Милото АПРИЛско злато, изпраща първото си лято!

• 12 454
  • 294
  •   1
Отговори
# 45
Ехо, здравейте! Позабравихте ни вече, та реших да се отчета накратко!
Първо да честитя християнчетата на Дена и Рони/само за тях смогнах да прочета/. Embarassed

Рони, имаш специален щъркски поздрав от един местен/рилски/ екземпляр. Wink

Ние ще се кръщаваме на 14 септ. Баткото ни беше за една седмица на море със сестра ми и племенницата и утре се връща. Мислех, че ще има драми по заминаването и престоя му там, но детето видя морето и забрави за мама и тате, хич и не му се прибира. Добре, че ще остане в Сф. само за ден, колкото да изпера багажа му и заминаваме пак на Рила. През изминалата седмица, докато го нямаше, раазбрах колко е лесно да имаш едно дете, щом успях и книжка да прочета.
Иначе Калин е добре, освен кърмица и малко водица, друго не е вкусвал досега. Прави ми номерца де, понякога яде като за последно по 180мл., друг път по 60-70мл. и то през 3-4 часа и ми мрънкоти после на разходките. Close Расте спокойно и добро дете, лесен е за приспиване. Всъщност доспи ли му се, слага ръка на очите и никой да не го закача. Вече тежи към 6,200кг.

Ходих на профилактичен гинекологичен пеглед и добрата новина е, че нямам раничка, но микробиологията ми показва, че имам стафилококи и май ще се наложи АБ. Откъде пък се взеха тия гадинки  Twisted Evil, дали не са ми наследство от раждането newsm78 Такова чудо досега не съм имала, но се сдобих и с него.  ooooh!Притеснявам се, че към повечето Аб съвместими с кърменето /уж/ тия бактерии са резистентни и май ще се наложи да го прекратя за известно време. Много ми е криво, но да видим първо доки какво ще каже утре като види резултата и антибиограмата.

Пак ще ви изоставям след няколко дни, но наесен с песен ще давам наряд редовно. Hug

# 46
  • Под Сините камъни
Отдавна не съм  писала ,ама то от хоцкане време остава ли.

Ние вече сме 7100кг и 63см.Сложиха ни и третия пентаксим ,дори и не усети ,ама кротанка ми е душичката  вече.Миличката понякога направо забравям ,че имам бебе където го   сложиш и там си стои и си кротува . От половин месец и нагоре вече се обръща ,ама то голямо пъшкане голяма мъка newsm32

Kafenceto много ти е голяма момата ,тя и мойта и тя не е от малките.Скоро имах удоволствието да се срещна с една  много приятна мама от форума briliantine Heart EyesНейната Елизара е една много сладка и финна беба, голямо сладурче. Моята  в сравнение с Елизара направо изглеждаше поне с два месеца по голяма FlutterИ навсякъде ми казват ,че била голяма .Абе да са живи и здрави .

desi054224дано на Емко бързо да му минава

Ето малко снимчици и от нас

Леле  Jylieta какво ти наднормено тегло, ми тогава ние какво да кажем  ooooh!

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 23:57 от galia1231977

# 47
  • not found
galia1231977 
, зависи колко кг е родено детето ... В шестия месец детето ттрябва да е удвоило теглото си . Тони   се роди 3.000 кг , когато го теглихме беше 6.500 кг , а още няма 6 месеца  Crazy

# 48
  • Под Сините камъни
Jylieta права си бях го чела някъде .Ние се родихме 4150 ,значи имаме да наваксваме Laughing
Имаме още месец и половина  Party

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 00:42 от galia1231977

# 49
  • Някъде там...
Добрутру!
Рони, аз тъкмо мислех да те похваля как си запомнила кой какво, а ти викаш, че си забравила много неща. Аз и толкова не помня, влизам, чета и си набелязвам какво ще пиша и като взема да отговарям и не мога да се сетя какво исках да кажа. Мозъкът ми май изтича заедно с кърмата... или е от недоспиване.  ooooh!
Магдалена Савова, добре завърнала се! И честита месечинка на Борко!
Жулиета, мен ако питаш - идете си на вилата. Важно е да си спокойна, бебетата усещат настроенията на майките си. Ако ти си изнервена и то ще е неспокойно. У свекитата ти все ще си на тръни дали свекър ти пак няма да каже нещо, а щом е такъв човек, то е неизбежно.
Нани, Галя, завидях ви на кротките бебета. Моите все вдигат къщата във въздуха. Сега пък си откриха гласовете и по цял ден се надават писъци с все гърло.  #Crazy Едната пищи, другата й отговаря. Будят се взаимно, голям цирк. Нани. стафилококите като нищо може да са от раждането. Болниците са пълни с такива гадинки. Особено държавните стари болници. Колкото и да пръскат и дезинфекцират, те вече са навсякъде в болничната обстановка и няма премахване...
Кафенце, извинявай, но на мен ми звучи абсурдно това с маслената кърма...  Embarassed Та нали АМ надува повече бебетата?! Честно казано не виждам логика. А какво правиш с кърмата, спря ли я? Аз не бих заменила кърменето с АМ, освен че не съм убедена в ползите му, ми харесва близостта с децата при кърмене. А става все по-приятно с всичките усмивки, физиономии и стойки напоследък.
Силви, аз съм решила да давам пюренца, в които няма добавена сол и захар. Българските май всички имат.  Sad А каква точно марка пюрета ще яде детето, мисля че то само ще си покаже.  Grinning

Моите девойки вече се забелязват една друга. Разменят си усмивки, посягат да се хващат, много са интересни.
Снимки:
Хванати за ръчички
Йоана
Яна
Мамо, а пък Йоана се опитва да ми яде ръката!
Чуждите пръсти са по-вкусни (Йоана)
Пак ни снимат.
Яна след баня
Много интересен този телевизор

# 50
Закусих си у дома.  Laughing Това за добро утро.
Нани, благодаря за поздрава.  Hug Радвам се, че си се върнала за малко. Права е Жабчето за болничните инфекции, но ако микробиологията ти е правена в Цибалаб си имай едно наум, че може да си имат тези хора вътрешно-лабораторна инфекция. Миналата година почти всички от ходещите на ЖК в Щерев, които пък работят с Цибалаб си имахме някакви коки.  Crazy
Жабче, че забравям, много забравям даже. На Бен съм забравила да й кажа гуш, че пише отново.  Hug
Много са хубави двете ти адреналинки и все по-красиви и еднакви започват да ми изглеждат (като изключа по-вкусните пухкави бузки на Яна Flutter). Сега видях бегемамешката ти лентичка и римата хем ме усмихна, хем едно такова летящо ме настрои.
Жулиета, аз съдейки по своя благ нрав си знам, че с друго семейство заедно не бих живяла. Нито със семейството на родителите ми, нито с това на свекърите. Щом имате възможност да живеете отделно, та било то на вили и на могили.
Сетих се, че Мамасита беше писала, че родителите ни (и от двете страни) нямат вече интуиция към бебетата. Абсолютно права си. Майка ми се притеснява и скача за съвсем дребни нещица, а свекърва ми изпитва страх от бебето. Хем й се радва, хем не може да влезе на йота в кожата на дребната, за да предугажда нуждите й.
И понеже вече си имам будна Мария, до скоро казвам сега. Не сме се целували цяла нощ и трябва да наваксвам.  Grinning

# 51
Добро утро

Жабче,разтопиха ме от умилиние малките жабчета Heart Eyes

Всички бебчета са страхотни сладури Party Party Party

Нани,Галя,радвам се че се обадихте Hug,и че се радвате на такива добри бебенца 

Съншайн, здравейте и на вас с малкия Раян Hug,добре че си се оправила вече,че много са гадни тези летни вируси  Confused

desi054224,дано малък Емо е съвсем добре вече,и днешния преглед потвърди това fingerscrossed

Жулиета, мен ако питаш - идете си на вилата. Важно е да си спокойна, бебетата усещат настроенията на майките си. Ако ти си изнервена и то ще е неспокойно. У свекитата ти все ще си на тръни дали свекър ти пак няма да каже нещо, а щом е такъв човек, то е неизбежно.
И аз мисля като Жабче,Julieta  Hug.
Пък твоята и моята педиатърка ако се съберат ще стане много интересно Mr. Green.понеже Анито е 6.500 и сперед нашата е твърде заслабнала,а според вашата това е свръхтегло Crazy  doh

ssillvvi ,и аз се зачитам назад от време на време.Запазила съм си любимия постинг от темата ''Коя момиченце,коя момченце е скрила във априлското шкембенце'': Heart Eyes
Цитат
Момичета,да ви се похваля,бебчо е:
Аз съм най-щастливата жена на света!Бебка е добре(въпреки моите страхове и предчувствия от последните дни заради това че не мърда  Embarassed).Днес ми помаха с ръчички и краченца,съвсем добре си се развива Grinning.Цял ден съм усмихната,сутринта след прегледа вървях по улицата и се смеех самичка,хората ме гледаха странно(явно съм изглеждала не много нормално Joy).Бебка явно като фина мацка не раздава яки шутове и за тях ще трябва повече да почакам Grinning

И тогава,и сега като спомня за това,се чувствам ей така  

Пак ми стана весело  Heart Eyes.хайде отивам вече при съществото,пораждащо толкова радост,от толкова малко Grinning.
Хубав ден,и хубава седмица на всички

# 52
Здравейте и от нас!
Олче, Елина както винаги е направо страхотна мадама!
добре завърнали се и от мен на galia1231977 , Нани, the empress, sunshine_74! Hug
Днес сме на втори пентаксим и така ми се е свило сърцето! SadПосле ще давам отчет!
Утре мама ще ни е нагости, а от сряда тати ще е отпуска/нашия тати/!Искам да ви черпя за здравето на моя съпруг!Тати днес има рожден ден! beer beer beerА той много обича бира и затова с това ви черпя!Хладилника може да ни е празен, но бира винаги има! Joyа и той е 1/4 чех, така че май си му е вродено! Laughing
Деси,знам че не се отварят снимките, но нещо не мога да пусна линк към тях както преди, не знам от моя комп ли е нещо или заради новостите в снима.бг, кажете пак как ставаше новата екстра, нещо не можах да видя в старата тема?
събуди се.... ooooh!
до скоро! Hug
ех, забравих!Ния вчера стана на 4месеца!Честито и на Ивайло на мара каси и на Филип на Чоколина!Да са ни живи и здрави! Hug

# 53
  • Бургас
Здравейта,
аз пюренцата аз ще започвам от другата седмица като направим 4 пълни месеца,
взела съм на Хип, на Сънвал, на Семпер, на нестеле и две на малечко зеленчукови без добавени захар сол глутен, а взех и оризова безмлечна хаша на хип, взела съм и няколко лъжички и съм готова за зхранване.
Вчера пробвах Стефания да и дам АМ с лъжичка и много добре го преглщаше, даже татето вика още вчера да и дам.
Първо ще дам 3 дена преси моркови на хипп,
За после съм взела картоф на семпер, картоф и моррков на нестел, пъщърнак на сънвал....

# 54
  • София
Здравейте  и от едно мнооого  уморено Кафенце  Laughing !

Вчера се утрепах от работа.Правих ревизия с опис ,после  у нас  пране,готвене,чистене...нямах сили накрая .Добре,че мъжа ми  помагаше много с бебето  Heart Eyes .
Жабче, на мен също  ми прозвуча абсурдно това с маслената ми кърма ,защото  нали е научно доказано ,че  кърмата  на различни  жени  била  близка по състав и т.н. (всички сме чели тези статии). Но  при нас е факт ,че именно на кърма наддаваше  страшно много .Сега маааалко понамали ,откакто е на АМ . Питаш ме за кърмата - цедих се упорито до малко след третия месец  ,но постепенно  цедях все по-малко и по-малко количество кърма ,а гърдите ми преливаха  и не успявах да я изцедя . Накрая  вече цедях  по 20 мл. кърма  след половинчасово цедене с електронна,ръчна и каквато се сетиш помпа  ooooh!  ,а гърдите ми бяха пълни  и  започнах да вдигам температура . Кари я   слагах  на гърда  абсолютно всеки път ,направо изтормозих детето ,дереше се от рев и не искаше и не искаше  да суче.Мъчихме се  доста време,много  усилия положих да  не я лишавам от кърма ,при положение ,че имах  много. Като имаш предвид,че работя от двадесетия ден  след раждането , да не обяснявам колко се измъчих да се цедя по  складовете на обектите,по тоалетни,в колата ,по време на път и  т.н.И  то накрая беше станало ,освен безмислено (цедях с кански мъки супер малко)  и много болезнено и мъчително . Все пак ,кърменето  ,мисля,не трябва да се превръща в мъчение  и изтезание за  майката и детето и затова взех решение да  спра кърмата ,защото  вдигнах и  много висока температура  и  се  притесних сериозно накрая от мерак да съм  идеалната майка да не  стане пакост. Пък колко зле се чувствах,няма да ти обяснявам!Колко се обвинявах,че не се справям  да я науча от гърда  Tired ! Въобще ми беше много гадно,особено с натяквания  на разни кокошки "Аааууу,как така  не може -я пробвай пак ,нещо не правиш както трябва  Naughty "! На майка ми чак и демонстрирах как  Кари  стои с  отворена уста и  с гърдата ми в устата си  и от гърдата ми капе кърма и тя не помръдва-кърмата ми си капе в устата и  тя пак не ще да засуче. Успокоявах се ,че все пак  е само на кърма и ,че не я лишавам от полагащото и се  независимо как  го получава. Лошото е,че от  хапчетата,кърмата уж спря,но сега  като стисна леко зърното и тръгва пак  и усещам разни бучици  в гърдите.Та ще  ходя на мамолог,да каже какво да правя .

# 55
dessi, мерси за кафето, определено имам нужда!
Тази нощ за първи път откакто се е родил Кико будува. Естествено Големият кафяв взрив в памперса го разсъни, та си поприказвахме по нощите за около час и пак заспа. Не мога да наваксам сън и това си е, кротък е, спи, но продължава да се буди нощем за цокане. Дори започна да търси цица на 3-часов интервал, баш кат' новородено, а правеше по-големи паузи предния месец.

Рони, Жабче, и двата варианта за появата на стафилококите е възможна, но за моя голяма радост доки каза, че няма нужда от АБ. За да сме сигурни, че наистина имам коки, трябва да повторя изследването, но тъй като според нея ще отшумят сами, няма да ги лекуваме на тоя етап, а ще изчакаме. Каза, че тоя вид коки ги има навсякъде около нас във въздуха, че не са страшни, патогенни и т.н. Изписа ми едни ваг. глобули за поддържане и укрепване на естествената флора, тъй като след раждане хормоналния дисбаланс е доста завишен и съм податлива на всякакъв тип гъбички и бактерии. Та с две думи малко ще се подсиля и след месец, два ще дам пак секрет за изследване. Как се радвам, че няма да ми се налага да спирам кърменето... Party
Кафенце, мислиш, че някакво запушване на каналите ли се е получило? newsm78 Странно, че е станало чак към 3 мес., когато би трябвало вече да има добра проходимост. Но всичко е толкова индивидуално, но след като е налице проблем, няма да се мъчиш,я! Hug
Jylieta, какво стана с ваш'то ако, регулира ли се?
Наш'та педи пък ни каза, че на 4 месец детето трябва да си удвои теглото и аз съм спокойна.  Thinking Кико го изписаха 3кг., а на 4мес. тежеше 6,030кг.
Буден е...ето малко снимки да ни видите: http://jkukov.snimka.bg/family/nasheto-semeyistvo.50556

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 14:09 от Nanny

# 56
  • Бургас
кафенце, не се притеснявай, доста време след като спреш кърмата ще ти тече, недей да стискаш изобщо.
Има един бабешки метод ако искаш да ти се дигни нашълно кърмата. Слагаш в сутиена на малко памук акто подплънка камфор на прах, загрява и веднага се дига кърмата. Аз не кърмя от 1 месец и акто стисна имам капчица.

# 57
здравейте майчета,

Все не успявам да ви изчета като хората, пък камо ли да пиша  Embarassed Сигурно съм много зле с организацията, защото време за нищо не стига! а съм толкова облекчена-бабите чистят по 1 път в седмицата,/другото ние/, почти не готвя/добре, че мъжът ми проявява разбиране/, вкъщи е абсолютен хаос /но вече на никого не прави впечатление/, е вярано е, че поработвам от вкъщи, но все пак.... Но пък в крайна сметка се успокоявам, че Дими расте добре и е едно щастливо бебе и време за него винаги има Simple Smile

Честити християнчета на Рони и Дена! Да са ви йиви и здрави малките рожбички, да бъдат добри хора и да имат много късмет в живота!

Колкото до бабите-стигам до извода, че май са необходимо зло  newsm78 не ме разбирайте погрешно,много ги обичам,но...преди да се роди детето май ги обичах повече  Laughing Все ми се струва, че нещо не правят, както трябва и че не съумяват "да усетят" детето и докато на майка ми всичко мога да си и кажа, със свекито не е съвсем така...от друга страна си казвам, че никой не би го гледал така, както най-близките му хора и че ако от бабите не съм доволна, надали бих била доволно от една детегледачка например. Как ще се гледаме по-натам,не знам  newsm78

Кърмата ми беше намаляла и даже хомеопатичните хапченца, които взимах, не ми помагах и тогава педиатърката ни за пореден път ме изненада супер приятно-по половин хапче  Церукал /по принцип е против повръщане/ сутрин и следобед правят чудеса с количеството кърма! Не мога да си обясня защо, може би Zinaida , ако чете може да обясни, така че за сега пак спасихме положението. Педито каза обаче, че ако и сега ми намалее, да го дохранвам не с АМ, а с каша от ориз и рожкови /след като сме се кърмили/.

Иначе и ние се престрашихме и ще ходим на море-клоним май към комплекса на Гранд Хотел Варна-някой може ли да изкаже мнение?

# 58
здравейте, пак!пишем двете! Mr. Green
много съм щастлива: момиченцето ми грам не проплака на ваксината!тежи 6.800кг и е 65см!обиколката на гърдичките е 43см, на главичката 44! Mr. Greenе, това можахме да ви кажем двете, засега чао!
ето пак снимки:
офффффффф, много съм смотана!показаха се като голяма снимка, а не като линк! ooooh!

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 15:05 от princessa raia

# 59
Здравейте!!!
Днес взех изпитаааа!!! Нямах време за никакво учене, прочетох два пъти бележки, в главата каша, ама это че успях!
Добре са завърнали Нанни, Съншайн, galia1231977 и the empress!
Нанни, при нас е същата работа. На 2-3 месец Миша ядеше по 5-6 пъти на ден, а сега  ooooh! и през ноща по няколко пъти! А Кико е голям сладур!!!!  Heart Eyes

Олче, Елина много прилича на теб май? Особенно на тази снимка в убийственна шапка!  Heart Eyes
Сладки жабчета Яна и Йоана ми е слабост!
Кафенце, много си смела! Добре,че този изрод се ошашавил от теб, ама все пак пази се от разни идиоти!  #Cussing out Няма да ли покажеш колко е пораснала бузанка Каролина?  Heart Eyes
Жулиета! Ако мислиш непрестанно за това на кой ще пречи плача на бебето, на кой не,няма да ти спокойно. Ти си имаш бебе, имаш семейство, помисли първо за себе си и за тях, направи което смяташ за най-добро за своето дете! Смятам, че младите винаги трябва да живеят отделно, ама невинаги имат възможност. Но щом я имаш възползвай се!!!  Hug
Рони, честито христианче!
Принцеске, ЧРД на твоя мъж! Пожелавам му да бъде много нежен и търпелив с двете прекрасни дами!

Да се оплача, май сме се сдобили с млечница в уста  Sad От няколко дни забелязах бяло по устичка, а от вчера и по езиче. Мислех че това са пак мозоли от сучене, ама май не. Засега измивам устичка с водичка със сода,по същия начин биберони и гърдите си. Не знам само дали това е достатъчно?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт