СЕПТЕМВРИ-09'40

• 12 613
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
Абе седа и чета аз тука, вместо да ходя да си върша работата... ама мн интересни неща пишете бе!!!!
1. За изтичането на водите да споделя. При първото си раждане влязох в болницата в 24:00 часа, само ме болеше корем, че бях яла 2 кг праскови за вечера Simple Smile И понеже бях 2 дне след термина,но без контракции, нито разкритие, док ми каза ако искам да остана за вечерта, а ако до сутринта няма нищо, ще си пе изпрати у нас. Другите девойки пъшкаха, брояха си на колко мин са им контракциите. Аз до 02:00 се наслушах на всякакви охкания и пъшкания Simple Smile От 02:00 нещо почнах да усещам, ама не ми беше ясно какво точно, ама чак болки да кажа - ще преувелича. И в 04:00 като ме почнаха болки - хич нямаше такива през еди-колко си време - беше си постоянна болка. Аз през цлото време се отпитвах да стоя права - да помогна на бебето да пада надолу - чувала съм за т.нар. гравитация Simple Smile Спах права... Да съм лягала за не повече от минута-две два-три пъти - та в един такъв момент ми изтекоха водите. Не усетих нищо особено, просто стана мокро. Смених нощница, бельо, смениха ми чаршафите. Пак станах права. И така, към 5:30 ме сложиха в родилна зала (нямаше други за раждане по тоа време) и тъкмо ми сложиха и някаква система, и си говореха, че имам 4 см разкритие, така че към обяд се чакало да родя и... аз имах напън Simple Smile Док каза: а, това напън ли беше Simple Smile аз казах: еми, не знам Simple Smile а тя: другия път - със затворени очи. И тъкмо го казва и аз - следващия напън. И доки казва: е, честито, момиченце Simple Smile Та така - с два напъна момиченца се раждат Simple Smile 51 см, 3 150 Simple Smile На всекиму пожелавам мойто първо раждане, дано и второто ми да е такова - никакви шевове, никакви сложности и страхотии Simple Smile Ям много праскови  Laughing

2. Имената - аз съм Цвета, на баба ми Цветанка. Майка ми искала да ме кръсти Цветомира - на свекърва си Цветака и свекър си Марко, ама на село - ква ти Цветомира!!! Та сега съм Цвета - не че е кой знае колко лошо, ама Цветомира си е по-звучно някакси. За момчета - Цветомир, Цветелин ми звучат най-приемливо. Нашите деца няма да са кръстени на никого. Първото ми е Клементина, а второто, живот и здраве - Елица Simple Smile

Е, изказах се, сега мога да допия кафето, да направя тоалета и да тичам до банката Simple Smile После пак ще чета, че вие не спирате да пишете, не може да ви насмогне човек! Simple Smile Ама и аз един кратък пост пак...  Blush

# 136
Добро утро.Много хубаво кафенце,жалко че не мога да пия вече Sad. С това пусто кръвно.Поне за сега съм го закрепила,ако мога да навия моя лекар поне до 37-ма г.с. да изчакаме ще е добре.

Абе това да гледаш момченце било доста сложно.Винаги съм се чудила ако имам момче как ще се оправям с тази пишка.Ама Господ ме улесни Mr. Green.
Спомням си ,че брат ми имаше проблеми и го водиха да го режат.Явно при някой има нещо като срастване и се налага хирургична намеса,поне аз така си го обяснявам при положение,че има хора които отричат забелването newsm78.

# 137
Благодаря на всички за споделените мнения относно тази тема.  Hug Аз съм на кантар и затова ми е нужно да прочета повече неща, за да намеря своята истина. Сигурна съм, че всички ще се справим, но това наистина беше едно от нещата, което ме притесняваше. Още веднъж благодаря!  Heart Eyes

И да кажа - сега звъннах на Малибу, тя се чувства добре, още снощи се е раздвижила след операцията, преди малко са я преместили от реанимацията в нейната стая. Каза че е с още една жена и е доволна, третото легло все още е било свободно, та засега са само двечките. Сега се чудеше кога ще си види бебето и аз й казах да прочете графика, който е залепен на всяка врата. Оказа се, че в 10 часа трябва да си вземе бебка за първото й кърмене и я оставих да отива, по-късно пак ще й звънна, защото искам да ми разкаже как е минала първата й среща с принцесата. Дано успее да засука, за да й слезе по-бързо кърмата. Каза ми че по-късно ще звънне и на Покахонтас, нали и тя е там, та да се видят.

# 138
Момичета само да споделя,че вече от няколко места ми казаха да пия много течности,защото в тия жеги обезводняването предизвиквало контракции и преждевременно раждане!
MammaT  и аз така искаааааааааааааам! Praynig

# 139
MammaT  и аз така искаааааааааааааам! Praynig

Така и ще бъде!!!  Hug

# 140
Добро утро и от мен, благодаря за кафенцето на Бамба и много усмивки днес.

Естествено, че всеки сам решава как да процедира с момченцето си, аз тогава изключително се доверих на педиатъра и не смятам, че съм сгрешила. Факт е, че излиза мръсотия от там, но тя се натрупва и при добре забелена пишка - така, че това е въпрос на хигиена.

За къпането - в банята толкова е топло, че зимно време отопляваме от нея през деня стаята. Стаята ни е на една крачка, така, че няма да е проблем.

Днес? ще има ли новини???

# 141
Забравих да питам за МД,разбрах че имали вътреболнични инфекции.Някой чул ли е нещо?Аз започвам да се замислям сериозно дали да раждам пак там.Дъщеря ми се роди 10 дни преди термин,3500гр. напълно доносено бебе.На другия ден се оказа,че имала някава инфекция и беше 7 дни на антибиотик и на кослородна палатка.Обяснението им беше,че съм имала бяло теение по време на бремеността и затова детето се било заразило.А май си е била вътреболнична инфекция newsm78.Ама аз откъде да знам.Не искам пак да стане така.
На всичкото отгоре и лекаря при когото мисля да раждам нещо ме издразни последния път.Когато му споменах,че смятам да раждам при него той се обърна и ми каза-"Ми то и аз трябва да смятам така." Аз и мъжа ми Shocked.А ходя при него от 4 години.следи ми бремеността и ми взима по 60-70 лв за всеки преглед #Cussing out.Чудя се дали да не отида в Шейново при Диков.Дали изражда все още?той ме изражда с първото,и съм доволна,но после отиде в Токуда и не ми се даваха 2000 лв за раждане.

Ох,извинете за дългия пост,дано поне сте разбрали какво искам да кажа Crazy

# 142
За пишката наистина е спорен въпроса. Доцентката обясни, че ставало в по късен етап забелването само се опъва леко кожичката и се измива с топла водичка. То хубаво но в седмия месец ни залепна и въобще не се отлепваше отгоре, та на хирург евала човекът на два пати ни вика мазахме с една пастичка за омекване на кожата и я забели. От тогава в началото за седмица две мисля, че беше всяка вечер след къпане а после от време на време примерно на една две седмици веднъж. Вече нашия тати се е заел и си действа малкия знае, че това е гимнастика и въобще не му  е неприятно. За съжаление сега не  е като едно време то ако се замислим едно време не са и рязали жените да вадят бебетата, а всички са раждали нормално къде седалищно къде с главата на пред. Докторката която ме изражда каза, че поколението ни е такава с разни дефекти или обърнати матки или тесни тазове. Имам и доста познати които не са забелвали, защото чисто и просто при тях няма необходимост при самото миене си се е отваряло. При момчетата всичко е до еластичност на кожата и ние сега мажем шкембетата пък при някои нито една стрия при други са много. Пишката като съм я слагала нагоре в памперса никога не съм опъвала и стягала, по скоро оправяш ташаците и затваряш памперса и то не стегнато. Незнам за вас но аз останах изненадана, че и малките момченца получават ерекция, така че ако е нанякъде смачкана няма да му е много удобно си мисля.

# 143
Здравейте мами,
Извинявам се , че нахълтвам така във вашата тема, но с огромно удоволствие съобщавам, че вчера вечерта Десико стана мама на две прекрасни момченца:

Георги 2400гр.   и Илия 3010гр.

Деси се чувства страхотно и малките съкровища са при нея - спят и кротуват!

Честита сбъдната мечта, мамо Деси!

От сърце желая да сте много здрави, щастливи и усмихнати цялото семейство. Малките разбойници да ви радват безкрайно и да се наслаждават на безгрижно и изпълнено с детски смях детство!

Бързо възстановяване и ще те чакаме с нетърпение да ни навестяваш от време на време!

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 12:05 от Cho_ko

# 144
Айдеееееееееееееееееее не едно, а цели две големи момчета.

Честито да са живи и здрави. newsm51 smile3525 newsm30 newsm30

# 145
  • София
Добро утро и от мен, макар че то си е почти обед вече Hug За първи път да успея да се наспя откакто не ходя на работа!
За къпането - мисля да си го къпем в банята. Не е много голяма, но все ще се сместим, а пък и въобще не ми се занимава да мъкнем ваничка, вода и т.н. към стаята.
За пишката - честно казано още не съм се интересувала подробно, бях чела само една тема тук във форума, но там естествено имаше мнения и за, и против. Та като му дойде времето ще говоря с педиатъра да ме посъветва.

Lipstick и аз четох за тези вътрешноболнични инфекции в МД, из форума има доста майчета, които се оплакват. Една моя приятелка ражда там преди година и половина и нямаше проблеми с бебчето, ама знае ли човек... Ще стискам палци да се разминем с тази екстра Whistling
Честити бебоци на мама Деси, да са и живи и здрави! smile3525

# 146
Докато изчета всичко си стана "добър ден"  Simple Smile
Бамба, благодаря за кафенцето, аз моето го изпих на въздух, под една дебела сянка. Сутрин изпращам любимия до метрото и сядам на кафенце - ако пропусна ритуала.....голям мързел ме лови за целия ден!
Миринда, абсолютно подкрепям написаното  Peace На мен ще ми е първо раждане, ама не знам защо не се шашкам за самото раждане - милиони жени раждат, ще трябва и аз да се справя, пък болката - часове ще е, не се мре от нея. Само да сме живи и здрави да си гушнем бебоците. Аз си имах проблеми и контракции почти до края на осмия месец, а октакто влязох в деветия и спрях магнерота - такова ведро настроение ме е обзело и няма контракция, няма чудо. Да видим до кога ще я карам така  Laughing
Lipstick* , мисля си че беше споменавала, че доктора е Гунев. Сестра ми роди при него. И тя ходеше редовно при него, прегледи по 60 - 70 лв, а накрая едно такова вяло отношение..... Аз ходих няколко пъти при него, но нещо ми се губеше комуникацията, а аз съм по-емоционална и реших да търся друг вариант. Иначе си е добър специалист - убедена съм.
За къпането ние колебания нямаме - живеем в гарсониера, но банята ни е колкото спалнята /бившата кухня/, топла е така че....там сме. Ако пък ми се види хладно - имаме вентилаторна печка, за две минути ще си стане "баня"  Laughing
Хубав ден на всички и повече усмивки  Hug

Чак сега видях - да са й честити на мама Деси момченцата! Да растат здрави и усмихнати - за радост и гордост на мама и тати  smile3525

# 147
  • Испания и Стара Загора
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАМА ДЕСИ!!!

Ние след малко отиваме на педиатър,че от жегите Андреа цялата е в пъпчици.Дано ни даде нещо да я мажем,че сигурно много я дразни милата.И искам да ви почерпя,днес мъжа ми има РД. Peace

# 148
ЧЕСТИТО НА МАМА ДЕСИ! ДА СА Й ЖИВИ И ЗДРАВИ МЛАДЕЖИТЕ!  newsm51

Анита, да ти е жив и здрав рожденика и много да те слуша, уважава и обича!

Лелеее, какви хубави новинки рано сутринта!  Hug

Момичета, тази нощ почти не съм спала, менструалните болки минаха, но за сметка на това почти през цялата нощ коремчето ми беше твърдо, на топка...  newsm78 Ставах 100 пъти до 00, въртях се в леглото като шило, сутринта коремът ме болеше нагоре все едно, че имам мускулна треска... странно.

По въпроса за пишките нямам никаква информация, затова не мога да се включа в тази тема...  ooooh!

Относно къпането, мисля, че ще къпем бебка в спалнята, защото банята е доста голяма и е студена през зимата, макар че, ако се пусне духалката, ще стане топличко. Засега такава ми е идеята, пък ще видим като му дойде времето, само да сме живи и здрави.
Ние също имаме колебания за името на бебка, не искаме да я кръщаваме на никой от родителите си, за да няма сръдни.
Още преди да забременея, си мечтаех за момиченце с име Рая, но таткото не харесва това име... След това мислехме за Ина, Ева, Миа или Ния. Снощи пак коментирахме въпроса и май ще е последното, но да видим...

След малко трябва да почистя, но честно казано много ме мързи нещо, но смятам да я свърша тази работа, макар че доки каза да лежа поне 3-4 дни.
Имам въпрос - при положение, че моя доки работи в държавна болница, аз ще раждам с направление, а ходя в частния му кабинет още от самото начало на бремеността ми, трябва ли да му плащам нещо на ръка - за него и екипът му?

На всички много целувки и ви гушкам!
Хубав ден!

# 149
  • София; Дружбето
Благодаря за отговорите. Аз значи реших - пишката надолу, никакво забелване, само хубаво измиване, колкото физиологията позволява. Милото също е против забелването и не можа да разбере кой го е измислил и с каква цел
Ние в началото ще къпем бебето в стаята, защото сме на климатици и банята не се отоплява, та няма как да поддържаме Т там и в повечето случаи е студено. Но стопли ли се времето отивам в банята. Аз не къпя всеки ден, така че носенето на вода не  е проблем Simple Smile
За раждането съм казвала - аз съм твърдо за естествено и освен животозастрашаващи живота фактори за майката или бебето не приемам. Другото е лигавщина. Нищо лично, изказвам мнение.

Честити младежи на мама Деси. Да са и живи и здрави и много бързо да се приберат в къщи.

Анита, да ти е жив и здрав рожденика Hug

Общи условия

Активация на акаунт