АПРИЛки 2010 се срещат вече за първи път с малкото човече-3

• 14 928
  • 319
  •   1
Отговори
# 165
мили мами,мн  съм оплашена обаркана и  стресирана,миналата седмица  бях  в 6 г.с сега съм  в  7 г.с  минлата седмица   не  видяхме сърчицето но докторката  явно  беше препила и нищо  не ми обястни  мн , ме е  страх  не беше  моята лекарка а  влязох при друга овца   моята я  нмашеизлезнах мн  шокирана  от кабинета и ,още ме даржи  мами дали сега ,можем да  чуем тоновете мн  съм оплашена или да изчакам още  малко, незнам какво да правя аз съм  с  къстна оволация ,и  цикълът ми  беше  7  дни  последно ми доиде на  3  иули  а на  18 иули правихме исеминация от  която забременях .Незнам ужас парва бременост ми е мн  чакана и желана  но се чуствам  в  небрано лозе и като  видя  малко  бебе и ми се плаче, защото  не искам  вече  маки и разочарования  . последния пат  в  6 седмица  беше мн порастнало но  тапанарката не ми даде 2 та снимка  но ми каза ,че си отговаря  на 6  седмица  незнам ще се побаркам моляза помощ дай боже всички ни бебетата да са ни  добре .

# 166
mimonzinq абсолютно всичко е наред. А и е норамлно това с мислите  Wink И аз го мисля, въпреки че съм сигурна , че не са им точни изчисленията.
Първата ми бременност преизчислявахе термина 3 пъти и плюс това измерванията и с най добрия ехограф са с относителна точност. На самата снимка си пише + - колко  Wink
Особено пък бъркат в изчисленията при хора с различна от стандартната дължина на цикъла и различна от стандартната овилация или проблеми , както ти си имала в забременяването ... НЕ можеш да разчиташ просто на таблици - та това е природа  Wink спокойно си ходи често на контроли, избягвай негативните емоции и стискаме палци  Hug

# 167
Мимонзиня, успокой се, моля ти се! Не виждам нищо лошо да е станало. С късна овулация си, не се е видяло миналия път сърце, но другия път ще се види, всичко ще е наред, ще видиш.  Peace
И моля те, пиши по-грамотно!!!  Shocked

# 168
OK .мн ви благадаря  в бързината, допускам  грешки,моля да ме извините още веднаш мн  ви  благодаря, и дай боже  всичко да е наред с всички ни  стискам ви силно палци и ви  прегращам
благодаря  мн  bouquet

# 169
ВАЖНО СЪОБщЕНИЕ!

ОТ 16,09,2009г. СТАРТИРАТ БЕЗПЛАТНИ ЛЕКЦИИ, ПОДОБНИ НА ТЕЗИ НА СП. "9 МЕСЕЦА" . ЛЕКТОР Е АГ ЕЛЕНА ВАСИЛЕВА. ЛЕКЦИИТЕ щЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ ВСЯКА СРЯДА В БЕЙБИ МОЛ-а до мебелна къща Арон, след тунела на Люлин.
На 16,09,2009 от 11:00ч. Лекцията ще е на тема "Къпане на новородено" и има вероятност да се къпе живо бебе
За записване:  0888 580 932 или elena.antvasileva@gmail.com ; eli2002@mail.bg

# 170
Здравейте момичета,
най-накрая се установихме на едно място и виждам, че доста сте напреднали с писането. Добре дошли на всички нови момичета!
Аз се чувствам доста отпаднала и ми се гади постоянно. Надявам се скоро да отшуми.
Относно болниците, вече веднъж казах, че за мен в Шейново са едни от най-добрите лекари, но все пак съм пристрастна Laughing
Според мен е хубаво, че бебенцата не са постоянно при майката и че по този начин ни дават време да отдъхнем след раждането. Не ми е пречело на кърменето, кърмех го от първия ден без проблем и не са ми давали допълнително мляко (освен нощем, може би)! Всяка болница има своите предимства и недостатъци, важното е да сме спокойни Simple Smile

Виждам, че започнахме със забележките и опулени човечета..... Момичета, нека бъдем по-толерантни една към друга и да не забравяме какво ни е събрало тук! Предстоят ни прекрасни моменти и всяка тръпне от нетърпение и има своите притеснения, независимо кой какъв е, от къде е, какво може и как го може!

# 171
Секс без предпазни средства може до 28 седмица, после - с презерватив, заради веществата в спермата, които предизвикват контракции.
.
Момичета на мен доки миказа никакъв секс до края на 3 месеца, какво ви казаха на вас по този въпрос я  споделете 
На мен нищо не ми каза, но така или иначе, ми е едно замаяно, и хич не ми е до секс.... Mr. Green

# 172
Секс , спорт - е с умереност и изобщо нищо не забраняват. Бремнната жена не е болна жена  Hug

# 173
  • последна надежда
Привет и от мен Hug

Днес бях на преглед. Видяхме един ембрион със сърчице. Бебока е голям 2,7см и си отговаря на 9г.с. За гаденето ми изписаха Деган, но се замислям дали да го пия. Доктора каза да пия повече течности (не сокове), за да не се налага да ме приемат в болница за вливания. Замени ми дуфастона с утрогестан - вагинално. Бил по силен и по-ефикасен за задържане. Нахока ме малко че ходя на работа като съм със болки и ми даде 1 месец болнични. Това докато мине критичния период.
Утре трябва да ходя пак за да ми вземат кръв и да си взема болничния.

# 174
  • София
Здравейте момичета,

така се радвам, че най-после открих подходящия форум и за мен! Аз съм Симона от София, и съм в 7 г.с. И ние вече чухме нашите сърдечни тонове, или "пулсации" както ги нарече лекаря Simple Smile

Исках да споделя, че аз непрекъснато имам болки в яйчниците и кръста. Лекаря ми изписа дуфастон и ми даде но-шпа, но болките продължават на приливи и отливи. Майка ми ме посъветва да се откажа от високите токчета и оттогава нещата са по-добре. Имате ли подобни проблеми? Да се тревожа ли?

Също, моя лекар ми каза, че първите тестове за генетични увреждания на плода се правят след 11тата седмица. Някой знае ли повече по въпроса?

Пожелавам на всички много леко бременеене Simple Smile Hug

# 175
момичета вас на колко време ви карат да ходите на прегледи. аз все още не съм се спряла на конкретен лекар - имаме спор с мъжа ми, гледана съм в началото на тази седмица в 7 седмица съм - установиха сърдечна дейност- кога трябва според вас да отида на следващ преглед. казаха ли ви нещо за изследвания, витамини

# 176
момичета вас на колко време ви карат да ходите на прегледи. аз все още не съм се спряла на конкретен лекар - имаме спор с мъжа ми, гледана съм в началото на тази седмица в 7 седмица съм - установиха сърдечна дейност- кога трябва според вас да отида на следващ преглед. казаха ли ви нещо за изследвания, витамини
Ако нямаш никакви оплаквания, се ходи един месец след последния преглед.
Това не ти ли го обясни наблюдаващият те  АГ?
Аз витамини не пия.
Яжте повече плодове и зеленчуци, от изкуствените таблетки-полза никаква( от опит го знам).

# 177
MamaMoni,
Лабораторни и апаратни методи на изследване по време на бременност
Прегледи и изследвания при проследяването на нормално протичаща бременност
Изследвания преди и по време на бременност
Тема: Как да установим аномалии и заболявания на плода
http://www.mcfemina.com/ - и тук има подробна информация.  Peace

Фетална морфология:
1) 11-13 седмица за "нухална транслуценция" ,"костиците на носа" и др.
2) 15-18 седмица за "гънка на врата" и всички останали органи.
3) 19-22 седмица ПРОЦЕДУРАТА Е НАЙ-ИНФОРМАТИВНА, ЗАЩОТО СЕ ВИЖДАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ АНОМАЛИИ ВЪВ ВСИЧКИ ОРГАНИ.

BOTZ79, ако всичко е наред, веднъж месечно се ходи. Изследванията - кръв, урина, кръвна група и резус фактор, СПИН, сифилис, влагалищен секрет и др. - първия триместър се правят.  Peace Фолиева киселина - да, витамини - само в естествената им форма.  Peace

# 178
благодаря момичета, все ощи имам малко време в избора на лекар, защото както съм написала все още не знам кой е наблюдаващия ми лекар Laughing в тк докато лежах за задържане ми правиха, кръв , урина, секрет и ехограф само че всички изследвания остават там а епикризата кой знае кога ще е готова

# 179
Здравейте момичета, присъединявам се и аз към вас - това ми е трета бременност, от София съм, на 38 г. Според календара съм 20.04.2010.
Днес бях на преглед - 6 г.с., вижда се плоден сак и жълтъчно мехурче, но все още ембриона не се визуализира добре. На 16 септември съм отново на преглед. Дотогава заминавам отпуска! Успех на всички тук  Hug

Общи условия

Активация на акаунт