Август 2009 - тема №60

• 11 357
  • 305
  •   1
Отговори
# 270
Tsvetito храня я през 3 часа, но тъй като не изяжда цялото количество, което трябва, огладнява на 2.5 часа. Браво за пъпчето  bowuu
И на нас като гледам май ще ни падне пъпчето днес. Между другото по колко пъти на ден ви казаха да го обработвате преди да е паднало ?

fmania ето табличката коато аз имам:
1 седмица - 60гр
2 едмица - 70гр
3 седмица - 80 гр
4 седмица - 90 гр
След това се изчислява по следдния начин: На колкото месеца е бебето по 10 + 100гр., тоест ако бебето е на 3 месеца(навършени): 10*3 + 100 = 130гр

Сосми кутията ти е пълна!

Ъъъъ, ама в болницата тогава защо им даваха по 20-30 мл? (дет се вика на по 4-5 дни дори като са били, а това влиза в 'една седмица' ако ме разбирате)  Shocked И има ли значение колко трябва да яде ако е на кърма или на АМ???  newsm78 ooooh!

# 271
Първите дни 60мл са много. Може би зависи и колко е голямо бебето. Аз съм виждала да дават и по 10мл на бебчета на по 10 дена. А и зависи кога е родено де, недоносените е абсурд да изядат толкова. Според мен това са ориентировъчни мл. Янче, изцеди ако можеш поне 100мл, и да останат само дето ще е било едното цедене, но не вярвам да останат Simple Smile Аз дори си мисля, че АМ трябва да ядат по-малко отколкото кърма, защото АМ доста засища, ама знам ли  newsm78

# 272
  • София
Количество кърма необходима за денонощие в грамове

Възраст на бебето       Мин кол   Мак кол   Ср кол
0-3 седмици                 400            800           600
3 седмици-2 месеца     600           900           740
2-6 месеца                 680           1130           910
6-9 месеца                 680           910           800
9-12 месеца                510           910           710

Според теглото на бебето

Ако вашето бебе на яде никаква твърда храна, тоест е само на мляко, правилото е да му предлагате по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му всеки ден.
Тоест ако бебето ви тежи 2,700 кг то се нуждае от 425 грама мляко за 24 часа.

# 273
Количество кърма необходима за денонощие в грамове

Възраст на бебето       Мин кол   Мак кол   Ср кол
0-3 седмици                 400            800           600
3 седмици-2 месеца     600           900           740
2-6 месеца                 680           1130           910
6-9 месеца                 680           910           800
9-12 месеца                510           910           710

Според теглото на бебето

Ако вашето бебе на яде никаква твърда храна, тоест е само на мляко, правилото е да му предлагате по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му всеки ден.
Тоест ако бебето ви тежи 2,700 кг то се нуждае от 425 грама мляко за 24 часа.

Айла мерси много  Hug макар това последното да не го чатнах ама хич  newsm78

Имам и друг въпрос
: мога ли за едното ядене в събота, дето нашите ще й дадат, да й изцедя в една съдинка и съща съдинка на два пъти??? Тоест, за да докарам примерно 100 мл мога ли 2 пъти да се изцедя в една съдинка, тъй като както обясних днес разбрах, че на ръка повече от 70 мл не мога да изцедя на един път (и от двете гърди)???????? Или трябва задължително различни съдинки на всяко цедене???

# 274
Tsvetito по принцип от 7 хранения на ден 5 изяжда по 40 мл, а останалите по 60 мл. И да почти еднакво количество яде, като изключич сутрешното хранене. Макар че ми се е случвало да изяжда и по 15 мл и пак да се буди след 2.5 часа.

Янче списъка го имам от интернет, но ето какво ми дадоха от болницата:
Първи прием на количество мляко - бр. дни х 10 мл. като до края на 7мия ден да достигне до 70 мл.
Втора седмица - по 70 - 80 сс на прием.
Трета седмица - по 80 - 90 сс на прием.
Четвърта седмица - 90 - 100 сс на прием.

Ако давате водичка имам и токаво за водичката /пак от болницата/ става въпрос за 5% разтвор на глюкоза или на 100 мл вода 1 кафян лъжичка захар:
Втора седмица - 150 - 180 мл дневно
Трета седмица - 180 мл дневно
Четвърта седмица - 180 - 200 мл. дневно

Моята бубка първите 2-3 дни ядеше по 10 мл и го повръщаше, та й пропускаха и хранения в родилния дом.

# 275
  • София
  Няма проблем да смесваш изцедената от няколко пъти кърма. Най-добре е обаче ако е за събота да замразяваш кърмата. Желателно е да се замразява веднага след изцеждане, и после се долива върху замразената, не трябва да се отваря повече от четири пъти контейнерчето, но на теб не ти трябва и голямо количество. Замрази на порции толкова мляко колкото ще ти трябва защото веднъж размразено, не може да се замразява отново.
  Изцеди в някакъв друг съд и после долей върху замразената вече кърма.
  А това за кг е следното. Кг на бебчето ги делиш на 454, полученото число го умножаваш по 70 мл и това е количеството кърма за денонощие. В зависимост от това колко пъти ядете на ден, далиш общото за деня на броя хранения и получаваш нормално колко ядене ти трябва за едно хапване.
   Ето тук има и статия от това от колко изцедена кърма се нуждае бебчето - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0
   Това се отнася за бебета на кърма и по принцип при тях след първия месец, количеството мляко от което се нуждаят почти не се увеличава до шестия месец.

# 276
  • София
Оффф,вече ще лудна! Тази наша госпожица не излиза!
Тъкмо се рових в старите постове на Яна за тапата и вида и,че май и на нас тръгна да ни пада,от два три дни засичам такава слуз по т.харт. по веднъж дневно. Иначе кипя от енергия,може пак да се разфуча с прахосмукачката и парцала. Днес на записа на тонове вече всички ме познават-жената,която преносва,само аз съм останала ooooh!
Дано да излезе само,че не знам кое зло да избера-секцио или придизвикано раждана с тия неефективни контракции!

# 277
giuli с риск да си навлеча гнева на много естествено родили, аз ти препоръчвам секцио с пълна упойка. На втория ден си 6 и изобщо все е дно не си раждала, като изключим, че ще имаш бебче.

# 278
Янче, тук съм, ама гледам да си почивам и поспивам през деня, че с това ставане през нощта направо  Shocked Shocked Shocked
 Марти има колики, обострени предимно в следобедните часове  и вечерта... давам Инфакол, ама не е панацея, сега пробвах със сешоар насочен към коремчето, супер е!!!
А ида ви пусна този линк за коликите, според мен е супер полезен http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0ре
В неделя водихме малкия на язовир Искър, супер беше, а в събота на една вила извън София, много му е гот!
Моите зърна са по-добре, слава Богу, че направо в чудо се бях видяла..
Айде, неродилите, да направят един списък и да отмятаме  Laughing
 Peace

# 279
Момичета хелп, който дава Саб симплекс моля да каже по колко и колко често !!!

# 280
А ида ви пусна този линк за коликите, според мен е супер полезен http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0р

Този линк го пуснах преди няколко месеца,но никой не му обърна внимание,а наистина е много полезен.Сега надявам се повече майки да го прочетат и обърнат внимание. Hug

# 281
Здравейте!
Тука съм! Глупавия ми лекар от ЖК само ме стресна че щяло да бъде тея дни. Ходих в Аг болница, при лекаря, при когото ще раждам и той ме увери че въобще няма да е скоро. Мазнинката на бебо още си плувала в околоплодната течност, когато тя изчезнела било вече вероятно да се ражда душата. И така, настроила съм се да чакам. Главичката за сега ни отговаря на 32 седмица-8,8см и за това термина по ехограф ни излиза 17.09  #Crazy но на 8-и пак ме викат да видим дали ще я бъде и кога.  Hug

# 282
Жули: аз пък бих те посъветвала, АКО се спреш на секцио, да е със спинална или епидурална упойка, тоест да си си в съзнание когато принцеската дойде на бял свят! Споре мен няма по-хубаво нещо от това да си ЧАСТ от раждането, да чуеш как ти изплаква детенцето, да ти го покажат и дадат да го цункаш (както стана в моя случай). Според мен лично ако си с пълна упойка се пропуска един от най-невероятните мигове в живота  Peace

Бебешондел: тези неща според мен много много докторите не могат да ги предвидят, Божа работа! Та ти си стой на щрек за всеки случай Wink Пък дано е скоро, че къде отиде на 17.09?  Joy

Айла, ама тази формула е различна от тази, дадена в линка. Ох съвсем се обърках. Май ориентировачно ще гледкам най-простичката формула, дето Диди я пусна, тя според теб не е ли правилна??  newsm78 По формулата в линка 25 унции делено на 8 хранения = 3 унции (90мл) на гранене, което общо взето съвпада и с това, дето Диди пусна, но само за едномесечно бебе... а за после? Хммм, АДСКИ объркващо действително, всичко май си е мнооого относително Thinking

# 283
Ехо,мами привет!
Честито на новите! Само здраве да има и стискам палци на малката Ангелика Praynig
Джули, мила , твоето Хепи бебе нещо се ослушва май, така ли стана..айде скоро да е и да е без проблеми..и аз като Сладураната ще се застъпя да епидуралната, никаква болка..после малко, виждаш мишката веднага и е много интересно..ссякаш д-р Хаус ще се появи всеки момент. Спокойно, без паника, мога да родя още 16 пъти така..е, да са си моете доктори..че много ги обичам..
За млякото АМ , вклиниката ми казаха на колкото дни е мишони по 10, така до 11 ден и по 110 мл до края на първия месец..Но  Дари не може да изяде 110 мл днес и си хапва по 40 до 60 и така ще увеличаваме, че нещо съм г закъсала с кърмата, ама ще дерзая..
Айде засега  Hug

# 284
Здравейте и от нас!

Аси, в Шейново не искат шишета, те им додават, ако не ти стига кърмата, може да си поискаш шише и ще ти го носят с него да го дохранваш. Пожелавам ти всичко да мине успешно!

Цвети, честито ви паднало пъпче!
Ние го третирахме със спирт и пудричка Топоцин при всяка смяна на памперса докато не засхна и не се затвори. После казаха да го следя преди баня само да няма някое мъхче от дрехите.

Жули, "жената която преносва" е време вече да ражда ми се струва. Но колкото повече го мислиш, толкова повече ще се нервираш, а бебка няма да е доволна  baby_neutral Аз не мога да ти препоръчам вида на раждането, ти си прецени. Но каквото и да е остава назад в миналото. А за контракциите не се притеснявай, те ако ти предизвикат раждане, ще си дойдат сами, ако не малко окситоцин и си готова  Peace

Момичета, ние позарязахме разходките, че сутрин не мога да се организирам, а следобед моят хубавец е доста крив, че го хващат коликите... Ей сега като чета че Тони са ходили на яз. Искър и така се размечтах....

Забравих да ви кажа, че сме решили да се местим в Поморие за времето на майчинството, пък ако се развият добре нещата може и да поостанем... Та там се надявам да имам възможност за МНОООГО разходки и хубаво време Joy

Общи условия

Активация на акаунт