За витамините по време на бременност

• 45 911
  • 218
  •   1
Отговори
# 120
  • на последния етаж
Не съм пила никакви витамини (единствено фолиева киселина 4 месеца преди да забременея и 4-5 след това, както и желязо за около месец в 6-ия месец). Ядях обаче много плодове и зеленчуци.

# 121
Най-добрите са натуралните.Аз взимах матерна

# 122
а, вярно ли е че от хип не се дебелее, след това се нареждали пренатал на Джеймисън и Матерна били витамините, от които се дебелее най-много, ама го четох много отдавна и не мога да открия къде, споделете опит

# 123
  • София/Севлиево
Ами аз пих Центрум Матерна до средата на седмия месец.Незнам дали от тях, ама качих 23 кг до раждането и родих доста голяма (според докторите ) бебе-54 см и 3.850 кг

# 124
Здравейте,
Моля ви споделете какви витамини за бременни сте пили, как сте ги понесли, доволни ли сте? В момента карам 2-рата си бременност и лекарката ми препоръча Prenatal (само че ги имало в 2 варианта - канадски и американски???) или Supple Maman.
Истината е, че по време на първата си бременност не пих витамини, защото тогава имаше само някакви Матерна, за които ми казаха лоши неща, но въпреки че се хранех разнообразно имах проблеми с кръвната картина - анемия.
Сега доста по-рано започва да ми пада пак желязото и съм решила да пия витамини, но понеже от някои витамини по принцип ми става лошо - реших да се съветвам с вас. Предварително благодаря!

# 125
Нали се правят тестове през бременността за хемоглубина, ако ти е наистина ниськ гинеколога ти би трябвало да ти предпише отделно желязо да взимаш всеки ден. А за витамини аз пия Центрум Матерна отскоро, в началото взимах само фолиева киселина. По-скоро гледам да ям различни плодове всеки ден и да се храня разнообразно, да пия фрешове и така... Grinning

# 126
  • София
Аз пия Prenatal канадските плюс калций(опаковка 600 мг, по едно на ден) плюс флуорна вода (девин, по една чаша на ден). Витаминките трябва след хранене да се пият, на мен ми става леко лошо ако глътна хапчето на гладно. Водата я пия много преди или много след хапчетата.
Цяло лято нагъвам бясно плодове и пресни зеленчуци, да не описвам колко магданоз овършах и последната кръвна картина показва лека анемийка  Crossing Arms

Затова си мисля, че комбинацията естествено с изкуствено е задължителна, особено за хърбави и бледолики  Simple Smile

# 127
аз пиех центрум матерна и бях много доволна

# 128
Каквито и да са витамините, най-важното е да се редуват периоди на прием и периоди на почивка. Например 3 седмици пиеш и 3  почиваш. Иначе аз пиех O'мами, желязо и фолиева, но в момента ги спрях.

# 129
аз пиех центрум матерна и бях много доволна

Peace Аз също от тях пиех след 3- тия месец и до края на бременността. Малко на страх започнах да ги пия, бяха ми казали, че ще кача много кг., но нямаше нищо такова, не ми е било лошо от тях, пиех по 1 на ден.

# 130
Аз пиех фолиева киселина до третия, и от шестия витамините за бременни на Хип. Също Магне В6 заради контракциите. Чувствах се добре почти през цялото време.

# 131
Аз пиех Пренатал, казаха ми, че мога да го продължа и след като родя, защото става за кърмачки, но за съжаление нямах късмета да кърмя бебето си и сме на АМ.

# 132
След седмия месец започнах да пия О,мами!

# 133
Пих ето тези през цялата си бременност по съвет на гинеколога ми, но по едно хапче през ден. Мн съм доволна, чувствах се префектно с тях, но в 8ми месец ми беше паднал хемоглобина леко и пих известно време Малтофер по една таблетка. Не ми е ставало гадно от тях, единственият проблем беше, че самите хачета ми идваха като орех направо  Mr. Green трудно се преглъщаха, по едно време си ги чупех на две за да ги пия  Peace

# 134
  • Разград
От началото на 3-тия месец до края на бременността пиех Центрум-Матерна, не съм имала проблеми и се чувствах добре Peace

Общи условия

Активация на акаунт