АПРИЛки 2010 се срещат вече за първи път с малкото човече-3

• 14 914
  • 319
  •   1
Отговори
# 120
BOTZ79 радвам се че си добре вече.
 Hug

# 121
  • София
Здравейте и от мен,

Още една кандидат априлска мама Simple Smile Аз съм от София, на 32 и това ми е първа бременност. Още не съм ходила на лекар, но според календара термина ми е 24.04.2010. Надявам се да изкараме заедно тези месеци в очакване на нашите бебчета.

# 122
  • Габрово
Ако може да ме добавите в списъка за 16 април виждам,че никой не се е записал още там!Това ще ми е трета бременност,но още нищо не се е видяло ше отида на преглед след 2седмици!

# 123
Здравейте мимичета! Добре дошли на новите априлки!
Имам една молба към мамите, които са ходили на ЖК и раждали в София. Можете ли да кажете от кои болници сте доволни  Thinking   bouquet Дано момичетата извън София не ми се сърдят, но знам, че много от нас ги вълнува това. Аз първият път съм раждала в Америка и сега чета разни теми,..., но си е друго да чуеш личен опит!
Хубав ден!

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 09:53 от EliMeli

# 124
здравейте момичета,
аз също се включвам в темата с положителен тест и дата според форумския календар 19. Април Simple Smile
Утре имам час за преглед.
Вие каква фолиева киселина пиете? В смисъл нещо специализирано за бременни или просто си купихте витамини с фолиева киселина?
Аз взимам от време на време витамини с фолиева киселина от няколко месеца и си продължавам тях, не съм купувала специално за бремнни. Може би утре ще ми изпишат някакви други ?
А и как сте с настроенията? На мен тези хормони ми видяха сметката на уикенда ... то такива настроения  Rolling Eyes
А и не мога да се храня като хората. Хапвам мъничко и толкова мога.
Поздрави на всички и лек ден  Hug

# 125
Здравейте момичета, аз се записвам за 26 април. Вчера се видя плодното сакче, другатас едмица съм пак на доктор. Хубав ден на всички Simple Smile

# 126
Добре дошли на новите момичета и от мен.
Стискам палци на чакащите да чуят сърчице.
Що се отнася до настроенията, много е зле положението при мен - постоянно ми се плачи, и аз не знам точно каква е причината, а по принцип не рядко се разплаквам, снощи от нищото като почнах таткото се видя в чудо както да прави, пита ме какво става а аз дори не мога да му обясня че и аз не знам, после се смях, абе луда бременна му работа, да сме добре а пък ще поплаквам от време на време  Hug на всички

# 127
  • Варна
rene88 и аз съм така с плаченето не се тревожи, но ако таткото ме види да плача ще изпадне в паника и ужас, той за мен се шашка повече от всичко останало, направо дори не смея да му кажа ако ми е лошо имам чувството че ще откачи как да ми помогне само и само да съм добре. Тия хормони си играят игрички с нас да знаете момичета, до преди малко и аз се смях сега ми се доплака едно такова откачена работа кога ще спрат да бушуват тия хормони някой знае ли

# 128
Здравейте момичета!

Сега идвам от преглед. Имаме си сърчице!!! newsm44 Много съм щастлива!!!
Аз проблеми с настроенията нямам, но с гаденето... Докито ми изписа деган. Дано да ми помогне!

Eli Meli, на ЖК ходя в 17 поликлиника (до театър София), при д-р Елица Иванова. Много мила ми се струва. Засега съм с много добри впечатления, обърна ми много внимание, отговори на всичките ми въпроси. А предната бременност се следях при д-р Праматаров (МЦ Полимед). От него бях много доволна, но сега ми е доста далеч и не ми е удобно. Иначе раждах в Шейново.
BOTZ79, радвам се, че си добре! Почивай си колкото можеш! Hug

# 129
Момичета и аз с емоциите малко трудно се справям...плача ли,плача за щяло и нещяло и след 5 мин почвам да се смея ,че ми бъкат хормоните и ми става смешно,...и така до следващото настроение....само на работа нямам време да мисля лошо ли ми е,спи ли ми се,нервно ли ми е....като има много работа ,нямаш много време да мислиш за други работи ..но като се прибера вкъщи ,всички симптоми са отново на лице ....хахахаха...съгласни ли сте? Laughing

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 11:55 от Palechka_83

# 130
Severina, внимавай с витамините, защото вероятно съдържат вит. А, който не е желателно да се пие от бременни. Аз и през двете бременности взимам Folacid - 100 таблетки фолиева киселина.
EliMeli, ще ти напиша какви са моите проучвания за АГ-тата и болниците, които правих през 2008 г.:

ІІ Градска - там си заслужава ако имаш уговорка с д-р Калев. Много момичета са страшно доволни от него. Отделението е чисто, поддържат доста добра хигиена и имат много строги правила за посещение.  Не допускат бащата по време на раждането.

Болница Токуда – голям хит и има страхотен наплив. От акушер-гинеколозите само един-двама са с голям опит, но при тях е най-трудно да се попадне. Раждането там е доста скъпо, въпреки че работят със здравната каса, защото се плаща за избор на екип. Нямаш ли уговорка с екип, не можеш да раждаш там. Когато се уговаряш с екип, той се наема да е на разположение по всяко време, денонощно. Поради тази причина, повечето лекари израждат чрез секцио, за да могат да си планират времето и по-рядко приемат да водят нормални раждания. Миналата година имаше голям наплив от раждащи и нямаше достатъчно легла в родилното отделение, за това част от родилките бяха в друго отделение. Дано тази година да са успели да се организират по-добре, защото оборудването и неонатологичното отделение си заслужават. Важно е да напиша, че те не изпращат недоносени деца или такива, изискващи специални грижи в МД, а сами се грижат за тях, защото имат необходимата апаратура, която вероятно е и по-добра от тази в МД.

Света София /бившата Тина Киркова/ - за там могат да се чуят доста противоречиви мнения. Много лекари израждат там като наемат родилна зала. Не съм сигурна, но мисля, че само в там има такава практика. Ако избереш вариант, при който външен лекар да те изражда там, имай предвид, че ще се сблъскаш с лошото отношение на персонала. Мисля, че това е единственото място, на което можеш да си платиш за водно раждане. Стаите са обновени, но преди доста време и вече не са особено добри. Някои казват, че поради близостта с кв. Факултета, там раждат страшно много ромки, но тях ги има във всяка болница. Иначе светилата в Тина Киркова са Ташкови – баща и син. Не съм сигурна, че бащата още работи, поради здравословни проблеми.

Света София /на Мазнейкова/ - там има добри условия за родилките или може би е по-правилно да кажа, че осигуряват известен комфорт. Най-големият специалист там е Мазнейкова, която има впечатляваща колекция от дипломи, квалификации, специализации и т.н. . Тя обаче не поема често раждания, а и цената е доста висока. Друг е въпросът, какво е отношението й към пациентите й, дали все още се радва на добър имидж и дали си заслужава да се дават толкова пари за раждане при нея. Другите лекари, работещи там не винаги приемат уговорката да са на разположение и често се получава така, че родилките раждат при който е на смяна, а не при когото искат. Трябва да се направи допълнително проучване за техниката, с която разполагат за бебета, които имат някакъв проблем, защото съм чела противоречиви мнения по този въпрос.

Майчин дом – това беше моят избор на място за раждане. Всъщност гинекологът ми беше абсолютно категоричен и непреклонен, че трябва да раждам именно там, защото не съм родилка “по учебник” и го беше страх, че може да имам трудно раждане.  Неговите доводи бяха, че там поемат най-тежките случаи от цяла България, така че имат опит с трудни и непредвидими ситуации. Освен това АГ-то е най-голямото в България и има наистина много лекари по всяко време. Неонатологичното отделение също се счита за най-доброто, което никак не е за пренебрегване. Всъщност другите АГ-та, транспортират недоносените деца и тези, които изискват по-специални грижи в Майчин дом, което определено е доста стресово за новороденото, пък и е загуба на време, през което детето може да получава необходимите му грижи. Това, че Майчин дом е в двора на Медицинска академия и че лекари-специалисти от всички области са на 5-10 минути разстояние и при нужда могат да се отзоват незабавно, също е голям плюс.
Ако имаш уговорка с лекар и платиш за избор на екип, след раждането, ще те настанят на 12 етаж, където е правен ремонт е приятно. За ВИП-стая се плаща доста преди раждането, защото са доста търсени.
Голяма особеност на МД е, че децата са при родилките през цялото време. Аз родих секцио, така че ми дадоха една нощ време, за да се съвзема. След това детето беше при мен постоянно, което от една страна е много хубаво, защото можеш да пробваш да го кърмиш постоянно и да му отделяш доста повече време, отколкото, когато ти го водят за по час, в определено време. От друга страна обаче е доста стресово, особено за родилките без опит. А ако бебето е по-ревливо, няма спане, няма почивка. Не че като се прибереш вкъщи ще има, но стреса и болката от раждането са твърде големи и като се прибави стреса от ревящото бебе, си става страшничко. Аз много се шашках и в момента, в който заревеше дъщеря ми и аз почвах да рева, от страх, че нещо не правя както трябва. Ама доста си поревах. Беше ме страх дори до тоалетната да ида, за да не я оставя сама.

Ох, стана мнооооого дълго и в заключение ще напиша, че съм много доволна от МД и се надявам пак там да раждам и се моля да е поне толкова леко и успешно, колкото и първия път.

# 131
Margy,  smile3501! Доста си изчерпателна! Само за Шейново не си писала. Аз раждах там, с избор на екип и съм много доволна! Бях и във ВИП стая (късмет, защото по прицип рядко са свободни). В Шейново бебетата ги носят в 6ч., 10ч., 13ч., 16ч., 19ч, 22ч., за по 1 час, което за мен беше ОК. Успях да си почина след раждането.  Peace (Познавам и доста майки, които не са били с избор на екип, а също са доволни от Шейново.)

# 132
Здравейте и от мен!Надявам се да ме приемете. И аз като wave също не съм ходила на преглед, но календара сочи, че термина ми е 09.04.2010 и ми е парва бременност. Казвам се Яница, от Разград съм и съм на 23 год

# 133
  • София
Момичета, а за "Вита" какво сте чували? Аз познавам една мама, която е раждала там и е доволна, но... много бих искала да чуя повече мнения.

# 134
Имам една молба към мамите, които са ходили на ЖК и раждали в София. Можете ли да кажете от кои болници сте доволни  Thinking   bouquet

Аз раждах в Окръжна болница "Света София", препоръчаха ми лекарка там и затова, много съм доволна от екипа, от лекарката, от отношението и всичко, единствено, че е малко мизерно, но... за 3 дни аз не съм толкова претенциозна, лекарката е по-важна, а тя е страхотна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт