АПРИЛки 2010 се срещат вече за първи път с малкото човече-3

• 14 916
  • 319
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, а за "Вита" какво сте чували? Аз познавам една мама, която е раждала там и е доволна, но... много бих искала да чуя повече мнения.
Там е доста скъпо. Не работят със Здравната Каса. Иначе съм чувала страхотни мнения за д-р Богословова, която работи във Вита.

# 136
Благодаря за ценната информация! Особено на Margy, за труда да напишеш всичко  Hug
megan@, ти си ражала в Окръжна болница срещу София прес, нали? А там дали трябва да те следят преди раждането? На мен там ми е най-близко като място...
Може да систематизираме и цените за платените клиники. Аз снощи прочетох темата за Токуда ( до среднощ Wink) и това, което разбрах е, че ако ползваш ЗК, плащането излиза 2000 лв без специални упойки и т.н., от които 1500 се водят за избор на екип и 500 за грижи за новороденото. За другите места тепърва ще чета..
Поздрави на всички Simple Smile

# 137

Голяма особеност на МД е, че децата са при родилките през цялото време. Аз родих секцио, така че ми дадоха една нощ време, за да се съвзема. След това детето беше при мен постоянно, което от една страна е много хубаво, защото можеш да пробваш да го кърмиш постоянно и да му отделяш доста повече време, отколкото, когато ти го водят за по час, в определено време. От друга страна обаче е доста стресово, особено за родилките без опит. А ако бебето е по-ревливо, няма спане, няма почивка. Не че като се прибереш вкъщи ще има, но стреса и болката от раждането са твърде големи и като се прибави стреса от ревящото бебе, си става страшничко. Аз много се шашках и в момента, в който заревеше дъщеря ми и аз почвах да рева, от страх, че нещо не правя както трябва. Ама доста си поревах. Беше ме страх дори до тоалетната да ида, за да не я оставя сама.

Аз това го намирам за единсвения нормален вариант, но това си е лично мое мнение. Аз родих секцио и бебето си го оставиха при мен , естествено имах възможността когато поискам да повикам сестра и да и го оставя за известно време , но нямаше и нужда. В стаята бяхме 3 жени с 3 бебета и нямахме проблеми. В същност когато човек е уморен и му се спи изобщо не чува когато чуждо бебе плаче. Бебетата бяха в малки креватчета на колелца до креватите на майките и сестрите можеха да ги взимат по желание на майката.  Също и майката можеше да си добута бебето до стаята на сестрите и да седне в стаята за кърмене с инструктор. Доста е трудно кърменето в началото особено при секцио (е не винаги) .  А и за операцията не се препоръчваше залежаване поради опасност от тромби и сраствания. Та така. Нямам оплаквания. Освен, че подстрекаваха доста директно кърменето и за 7 дена ми дадоха само 2 пъти биброн за дохранване и то след като мъжа ми води спец. битка , че вебето е гладно и ме нахапа ужасно. Но пък като дойде кърмата забравихме цялата работа , даже се радвам, че не ме отказаха . Бяха на косъм да се откажа от кърменето с това трудно идване на кърмата  Rolling Eyes
Съвета ми е никой да не се отказва пред временни трудности.

# 138
Днес видяхме тупкащото  Heart на нашата шушулка. Много е пораснало човечето за 2 седмици, вече 1.71 см!  Grinning
Сега малко инфо, което ми даде лекарката, дано е от полза за някой  Hug :
За фолиевата киселина - може и на гладно да се пие. Секс без предпазни средства може до 28 седмица, после - с презерватив, заради веществата в спермата, които предизвикват контракции.
Взеха ми влагалищен секрет за микробиология - да се види дали има нещо, не че имам оплаквания, но за всеки случай. Казах, че съм пипала една котка - назначиха ми изследване за токсоплазмоза - прави се от кръвта. Трябва да дам кръв и урина в скоро време. Има лекарство против гадене, казва се "Емил", слага се под езика, 3 х 1. Споменавам го, за да знаете, че има, но задължително си питайте лекарите, не го пийте на своя глава. Който не си е правил скоро цитонамазка, е хубаво да се направи. Изследване за определяне на кръвната група - само, за тези които не я знаят.
Другият месец ме викат за БХС и ранен скрийнинг.

За болниците - миналия път родих в Тина Киркова с избор на екип и сега пак натам съм се насочила при същата лекарка, ако ме вземе. Голямо предимство за мен е бебето да си е при майката и да може да го кърми /за разлика от Шейново/. Повечето израждащи са добри специалисти, дори и да раждаш без уговорка. Цените са актуализирани доста спрямо 2006 - за избор на екип се плаща 900 лв за нормално и 1100 за секцио. Разбира се, важно е в болницата да имат опит с много и различни раждания - при частните моето мнение е, че не е така.
Успех на всички в избора!   bouquet

# 139
Здравейте, как сте? И на мен ми се повдига и то вечер. Много се тормозя понякога. Кръста да чукна на дърво от 1 седмица не ме е болял. Искам да ви питам вашите гърди порасна ли са? Мойте са с 9 см отготе и сутиените са ми теснички. Преди гръдната ми обиколка беше 89,а сега е 98см Shocked
При минали я ми постинг, забравих да ви кажа, моя термин е на 19.04.2010 Grinning и това ми е първа бременност
Тини-Мини и аз съм се насочила към бившата Тина Киркова. Мъжа ми има познат лекар там , но той е в родилно отделение. Каза че ще проучи въпроса за ЖК, защото е забравил. Имало увеличение на цените и ЖК струвала 400лв/така мисли/ и нямало да плащам за изследванията Shocked За какво става въпрос,нали ЖК е безплатна и си пащам само изследванията, които не минават през Здравната каса? Направо ме разбиха с тия 400лв

# 140
Ами тази консултация за 400 лв няма нищо общо със ЗК и си избираш лекар, който да те проследява. По-известните са фрашкани с пациенти и те претупват и приемат по няколко бременни наведнъж. Ако искаш ЖК само ЗК, те следят двама лекари - единия Гергов и някаква жена. Това е инфо от съфорумка.
Така, че на мен не ми се ще да ходя там за проследяване, а само за раждане. Друг е въпросът, че още не зная къде.  Confused

# 141
vili_nik, при мен гърдите нямат промяна поне за сега, но са прекалено болезнени. Кръста си ме боли и по принцип и така и не мога да разбера дали е от бременността или от проблемите в гръбначния стълб. В началото и на мен ми ставаше лошо предимно вечер, но сега е по всяко време. Явно имам непоносимост към храната. Преди се хранех поне малко, а сега - почти не ям.

# 142
На мен също ми предписаха Emil срещу гадене. Това не е лекарство, а хранителна добавка със съдържание на витамин В6. Счита се, че половината от жените повръщат през бремеността си поради недостиг на витамин В6. В упътването пише, че се смуче само едно хапче на ден и аз така правя. Не бих казала, че е спряло да ми се гади и пак си повръщам чат-пат. Ако има продължителен ефект ще споделя.

# 143
Здравейте момичета  bouquet

И аз имам страшни болки в кръста но много ниско долу....Като при цикъл.Кво е това чудо не знам,но мен ме  боли само като лежа като съм на работа или се разхождам нищо не усещам..Аз преди  да разбера че съм бременна, имах  доста силова тренировка във фитнеса и там тренирах кръста и от другия ден се почнаха тези болки.И сега незнам дали е от бременността или малко попрекалих със тренировките.Сега очаквам да ми изпратят от БГ Но-шпа ,какво мислите дали да не започна да го пия?

А между другото аз родих своята дъщеричка във Шейново при д-р Виденов и съм много доволна от вниманието,обслужването,ВИП стаите са идеални.Не знам само че колко платиха  за всичко това.

# 144
Секс без предпазни средства може до 28 седмица, после - с презерватив, заради веществата в спермата, които предизвикват контракции.
.
Момичета на мен доки миказа никакъв секс до края на 3 месеца, какво ви казаха на вас по този въпрос я  споделете 

# 145
Секс без предпазни средства може до 28 седмица, после - с презерватив, заради веществата в спермата, които предизвикват контракции.
.
Момичета на мен доки миказа никакъв секс до края на 3 месеца, какво ви казаха на вас по този въпрос я  споделете  
И на мен така ми каза: "Нали, вика, знаеш - ще се дърпаш засега. По-нататък може, ама само с презерватив!"   Naughty
Странно, защото навсякъде чета, че няма проблеми, ако всичко с бремеността е наред....

Сега очаквам да ми изпратят от БГ Но-шпа ,какво мислите дали да не започна да го пия?
Мисля, че да. На мен и двамата доктори, при които ходих ми казаха, че не трябва да се разделям с нош-па-то и при всякакви болки и болчици в корема да си пийвам.

# 146
  • последна надежда
Хей че много сте изписали ....

Margy Благодаря за информацията за болниците. Мисля че на всички ще ни е много полезна.

rene88 При рискова бременност секс не се препоръчва да края на третия месец. Аз съм рискова и вечер ми е много зле и  Sick. Така че грам желание нямам. Добре че мъжът ми е търпелив.

Katy Charlesтези болки са нормални за ранните месеци на бременността. На мен ми изписаха но-шпа 3х2 хапчета и болките утихват.

vili_nik Нормално е гърдите да ти наедреят. Мажи ги с крем против стрии.

tini-mini Честито ти сърчице!

Радвам се че имаме и още бъдещи мами в нашето форумче  Hug

Аз утре съм на преглед. Да видим най-после сърчицето че вече съм в 9г.с, а последно ме гледаха на видеозон преди 3-4седмици. При доктора ще ходим в пълен състав с мъжът и детето - от мераци да видят бебето  hahaha. Моя мъж и на раждането иска да присъства, а аз не искам да ме вижда как пищя и псувам.  Дайте идея как да го откажа от тез идеи  Praynig.

# 147
За болките в корема на мен док ми предписа Папаверин било по безобидно от Нош - па.А за  секса , каза че може да го правим, но да е внимателно и нежно. Няма риск за бременността, само аз мога дасе  почуствам дискомфортно. На мен ми липсва желание за секс, честно казано не ми е приятно, а мъжа ми все ми мрънкна.
Моля ви кажете ми къде да си водя ЖК, аз живея на ''Плиска'' ,но от скорро. Тук има поликлиника, но незнам дали са добри гинеколозите Sad

# 148
Здравейте момичета!
Добре дошли на новите попълнения! Hug
megan@ благодаря за паролата, много ми харесаха снимките, много сте чаровни всички, не е комплимент, просто това е което се вижда на снимките Grinning Hug
На ЖК ще ходя в 25 поликлиника в Младост(в понеделник съм за пръв път на преглед). За раждането предният път беше в Св. София(Тина Киркова), от раждането изобщо не съм доволна(но тъй като в българските болници процедират по един и същи начин това едва ли е от голямо значение), но от престоя си след това съм много доволна, битовите условия са прилични, за мен също изискване номер едно е бебето да е при мен постоянно след раждането, а там е така, а и от докторите, които работят в неонатологията там съм много доволна.
Сега живот и здраве съм се насочила към Окръжна Болница, там също бебетата са при майките, разбрах, че тези месеци там предстои ремонт и всичко ще бъде обновено, друго което разбрах за там е че имат най-ниската цена за избор на екип 500лв., в което влиза и упойка и присъствие на бащата, ако желае.

# 149
дайте я насам тази паролка.
аз за тина киркова не съм с лоши впечатления засега- лежах в патологична бременност заради патологичния си страх че бебето няма да има сърдечна дейност, което доведе до болки.....всички бяха много мили а д-р панова много ми повдигаше духа заедно с единия от лекарите/ разбира се имаше и такива които държаха да ме изплашат/. абе нагледах се за 1 седмица на какво ли не. дано да не попадате там.
но все пак лекарите ми направих много добро впечатление, апарата на който ме гледаха беше 3д - не знам надолу как е по етажите, но имаше и момичета от клиниката им по стерилитет с много успешни инвитро процедури. та може би там ще си следя бременността - вече ми дадоха координатите на 1-2 лекари. ще ви кажа как е

Общи условия

Активация на акаунт