Има ли нещо вярно в това?

• 4 126
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
Мисля че  не е вярно.

# 46
Не вярвам някоя бременна да пометне, ако не хапне нещо, което й се е прияло. Знам, че има и мъже, на които им става лошо, ако не ядата нещо, което им се е дояло. Вероятно и на бременната жена може да й стане лошо, но чак да пометне... не знам.
Докато бях бременна, ми се прияждаха доста неща, които преди това недолюбвах или изобщо не са ми правили впечатление. Това е факт. Даже се разтрепервах за кисело, например. И аз не вярвах в подобни неща, но един ден бях пощуряла за кисело и изпих сокът от киселите краставички на 1 буркан. Така "лудо" ми се прияждаха череши и сладолед и напитки, които имаха вкус на ванилия. Е, мъжът ми не успя да намери череши в края на август, но и на мен нищо не ми стана, слава Богу!
По приницип не позволявам на никой да ми влияе върху решенията, особено по време на бременността. Хапвах това, което аз смятах, че е редно да ям, но в никакъв случай не съм опитвала от всичко.

# 47
Това са абсолютни глупости ooooh!.Ако ставаше така да съм пометнала 100 пъти.Някакви бабешки истории.А за ходенето до магазина през ноща-единствения начин на някой глезени жени да са почувстват център на вселената Wink

# 48
  • гр.София
На първия ти въпрос отговарям  категорично, че не е вярно. А по въпроса дали е оправдано изпращането на половинката да пазарува посред нощ-за мен не е нормално, ако се прави от каприз, от желание да издевателстваш над любимия като злоупотребяваш с положението си на бременна, за да можеш после да се хвалиш колко ти угажда мъжът ти. На мен, обаче, ми се е случвало няколко пъти в началото на бременността. Имах едни особени пристъпи на вълчи глад за точно определена храна, която по принцип не обичам. В конкретния случай ставаше дума за пица на парче-обхващаше ме неконтролируемо, зверско желание да хапна такава пица. Усещането е много неприятно и не може да се притъпи с приемането на друга храна. Та се е случвало мъжът ми да ходи, но той никога не е имал възражения, защото ме познава добре и знае, че не бих използвала състоянието си, за да го манипулирам.

# 49
Моя близка позната от втория месец на бременността си,караше мъжа си да и налива безалкохолно,за да не вдига тя двулитровата бутилка,че да не пометне.От първия месец в който и закъсня и разбра,че е бременна спряха да правят секс,макар че никога не е пила хапчета за задържане или лежала в болницата,пак за да не пометне.Една вечер мъжа и обикалял целия град от 10.30-12.00 часа да търси череши,защото и се дояло.Ставал е през ноща да и прави баница.Докато не роди не си беше виждала количката,кошарата и не беше отваряла торбата с дрехи,които и бяха дали,майка и ги изпра и изглади в тях.....Абе нямам думи,това е човек без спонтанни аборти,на 25 години #2gunfireА какво остава за по-възрастните? tooth

# 50
През цялата бременност ми се е случвало на няколко пъти да ми се хапва нещо толкова силно,но по повод това дали може да пометне жената-на мен ми се доядоха ПРЕСНИ праскови в края на февруари- просто нямаше какво да се направи,но нищо не ми стана.

# 51
Колкото и да не вярвам на такива глупости, около 5-я месец се разтреперах докато не хапнах домат със сирене.Сама на себе си се изумих.Ама ми се беше прияло преди 3-4 дена.

# 52
Абсолютно не е вярно Naughty Аз съм много капризна по отношение на храната и 70% от нещата,които ми предлагаха не съм ги яла Stop

# 53
  • София
Наистина е възможно да изгубиш бебето, ако нещо много, ама много ти се е прияло... как да ти кажа, усетила си вкуса му, мириса, преди да си го видяла... и в такъв случай е оправдано пращането на когото и да било където и да било. Не мисля, че е често срещано явление, обаче. До колко просто си изгладняла през нощта и в момента си се присетила за нещо- си или си наистина силно закопняла точно за тази храна само и единствено ти можеш да прецениш.

Колкото до отказа - ами пълна глупост е. Хич и не се насилвай да ядеш нещо, дето не ти харесва, само понеже така ти казват. Но пък не отказвай, ако ти се прияде в този момент.

# 54
  • София
Разбира се, че не е вярно. Това е от сферата на градския фолклор. Peace

# 55
  • София
Аз на такива неща не вярвам...То ако ги знаеш всичките ще луднеш...Обаче на мъжа ми бях казала една от тия бабини девитини - ако откажеш на бременна храна ще ти излезе ечемик  Joy незнам от къде го бях чула, но ми хареса, а на мъжа ми не му се рискуваше  Mr. Green

# 56
Не вярвам в това суеверие. Разбирам, ако самата мен ме привлича дадената храна, но да ме карат да ям неща, които не са по вкуса ми?! Не слагам нищо в устата си, което не желая. Дори често след като се нахраня ми остава храна и ме увещават да си я доям, но не става... просто имам чувството, че всичко ми се обръща.

# 57
Не вярвам в такива суеверия. Най-лошото, което може да ти се случи според мен е да ти се дояде нещо извън сезона и да няма как да си го набавиш. Кажи им на тези хора да спрат да те тормозят с глупости, как въобще им идва на ума да говорят на бременна жена за помятане  ooooh!

# 58
  • Ботевград
Нищо вярно в това няма, хората са супер досадни  Naughty
Много мразех, наистина, като се започне - хапни си, то на бебето може да му се яде, ще пометнеш и тн ...
Ноооо.... не съм пометнала, не съм си и хапвала  Mr. Green

# 59
За мен това са пълни глупости. Мен така една циганка ме гони с пакетче семки - да си взема, че съм била бременна.

Общи условия

Активация на акаунт