за упойката по време на секцио

• 15 703
  • 140
  •   1
Отговори
# 45
Идеята е, колкото повече бебето стои в корема на майката, толкова по-добре, но и да не е съвсем близо до термина, че да започне нормално раждане. Събота и неделя държавните болници не правят планово секцио.
Оперираха ме Неделя сутринта, планово секцио в държавна болница заради висок диоптър.
Операцията ми беше назначена за Понеделник, но тапата ми падна Неделя сутрин. Обадих се на лекаря и той си събра екипа. Никой няма да я остави да ражда нормално ако се обади навреме и се е разбрала с лекаря. И през нощта да е, пак ще я оперират ако лекаря е свестен.
Но аз не раждах в София, дано да не е така, защото е много кофти да си се настроил за секцио, а да те оставят да раждаш нормално, защото бебенцето е решило да излезе в Събота вечер примерно.

# 46
  • Кърджали
Раждах със секцио по спешност, пълна упойка. Първото нещо, което си спомням беше, че от като излезнах от упойката бях все едно нещо ме е уплашило до смърт. Е, болеше в началото, но не беше непоносимо.. Два пъти ми биха някакво болкоуспокояващо, не знамв какво, но не съм  плащала за него. Трети път не се наложи Simple Smile Аз понеже и след секциото получих някакъв силен кръвоизлив та 5 дена ми биха някакъв антибиотик.

# 47
  • София
yani_cat, говорех за нормална ситуация. При теб е била започнала родова дейност. Естествено, че при такъв случай лекарите действат независимо кой ден от седмицата е, дали е празник или не.

# 48
  • Пловдив
Доколкото разбирам от това което сте ми писали всички ако раждаш в частна клиника си избираш дата преди термина ако ли не на държавно чакаш да ти дойдат болките така ли е?В държавните болници плануват ли секциото или трябва да се даде някои лев предварително?

АЗ раждах в държавна болница, бях планово секцио 8 дни преди термин .Левче не давах нито преди, нито след Peace

# 49
Доколкото разбирам от това което сте ми писали всички ако раждаш в частна клиника си избираш дата преди термина ако ли не на държавно чакаш да ти дойдат болките така ли е?В държавните болници плануват ли секциото или трябва да се даде някои лев предварително?

Никакви болки не съм чакала, беше си абсолютно планирано секцио 10 дни преди термин. Не съм плащала нито лев допълнително. Държавна болница.

# 50
Бях с пълна упойка, просто нямах право на избор,а дори и да имах пак щях да избера такава. Болкоуспокояващи имаше в системата, която ми бяха включили, а и нямах такива силни болки за каквито бях чувала от "добри приятелки".

# 51
  • София
Бях със спинална упойка,боли но е поносимо, повече ме болеше главата заради упойката,но затова се пият ПОНЕ 3 л. вода на ден(Kally may го е обяснила доста подробно и точно),аз пиех Ацефеин за главата,също ми казаха че може и аулин.

# 52
  • София
Бях с пълна упойка повреме на секциото.Не съм имала проблеми с излизането от упойката.
Датата беше 10 дена преди термин
Поставяха ми обезболяващи, не съм плащала допълнително за тях Peace

# 53
Избрах пълна, много съм доволна.

Не беше планирано, а го решиха в хода на раждането, 3 дни след термина се случи.

Течен аналгин на инжекции, полага се от болницата - никаква работа не върши, втората я отказах. Вземи си Аулин, но се консултирай дали ще ти дадат да го пиеш.

# 54

И в държавните болници се правят планови операции, няма как да не правят при положение, че има случаи, в които се знае предварително, че майката трябва да роди задължително със секцио - например има проблем с очите (при норм. раждане може да й се отлепи ретината от напъните), или е над 35 год., или бебето е едро и седалищно разположено и т.н.
Също така вече съществува и т.нар. секцио по желание на пациентката. В 1-ва АГ болница "Св. София" (бившата "Тина Киркова"), която е държавна, това е с регламентирани цени. Навсякъде (и в частна и в държавна болница) секциото по желание се плаща от пациентката - най-евтиното, за което съм чувала е 1000лв.; когато е по медицински причини част от сумата се поема от ЗК. Добре е да си избереш лекар, на който да се довериш, за операцията. Избор на лекар също се плаща в държавните болници. В "Тина Киркова" пакет "Секцио по желание с избор на конкретен лекар" до миналата година беше 1200лв.
Плановото секцио навсякъде, независимо частно или държавно, се планира две седмици преди термина. Точната дата се уточнява между пациент и лекар. Например, ако термина ти е на 12-ти, може да си уговориш дата и на 30-ти, 31-ви, и на 1-ви, и на 2-ри. Идеята е, колкото повече бебето стои в корема на майката, толкова по-добре, но и да не е съвсем близо до термина, че да започне нормално раждане. Събота и неделя държавните болници не правят планово секцио.
По въпроса за упойките - спиналната е за предпочитане, защото си в съзнание и виждаш бебчето си веднага, след като го извадят, чуваш първото му проплакване, виждаш как му слагат лентичката с номера и можеш да го сравниш с твоята лентичка и куп други емоции. От вечерта преди секциото не трябва да си яла нищо. След операцията със спинална упойка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пие много вода. Водата спира треперенето, което съпътства отпускането на упойката, разнася я по-бързо в организма и позволява кърмене веднага след 24-часовия престой в реанимацията. Също така ябълков сок - 250мл за първия ден, дава сили, без излишни калории и регулира киселинността в организма. Ако не се пие достатъчно вода през първите 24 часа след операцията, възможна е появата на силно главоболие в следствие на неразградената упойка в организма. Моят анестезиолог ми беше казал да изпия 3 литра вода и идваше на всеки час да ме проверява до къде съм я докарала  Laughing ! Истината е, че нямах никакви проблеми.
За пълната упойка - не е необходимо приемането на вода, защото в повечето случаи упойката се вдишва, а не се вкарва в организма като течност в спринцовка.
За обезболяващите - след като отпусне спиналната упойка, на два пъти ми биха обезболяваща инжекция през 6 часа. Вторият път явно беше по-силна, защото беше за цялата нощ. На следващият ден не са ми давали нищо, само вечерта дойде една сестра и ми остави ампула течен аналгин за всеки случай, ако ме заболи през нощта - не се наложи да я пия, спах чудесно без болки.
Трудно е само ставането, сядането и лягането. Но колкото повече се движиш след първите 24 часа след операцията, толкова по добре - по-бързо ще се възстановиш  Peace ! Мен ме изписаха на 6-тия ден, на 10-тия вече си карах колата  Laughing !
Успех ти желая, дано съм била полезна   bouquet !
Благодаря ти беше много полезно всичко което написа  Hug

# 55

АЗ раждах в държавна болница, бях планово секцио 8 дни преди термин .Левче не давах нито преди, нито след Peace
А свърза лисе преди това с някой лекар от болницата или които ти се падна на деня той те изражда?

# 56
Мами,благодаря на всички за изчерпателните отговори няма нищо по полезно от личният опит на другите! newsm20 Последно време чета на много места че не ти дават бебето 2/3 дни да го кърмиш след секциото с пълна опойка защото опойката утивала в кърмата и обезболяващите също.Моля кажете ми при вас така ли беше ?

# 57
  • София
аз родих с епидурална упойка, след което са ми били обезболяващи както и на висчки останали, ни пвоече ни по-малко.
в следващите дни съм пила аулин на прах. кърмата ми не беше слезнала още, а и бях пила аулин, поради което не го бях кърмила.
на 4тия ден имах коластрата и ми позволиха да му дам, оттам насетне не е имало проблем.
не съм плащала обезболяващите, освен тези, които ми отнесоха отвън Peace

# 58
Раждах с местна упойка.  След операцията ме болеше малко рязаното.  Използвах Nurofen за 2 дни и нищо след това. 
Не се съгласих на Епидурална упойка защото има болко в гръбнака след нея.

# 59
аз родих с епидурална упойка, след което са ми били обезболяващи както и на висчки останали, ни пвоече ни по-малко.
в следващите дни съм пила аулин на прах. кърмата ми не беше слезнала още, а и бях пила аулин, поради което не го бях кърмила.
на 4тия ден имах коластрата и ми позволиха да му дам, оттам насетне не е имало проблем.
не съм плащала обезболяващите, освен тези, които ми отнесоха отвън Peace
И при мен беше същото

Общи условия

Активация на акаунт