Да си знае гьола всяка баба, за ФЕВРУАРЧЕТО мама ще решава

• 12 991
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Миме, да ти е честит племеника!
Дорето, казах ти аз вчера, че проблемът с акането на Йойо е от здравословното хранене. Това потвърждава тезата, че много хубаво не е на добре.
Иве, ние вече се върнахме от Павлово, нямам ти телефона се оказа, а и на работата ми Яна я нацелуваха, настискаха, премятаха от ръце в ръце и то се умори милото.

# 151
Добро утро.
Само аз ли не мога да взема урина с тия колектори??? Днес й сложих пак колектора и пак нищо. Имаше по потника, в памперса, само не и в торбичката  #Cussing out Май няма никога да успея, добре че направлението е 28 дни.....
За варненската среща вчера много ме е яд, ама нямаше как. Снимките са много хубави. Мисля си и аз за номинации, но нещо не ми се получава  newsm78 Ужас, затъпявам!  Rolling Eyes

Споко , не си само ти  Laughing Ние изхабихме две пликчета , опикахме спалнята и най-накрая направихме малко пиш в една пластмасова чашка  Joy
Направо ми скъса нервите това уриновзимане  ooooh!

# 152
 Тони, бъдете влюбени и прегърнати още много-много години!   loveuuu

Алхимиче, голям да ти порасне рожденника! Пожелавам му пари, коли, мацки, мотори, яхти и каквото там си намисли   Gift

Ехааа, мацки, идеята с номинациите е страхотна! Браво, Карбо! Напълно подкрепям предложенията на Тонита и Ламтурничето. Гери, Ламтурниче, карате ме да се изчервявам - много ме ласкаете.   bouquet  bouquet

А, Ламтурниче, да не забравя. Аз вече сефтосах машината за хляб с домашна лютеница (забравих дали се похвалих  Blush). Стана разкошна! Няма никакви следи по машината, нищо надрано и проблемно, така че - действай смело! При интрес ще ти напиша и рецептата.  Peace

Рися, и нашата машина е Мулинекс, ама не знам кой модел  newsm78 Има 12 програми, може само да меси и само да пече, бърка конфитюри (и лютеница  Mr. Green).

Момичета, липсва ми Деси06... тя каза, че няма да има нет, ама съм свиканала с нейните постове  Flushed

Ауу, голямо бръмчене бръмчи моята щерка - скъсва ме от смях  Joy Явно си чеше венците така - голям е ЧЕШИТ  Wink

# 153
Тони много любов и разбирателство, и една сестричка да забъркате на Дамян по нататък Wink
Марте като спомена за бръмчене...  Днес Ники си бръмка или по скоро пръцка с уста, аз стоя срещу него и му отговарям със същите реплики. Влиза каката и ме пита "Какво правите бе?" аз и отговарям "Ами говорим си на дупешки"  Party
Коте Венцо пак обра точките с тоя поглед. Щом на 6 месеца е такъв съблазнител, на 16г. не можеш изрина момите пред вратата  Joy

# 154
Мартеничка и аз искам рецептата  Praynig
От две години имам такава машина и съм супер доволна . Хляба става разкошен , а сега бих пробвала и лютеничка да извъртя  Laughing
После , що съм сто килца  Joy

# 155
  А, Ламтурниче, да не забравя. Аз вече сефтосах машината за хляб с домашна лютеница (забравих дали се похвалих  Blush). Стана разкошна! Няма никакви следи по машината, нищо надрано и проблемно, така че - действай смело! При интрес ще ти напиша и рецептата.  Peace
Искам, искам. Давай рецептата да я правя, докато мъжо е в отпуска. Laughing  bouquet

# 156
Коте, мерси за разясненията, ясно ми е, да, добре си го обяснила. Моя принцип е същия, така че споделяй като променяш нещо  Mr. Green
В Пирогов нищо не стана - сутринта ни върнаха,че лекаря бил в дълга операция, елате към 12. Маах гащи из центъра, една циганка ми скъса нервите, останах без крака, върнахме се - още не беше излязъл  ooooh! Ама то ако нямало детето проблем или промяна в поведението нямало нужда да се разкарваме  Thinking Thinking
Ние заминаваме в събота за Златните и като се върнем все пак ще пробвам да отида пак, да ми е по-спокойно и да не го мисля.
Благодаря ти, че ни мислиш  Hug  bouquet

# 157
Гледам за таблички сте говорили. Flutter
 Аз от магазина, от който купувам пюретата си взех този "Календар на покупките на Hipp". Включени са вс им продукти като се почне от млеката за кърмачета,зеленчукови пюрета,менюта, супи, плодови пюрета, каши.... и се стигне до чайове и продукти за бременни и кърмачки. Описано е кое как действа и от кой месец може да се дава, както на табличката, която е пуснала m@m@
Дарина , има ли в Ямбол пюрена на Сънвал? В Сливен никъде не съм видяла още ooooh!

Страшна е тая физиономия дето я е направил Венци и надписа си е точно на място!
Миме, честито на порастналият племеник, много подаръци да получи и весело да си изкара   party041 newsm67!!!

TONITA 6
, още дълги години семейно щастие и любов!!!  bouquet

# 158
# 159
# 160
Дарина , има ли в Ямбол пюрена на Сънвал? В Сливен никъде не съм видяла още ooooh!
Ками, има, има, елате до Ямбол, тъкмо ще запознаем астралните близначки Mr. Green
В едно малко магазинче са, там има доста добро разнообразие.

# 161
Доре, ти май и днес върза тенекия на някого. Уж щеше пред Народния да ходиш, а май само до компютъра стигна smile3534
Ками, ако не намериш Сънвал, защо не пробваш Little Bee ? доколкото знам Кауфланд са им вносител, в Сливен поне Кауфланд има.
 Много ми се искаше да се запознаем , докато бях в Сливен, ама то за 3 дни кое по-напред. Родата е голяма и миг почивка не остана.

Аз вчера такова пюрепазаруване му дръпнах - поне 20 пюрета купих на Сънвал и едно АМ Лактана Био 2/мерси, Доре, за инфото/, за да има за всеки случай и може би за да добавям в пюренцето, ако сме навън. И сега имам едно огромно чекмедже с пюренца на Сънвал - плодови и зеленчукови. Ако Яна не ги хареса - ще подарявам сигурно, че иначе какво ще ги правя.

Кърмещите и захранващите майки, моля за отговор синтезирано с Да или Не на въпроса "След плодово и зеленчуково пюре докърмвате ли? " Аз след като достигнах 1 пюренце от 125-135 гр със зеленчуково пюре, не добавях кърма нито вътре, нито след пюрето. Обаче малко се притесних от това, че се препоръчва всички хранения до 1 година да са млечни и сега съм в неведение дали съм сбъркала и какво да правя. Ако си слушам тъпото педи, трябва до 1 месец да сме останали на кърма само сутрин и вечер, а всичко друго да е заместено. На мен така ми звучи като доста форсирана схема за захранване.

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 15:35 от mama_pettty

# 162
Ками, има, има, елате до Ямбол, тъкмо ще запознаем астралните близначки Mr. Green
В едно малко магазинче са, там има доста добро разнообразие.

Ще дойдем ние, аз мислих даже  по мин. неделя, ама нали беше лошо времето. Исках да отидем до Кабиле, но ще е някъде през септ. месец най- рано. В петък заминаваме малко за сев. България и после на   grinning039 за повечко време. След това няколко дни, татито ще е извън България, а аз сама в Сливен със Сиянка. Ще се уговорим като ми се поосвободи програмата, грижи нямаш Hug
mama_pettty , видях ги тея пюрета в Кауфланд, ще се пробват и те.
Докато сме на морето ще преустановя захранването, защото всичко ни запича Sad.Слагам във вс пюре и по 20/30 мл кърма.  Сливите помагаха няколко пъти само. Уж и тиква и тиквички ядохме, ама не акаме #Crazy

# 163
... да дам предложения за класацията:
Най-млада мама - мисля че е Виви  Wink
Мама-отличничка - Мартеничка  Peace

Най-стара мама  - моя милост  bowuu

Тонита, честита годишнина!

Честита половин годинка на Таня, Никол, Теодор и Димитър!

# 164
 Лютеницата:

5 печени чушки (червени, зелени, каквото имате)
 2 печени патладжана
 2 домата
 2-3 скилидки чесън (аз използвам на прах)
 сол (на вкус)
 захар (за убиване на киселото, по принцип я дават колкото солта, но може и по-малко)
 1/2 кафена чашка зехтин (може и олио)

Беля зеленчуците, кълцам ги с чопъра на не много ситно и ги мятам в машината.
 След 1.10мин. имам 1 кг. лютеница сякаш правена от баба ми   chef

Забележка: за разлика от лютеницата в тава, тук течността не извира, т.е. колкото течно го сложите, толкова течно ще го извадите. Имайте го предвид като слагате домата - може да махнете семките и сока.   Peace

Кали, на "дупешки"  Joy Ние повече го докарваме на "тракторски"  hahaha

Ками, супер се изненадах, но досега най-разхлабващото пюре, което е яла Хилендара не е нито от сливи, нито от круши, а от ... морков с ябълка  Shocked По принцип самостоятелно като и ги давам имат точно обратния ефект. Пробвай морков с ябълка на Сънвал  Wink

Общи условия

Активация на акаунт