ЮЛСКИ бебоци - тема 4 :)

• 10 074
  • 302
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Здравейте от мен Simple Smile
Мама Мише, според мен абсолютно няма начин да напиеш детето с една чаша бира. Аз също си пийвам по малко от време на време, никога повече от чаша.
Много съжалявам, че изтървах варненската среща, ама не можехме да се организираме нещо с таткото. Хайде следващия път.
За мамите, дето се чудите за морето - според мен няма нищо страшно, стига да не излизате в жегите - ако сте рано сутрин и късно следобяд, а бебчо си спинка в количката, няма начин да му навредите. Ами ние тука като сме морски мами какво да правим - да не припарваме на няколко километра от морето ли...
Аз нещо не мога да се преборя с пъпките по вратлето и бузите на Диана - стават все повече... Sad Съблякох я по боди с къс ръкав, без ръкав, покрита е само с тънка памучна пелена, и пак не помага. Мазах с лайка, давах калциев лактат, по препоръка на педиатърката, ама засега май няма ефект. Много ми е мъчно да я гледам такава пъпчасала. Sad На дупето пък тъкмо бяха минали и днес гледам, че пак има.
А, и да се похваля - вчера бяхме за първи път на разходка - голям кеф, направо не ми се прибираше, а и малката като се укроти и заспа, и като се прибрахме - все едно подуши, че е вкъщи и пак ревна... После я изкъпахме, нахраних я и като заспа, направи 7 часа и половина пауза!
Карелия, аз имах проблем с разранени зърна няколко дни в началото, но това е защото в болницата й давах да суче по час и половина. Станаха ми струпчета, които паднаха и после заздравяха гърдите. След това нямах никакви други оплаквания, обаче от няколко дена започнах пак да си усещам болезнени зърната. Диана суче по 30-40 минути и понякога ми се струва, че не е захапала правилно или се дърпа и ме осмуква. Аз я махам и й давам пак, обаче тя не си отваря достатъчно устата и пак не захапва добре и така няколко пъти, някой път ми писва и я оставям да суче както е. Обаче се чува едно цъкане, което знам, че не е хубаво. Не знам как да се справя с това. Sad

# 61
Карилия, за млечницата и на мен педката не ми каза да се мажа аз, само детето 7дни. Вчера беще седмия ден. Днес вече не мажа, защото мина още на третия, но аз мазах до вчера, както ми каза педи.

# 62
запис  Hug
в резултат от целодневната ни разходка съм изпуснала общо 7 страници  Wink
Много се радвам и аз, че успяхме така бързо да се организираме за среща, Гале   bouquet (за това, че ни прибра)
лека нощ на всички  Hug

# 63
Извинявам се че така нахлувам в темата ви, но нека помогнем на Поли  Praynig
http://www.facebook.com/profile.php?id=1623164709&ref=name#/ … 486425&ref=mf

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12199006#msg12199006

# 64
  • Русе
  bouquet    Запис!!!  bouquet

Прочетох ви но сега ще си лягам,утре ще пиша.

# 65
  • София
Eй, успях да се класирам и тука. Аманита, бравос  bouquet
Фелисити, бързам да пиша, че и ние сме със същите пъпки като при Нико на Карелия - по бузките са едни ситни и безцветни, по вратлето и деклотето и на едната ръчичкаса червенички а на места са като лишеи. Почиствам с преварен авода и понякога с лайка, която направи кожата на бузките  по-грапави, замислих се за алергия, но другата седмица педито ще потвърди дали е така.

Ние и тази вечер сме със стачките вечер, коя подправка точно й липсва в кърмата незнам - сол ли, захар ли, чили ли??!! да каже, какво се нервира Joy благтодаря за отговорите на мамите.

Аз съм също много припряна , сега съм маааалко по-изнервена и отнесена . надявам се скоро да им се размине на околните  Joy
Ние утре отиваме на море, ама без запазен хотел и то ще пристигнем към 10 вечерта, което ме навежда на мисълта, че няма да е зле утре да звънна някой тел , така, че ако някоя ми препоръча хотел на Несебър или Влас ще съм му благодарна.   bouquet

Стеф, много се смях на детективският ти пост hahahaщото си те представих , както си една любзнателна докъде си стигнала Wink Mr. Green
Днес бях на гинеколог във Вита при Кълвачева - 82 лв за преглед с УЗ и микробиология Shocked ама пък отношение ви казвам все едно си дъщерята на главния хирург...

На мамите Маймун, Фелисити, Карелия и ЕлиГ и на останалите с емоционални бебоци  Hug

# 66
  • Canada
А по повод тези пъпчици - като бях в понеделник при педито, аз също я питах за тях и тя ми каза че не са никакъв проблем, няма нужда да се мажат, те са си от изпотяване и претопляне и ще си минат от само себе си. Незнам дали помогна, но 1 ден държах Нико гол, само по памперс.
А между другото и кака Кари ги има.
Така че не мисля че са алергия, но пък на мен не ми изглеждат като лишеи.
Галето123, благодаря за подкрепата  Hug
С малчо днес сме по-добре. Пак си реве, но поне по-лесно се успокояваме, което хич не е малко... Peace

# 67
  • USA
Фелисити, и моята бебка имаше пъпчици по лицето, но почти изчезнаха, а сега има отзад и отпред малко по-надолу от вратлето, педиатърката каза че са от моите хормони и се изчиства.
Карелия, аз нямам проблеми с гърдите вече като болки и там другите неща, но пия всеки ден по един лецитин и запушването на каналите ми спря-засега.Относно люлката за бебе, нащата е пилзвана три пъти, два пъти пробвах да я успокоя докато плачеше от колики, не стана, и днес когато беше спокойна я сложих, не виждам кой знае какъв смисъл, поне за мен.
Моята маймуна снощо става да яде в 11, 2, 4,5,6,7,8,10 и спа от тогава до 6 вечерта 4 пъти по за 15 мин. #Crazy newsm78Незнам защо не може да спи иначе си хапва, и не само да ме дъвчи, а наистина си хапва.Сега я сложих пак в 7 часа, надявам се да поспи поне 2 часа, че ще се умори много милата. Sad

# 68
Карелия, ей сега хапна бебето и се наложи да доизцеждам, защото загубената й майка успя на предишното хранене да даде грешната гърда, та едната яко се напълни и малката не можа да изяде цялото мляко. Казвам това, защото само преди три дни във въпросната гърда се повиха две огромни буци, които ми изкараха акъла. За късмет след 30 мин гореща вода под душа и масажи, докато Инето ядеше нещата се оправиха. Но още ме е стах да не стане проблем и цедя, ако остане нещо в нея.

Джиджи Hug Аз така или иначе планирам да си й взема леглото, нали е сгъваемо, с нейните с чаршафки.

# 69
    MAMA MISHE ваксината Пентаксим я взех за 59.90 Wink това е пресна информация от вчера Simple Smile .Но май по различните аптеки има рзлика до 2-3 лв

# 70
  • Canada
Маймун, този лецитин на таблетки ли е?Няколко момичета го споменаха във форума и явно помага... Аз не мога да си обясна защо постоянно ми се образуват буци при положение че и малкия суче и се изцеждам редовно...
Аз да похваля Нико ,който вчера и днес има по половин час, вкойто стои и си гледа... Без рев, без мрънкане и т.н. Peace

# 71
Лецитина е на капсули, струва около 10 лв., казват, че много помагал. Моите гърди на моменти също стават на бучки, но така е като прекаля с течностите. Ама забравям и аз от коя гърда за последно е ял малчо.  Blush
Карелия, браво на Нико  Hug

# 72
Здравейте.Да си кажа аз мнението по въпрос с бучките на гърдите според мен има и проблемни канали вярно е.Но също е грешно постоянно да се цедите защото по този начин произвеждате кърма която малчо не може да из цока въобще не е необходимо помпата да се ползва постоянно защото по този начин стават белите.Животните не ходят с помпи в ръка и с часовник на китката  Winkаз съм доволна от чайчетата които си пия за кърмачки. Hug

# 73
Темите пак започнаха да се изписват с бясна скорост - изобщо не мога да се вредя да се запиша даже, камо ли да коментирам. Досега майка ми и баща ми бяха тук и помагаха за малкия (големия де Crazy), сега  май родителите на мъжа ми ще се включат, изобщо е някаква лудница, аз наистина не мога да си представя, че ще остана сама цял ден и с двамата, и на разходки пак едновременно, че и къщата да въртя ShockedМоля ви, майките с две деца, които  не ходят наясла или градин, споделете как се справяте чисто физически (психически е ясно, че ще изпаткаме донякъде)...
Чета за памперсите как споделяте,че веднъж бил изпуснал, ние сме така почти всеки път - вечно пера изцапани дрешки на гръбчето, на Памперс сме, но май май трябва да ги сменям newsm78
Някой беше споделил, че докато суче бебока пищи и се дърпа - това се нарича кърмаческа стачка...и минава от само себе си, търпение трябва. Ние бяхме така с Боряна - тъкмо дръпне, кърмата теква, тя се дразни и така 1000 пъти. Започнах да цедя и да давам в шише, което доведе до пълна обърквация-милата не знаеше вече как да суче, и сега пак сме от гърда. Само за вечерното хранене след банята давам от шише, ч е тогава е яко нервна.

ЗА анкетата - абе май съм по-нервна....но и повече се владея, не изразявам много много емоции(отрицателни), защото Дани сестряска и плаче много като се повиши тон.
Дрешки ползвам доста от баткото - въобще не ми пука, че са сини - аз съм на мнение, че трябва да се износват максимално, защото струват доста пари, а пък са носени по 3 пъти!

За люлките - ние нямаме, но пък този път взехме шезлонг - знаех си, че няма да си спи в кошарата отначалото, така че реших проблема така...пък кошарата сега я ползвам за гардероб малко, че изведнъж взеха да не ми стигат мебелите вкъщи Rolling Eyes Стеф, моят опит сочи, че вибрацията е доста важна- шезлонгът си има такава и само така заспива да ти кажа.
отиваме на разходка. после пак

# 74
  • Видин
Здравейте и от мен!
Карелия, аз пия Лецитин на Валмарк - 24лв някъде, 80 таблетки.В началото пиех 3 пъти по 2, но сега минах на 3 пъти по 1.Проблеми с гърдите не съм имала, не се и цедя  Praynig Hug Дано ти помогне!Смело го купувай и започвай приема.Радвам се за Нико  Hug
Гледам пак коментирате пъпките - ние също имаме по лицето, от около 3 седмици стоят.Вчера педи каза, че организма му се чистел и няма нищо притеснително.Обаче кожата по крачетата надолу от коляното му е по-груба.Забравих вчера да питам от какво е.Не знам дали не е дерматит някакъв.Вие какво ще кажете newsm78 Преди там се белеше, а сега е груба кожичката Confused
Джил, защо не си записваш в един тефтер час на хранене и от коя гърда?Много по-лесно е  Peace
За дрешките - имаме нови, но ползваме понякога и тези от племенницата ми, които са унисекс.Между другото, имам доста покупки, които така и няма да се облекат, особено по-дебелите с къс ръкав.То в тая жега си му обличам и въртя само 5-6 бодите, най-тънките и с най-къси ръкави, че някои му стигат до китката Shocked А и тая гъбка расте с часове Blush Половината дрехи ще ги облече само за да го снимам с тях и направо ще ги прибера за идните бебета Joy
За нервността - не съм нервна, но не съм и много спокойна понякога.А като се видя/чуя с таткото става ужас.Ето вчера му звъня да му кажа, че сме ходили на консултация и давам отчет колко е пораснал, а той "Добре, мен пък днес ме побъркаха от работа - натоварил съм не знам си коолко поръчки" Изобщо - никва заинтересованост за детето.Не го е виждал от събота... Confused
Ставам, че на малчо пак му се запуши носа и се събуди и ще реве  Tired

Общи условия

Активация на акаунт