притеснено за това легло От друга страна пък, ще е много разо4арована ако я свалят на долно легло....уф........  ooooh!

# 310
  • Костинброд
Уф, при нас няма легла на 2 етажа, малко ми е странно, че има при вас, все пак децата са си палавки, особенно като са няколко, ще се подстрекават за разни маймунджолъци..............абе, не знам, ама тия в детската как са решили да сожат такива легла newsm78 То вярно има решетки, ама......

# 311
  • София
Здравейте, момичета.
не се включвам често, но заради тази детска като съм в къщи гледам да си намирам работа, за да не мисля какво прави там Вики.
При нас хем е по- добре вече положението, от друга страна е по- зле- сутрин започва рева още от вкъщи, вечер преди да заспи пак плаче, че не иска да ходи, иначе там не плаче, играе си, но все самичка.
Тази сутрин заплакваше постоянно, но не се е драла, като я взе лелката и тя я връща два пъти до вратата, за да я цункам, тръгнаха и се върнаха тя пък да ме цунка, даже чао ми каза със сълзички, де, но пак е нещо, че предишните дни от рев нищо не казваше.
Лошото е, че там и 2-та дни се е напишквала докато спи, а вкъщи не го е правила от месеци. Но тя там пишка само преди да легне, защото е задължително, иначе стиска. Постоянно й говоря, че трябва да си каже, че дори и децата да спят, ако и се допишка да стане и да отиде при госпожата....дано днес не се напишка Sad

Прави ми впечатление, че и 2-та дни 1ч след като се прибереме е добра и след това докато заспи все плаче за нещо, понякога и без причина. Дали така си изпуска напрежението, което е събирала цял ден newsm78 на някой случвало ли му се е това?

Да, на нас в яслата.  Peace

# 312
  • София
добро утро и от мен GrinningДнес Дари не е правила драми на баща си.Обади ми се да се похвали Laughing
Искам да ви питам по темата със съня там.Супер се радвам че спи ( защото много рядко й се случа по принцип).Обаче - вчера съвсем слу4айно ми сподели че спала на горното легло Shocked И аз тогава зацепих че има и двуетажни легла навярно Започнах да я разпитвам повече и тя толкова въодушевено взе да ми разказва как се качила сама по стълбата ooooh!, че сама искала да спи там, после и Жаки и Елеонора искали  да са като нея на втория етаж...., та и тях настанили там Crazy.Следобед ще разпитам какъв е случая...Честно казано ми е малко притеснено за това легло От друга страна пък, ще е много разо4арована ако я свалят на долно легло....уф........  ooooh!

В нашата група всички легла са на 2 етажа, изключая 6-те разтегателни.  Peace Още миналата година в началото ни попитаха къде не искаме да спят децата ни. Аз конкретно не исках Ади да е на 2-ия етаж, че много се върти, като спи. На някои родители им беше все едно на кой етаж, но да не са на разтегателните. Някои директно си казаха да слагат децата им по вторите етажи (повечето от тях май имаха и по-големи деца в градината). Слава богу, нямаше родители, които да не искат хем на 2-ия етаж, хем на походни легла.  Peace Иначе наистина повечето деца искат да спят на втория етаж. Ади непрекъснато ме пита кога ще и направим вкъщи още едно легло отгоре на нейното, за да спяла там.  Laughing Да чукна на дърво, инциденти не е имало.

# 313
Мерси за успокоението HugЕй такова инфо от практиката ми трябваше.Аз днес ще ида да видя въпросните легла де Wink Д ане гадая на сляпо
( Между другото мъжа ми като ми звънна сутринта да даде отчета след оставянето й в градината, ми каза че сутринта я е заварил на земята Shocked Явно е тупнала от леглото, ама не се е събудила, нито той Crazy ooooh!).Досега е падала само веднъж , и то преди повече от година( пак не се събуди)

# 314
velmar и в градината на Ния са двуетажни леглата + разтегателни. Аз също в началото предупредих, че малката спи много буйно. Не се притеснявай Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт