За витамините по време на бременност

• 45 922
  • 218
  •   1
Отговори
# 90
  • София
А защо не? Аз нещо не мога да ям толкова плодове и зеленчуци колкото трябва, гади ми се, гадни са ми... Реших да взема от сокчетата, поне нали били 100% естесвени... но ако не са добри, няма смисъл да ги пия...  Confused
Аз редувах Центрум Матерна и Хип Натал към края на бременността. Хип-а ми беше неприятен на вкус, но други проблеми с него не съм имала. Вече не помня мисля, че гинеколожката ми каза да не пия Хип постоянно, а да има почивка м/у отделните опаковки.

# 91
Мнението на повечето лекари е , че не е необходим допълнителен прием на витами. Аз също предположих, че трябва да ми изпишат, но те ми обясниха, че няма нужда стига да се храня разнообразно. Аз лично съм чувала, че от тези на центрум се качват много килца, но не го тръвдя със сигурност. Гледай да хапваш повече разнообразна храна вместо да я приемаш на хапче  bouquet
От витамините по принцип се качват килца, не от конкретната марка. Но иначе наистина е по-добре да ги набавяш от храната, освен ако нямаш явен недостиг на някой витамин.

# 92
А защо не? Аз нещо не мога да ям толкова плодове и зеленчуци колкото трябва, гади ми се, гадни са ми... Реших да взема от сокчетата, поне нали били 100% естесвени... но ако не са добри, няма смисъл да ги пия...  Confused
Аз редувах Центрум Матерна и Хип Натал към края на бременността. Хип-а ми беше неприятен на вкус, но други проблеми с него не съм имала. Вече не помня мисля, че гинеколожката ми каза да не пия Хип постоянно, а да има почивка м/у отделните опаковки.

Аха мерси... аз си ги купих, много са ми вкусни, те са си като сок мулти витамини.... Но като приключа опаковката (тя е за 12 дни) ще направя една почивка...

# 93
  • Home is where the heart is...
Само фолиева киселина пих, не съм пила витамини. Само това което е било в плодовете и зеленчуците (на които не съм им голям фен, но...), ако въобще е имало някакви витамини.  Mr. Green

# 94
Аз не си падам много по плодовете и зеленчуците и от доста време се налага да си набавям витамините от аптеката,особено сега,когато ги делим с бебока.

# 95
първите 3 или 4 месеца от бременноста пих матерна после спрях,но бяха тези месеци през зимата,през лятото има достатъчно плодове да си добавяш витамините сама

# 96
  • София
Аха мерси... аз си ги купих, много са ми вкусни, те са си като сок мулти витамини.... Но като приключа опаковката (тя е за 12 дни) ще направя една почивка...
Питай гинеколога си как и по колко да пиеш.
Гинекологът ми по ЗК директно ми изписа Хип Натала. Частната гинеколожка ми предложи няколко няколко варианта.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=244058.msg5700605#msg5700605
Цитат
Ето превода на брошурата на Хипп
Една бременост носи много промени със себе си. От първия ден, вашето тяло е източник на живот за вашето дете. Поради тази причина бременните имат увеличена, от части и удвоена дневна нужда от хранителни вещества като фолиева киселина, йод, желязо, други витамини и минерали.

Тъй като дори при правилно хранене завишената нужда от някои хранителни вещества не се покрива достатъчно, лекарите препоръчват наред със съвестното хранене 1 хранителна добавка по време на цялата бременост.

HiPP natal Nahrungsergänzung (това е името на немски на тези витамини) ви помага по натурален начин да покриете тази нужда на 100%.

Специалното на HiPP natal Nahrungsergänzung
Неповторима натуралност заради плодовата база
Не е нужно да се пият таблетки
Съдържа всички важни витамини и минерали
С 1 мерителна чашка на ден се покриват допълнителните нужди на хранителни вещества по време на бременност и кърмене на 100%
Идеално още при желание за дете (преди самата бременност)

Начин на консумация
HiPP natal Nahrungsergänzung für Schwangere стига за 12 дни Препоръчва се дневно по една мерителна чашка, 20мл. Заради концентрацията на хранителните вещества, спазвайте точно препоръчаното количество!

Съдържание
Портокалов сок от портокалов концентрат, беден на киселини ябълков сок от ябълков концентрат, сок от ананас от концентрат, банан (плод, сърцевина), сок от маракуя от концентрат, манго(плод, сърцевина), вода, праскова (плод, сърцевина), vitamin C, железен сулфат, концентрат сок от моркови, магнезиевкарбонат, цинковсулфат, Niacin?, витамин Е, Витамин Б6, витамин Б2, фолиева киселина, витамин Б1, калиумйодид, биотин, витамин Б12.

Средно съдържание     100 ml       (20 ml) 1 Portion
Калории                                    240 kJ/57 kcal          49 kJ/11 kcal
Белтъчини                               0,6 g                        0,1 g
Въглехидрати                         13,1 g                       2,6 g
  от тях плодова захар           12,1 g                       2,4 g
Мазнини                                  0,3 g                         0,06 g
  от тях наситени мазнини     0,0 g                         0,0 g
Баластни веществат               0,5 g                         0,1 g
Натрий                                   <0,02 g                     <0,02 g
Vitamin C                                300 mg                      60 mg
Vitamin B1                              4 mg                          0,8 mg
Vitamin B2                              4 mg                          0,8 mg
Niacin                                     25 mg                         5 mg
Vitamin B6                              5 mg                           1 mg
Vitamin E                                25 mg                         5 mg
Фолиева киселина                2000 µg                     400 µg
Vitamin B12                            5 µg                           1 µg
Биотин                                  150 µg                        30 µg
Желязо                                  75 mg                         15 mg
Магнезии                               50 mg                         10 mg
Цинк                                      15 mg                          3 mg
Йод                                       1000 µg                        200 µg

# 97
Аз пих само фолиева и наблягах на плодове и зеленчуци. Единият ми д-р каза да не пия витамини, по-специално Матерна. От нея плодът ставал с по-голяма глава и нормалното раждане се затруднява. Тя била за американки, които са по-едри от нас. Другият ми д-р ме попита между другото дали пия Матерна. Като казах, че не пия, много се учуди. Каза, че затова си бил сложил плаката на стената на кабинета.  Shocked Успокоих го, че вече ще пия, но си продължих с естествените витамини.  Grinning
Всеки решава за себе си какво да прави.

# 98
  • София
Пиех фолиева киселина месец преди да забременея и през първите 4 месеца от бременноста, други витамини не съм пила. Хапвах си много плодове и зеленчуци.....

# 99
  • София
Аз тъкмо приключих с блистерите фолиева киселина, пих ги 3 месеца, в момента съм с Хип Натал. Харесват ми като вкус, а и гинеколога, който ми следи бременността ги одобри. Не ми е казвал да правя почивки, което пък не пречи следдващият път да го попитам.

# 100
Една статия за витамините, която открих току-що, май пиенето на прекалено много витамини е вредно.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2428731

# 101
Защо да избираме синтетичното като можем да заложим на естественото, което е и полезното...Аз специално не виждам смисъл и не пия таблетки. Ям много плодове и зеленчуци, които ме и засищат и ми помагат да нямам нужда от тестени и сладки изделия, които не дават нищо на бебето, а само товарят дупето. Това е и мнението на двамата лекари, при които ходя. Всеки да прецени...

# 102
И двата пъти започнах с витамините към 5-я месец,преди това пиех фолиева киселина.

# 103
  • Бургас
пиех фолиева от първия месец почти до края на бременността ми и Матерна от трети месец, но само един месец защото ми ставаше много лошо и повръщах  Sickот нея.

# 104
Фолиева киселина пих само първите 3 месеца както си пише в листовката,после в 5-я месец доки ми изписа Матерна......и стана ужасно положението   Shocked За 20 дни качих 5 кг ! Следващия месец си взех Пренатал на Джеймисън и досега ги пия.Това с Матерна - та го изпитах на собствен гръб след като не повярвах на сестра ми и на кръстницата и  Laughing До 5юя месец бях качила 4 кг и тези 5 отгоре ми се отразиха доста - краката ми почнаха да се надуват,кръста почна да ме боли....сега съм си екстра - нямам абсолютно никакви оплаквания,нищо че сме на финалната права  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт