За витамините по време на бременност

• 45 905
  • 218
  •   1
Отговори
# 150
Пьрвите три месеца бях на фолиева и нош па,след това ми предписа Натал на Хипп,сега от няколко дни сьм на Пренатал на Джеймсьн и аз сьм доволна.

# 151
Мерси много на всички за отговорите! Помогнахте ми да се ориентирам и се спрях на Prenatal на Jamieson. Купих ги и вече взех 2 приема. Долна съм засега  Peace

# 152
  • Пловдив
Аз пия май от 3 - 4 месец. Центрум матерна и после ги смених със Супле маман и после пак се върнах на Матерна.

# 153
Аз също съм само на фолиева киселина. Питах лекарката дали не трябва да пия витамини, тя каз че няма нужда.
Предната бремнност пих Матерна , но като че ли бях в по- горните месеци. Мисля че ги изписват въз основа на
кръвните изследвания които правят. Ако резултатите покажат  липса на някакъв елемент, тогава изписват.

# 154
По съвет на лекаря си витамини започнах да пия през зимата като свежи плодове трудно се намираха. До тогава залагах на тези, приемани по естествен начин.

# 155
Мисля че ги изписват въз основа на
кръвните изследвания които правят. Ако резултатите покажат  липса на някакъв елемент, тогава изписват.

Де да беше така  Wink
Повечето лекари ни блъскат с "витамини", евала на онези, които са от другата партия  Mr. Green

# 156
Не си спомням подробо всичко от предната бременност  newsm78, но тогава определено  бях случила на лекарка.

Макар че с матерната наистина понякога пркаляват, и ги  изписват като че ли да се застраховат.
И с риск да кажа някоя глупост  Rolling Eyes, ще споделя че  бях прочела една статистика че бебетата наедряват повече
когато има прием на матерна през бременността. Което според мен не е особено хубаво щом  е изкуствено причинено.

# 157
  • София

И с риск да кажа някоя глупост  Rolling Eyes, ще споделя че  бях прочела една статистика че бебетата наедряват повече
когато има прием на матерна през бременността. Което според мен не е особено хубаво щом  е изкуствено причинено.

Не е глупост. Имаше подобни изследвания за Матерната конкретно.

# 158

Не е глупост. Имаше подобни изследвания за Матерната конкретно.
Ами значи правилно си спомням за това проучване, само дето сега не можах да го намеря.  Thinking

# 159
Здравейте на всички мами, бременни.Аз съм едва в 6 г.с. и пия само фолиева киселина.Лекарката при която ходих не ми каза нищо за витамини.Докато бях при нея не се сещах какво да я питам,защото не съм наясно с тези неща.А междудругото още не съм си избрала акушер-гинеколог  newsm78.

# 160
Започнах да пия витамини от края на 6-я,началато на 7-я- О ,мами
Няма лошо да започнеш да ги пиеш и от сега!По никакъв начин няма да ти навредят.

На мен ми ставаше много лошо от тях  Sick ,оказа се че са ми в повече!

# 161
аз до края на четвъртия месец не пиех нищо освен фолиева киселина

# 162
До края на 4 месец пиех само фолиева киселина.
В 5 месец ми изписаха 1 опаковка Неоксид-антиоксидант с пшеничен зародиш,селен,витамини А,С и Е.
От 6 месец до края на бременността-витамини Хип Натал Актив.

Здравейте на всички мами, бременни.Аз съм едва в 6 г.с. и пия само фолиева киселина.
Това е напълно достатъчно  Peace Витамини се пият след 4-5 месец най-рано и не са задължителни ако се храниш разнообразно,с повече плодове и зеленчуци.

# 163
Витамини не съм пила през бременността,само първите 3 месеца пиех фолиева киселина.лекарят ми казваше ,че витамините надували излишно бебето,разбира се стига изследванията да са добри и бременността да е безпроблемнаМисля,че с една балансирана диета ,здравословно хранене нещата ще са ок.Много плодове ,салати и месо(особено риба).

# 164
  • ул. "Мечтание"
От началото, до към 4тия месец пиех само фолиева киселина. След това минах на комбинирани витамини за бременни. Пих ги докато родих някъде. След като родих продължих с фолиевата киселина - пиех я до шестия месец след като родих някъде (кърмих 4 месеца).

Обаче със сегашния акъл мисля да прескоча витамините при следваща бременност и да заложа на по-здравословно хранене. Един гинеколог, при когото ходих след като родих на контролен преглед ми каза, че принципно бременните нямат нужда от допълнителен витаминен прием (освен някои по-специални случаи, като например да е крайно недохранена), стига да си се храни нормално. Фолиевата киселина също много успешно може да се набави с храната. Чела съм и някакви изследвания, според които заради допълнителните витамини бебетата се раждат с по-малки фонтанели (което не е много добре).

Общи условия

Активация на акаунт