Август 2009 - тема №60

• 11 357
  • 305
  •   1
Отговори
# 60
Янче, ние си взехме Инфакол (четох ги някъде и реших, че ще са те) и засега действат добре - те коликите от нищо не минават напълно, ако детето си ги има, но облекчава поне. Имай предвид обаче, че Инфакола се дава на всяко хранене и редовно става това с 25-те левчета в аптеката. Аз пробвах през хранене да му го давам и нямаше ефект. Това с честото сукане също прави колики, защото се наслагва млякото, като повръщат след това понякога също ги боли корем. На мен като много ми писне му давам цица, но веднага щом затвори очи и леко се унесе му я сменям с бибата и го държа в същата позиция, вече само опрян в цицата. Това обаче само ако е много превъзбуден и не може да заспи. Но пък като заспи после винаги си го слагам в креватчето. Досега само веднъж е спал на спалнята, но пък бях супер изтощена и го сложих настрани до мен да суче и заспах... После резултатът беше, че повърна от преяждане и го заболя корема - та оттам да си го направя лесно и да мога да поспя, стана 2 пъти по-трудно.

И ние днес ставаме на месеееец Simple Smile

# 61
Дааам, явно само за колики се говори вече, на неродилите никакво внимание.... Благодаря !

# 62
BebEshOnDeL фиксирането на бебето  в малкия таз  е признак за скорошно раждане, бебето се приготвя да излиза, обаче каквото и да ти кажем - дали до дни или по-късно ще тръгнеш да раждаш всичко е в сферата на предположенията и ясновидството. Много е индивидуално за всяка една от нас, виж, че раждане със раждане не си прилича. И мен ме мъчат такива въпросителни днес с моите контракции, но ще си чакам пък божа работа.

# 63
BebEshOnDeL, моя бебешор беше там няколко дена преди термин (когато ме гледаха), а пък преносих 9 дни, така, че всичко си е мн относително, както ти каза и Захира. Пожелавам ти когато и да е, да бъде бързо и леко  Hug

Моя мъж може и да се оправи да яде на 3ч. Снощи го оставих да пореве, накрая заспа и ето на до 4ч си спа без проблеми. Вече няма да давам така често цица. Макар, че преди малко дадох на около 2ч и половина нямаше, ама щото повърна 2-3 пъти, и го преобух, че се беше опишкал (аз ли не слагам добре памепрса, ама все му е мокро отстрани на кръстчето, но заради пъпа не го и слагам най правилно), та му дадох да хапне, и сега спинка в легълцето си.
Долс, 7-8мин мисля са малко, може би по-късно като позаякне и успее да се насуче за толквоа време. Сега смятам около 20мин е добре, все пак не суче без да спира, а и то тия 40мин повечето време си е просто висене на циците, а не сучене.

Кой беше излизал и бързал да се прибере. Ние почнем ли да излизаме цици ще се дават по улиците то е ясно. Само като се замисля сега, ако малката хукне на някъде и аз с бебе на циците  Joy...цирк ще сме.

Янче, наистина в началото не се научават да спят в креватчето, смятам, че след 6-тия месец е важно да го научиш къде се спи, ние точно тогава направихме грешката със щерката. Вместо да си я слагам в креватчето, тя спеше м/у нас, а пък вече се и захранвахме, нямаше нощно ядене...та тогава е момента.

# 64
Захира тъкмо са наканих да пиша, че и аз като теб маи ще си имам дева, че то лъвчето е до днес и ето, че твоето бебче маи иска да е лъвче (с тези контракции, които имаш) smile3503 ако не са подготвителни ти стискам палци всичко да е бързо и безболезнено(доколкото е възможно) Hug
Иначе аз вчера ходих на преглед и доки каза, че маи ще сме си на термина-главата е високо, нямам разкритие, околоплодни води достатъчно, тоновете са добри-е имаше и една контракция докато ги записваха, и така ще се чака.
Честито на новите мамчета-здрави и послушни бебчета.
Лек и прохладен ден-на мен нещо днес ми е много горещо не знам защо така newsm78

# 65
Ааа jijin девата е от 23 август, даже някъде го дават и от 24,  лъв до 22, то това май е единствената зодия, която се сменя толкова късно.

# 66
Честно казано не съм много наясно, но днес като се рових из нета ми се видя, че е от 21-може да се сменят датите всяка година знам ли  WinkЗначи имам още 1 ден-все ми се щеше да е лъвче ама малката маймуната не иска pregnant

# 67
момичета здравейте,

честито на всички които вече са родили бебочетата си, да са ви живи и здрави и много да ви слушкат.
Аз искам да ви питам нещо, снощи от 2 до 5 часа имах контракции, които към 5 спряха и успях да поспя малко, сега само от време на време леко ме наболява и се чудя това значи ли че наближава раждането или са си само подготвителни контракции. Иначе понеже бебка е седалищно имам среща за цезарово на 27 август, 3 дни след термина че уж да я изчакат ако реши случайно да се обърне.

# 68
Захира тъкмо са наканих да пиша, че и аз като теб маи ще си имам дева, че то лъвчето е до днес и ето, че твоето бебче маи иска да е лъвче (с тези контракции, които имаш) smile3503 ако не са подготвителни ти стискам палци всичко да е бързо и безболезнено(доколкото е възможно) Hug
Могат да са безболезнени. Аз докато раждах дойде жена, дето беше със 6см разкритие и регулярни контракции, дето не ги усещаше. Пуснаха запис на тоновете и се видяха хубавите контракции, а тя никаква болка нямаше, и след малко започна да напъва, ей така без да има грам болка. Е...пожелавам ви на всички такова раждане без никаква болка!

# 69
За контракциите - аз имах два дена подред преди да родя  Peace Но пък наистина раждане с раждане не си прилича. Имам чувството, че обърнах форума по шевовете, за информация по въпроса и пак не бях подготвена.  Wink Едно е сигурно, няма как да го изпусне човек или да се обърка.

Бебешондел, много сме обидчиви нещо  Mr. Green Мен яко ме тресна хормона точно дните преди раждането. Направо ме разката и досега не ме е пуснал. Така като те гледам да не е твой ред?

# 70
  • София
Здр. и от нас немога да ВИ пиша момичета щото още се нагласяме с малкия.
Искам да ВИ опиша и мойто раждане:
Пренасях осем дена. Приехаме в Шейново в понеделник. В 23.30ч. ми сложиха хапче за предизвикване на раждането. В 02:30ч. почнаха контракциите в, 06:00ч. звъннаха на докорката ми да идва че вече съм била с нужното разкритие. Така като дойде мойта докторка почнаха да ми слагат болко успокояващи в системата, но ме хвана една 4 мин. контракция и си поисках епидорална упойка. Така в 9:15ч. се роди малкия сладур само с два напъна. След това ми сложиха пълна упойка за да ме зашият и така в общи линии това е мойто раждане. Не беше мн. болезнено, но го отдавам на това, че имам доста болезнен цикъл та контракциите не ми се сториха толкова страшни, даже мога да кажа,че има моменти когато цикъла ми е по болезнен. Това е от мен момичета. Чао за сега от мене като мога ще ви пиша отново.

# 71
Здравейте!

Любопитка съжалявам, какво съм бляла с този телефон. Пуснах ти на лични правилният.  Simple Smile
Захирка аз вчера след прегледа бях така през целият ден. Контракция след контракция и с позиви за ходене по голяма нужда. Днес обаче - нищо, освен обичайните, но не болезнени контракции. Имам и леко кафеникаво течение, което доки го предизвика и ми каза, че ще е нормално. Незнам какво е това - да не би да е тази т.нар. тапа?  newsm78

Каквото и да е ще разберем тези дни  Laughing

Аз мисля да ходя на кино, щото не се знае кога пак ще мога!

# 72
  • София
Ние пак сме тука!
Я да вземем да се преброим колко останахме: Геринела, Захира, Жижиин, Бебешондел, Бруни, Магаре и ... моля да бъда извинена който съм поизтървала Praynig   и АЗ де!
Вас защо ви нямаше днес в мол-а Геринела и Захира,ние бяхме ,че и евтино минахме,то как да пазарува човек сега Laughing?
Вашите бебета като ги слушат на тонове как са,кротки,заспали или като нас игриви? Това дете направо се е сраснало с мен,хем му даваш шанс да е Лъв,то упорито иска да е Дева, е така да е!
Ние контракции си имаме,но не са болезнени,корема ми става на топка и силно ми се прихожда да пишкам. Вече изобщо не им обръщам внимание,преди спирах,ако съм на улицата докато отминат,вече не.

# 73
  • На плажа
ЧЕСТИТО НА МАМА БОЖ77,ДА И Е ЖИВА И ЗДРАВА РОЖБАТА    bouquet
Джема,какво точно пише на кутииката от чая,понеже и аз търсих такъв евтин,но тук никъде го няма.Мъжа ми микупи някакъв немски-4-5лв.,на вкус е супер.
Захира,Гаринела Praynig,до довечера да се похвалите с бебешори  Mr. Green
Да ви кажа ние днес се хранихме легнали,е няма такъв кеф,то яде аз спя,от 2.30ч. та до 4ч.съм поспала.Малкия се е нахранил пуснал е зърното и е продължил да спи.

# 74
  • София
Ох, нищо не съм чела, не мога да смогна. Свърша с едното, почна с другото, ама и мъжо май минава към тях  Mr. Green

Честито на всички нови майчета, да са им живи и здрави бебчетата, сигурно бая мами са родили, кой знае кога ще смогна да изчета темите. Май само се записвам.  Sad

А и имам един въпрос към родилите секцио: След колко време ви спря кървенето?
При мен почти изчезна и почнах да се притеснявам дали е нормално. Търсих по темите, но почти нищо не намерих.

И понеже мернах само по-нагоре, че дискутирате зодии да знаете, че всяка година слънцето влиза в различна дата в конкретния зодиакален знак и от там навсякъде пише различно. Мога да проверя кога влиза в Дева тази година, ако искате.

Общи условия

Активация на акаунт