след24 часа вадим от солта и я заливаме със оцет леко разреден с водичка -пак престоява 24 часа след това в съда в който ще стои готовата риба слагаме ред риба+ няколко зърна бахар черен пипер дафинов лист и нарязани-целина и лющян и отново риба и пак подправки завършваме със подправки -всичко това заливаме с препържено олио което задължително е охладено
олиото трябва хубаво да покрива рибата-затваряш си съдинката и в хладилника -по този начин аз съхранявам рибата до 1 година в момента така съм мариновала илария сафрид чернокоп карагьоз хамсия и сардина
пп- оцета спомага за стопяване на костите в рибата -като постои вече маринована 1-2 седмици като я ядеш и не се усещат костите вътре все едно са се стопили-това е при по-малките риби и освен това обира излишното осоляване от рибата