АПРИЛки 2010 се срещат вече за първи път с малкото човече-3

• 14 929
  • 319
  •   1
Отговори
# 195
вяраа Hug
Привет мила и аз съм към 8 седмица сега от 10 ден след трансфера имах кафяво зацапване за около десетина дни но сега сум ок ,док каза че това е стара кръв която трябва да се изчисти или е от закрепването на ембриона.
Пожелавам на всички ни леки и безпроблемни бременности Hug

# 196
Ееее Дано, аз мисля, че всичко ще е ОК. ама ме е страх че много трудно забременях и се бях отчаяла направо.
Да се представя, че забравих казвам се Вяра на 26 години съм, 1-ва бременност ми е това, от Бургас съм, но сега сме в Албания до догодина - сега разбирате ли защо ми е трудно тук  Embarassed
За яденето  - аз шкембе никога не съм обичала и сега мисля че няма да ям, но нямам никакви промени, ям си като преди - общо взето до преди седмица се ядосвах че нямам симтпоми на бременна (освен гърдите) , че не ми се повръща и бал бла, сега вече разбрах че не съм само аз и съм по-спокойна  Grinning

# 197
... общо взето до преди седмица се ядосвах че нямам симтпоми на бременна (освен гърдите) , че не ми се повръща и бал бла, сега вече разбрах че не съм само аз и съм по-спокойна  Grinning
Не се ядосвай, че ги нямаш тези симптоми, а се радвай!  Mr. Green   ВЕрвай ми, за радост си е!  Wink

# 198
... общо взето до преди седмица се ядосвах че нямам симтпоми на бременна (освен гърдите) , че не ми се повръща и бал бла, сега вече разбрах че не съм само аз и съм по-спокойна  Grinning
Не се ядосвай, че ги нямаш тези симптоми, а се радвай!  Mr. Green   ВЕрвай ми, за радост си е!  Wink
Сигурно си права, но навсякъде пише за най-известния симтопм гаденето и човек си мисли, че ... Laughing хеххе

Момичета я ме светнете кви изследвания се правят сега в началото, че тук само ме прегледаха на ефограф два пъти и вчера ми казаха след месец да отида, с недоверие съм, въпреки че ходя при най-добрият им специалист в тази област, но все пак, аз като кажа те всичко ще ми напрвят ама да видим

# 199
  • последна надежда
Вяраа   Имам съседка, която и с двете бременности не и се е гадело. Много се се очуди като и казах че ми се гади и повръщам. На мен днес ми взеха кръв за пълна кръвна картина и урина. Другия месец ще ходя за Кръвна група (Въпреки че си я знам), Васерман, Спин и Хепатит. Понякога взимат и цитонамазка. Ако си с резус фактор "- " се пускат още някакви изследвания. Аз съм с "+" и не ги знам.
В ранната бременност кафявото зацапване е нормално. Ако е малко и не е прясна кръв няма от какво да се притеснявате.

Момичета,

# 200
... общо взето до преди седмица се ядосвах че нямам симтпоми на бременна (освен гърдите) , че не ми се повръща и бал бла, сега вече разбрах че не съм само аз и съм по-спокойна  Grinning
Не се ядосвай, че ги нямаш тези симптоми, а се радвай!  Mr. Green   ВЕрвай ми, за радост си е!  Wink
Сигурно си права, но навсякъде пише за най-известния симтопм гаденето и човек си мисли, че ... Laughing хеххе

Момичета я ме светнете кви изследвания се правят сега в началото, че тук само ме прегледаха на ефограф два пъти и вчера ми казаха след месец да отида, с недоверие съм, въпреки че ходя при най-добрият им специалист в тази област, но все пак, аз като кажа те всичко ще ми напрвят ама да видим
Абе и мен все ме отлагат. Рано било още за изследвания. Правят се, казват докторите, към 10-11 г. с.
Иначе първите кръвни изледвания би трябвало да са тези:
1. ПКК /пълна кръвна картина/;
2. Кръвна група и Резус фактор /ако не са направени преди забременяването/;
3. Резус /анти Д/ антитела при Резус отрицателни жени;
4. Антитела срещу хепатит В;
5. Васерман /изследване за Сифилис/;
6. Антитела срещу Рубеола. Жените, които нямат имунитет срещу Рубеола могат да заболеят по време на бременността от това заболяване, а такъв случай се съветва бременността да бъде прекъсната, поради високият риск за плода. Жените без имунитет би трябвало да се имунизират с антирубеолна ваксина и три месеца да се предпазват от забременяване;
7. Урина стандартна;
8. Микробиологично изследван на вагинален секрет;
9. Изследване за Хламидия;
10. Токсоплазмоза;
11. Цитонамазка от маточната шийка, с цел профилактика на рака на маточната шийка ако такова изследване не е направено през последната изминала година.

# 201
Здравейте! Simple Smile
С две ръце подкрепям, че на който не му е лошо нищо не изпуска, при мен е такова чудо, че даже надмина май и мъките ми от предния път, най-лошото е че ако е ако е като предния път поне още един месец ще съм така. ooooh!
За изследванията нищо не мога да кажа, защото още не съм ходила на лекар, ако ми допадне лекарят смятам да му се доверя на него, но така или иначе ще гледам да не прекалявам с тези неща да не си докарам, някои излишен стрес! Mr. Green

# 202
  • Варна
Аз вече тези ги минах, без цитонамазка не знам защо не ми взеха никога не ми е правена Simple Smile)) няма нищо страшно . Колкото до гаденето за първите три месеца до сега ми се е гадело 10 пъти най многоо а съм повръщала само веднъж и то преди да разбера че съм бременна:)))) за това поне съм благодарна,че тия моменти ги пропуснах Simple Smile) радвайте се на всичко после няма да имаме време за такива сладки болки Simple Smile))

# 203
На мен не ми се гади. Просто определни храни не ме привличат. Днес съм  на един айрян и едно пълнозърнесто хлебче и ми стига  - за сега  Wink
Проблем ми е бързото изморяване и 8 часовия работен ден  Sad
На мен ще ми вземат част от резултатите от предната бременност , защото някои изследвания няма нужда да се повтарят + от регулярния пап тест - с 2 думи този път изследваният ще са по малко.
Аз си ходя на лекар , въпреки че съм склонна да избягвам стреса с плашенията и чаканията по кабинети ... просто поради миналото секцио + гестационен диабет + пап 2 В сега предпочитам да си ходя по редовно та да не изникне пак нещо от предните ми  оплаквния.
Иначе за розово течение вечер (след работа) + болки ниско долу пак след работа и подобни оплаквания не са ми давали хапчета - за сега е ОК. Предната бременност също нищичко не са ми давали освен фолиева киселина + йод  (за да избегна евентуални проблеми със щитовидната) . Е бях на диета заради захарта.
В момента най ме притеснява секциото , въпреки че е от преди 4 години. Пак си е операция и слабо място.

# 204
  • Бургас
Здравейте, може ли да се присъединя към вас казвам се Златомира на 22г. от Бургас.Аз съм от февруарки 2008г. имам син на 1.6г. съответно това ми е втора бременост.Термина ми е около 18.04.2010г. Peace
За сега ми се гади, но все още е сравнително поносимо,  през първата ми бременост се чувствах доста зле дано сега не е така.Още не съм се записала на ЖК ,макар че ходих предната седмица на гинеколог и видях малката точица.

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 12:54 от zlatоmira

# 205
Здравейте и от мен! Не съм ви писала скоро, всъщност от миналата седмица. Добре дошли в отбора на шкембелийките на новите мамчета... На мен продължава да не ми се гади, но пък чак сега започнаха да ме наболяват гърдите. Вече сме в 8 г с. Другата сме на доктор, та да видим какво ще каже. Спрях да се притеснявам за щяло и нещяло - установих, че така е по- добре и за мен и за бебо. Повече усмивки, разходки и много плодове. Ама направо преяждам с грозде, диня, моркови, и какво ли още не. Е дояжда ми се и солено, предпочитам го особено сутрин. Сега ми се ядат макарони, но няма как, трябва да свърши работния ден. Да ви питам вие вярвате ли в тез суеверия, за това ако ни се преяде нещо, за подстригването и т. н.? На мен не ми се иска да робувам на тези неща и без това животът ни е доста стресов.

# 206
  • Бургас
pinzi  и на мен първият път ми се ядеше солено първите 4 мес.особено , не бях вкусвала сладко ,а суеверието е че ако ядеш солено ще имаш момче и аз имам ,незнам обаче до колко е вярно това, но пък също тогава се постригах и то драстично ама чурката си остана Mr. Green

# 207
  • София
Много благодаря на всички за бързите отговори!

Вече втори ден съм по-добре, и наистина се надявам болките да са преминали. Моят лекар се постара подробно да ми обясни какви са рисковете през първите три месеца и сериозно ме притесни...

Кажете как стои въпроса с ходенето на море в ранна бременност, на мен ми се струва, че би трябвало да е проблем, ако не се печеш в големите жеги на обяд.

Поздрави,
С.

Абсолютно си права! Трябва да се внимава с вълните (в момента са доста силни за мое съжаление) и естествено никакви екстремни глезотийки  Sad

Аз самата съм на море в момента и се чувствам страхотно! Така че - давай смело и не си разваляй плановете за почивка.   Wink

Искам да ви попитам, има ли някакъв срок, в който трябва да се направят 1-я преглед и изследвания? Аз се прибирам в София около 5.09 и досега още не съм ходила на лекар (би трябвало да съм в 7-8 седмица тогава).

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 13:52 от wave

# 208
И аз ходих миналата седмица на море, стоях под чадъра, къпах се в морето и се чувствах страхотно. Мисля че не е зле да си починем така и да се заредим с хубави емоции, само трябва да се пазим от слънцето и да пием повече, ама повече вода и това е, няма проблеми...Нека се порадваме още малко на слънцето!

# 209
Привет от още един новобранец Simple Smile
Аз засега имам само един преглед зад гърба си. Тогава бях към 6 г.с. сега като се гледам вече май минах към 8-ма.

Предстои ми втори преглед след около две седмици, тогава вече ще трябва ако всичко е наред да се чуе сърчице Simple Smile  а и да получа повече информация за следващите стъпки, които трябва да се предприемат.

На всички, които не изпитват чувството на гадене ще им кажа да се радват. Много е неприятно, особено когато позивите са силни. Аз ги започнах почти от самото начало и на моменти с носталгия си спомням колко беше по-леко, като ги нямаше. На всичкото отгоре може да се появят по всяко време на денонощието. Ама няма как...  Simple Smile

По отношение на морето, аз не се чувствах добре. Слънцето и самата топлина не ми понесоха. Та на плажа бях само веднъж, закратко, като във водата цопнах само до колене. Не смеех да рискувам от топло на студено. Но при всеки е индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт