Отговори
# 150
Зрънчо, мила, провбайте да я извеждате на разходка след последното хранене. Моята Мира също заспива само на гърда и понеже и аз понякога се чувствам като заложник, та пробвахме с разходката - имаше моментален ефект. После си я прехвърлих в леглото и всичко си беше ОК. Сега ще трябва да я оставя на баба й да я приспива 2 вечери подред (за концерта на Мадона и за една сватба) та съм я инструктирала веднага след храненето да хваща пътя, иначе няма заспиване. Поне всеки може да я разхожда, не само ти.
Нашият отчет от консултацията в четвъртък е: 5800гр. и 62см. -  за 1месец и 1седмица е +1кг. и 5см. Сложиха й втория Пентаксим и леко проплака само при боцването и веднага млъкна, на мама гордостта. Дадоха ни направление за  детски кардиолог заради някакъв шум, който педиатърката чу за първи път, но каза, че смята че е безвреден и безопасен. Днес ходихме и след преглед с ехограф кардиолога потвърди предположението на педиатърката - било някаква хордичка от съединителна тъкан в лявата камера на сърцето, която шумяла, но било абсолютно безопасно, не се отразявало на сърдечната дейност и обикновено изчезвало след няколко години. Било често срещано при децата. Все пак е добре да се знае, за да не ни шашне друг лекар при случаен преглед. Та затова не "посмях" да пиша след консултацията преди да сме отишли на този преглед. Иначе аз бях абсолютно спокойна, изобщо не съм се съмнявала, че всичко е наред, въпреки че в моята рода сме сериозно обременени за сърдечни заболявания... Cry

# 151
Браво Ани,усилията който положи да увеличиш кърмата са възнаградени-цяло килце е качила малката сладуранка.Радвам се че след прегледа при кардиолога всичко е наред(притесних се докато прочета края)
Дано да нямате повече притеснения и да посещавате лекар само един път месечно за консултация. Simple Smile Hug

# 152
  • София
Честит РДен на Десиве на патерици и на Дикси днес! Да сте много здрави и пълни с енергия за вашите
слънчица!

Добре Дошла  КейРан!

# 153
Дикси, Честит Рожден Ден! Желая ти много здраве, късмет и любов!

Зрънчо и ние сме така от няколко дена. Той като начало си обича да заспива в ръцете, но беше се научил до преди седмица да ляга с бибата и заспива. Незнам какво му е станало, но в последно време е ужасно. Точно както го описвап по 3-4 пъти се успиваме, като заспи и го сложа в леглото, все едно на тръни го полагам... Sad Четох, че бебето като заспи не трябва да се мести около 20 мин, правя и това, но понякога пак се събужда. Надявам се да е просто период от развитието му.

Рали, Жожо е пораснал страшно много! За 3 седмици как не съм го виждала е направо коренно променен! Страхотен е! Да го нацелуваш от мен, а аз ще го направя другата седмица.

# 154
Дикси, честит рожден ден и от мен! Здраве, любов и късмет за теб и любимите ти хора!
Ваня1975, като пристигнем и се настаним ще ти звънна, но ми пусни тел. Simple Smile
Относно приспиването - Диана заспива или на гърда, или по един много странен начин  Simple Smile нося я почти права, с гръб към мен и задължително трябва да говоря, ако спра да говоря и си отваря очите, Laughing като заспи я слагам в кошарата. На мен носенето засега не ми е дотегнало, но говоренето е трудно, когато съм сама Joy и тъй като все още нямаме никакъв режим, тя заспива когато й се спи. Сърцето ще ми се пръсне, ако я слушам и три минути да реве, веднага я гушвам, така беше и със сина ми Peace
При нас проблемът е, че отказва да приеме залъгалката, в началото я вземаше ,но сега тц. Сменихме на Чико, Авент и Нук - оффф. И отново кърмата ми не й достига - правя всичко за което сме писали и говорили тук, обаче след 18.00ч почти няма, ама и как да има като от обяд кърмя почти постоянно ooooh! Все пак, ако някой има идеи Hug Ще пробвам чая, за който писа Казабланка.
Боби, не сме излизали последните дни в морската, но като се наканим ще ти звънна.

# 155
Честит рожден ден Дикси
Желая ти да си много щастлива, винаги да си такъв добър човек и да си заобиколена само от добри хора. Децата да те радват и да те даряват с щастие и любов, а съпруга ти да те обича и уважава. Весело изкарване на празника ти.

Ани радвам се, че резултата от кардиолога е добър и няма място за притеснение.

Tiliata като прочетох, че и твоя мушморок е с подобно поведение като моя ми стана мило и ми поолекна, че започнах да си мисля, че почти всички дечица спинкат по цяла нощ, папкат 5-6 пъти самои то по час, обожават разходки и т.н. Друго си е да знаеш, че не си единствен  Laughing Макар, че Ивко вече не протестира толкова на разходките, но и не им е особен почитател  Crazy

Зрънчо от сърце ти пожелавам да се научи принцеската да заспива самичка без много плач. И нашия син не заспива сам, заспива на гърда  и през деня в мига в който го сложа в кошарата се събужда и после рядко заспива след доста люшкане. Дано и той свикне да заспива самичък, че и аз като Кремче не мога да го слушам като плаче, пробвах онзи ден ама като ме погледна с насълзените очички и си го взех да се гушкаме.

# 156
Честит рожден ден Дикси!!! Бъди жива, здрава, красива и щастлива майка, съпруга и приятел!!!

Бомба съм вече Фелинка  Heart Eyes, открих вълшебен коктейл против повръщане, че всички лекарства за тази цел са забранени при кърмене. Ако някой се интересува рецептата е: Препълнена чаена лъжичка лимонтозу се разтваря хубаво в 150мл вода, после се добавя една чаена лъжичка сода и се изпива до ката шупти, действа почти веднага.
Днес говорих с Глъм, поздравява ви всички и много ви прегръща  Hug, малката кукла вече е 7200гр и се чувства прекрасно. Заминават за морето другата седмица и после се връщат в София.
Хубава вечер на всички   bouquet

# 157
krem4е, при мен динята и бирата оказват невероятен ефект за кърмата. Хапвай в ранния следобед повечко диня, дано и при теб помогне. И лактогонен чай пия, но него не съм го спирала от раждането пък чак сега ми се увеличи кърмата... newsm78

# 158
Ани, благодаря ти, много се радвам за теб, че се пребори и ти се е увеличила кърмата Hug Диня хапвам почти всеки ден и то по много. Понякога вместо диня ям пъпеши, а за бирата - смятам се за нейн много голям почитател. Всяка вечер - по 2 бирички големички, мога и повече, но май не трябва Peace Simple Smile
Забравих да спомена, че само цеденето не прилагам, много ми е гадно и трудоемко, предпочитам цял ден да кърмя вместо да се цедя, а и ако не изцедя достатъчно ще се стресирам допълнително Peace

# 159
Катринка мерси за милите думи,и аз чакам с нетърпение да ви видя с Рости.
За спането да кажа че Георги не съм го дундуркала никога за да заспи.Заспивал е докато яде,но после без проблем го слагам в леглото.Също така ако е буден и си играе сам си заспива.Дотук добре.Обаче ако е буден и е бил на ръце.....няма слагане в леглото докато той не реши..... Mr. Green и така....
Ани радвам се,че всичко с Мира е наред,надявам се и вас да ви видя тези дни.Днес си направихме хубава разходка с Дари и Анди.Утре пак.Катина ми се губи по тъч линията...... Sunglasses

# 160
Честит рожден ден, Дикси! Да си жива и здрава, късметлива и много щастлива!   bouquet
На патерици Честит празник Десиве! Всичко най-хубаво ти желая!   bouquet

Ани, браво на Мира, чудесни резултати! Радвам се, че с нея всичко е наред!
Добре завърнала се, Кай Рен!
Росита, искам и аз тортаааа! Пак!  Flutter
В събота направих едничка за здравето на Изабела, но пак искам  Blush Ето да се почерпите

Има автограф от Виктория, на която не й се чакаше  Laughing
Маева за проходилките има различни мнения - точно както за вид раждане, кърмене/АМ, момент на захранване и т.н. Не искам да предизвиквам някакви излишни полемики по въпроса, само ще спомена, че лично аз с Виктория не съм ползвала. Аргументът, че може да предизвика луксация ми се стори достатъчен. Освен това и място трябваше да му търся на този паяк  Wink Пусна се да ходи сама след годинката, преди това ходеше за ръчичка.  Peace Сега и с Изабела няма да ползвам. Дали бебето ще проходи на 9 месеца или на 13 - за мен не е толкова важно  Peace но всеки си преценява сам.

Хубава вечер на всички  Hug

# 161
Добър вечер и от нас!
За заспиването Тошко преди го люляхме в кошарата, носихме на ръце и т.н, но в последно време си заспива сам. Имаме си даже ритуал: първо се къпим, после папаме, малко се гушкаме и се слагаме в кошарата с бибка. Аз излизам от стаята и когато бебчо си изпусне бибката надава вой и му я давам, после пак излизам от стаята и така 3-4 пъти и си заспиваме.
Странно ми се стори само това,че Райков каза от 5-ия месец да го слагам да сяда,6-ти в паяк и т.н.Много рано сякаш newsm78 ,

и на нас така каза, но нещо не ми допадна прегледа- очаквах повече може би...

Боби, не сме излизали последните дни в морската, но като се наканим ще ти звънна.
и ние скоро не сме ходили, че от събота имам гости и ходим на барбекюта и кръщенета и по задачки.
От днес си имам племенница християнче Heart Eyes

# 162
  • София
Честит рожден ден на Дикси!! Много усмивки и щастливи моменти!!  newsm59
Галя, малкият ти е одрал кожата, така ми се вижда!! Той добре ли е вече, пи ли калциев глюконат? А ти как си? И ние имаме същите мечоци на количката  Simple Smile

# 163
ralichkou, и аз нямам търпение да се разходим из Южния парк. Ще ти звънна  Laughing
Nijntje , много благодаря за милите думи. Страхотна торта, ммм!
♥...Luni4ka...♥ , мерси, мила, и аз съм доволна. Разказах случката, защото реших, че може да се случи и на някоя друга мама и да не се шашка, ако й кажат за някакъв подобен шум... Дано не ви се случва, де Praynig
krem4e, гадно е цеденето, но при мен само то даде такъв добър резултат. Аз научих метода на Мармет за цедене на ръка, той е специално създаден за увеличаване на кърмата. Можеш да погледнеш за какво става въпрос: http://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/. Аз се цедя само в 12 и 3ч. през нощта - храненията, които Мира проспива.

# 164
Добро утро,милички  love001
Сиска,къде си?Успала си се Mr. Green
Хайде на кафе и закуска,да имате сили за грижите около бебоците.

Общи условия

Активация на акаунт