ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 31

• 15 028
  • 441
  •   1
Отговори
# 180
# 181
Боже това е ужасно за починалото детенце  Sad. Чак не мога да повярвам какво може да стане от едно падане. Нямам думи ...........

Ара добре завърнала се сред редиците ни  Wink.

Вела това със задълженията е много неприятно. Аз нали от Април съм на нова работа, вярно че е по-ниско заплатена, но ми е много спокойно и не хабя излишни нерви, като се има предвид състоянието ми това ми беше добре дошло. Пък и шефа се оказа много точен. Въпреки че си мисля че не бих издържала на такова лежерно ежедневие дълго, за временно може но иначе не  Naughty.

# 182
Виждам, че вчера не ви се е писало. Толкова гадно ми стане след споделенето от Амбър. На всяко дете се е случвало да се удари...
Господи, пази дечицата ни  Praynig

# 183
Виждам, че вчера не ви се е писало. Толкова гадно ми стане след споделенето от Амбър. На всяко дете се е случвало да се удари...

На мен от няколко дни ми е едно ... Е, вече се успокоихме де. За да не разказвам наново, копирам постинга си от друга тема:

Нека и аз се включа с негативно мнение за Цибалаб! Преди 1 ден, на 25.08 отиваме с мъжа ми на лекар. Назначават му ПКК и биохимия (триглицериди и холестерол). С излизането на резултатите, и двамата изпадаме в ужас: Триглицериди 8.39  Shocked Обаждам се в лабораторията дали може да има някаква грешка - не, абсурд е при тях да се получи грешен резултат. Мъж ми се стресна серозно (ако има някой тук, който знае за каква стойност става дума и за какъв риск, значи разбира стреса и ужаса ни). За справка само - за триглицериди нормалните стойности са около 2.3. И тъй, след като поизтрезняхме след първоначалният шок, отиваме в друга лаборатория - 25 ДКЦ в Младост. Там въпросните триглицериди бяха 3.94 (пак високи, но вече нормално завишени) - лекуващият лекар обясни, че това вече може да се свали с диета и балансирано хранене.

От цибалаб отново ме увериха, че не може да има грешка, ами просто, моля ви се, човекът е свалил цели 5 пункта с ден и половина пазене на диета и пиене на ленено масло.... Айде моля ви се  #2gunfire

И пак, да се повторя: Не ходете в Цибалаб  Naughty

# 184
Симба, във всяка една лаборатория може да стане грешка - сестра ми е лаборант - всичко зависи не само от реактивите, но и от апаратурата. Понякога та не е "настроена" правилно. Друго е въпросът как това рефлектира върху нас - пациентите. Ако нещо ме притеснява, винаги правя втори изследвания в друга лаборатория. Сестра ми ми е казвала, че ако дадени изследвания не й харесват, винаги ги гледа " на око", т.е. под микроскоп и чак тогава, ако има нещо  съмнително, молят пациента за нови проби. Но това явно е за младите лаборанти. Сега се успокой   Hug

# 185
Да,след поста на Амбър какво може да напише човек?
Милото ангелче Flowers Rose Flowers Rose

# 186
Имам следния проблем. На нашата улица има две деца - момиче и момче на по 6 г. Доскоро Илко си играеше с тях. Е, от време на време се сдърпваха понеже техните игри започнаха да се различават. Но вече явно изказват желанието си да не играят с него. Попитах ги защо се държат толкова лошо (гонят го, обиждат го и т.н.), а те ми наговориха куп неща от рода на - той гонел по двора зайчето на момичето, само че инициатор на тази игра беше точно момиченцето; моят син бил накарал кучето ни да ухапе момичето (за уточнение - кучето е вързано в нашия двор и  Илко си е играл с него, пристига въпросното дете и кучето по-скоро го е облизало - не изключвам факта, че може би се е стреснало, но родителите му къде ли  са били през това време - вкъщи естествено ). Та така, обясних на тези деца, че Илко изобщо не е искал кучето да хапе някого и че там не е място за игра. Родителите им пък изобщо не взимат отношение, защото техните деца са най-. Само че аз забелязвам, че Илето не иска да излезе дори в нашия двор, да не говорим на улицата. По цял ден седи вътре. Вчера директно го попитах защо, а той ми отговори, защото П (момченцето) е отвън. На мен не ми пречи да ходим по парковете, но така не бягам ли от проблема. Ох, дано ме разбрахте...

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 12:55 от Аурора

# 187
Аурора, много неприятна ситуация описваш. Според мен, колкото и да ти е неприятно, остави децата да се оправят сами. За Илко ще е полезно да се сблъска с факта, че има несправедливост. Между другото Криси също има едно "другарче", с което не се разбират. То е на площадката, където ходим. Постоянно спорят. Понякога К. се свива в себе си и ми става неприятно. Но не се меся. А ако се скарат за някоя играчка, в никакъв случай не се обяснявам и не подтиквам моето дете към отстъпчивост. На няколко пъти К от яд е первала онова дете, а то идва да ми се оплаква. Отсвирвам го директно. Баба му е тази, която го извежда, тя явно жената няма контрол над него  Rolling Eyes Следя нещата до толкова, че К да не пострада физически.

Само да се дооплача и спирам. Един ден се случи следното - сдърпаха се нещо децата и онова бутна К така, че тя падна на дупе. След което бабата се скара. След малко чувам онова да казва на К: бутни ме сега ти! Тя го бутна леко, то падна нарочно и се разплака. Това си беше живо интригантстване - за да се скарам на К. Аз обаче не й се скарах - хахаха!  Mr. Green  hahaha

# 188
Симба, прекалено много мълчах - цяло лято търпях, проблемът е някъде от юни. Винаги си казвах същото - трябва да се научи да се оправя сам. Но от една седмица е кошмар - детето седи постоянно пред телевизора. Опитах се да играем с куклите и проблемът е същият - това дете не искало да играе с него и го гонело... Обясних му, че улицата  е на всички и всеки може да си играе там, но Илко не, та не - нямало да излиза.
Може и аз да не съм права. Може да има и други причини, заради които да не искат да играят с него, защото това, което ми казаха, не е причина. В момента се чудя как да помогна на моето дете, пък било то и да не играе с тези деца. Опитах се да говоря  с родителите и на двете деца, за да видя те какво знаят (може да ми кажат нещо различно), но... ударих на камък ... децата си играят отвън (поне при нас е спокойно), а те дори не знаят с кого и как. И аз ли ще съм така след две години  newsm78

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 14:57 от Аурора

# 189
Сега за ДГ - смятате ли да подарите нещо/цветя на госпожите и/или помощния персонал по случай началото на учебната година?

# 190
  • Костинброд
Аз ще занеса букети, нали ни е и първи ден, че Вики не е била на ясла. Ама съм в чуденка колко-едни казват 3- за директорката и 2 госпожи, други казват 2- за директорката и 1 госпожа, защото само една излизала да посреща......абе направо не знам, страх ме е да не остане някой без букет и да се обиди, а и е тъпо да дам 2 и един да си остане в мен, че ще ме гледат като извънземно.

# 191
Хубаво е и на лелите да занесете, защото и те се занимават и обслужват децата. Аз не смятам тази година да нося.

# 192
Аз на директорката нищо не съм и няма да нося - не съм й видяла очите на тази жена. В чуденка съм, защото: сутрин е една госпожа с една лелка, но не мога да занеса само на тях - все пак тези следобед биха се почувствали пренебрегнати, та повече клоня към кафе, бонбони или нещо подобно.

# 193
  • Разпиляна във въображението
Нашата директорка също не заслужава - продължава да гони родителите и децата от градината, а чуждите - си стоят там до когато си искат. Отгоре на всичко вчера разбрах, че ще бъдат сборни групи до 14 септември.

# 194
А нашата не е ясно, кога ще отвори. За филиала да не говорим. Явно не по-рано от октомври

Общи условия

Активация на акаунт