АПРИЛки 2010 се срещат вече за първи път с малкото човече-3

• 14 929
  • 319
  •   1
Отговори
# 180

Исках да споделя, че аз непрекъснато имам болки в яйчниците и кръста. Лекаря ми изписа дуфастон и ми даде но-шпа, но болките продължават на приливи и отливи. Майка ми ме посъветва да се откажа от високите токчета и оттогава нещата са по-добре. Имате ли подобни проблеми? Да се тревожа ли?

Мони не вярвам да е за тревога, по скоро ми се вижда хормонално. Мен пък след 8 часов работен ден в бюрото седнала на 1 стол ме заболява нсико долу корема  Sad към края на деня. Но какво да се прави. После гледам да се разтъпча леко и да се поизтегна в къщи и всичко е наред .  Да не говорим пък, че заради жегите и непрестанното проветряване в офиса настивам и ме боли главата . А седя между вратата и прозореца  Sad  Но не мога да затворя прозореца , все пак сме 3 ма човека в стаята и другите го искат отворен  Sad Сега си мяткам една памучна блуза на раменете и е по -добре.

# 181
  • София
Много благодаря на всички за бързите отговори!

Вече втори ден съм по-добре, и наистина се надявам болките да са преминали. Моят лекар се постара подробно да ми обясни какви са рисковете през първите три месеца и сериозно ме притесни...

Кажете как стои въпроса с ходенето на море в ранна бременност, на мен ми се струва, че би трябвало да е проблем, ако не се печеш в големите жеги на обяд.

Поздрави,
С.

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 17:17 от MamaMoni

# 182

Аз все така продължавам да се чудя защо някои лекари плашат така и бездруго вече притеснените от всички новости мами. Да съгласна съм с това че първите 3 месеца са най-опасни- но без подробности. Не е нужно да плашиш една бременна а тя в следствие да е в стрес до края на пустия му 3-ти месец. Вместо да се наслаждаваш най-прекрасното чувство ти да се чудиш как по-бързо да минат въпросните 3 месеца. На никоя от нас няма да й се случи нищо лошо. Всичко и с нас и с нашите бебочета ще е наред. Няма страшно мили мами. Само повече усмивки и положителни мисли !!!

Поздрави и целувки!!! newsm51

# 183
Чул те Господ, Веси!!! Hug  bouquet

# 184
  • последна надежда
MamaMoni не се притеснявай всичко ще е наред.  Ако болките са леки като при цикъл - няма нищо обезкоително. Моите болки са силни и постоянни, на моменти ми изтръпват краката от болка. Имам и хронично заболяване - не ми работи щитовидната. Според учебниците аз съм рискова бременност. Поради това докторите ме посъветваха да не ходя на работа и да си почивам. Но в нито един момент не са ме плашили.
Ходя на преглед веднъж месечно. Не се чувствам по различна. Боли ме много корема, но ще ме боли независимо дали ходя на работа или гледам филм в къщи. Пия си лекарствата (8 вида) и вярвам че всичко ще е наред. Понякога изпадам в чуденка кое лекарство кога се пиеше и дали съм го пила вече  hahaha.

Нормално е да изпитваме дискомфорт. Бременни сме все пак!

vesi_mesi  Hug

# 185
MamaMoni, ходенето на море не е забранено, но трябва да си доста предпазлива. Ако температурите са високи, е по-добре да не се печеш изобщо, а не само в големите жеги. При излагане на силно слънце в горещо време, има риск от кръвоизлив. Ако температурите са умерени, е допустимо да се попечеш, но за кратко и то сутрин до към 11 часа и следобед след 17 часа. Басейните са опасни и не се препоръчва бременни да ги ползват. Можеш да плуваш в морето, само ако няма големи вълни. Трябва да си внимателна и са седиш след прибоя, за да не се разбиват вълните в корема ти.

# 186
 аз пих 1 седмица папаверин и утрогестан, а сега имам изписано но шпа за 7 дни и съм притеснена че го  тровя детето в първия триместър.... даже се чудя това но шпа дали да го пия , нямам болки не знам защо са ми го изписали....

# 187
Здравейте, и аз желая да се включа в темата.
Браво на всички които я правят така красива, интересна и полезна.  smile3501 smile3525
На мен не са ми казали коя седмица г. с. съм по мои сметки трябва да е 6 или 7 . Последно ми дойде на 10.07 Ако някой помоге със смятането ще съм много благодарна, не са ми определяли и дата. Единственото което дочух днес е че генеколожката каза на една друга лекарка че съм трета седмица и ми е рано да ме вписва????????? Даже и за преглед нямало да отбелязва че съм била. Това много ме учуди . А преди две седмици ходих при нея със съмнение за бременност и положителен резултат от тест от аптеката. Тогава било рано да се каже, дали е бременност.
На ултразвука още тогава имаше едно петънце. Но защо днес каза че съм трета седмица???
Тази не информираност от страна на генеколожката ме притеснява. Казах и че съм настинала и че единствено витамин С пия и правя инхалациии с лайка, а тя нищо не ме посъветва - така било добре. Ще се радвам някой да помогне със смятането и да каже дали съм се насочила правилно за април 2010, (че личната ми лекарка говореше нещо за март, ама мен ме съмнява).   bouquet

# 188
  • последна надежда
  pep83 аз ползвам този калкулатор за термина http://www.azibebe.com/index.php/novini/novini/kalkulator-za-bre … /menu-id-157.html избираш си датата на последната менструация и продължителността на цикъла.

На мен ми излиза че си в 7г.с и термина ти е 16 април  Peace

За да се види точица със сигурност чакат 1-2 седмици закъснение.
Спокойно, може да си с късна овулация или апарата на който са те гледали да е стар.
Повечето доктори чакат да стане 8-12г.с зо да записват момичетата на Женска консултация.

# 189
Здравейте мами и от мен Hug
Искам да се присъединя към хубавия ви форум. За протокола- от Сливен съм, на 31г., втора бременност. Вчера ходих на лекар- каза ми се всичко е ОК, направиха ми и изследвания. Така, че малко се успокоих.....Иначе изобщо не ми се гади, нито съм повръщала..Разликата е, че ми се прияждат тестени неща, а до сега не съм изпитвала особена нужда...
Ако има други мами от Сливен- може да ми пишат на лични..
Лека вечер на всички

# 190
Здравейте, отново, благодаря за успокоението на iveeeta !
И да се представя от Габрово съм на 25 години и ми е за първи път.
Иначе нямам гадене и на мен все ми се ядат тестени храни, но не бях се замисляла че може да е от това.
Готвени или пържено не ми се опитва дори, а преди имах невроятен апетит към всичко.
Сега единствено ми се прияждат плодове, супи, салати,  млечни продукти и тестени изделия, а и най-странното шкембе чорба с много чесън.  chef

# 191
  • последна надежда
pep83  за шкембето не знам, но чесън и люто и аз си хапвам много. Преди да забременея не помирисвах чесън, а сега си хапвам.

Чесъна има антибактериално и антивирусно действие, а в лютите чушки има много витамин С  Peace.

# 192
  • Варна
Добро утро още ли спите бъдещи майки Simple Smile))) как сте тази сутрин?

# 193
Здравейте априлки, приемате ли още една бъдеща мама на априлче - ако е казал Господ де  Praynig
Аз съм в 6-7 г.с и аз незнам точно, вчера бях на лекар и чух тонове, чак се учудих толкова рано ама ехоргафа му беше много добър, аз не съмв България за съжаление, и ми е доста трудно тук  Confused тъй као от седмица имам от време на време кафяво цапане по тоалетната хартия Cry, което много ме тревожи, ама доктора каза, че ще спре, пия хапове, чувствам се добре, та д а видим. Мислех, че ми е рано да се включвам в такива теми ама сте толкова сладки, че смятам че ще се зареждам с позитивизъм само от вас  Hug Hug Hug

# 194
вяра не се притестняваи  ,и аз го имах моята лекарка каза , че е нормално при рана  бременост, аз  пия  2 по 2 дуфастон и 2по 2 утрогестан  спокоино всичк  ще е ок. Praynig а до  колкото шкимбето  мн  го ям още от парвия  ден на бременоста ми сигурно ,мажът ,  ми се хвана за  главата от  мен  с това шкинбе и сега ми се  дояде даже ама племеника ,ще идва и  няма как да излезнем да ударим по 1 шкинбе Laughing Crazy Hug

Общи условия

Активация на акаунт