Момичета , дайте рецепта за маринована риба

  • 41 735
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 448
здравейте мъжа ми е рибар и постоянно ми се налага да мариновам риба-няма значение каква е рибата -каквото даде морето Laughing ред риба ред обилно морска сол пак риба пак сол-завършваме със сол-така престоява 24часа -ако е голяма тлъста риба+ОЩЕ12ЧАСА
след24 часа вадим от солта и я заливаме със оцет леко разреден с водичка -пак престоява 24 часа след това в съда в който ще стои готовата риба слагаме ред риба+ няколко зърна бахар черен пипер дафинов лист и нарязани-целина и лющян и отново риба и пак подправки завършваме със подправки -всичко това заливаме с препържено олио което задължително е охладено
олиото трябва хубаво да покрива рибата-затваряш си съдинката и в хладилника -по този начин аз съхранявам рибата до 1 година в момента така съм мариновала илария сафрид чернокоп карагьоз хамсия и сардина


пп- оцета спомага за стопяване на костите в рибата -като постои вече маринована 1-2 седмици като я ядеш и не се усещат костите вътре все едно са се стопили-това е при по-малките риби  и освен това обира излишното осоляване от рибата

# 16
# 17
  • Мнения: 35
Супер сте. Любимото мезе , давам на жената да чете и да направи  bouquet

# 18
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 448
и докато пиша ето го поредния богат нощен  улов -току що хваната-ще има много за мариноване

# 19
  • Мнения: 818
Аз мариновам така -24 часа в едра сол,след това изтьрсвам от солта и дьржа 6-8 часа в оцет.Нареждам в буркани и заливам с препьржено олио.

# 20
  • Мнения: 35
здравейте мъжа ми е рибар и постоянно ми се налага да мариновам риба-няма значение каква е рибата -каквото даде морето Laughing ред риба ред обилно морска сол пак риба пак сол-завършваме със сол-така престоява 24часа -ако е голяма тлъста риба+ОЩЕ12ЧАСА
след24 часа вадим от солта и я заливаме със оцет леко разреден с водичка -пак престоява 24 часа след това в съда в който ще стои готовата риба слагаме ред риба+ няколко зърна бахар черен пипер дафинов лист и нарязани-целина и лющян и отново риба и пак подправки завършваме със подправки -всичко това заливаме с препържено олио което задължително е охладено
олиото трябва хубаво да покрива рибата-затваряш си съдинката и в хладилника -по този начин аз съхранявам рибата до 1 година в момента така съм мариновала илария сафрид чернокоп карагьоз хамсия и сардина


пп- оцета спомага за стопяване на костите в рибата -като постои вече маринована 1-2 седмици като я ядеш и не се усещат костите вътре все едно са се стопили-това е при по-малките риби  и освен това обира излишното осоляване от рибата

Какво е това - лющян? ooooh!

# 21
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 141
Аз мариновам така -24 часа в едра сол,след това изтьрсвам от солта и дьржа 6-8 часа в оцет.Нареждам в буркани и заливам с препьржено олио.
И аз така . Без подправки. Всяка риба си има своя вкус и е добре той да е доминиращ.

# 22
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 448
лющян-девисил
през есента рибата трупа мазнини за зимата прясна не се усеща но маринована понякога има по-тежка миризма затова букета от подправки обира точно тази миризма която в последствие се трансформира на гранясало- тоест без подправки ако искате да съхраните маринованата риба за голям период -примерно 5-6 месеца то със сигурност ще се усеща аромат на гранясалата мазнина от самата риба

# 23
  • Мнения: 818
Аз не мариновам голямо количество риба,че чак да ми гренясва-1-2 буркана.Когато свьрши вадя от фризера и мариновам още 1-2 буркана. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт