ЮНЧЕТА сладки с усмивки златни! Тема № 89

• 14 811
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
Мони,всичко ще бъде на ред!Кураж мила!!! Hug Hug Hug
  Аз имам проблем с кърменето през деня-нагълтва се за 3-4 минути и започва да плаче Cry
Не смея да се хваля много,но при нас един малък трик се оказа ефикасен-слагам и залъгалката passifier,приближавам я към гърдата,дръпвам залъгалката и тя милата без да се усети засмуква зърното  breastfeeding В чудо се бях видяла #Crazy,но с различни пози в легнало положение успяваме да се нахраним през деня.
  Франчи,добре дошла  bouquet,дано бързо да отшумят проблемите ви Praynig
Имам и един въпрос:Вашите човечета гледат ли телевизия?
  Срам е да си призная Embarassed,но моята Йоана проявява особен интерес и в краен случай я паркирам за няколко минути пред ТВ-то,за да мога да свърша нещо.
За захранването:И моята педиатърка ми говори за някакви нови моди между 3 и 4 месец  newsm78.Смятам че това е личен избор на майката и трябва освен всички съвети и наставления да се довери и на вътрешната си интуиция.Ако всичко е наред,не бих захранвала с плодови киселини преди 5-6 месец  Crossing ArmsНаистина мненията са много разнопосочни,както в почти всичко свързано с отглеждането на бебетата.Говорили сме много за "давай/не давай" Rolling Eyes
  Много усмихнат ден желая на всички!

# 241
Петя,и Еми прави същото когато я храня-върти се,дърпа се,опъва ме като ластик,затова винаги когато сме в нас се храним легнали.Много се разсейва иначе.

И Петър е така.

Еми много често спи с полуотворени очи,или поне докато заспи дълбоко. Има ли други бебета,които спят така?
Една майка ме паникьоса,че можело да е признак на глаукома....да съм я водела на очен.

И ние така спим, основно през деня или докато заспи, в полусън. А тая майка медицинско лице ли е? #2gunfire

# 242
LEILA BEL , и Симона гледа ТВ и то с огромен интерес.
При нас този трик със залагалката не помогна.  Tired
Рая, и Кати спеше до годинка с полуотворени очи.

Moni   Hug и скорошно оздравяване.

# 243
Франческа, леле това голям ужас. В дебелата книга пише нещо за устичката и ключицата на рамото, че може да има проблем при бебето и да плаче при сукане и да отказва, но щом са ви гледали в болница.... нямам думи. Несправедливост е да имаш кърма и да не можеш да кърмиш! Дано скоро намерите разрешение!

МониHug

# 244
Мони, радвам се, че Бранимир е по-добре!! Hug Praynig
За теглото Андреа не може да бъде критерии в момента е 4880кг и по мои преценки вече към 60 см, всички бодита са и къси, но пък са и доста широки, дълга е доста и слаба Тя е от яшните бебета т.е неотказва каквото и предложиш било то гърда, шише или лъжица, но пък яде по малко на често- все е гладна, но никога не успява да си изяде примерно 90мл от шишето, яла ги е наведнъж на рядко се случва! Simple Smile Simple SmileНе се притеснявам, защото винаги памперсите са и пълни с пишо, ака през ден по веднъж!

Иначе спициално за кърменето, да чукам на дърво не е от проблемните бебета, всичко каквото си мисли, че може да е цица го дърпа и суче, нос, на баща си гърдите, рамото ми смуче, смуче си съвсем съзнателно ръцете, непрекъснато са и в устата, от два дена заспива с палец в устата, биберона тотално го отхвърля!

Франчи, радвам се да те видя отново!Не се притеснявай за Симонка много си е добре детето, много е сладичка!

Anjeelina, свържи се с доц. Томова  - водят я, като един от най-добрите детски кардиолози, аз ходих при нея, докато бях бременна да се огледа сърцето на нероденото бебе дали е здраво!

Момичета, качих снимки в албумчето  и от нашия престой в Монтана - ние сме още тук де- аз съм си самичка, Андреа заспа пред телевизора в столчето за кола, само така е спокойна, легнала изобщо не ще да стои, какво  е туй бебе незнам, другите бебета в града ама доста по-едри от нея си лежат спокойно в зимните кошове, моя фастък само в столчето иска и да оглежда, грам не спи вече навън!Бях писала в свой преден пост, че откато сме тук Андреа също гледа с особен интерес Тв и то музикалните канали, онзи ден беше на Планета, днес е на Мад тв и си заспа пред тв- иначе повярвайте ми аз не мога нито до комп да стигна, нито нещ ода правя, защот оиска само на ръце, само с нея се занимавам и нищо друго, вечерно време, като идва андрей я взима да изпера и да изглядя по цял ден сме слепени една с друга! На двора в последните дни не я изкарвам, че е пълно с пчели и оси, заради гроздето  и само минаваме транзит през него  и директно навън

Лейла Бел, и Андреа заспива така, дори си обръща очите и и стават бели, но педиатъра ми каза, че това не е проблем, до първата година отшумява, стига да не го прави когато е будна!!

# 245
somebody , все едно описваш моята Симона. Никога не може да изяде повече от  90-110 мл., но за сметка на това ги изяжда с голям апетит. в общи линии върви като кака си- висока и стройна като глист. Mr. Green

# 246
С новата навигация на snimka.bg се порових малко повече докато открия снимките на Маруся. Много сте сладки, особено на тази дето сте тримата. Там Андрея ми прилича на Андрей (нали това е той?)

Аз вчера се регистрирах във facebook и чак сега видях, че нашите копират тях (snimka.bg имам пред вид)  hahaha

За количеството АМ, като сложа биберон с дупка М и го нагълтва скорострелно, та реве и за още. За това смучем дълго с биберон S и често не го изпива до край.

Ние пак сме без асансьор и съм заклещена тук  Crossing Arms. Чакам кумата да ми помогне, ама чак следобед, пфу. Пак се очертава да вися във форума.

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 09:27 от gmarinova

# 247
  • София
Moniрадвам се, че сте по-добре. Сестрите в болницата явно оправдават своето неумение със теглото на бебчо. Я виж на яна бебчо как наддава и никой не и казва, че е проблем. И моите много наддават първите месеци и после спират. Ниакакъв проблем не е, а и как ще даваш вода на гладно бебе? Close Тия там не ги слушай, никой добър педиатър няма да направи проблем за такова наддаване и то точно първите месеци. Да гледат да му оправят дробчетата, в другото да не се бъркат. #Cussing out

# 248
Добро утро и от мен!

Днес тук е слън§ев хубав ден, нооо сме решили да свършим с разопаковането на кашоните, че то срамота - цяла седмица вече сме тук, а все още има 10/тина неразопаковани кашона...Пък то трябва да почнем да стягаме багажа за БГ, че другата седмица идвааамееее  Laughing!

Сомебоди, Стефан от както навърши 1 месец не иска да стои в коша. Такова пищене и дране навън не бях виждала, и като го сложихме в лятната версия, се кротна. Оттогава сме паркирали зимния кош в очакване на второто  Mr. Green. Ти на твоята количка нямаш ли летен кош, който е в по-седнало положение, и предполагам малко по-широк от столчето за кола?

Аз вчера поръчах Чиполино Пуки от family-bg.com. Франчи, благодаря ти още веднъж за сайта!   bouquet Прочетох противоречиви отзиви за тази количка, но изглеждаше добре на картинка, сравнително ефтина е и е лека - нещо важно за мен, т.к. ще използвам градски транспорт в София. Някой да има впечателния наживо? Дано да остана доволна...Пък ще се носим в кенгуро по летищата.

В кои албуми качвате новите снимки - аз нещо не мога да се ориентирам в снимка.бг и кои албуми са актуалните.

За фейсбук, можем да си направим там група - и там като се качват снимки е много по-лесно да се търсят.

Мони, радвам се че сте по-добре - и ти и Брани! Дано скоро сте вкъщи, всички здрави!

Приятен ден ви пожелавам!

# 249
Франчи, официално добре дошла и от мен!  Hug Дано Симонка се върне скоро на майчината гръд! Стискам палци! Praynig Голяма сладуранка е!
Танка, твоята бузанка е невероятно сладка!!!
Мони, радвам се, че сте по-добре. Сърцето ми се къса като разбера, че някое бебче страда!

Муцуна, най-искрено съм ти фен и винаги ще бъда! Добрите снимки са ми страст от малка, но така и не започнах да се занимавам с това,  само се любувам на чуждите шедьоври Simple Smile

Аяс, дано  настроението се върне бързо и дойдеш усмихната при нас Simple Smile

Феникс, вече и аз съм като теб със споделянето! Иначе сънувах твоите Бо и Йо на няколко годинки Simple Smile Единият беше с руса коса и сини очи, а другият беше тъмнокос и тъмноок Stuck Out Tongue Но иначе бяха като две капки вода и бяха изключително красиви момчета Simple Smile

Моите щерки не обичат да сучат, когато са супер гладни. Затова сученето става само, когато успея да предвидя глада им и им дам цица половин час по-рано.  Днес за жалост ще се цедя и ще хвърлям, защото съм със свирепо разстройство вече 4-ти ден и бабините илачи не помагат. Ще пия Имодиум, а знам, че той запича и кърмачетата. Ако имате други наблюдения - казвайте бързо!!!

Обожават да зяпат телевизора, а нашият е от най-големите и ще си имаме проблеми... Винаги гледам да са с гръб към него иначе главата им е все към ТиВи-то Simple Smile

МАДОНААААААААААААААААААААААА! (Ох, дано ми мине разстройството поне малко до довечера, че ще тичам на зиг-заг по стадиона)  Embarassed
Аморе, за малко и ние да отидем на онзи концерт в Черна гора, но билетите се появиха ден преди концерта и нямаше как да "отскочим набързо". А и беше в работен ден май.

Нашите пристигат от Пловдив след малко и довечера ще им поверим принцеските, а ние с Мишо ще се развихрим както подобава  newsm44

Целувки и прекрасен ден на всички мами и техните бебешорковци!

# 250
  • Germany
Кате, недей да пиеш Имодиум, а Ентерол. Имодиум почват да го отричат в чужбина, а и действа временно. Поне така знам аз. И си мисля, че е добре да си кърмиш мацките за да им предадеш имунитет към вируса, но нека кажат в кърмаческия как е най добре.

# 251
И аз днес ще се забавлявам на компютъра. Мъжа ми е на работа, а на мен нещо не ми се излиза.
Нашия човек и той се заглежда в телевизора, но го оставям само по веднъж на ден, че както гледа и заспива на спалнята, а аз предпочитам да си спи в кошарата. Иначе той се зазяпва във всичко което се движи, което е цветно или пък свети. Много обича да се гледаме двамата в огледалото. Колкото и да е крив няма начин да не започне да се смее докато се оглеждаме.
KaterinkaM, ще ти препоръчам за разтройството една бабина рецепта с която баба ми ме лекуваше като малка и която ми помогна тези дни. Около 50 гр. ракия и разбъркана в нея препълнена лъжичка със сол изпиваш по възможност на една глътка  Grinning Ние нямахме ракия и си го направих с водка, но пак ми помогна че положението беше страшно... А пък ако не помогне поне няма да навреди Wink Иначе аз не съм спирала да кърмя малкия. Нали уж така съм му придавала имунитет Thinking Приятно прекарване довечера. Ох, как ми се ходи и на мен...

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 11:24 от ivi_81

# 252
Здравейте Hug
Благодаря на всички за мнението за сокчетата.Аз също не мисля да давам нищо до 6 месеца

А сега да  споделя какво ми се случи снощи докато кърмех Жорко,както си ядеше като започна едно повръщане на струя #Crazy
всичко повърна каквото беше изял.Направо се побърках от притеснение до сега не е повръщал така никога.
Моля ако на някои му се е случвало и знае от какво е да сподели Praynig

# 253
Фреш,и на моите понякога се случва,ако е еднократно и си е беличко-няма проблем;
понякога се нагълтват с много въздух или пък с много мляко и си го връщат обратно.
А и то винаги изглежда страшно много,а всъщност не е.

Катеринка,какъв интересен сън,представяш ли си да е пророчески и наистина единия да е рус Heart Eyes Хубави сънища сънуваш,аз за сметка на това ги сънувам пораснали как се трепят и обръщат къщата с главата надолу Mr. Green
Много готино се е получило,че малките пак сучат;язък за разтройството точно в този момент ooooh! Виждам,че те е страх да не ги запечеш,като пиеш лекарство,затова виж дали не можеш да си подбереш да пиеш нещо , съвместимо с кърменето('Смекта'-та не ти ли действа? newsm78),и си им давай да сучат-ако недай си боже е нещо вирусно,така има шанс да ги предпазиш Peace

И аз видях Андреа в 'Мама',много се изкефих,че си имаме наше познато бебче там Heart Eyes

От вторник се местим в ново жилище и у нас всичко е надолу с главата,а Яско допълва хаоса там,където му се стори непълен;това обаче  е най-малкият ми кахър,понеже си спомням колко беше стресиран преди година,когато пак се местехме и не можеше да свикне няколко дни с новата обстановка;отделно виждам,че сте обсъждали,че и на бебетата им се отразява негативно.Общо взето,ще се подготвям психически за няколко ревливи нощи другата седмица.Ако ме няма из форума,съчувствайте ми Laughing

А напоследък забелязвам,че покрай раждане ставам голям философ ooooh! и се впускам  в едни дълги размишления кое-какво-как-защо,кокошката или яйцето и т.н.;предимно по теми,касаещи бебеотглеждане.И с Ясен бях така.Тогава даже пийвах по една бира вечер за отпускане на духа и с една химикалка в ръка си водех записки,които за съжаление някъде съм изгубила,иначе щех да ви покажа докъде може да стигне полетът на мисълта,подкрепен с малко Загорка Mr. Green

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 14:10 от 凤Феникс凰

# 254
Здравейте мами,

съжалявам 4е отдавна не съм се мяркала, но някак си все намирах време за други неща. С две думи да разкажа за Кейси- много добре се развива, докторката все го хвали 4е е по-напред от врустниците си в много отношения като например още първата нощ се смя с глас, на 1 мес. каза гу и агу и много говори, 1.5 мес прави балон4ета на 2 мес си играе с ръцете и с дрънкалки, разпознава от отдавна глагове и лица, вдига си главата от 3 седми4но и др. таква неща които преди са ни се стрували нищожни. Последното измерване ни беше преди по4ти месец( 2.м ваксинации) и бяхме 6.400гр и 63.5см- джийим се в 90-ти процентил. споменахте за Фейсбук ако някой иска да ме вклю4и името е Monica Baramov( Има два резултата- забражих си старата информация, и прасхтайте на профила със снимката на мен и съпругът ми). Надявам се вси4ки да сте ок и много ама много целужки на малките юн4ета.

Общи условия

Активация на акаунт