за упойката по време на секцио

• 15 704
  • 140
  •   1
Отговори
# 60
Анестезиолог ми определи упойката, пълна.

# 61
Родих със спинална и двете си деца,като първият път определено си ме болеше повече,но тогава бях и болна от бронхит.Уговорих се предварително с анестезиолог,защото съм с пролапс на митралната клапа на сърцето о за мен анестезиолога беше по-важен дори от оператора.Това,което ми каза е че за да не ме хванат големите болки да и се обадя да ми постави болкоуспокояващото още преди да е започнало да ме боли,като започна да усещам как контрахира матката.То първо това усещаш и веднага си искаш обезболяващото.Иначе ни раздвижваха на втория ден и определено като ставах първия път си болеше доста,но с  всеки следващ път болката ставаше все по слаба.Много е важно след като те раздвижат първия път да ставаш и ти после самичка за да се възстановиш по-бързо.Те като ти махнат катетъра няма къде да ходиш де ще трябва да ставаш до тоалетна така или иначе.
Но чувам че във  вип отделението ги раздвижват още на 12-ия час и казват че се възстановяват още по-бързо.Аз на 3 ия ден си поисках бебето ибях в състояние да се грижа сама за него:)Успех!  bouquet

# 62
При мен упойката беше пълна.След като излязох    от нея не ме болеше кой знае колко.Щом всички спяха значи и тях не ги болеше чак толкова.Пожелание ти бият болкоуспокояващи]i- аз не съм искала.При самото изправяне във вертикално положение ми биха без да ме питат и след това болката е при всяко изправяне като с всяко следващо се усеща по - слабо и по  - слаб.Много съм доволна от операцията, белега, а за болките вече всеки си има индивидуален предел за търпимост.

# 63
  • София
 Та значи аз съм раждала 2 пъти със секцио:
- Първия път секцио по спешност с пълна упойка. След операцията много ме болеше но след обезболяване с течен Аналгин нещата са поносими. Лошото при пълната упойка е първо, че не можеш да си видиш бебчето веднага и второ след операцията чувстваш болки в гърлото от интубационната тръба и те кара да кашляш а това не е особенно добре имайки предвит че си оперирана и боли като се напъваш  Shocked
- Вторият път вече планово секцио, аз си поисках упоката да е спиналана и въобще не съжалявам за избора си. Първо видях бебока още като го извадиха, второ през цялото време на операцията се чувствах отлично и си говорех с лекарите и трето много по бързо се възтанових. Определено раздвижването е важно да стане колкото се може по рано, при първото секцио ме раздвижиха късно и трудно се възтанових а при второто на 12-тия час и веднага след това аз постоянно ставах и още същия ден си поисках бебето да го кърмя и се справях добре.
 Та избора е твой и на анестезиолога, препоръчвам пълна упойка само ако си с лабилна психика и се страхуваш от операцията иначе аз бих избрала СПИНАЛНА!
Това е успех с раждането!

# 64
Бях със спинална упойка. Месец преди секциото ходих на алерголог и ме тестваха за упойки, представих документа на лекарите.Съветвам те и ти така да постъпиш, за да си по-спокойна.Обезболяващо първото след операцията беше свещичка, а след това при желание-инжекция.Полагаха се,защото бях в частна болница, незнам как е в държавните Rolling Eyes
Не ме е боляла главата, единствено операцията си наболява, вода в началото-първите часове не се пие много/само на малки глътки/, на другия ден вече си ядях и си пиех нормално.Гледам тука, че пише за някви 3 литра newsm78 Явно навсякъде е различно Thinking

Пожелавам ти да мине леко и без проблеми и здраво бебче  bouquet

# 65
То си е доста опасно след операция да се изпият 3 л.вода #Crazy

# 66
И аз раждах с пълна упойка. След операцията искаха да изпия 1.5 литра вода, но аз едва 0.5 изпих. Не ме е боляло глава. Секциото ми беше 10 дни преди термин. Не съм плащала за обезболяващи.

# 67
  • София
То си е доста опасно след операция да се изпият 3 л.вода #Crazy

Защо мислиш така?
Според мен си зависи каква е операцията. Ако е на стомаха, със сигурност ще е опасно.
Но не и при секциото  Peace !

# 68
Аххх, тази вода  Crazy, болната ми тема. Определено ще разговарям сериозно по този въпрос, още на следващата консултация, така или иначе съм решила  да пия вода, като стигна до там.....

# 69
Ами на мен в реанимация ми даваха вода на малки глътки с обяснението,че органите се възстановяват по-бавно след упойка.Не споря кое е по-правилно,не съм лекар,но смятам че всеки трябва да се довери на преценката на лекарите наистина.

# 70
Раждах със спинална упойка, секцио по спешност.
Не знам какви успокоителни са ми слагали,
болката след операцията е поносима.

# 71
  • София
Първото със спинална( непланово), второто с епидурална. От втората мога да кажа, че съм адски доволна, възтанових се за 2 дни

# 72
Родих със спинална упойка. Поставянето и не беше болезнено. След това имах жестоки болки, но не от операцията, а от дренажа, който ми бяха поставили. Другите момичета, които бяха раждали секцио със спинална споделиха, че нямат болки, а по-скоро неприятно усещане на опъването от шева.

# 73
Секциото беше със спинална упойка. Не усетих никаква болка почти 36 часа след раждането. Казаха, че ме обезболяват с морфин. 

# 74
За спиналната упойка после как се усещаш от кръста на долу?

Общи условия

Активация на акаунт