Нашият отчет от консултацията в четвъртък е: 5800гр. и 62см. - за 1месец и 1седмица е +1кг. и 5см. Сложиха й втория Пентаксим и леко проплака само при боцването и веднага млъкна, на мама гордостта. Дадоха ни направление за детски кардиолог заради някакъв шум, който педиатърката чу за първи път, но каза, че смята че е безвреден и безопасен. Днес ходихме и след преглед с ехограф кардиолога потвърди предположението на педиатърката - било някаква хордичка от съединителна тъкан в лявата камера на сърцето, която шумяла, но било абсолютно безопасно, не се отразявало на сърдечната дейност и обикновено изчезвало след няколко години. Било често срещано при децата. Все пак е добре да се знае, за да не ни шашне друг лекар при случаен преглед. Та затова не "посмях" да пиша след консултацията преди да сме отишли на този преглед. Иначе аз бях абсолютно спокойна, изобщо не съм се съмнявала, че всичко е наред, въпреки че в моята рода сме сериозно обременени за сърдечни заболявания...
Четох, че бебето като заспи не трябва да се мести около 20 мин, правя и това, но понякога пак се събужда. Надявам се да е просто период от развитието му.
и тъй като все още нямаме никакъв режим, тя заспива когато й се спи. Сърцето ще ми се пръсне, ако я слушам и три минути да реве, веднага я гушвам, така беше и със сина ми 
Все пак, ако някой има идеи 
, открих вълшебен коктейл против повръщане, че всички лекарства за тази цел са забранени при кърмене. Ако някой се интересува рецептата е: Препълнена чаена лъжичка лимонтозу се разтваря хубаво в 150мл вода, после се добавя една чаена лъжичка сода и се изпива до ката шупти, действа почти веднага.

Ето да се почерпите
Пусна се да ходи сама след годинката, преди това ходеше за ръчичка.