Предстои ми ИН-ВИТРО/ИКСИ, да поговорим - 22

• 43 745
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
Pinko, мила, недей така сега! ЕЕЕЕЕЕЕЕ, няма да се отпускаш, моля те! Ще стане мила, ще видиш!  Hug Hug Hug Hug Hug Praynig Praynig Praynig Praynig
Плюс това да знаеш, че сладоледчетата са много хубави! Моето ве4е ме ядосва, постоянно ме кара да ям..... и то в големи количества - вчера например изядох 6 вида сладкиши от кулинарния щанд на Фантастико и то за 5 мин! Мъжа ми каза, че ставам свиня майка, и аз се разсърдих!
Моля те, недей да плачеш! Ако плачеш няма да те обичам вече, така да знаеш  Wink Wink Wink Wink Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Буена, Велка, Хриси, Криси, и всички останали - много стиснати плаци за вас. Моля се  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Марги, твоя кашалот, малко прилича на моя на една снимка Wink Ама аз вече не съм сигурна дали няма да е кашалотка моето чудо? newsm78
Нини   love001, Зази   love001 НВИ   love001 и на всички други   love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001  love001 thumbsup
Момичета, моята свеки довечера ще идва  smile3516 smile3506
какво  ли да сготвя???? Обещавам няма да слагам цианкалий newsm62 newsm62 newsm62Х
Хайде, весел ден!

# 721
  • София
Nataly,това с готвенето,няма какво да му мислиш, с тези темпове,с които унищожаваш -"6 вида сладкиши от кулинарния щанд на Фантастико и то за 5 мин" ,мислиш ли,че ще остане нещо за свеки   smile3503 я си сготви,каквото си обичаш,поне да си го хапнеш с кеф  Simple Smile

# 722
  • София
Лилка, разбира се, че може да се трансферират в последствие тези замразени ембриони. Нали това всъщност е целта на замразяването им. Идеята е, че без да се прави нова стимулация, се връщат замразени ембриони. Ако още първият опит е успешен, вие със съпруга ти решавате какво да правите със замразените. Може да ги оставите за следващ опит, примерно след две години. (За това разбира се се доплаща в клиниката, където ги съхраняват, а дали може фонда да плати - не знам, по-скоро не) Може да решите, че не искате повече деца, не смятате да ги пазите повече и в такъв случай има два варианта - или да ги дарите на някого (някоя двойка с по-сериозни проблеми), или да поискате те да бъдат унищожени.
hristina21, яйцеклетки обикновено се замразяват, ако жената има сериозни здравословни проблеми (например раково заболяване) и се преценява, че в бъдеще тя няма да може да произведе качествени яйцеклетки. Също и в случай, когато мъжът не може да даде материал в деня на пункцията (по каквато и да е причина).
В повечето случаи се замразяват ембриони. Те обаче трябва да са с най-добро качество, отлично дори (за да могат все пак да преживеят замразяването, а после и размразяването), и достигнали фаза бластоцист (на 5-ти ден). Е, не се спазва стриктно това.... но специално в моята клиника го спазват. А и винаги ние заедно с лекаря решаваме какво да правим, т.е. решението се взема заедно, а не еднолично от доктора.
Желая ви успех!  Hug

# 723
  • София
Zazolinka ,благодаря   bouquet изясни ми се вече- може и въобще да не "произведа" за замразяване,но ме притесняваше факта, ако все пак имам късмета да са повечко,как хем да станат възможно най-много ембриончета,хем и яйцеклетки да останат  newsm78 Но така няма да се налага да се покриват нормативи Simple Smile
Лилка, фондът не покрива трансфер на замразени ембриони-това наскоро момичетата го дискутираха в една друга темичка-мисля,че май беше за самия фонд  newsm78.

# 724
Zazolinka ,благодаря   bouquet изясни ми се вече- може и въобще да не "произведа" за замразяване,но ме притесняваше факта, ако все пак имам късмета да са повечко,как хем да станат възможно най-много ембриончета,хем и яйцеклетки да останат  newsm78 Но така няма да се налага да се покриват нормативи Simple Smile
Лилка, фондът не покрива трансфер на замразени ембриони-това наскоро момичетата го дискутираха в една друга темичка-мисля,че май беше за самия фонд  newsm78.
Така е права си и аз го четох ,че фонда не поема трансфер на замразени ембриони,но не разбрах  Embarassedдали поема самото замразяване  май го бях чела някъде други момичета калкулираха това което поема фонда -самата процедура ,пункция ,трансфер и бях срещнала и замразяване и затова исках да питат дали някой се е възползвал от замразяването на ембриони.

# 725
Момичета, узпуснах ви спатиите нещо напоследък.
Гледам, че има нови попълнения, за жалост. До кога?  Tired
Пинко, никакъв рев повече, достатъчно си потъгувала. Всички сме минали през това, някои по няколко пъти, но самото присъствие на всички тези силни момичета в темата, трябва да те стимулира да продължаваш борбата.  Hug
Прегръщам ви всички и ви пожелавам един много плодотворен сезон.

# 726
Намерих го - писала го е tanj 74  копирам от нея .Поема и замразяване фонда.
пункция-400лв
процедура-1600лв
ЕТ-340лв
УЗД 6 бр.-180лв
хормонални изследвания 10бр.-180лв
замразяване-200лв.
останалите пари са за лекарствата за стимулация
фонда поема-пуригон пен 900 е 648лв,пуригон 300 е 216лв,пуригон 50 е 36лв ,гонал пен 900 е 757,44лв,гонал пен 450 е 387,7лв.;гонал пен 300 е 261.26 лв,  мерионал75 е 17.41 лв,менагон 75 е 17,41лв,декапептила е 14.56лв,орголутран 0.25 е 76,88лв,утрогестана е 11.56лв 
това са цени описани в моята фактура за извършени дейности и използвани медикаменти по фонд и доколкото схващам важат за всичките клиники които работят с фонда.Както всички знаем цените за процедурите и лекарствата в различните клиники са различни, разликата между клиниката и фонда си доплащаш ти.Има лекарства които се поемат изцяло, а има и такива които се поемат частично или не се заплащат от фонда.Грубо казано това .
А имам и друг въпрос който възниква след всичко това -ако не се оплоди нито едно "яйце"или  се оплоди но не се развие и в случая няма трансфер до там ли прилючва опита от фонда и въобще смята ли се за опит?

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 15:49 от лилка

# 727
  • София
ето ме и мен, вече пунктирана Simple Smile Благодаря на всички за стиснатите палци и на моето късметче за цялта положителна енергия , която ми изпрати
 Имам извадени 7 яйчица , чакам с нетарпение да дойде утре и да видим как са ми миличките.
Виждам тук ,че са се пояшили и други момичета, които ще си чакат с мен, пожелавам успех и на тези , на които им предстои.
Маргаритка, това е най-хубавата снимка която съм виждала напоследък.  bouquet
Хайде да ни е на БЕБЕРРРРРРР тази темичка от тук нататък

# 728
Велка, успех на трансфера и много стиснати палчета  Praynig Hug

# 729
Браво,Криси само така момиче.Продължавам да стискам палци да знаеш.Ще те следя, и утре всичко ще е наред. Praynig

# 730
  • София
Криси, дано и рибоците се представят добре и да имаш 7 прекрасни ембриончета за връщане  newsm17. Сега почивай и се подготвяй да си прибереш бебчетата  Hug

лилка ,отдавна не съм попадала  из форума на "нито едно неоплодено яйце" и прекъснат опит, по-добре недей да го мислиш от сега в тази посока  no. може и да бъркам, но, доколкото бях чела правилника,  фондът превежда авансово част от парите, май бяха 40 %,при стартиране на стимулацията,което означава,че парите за лекарства ще са усвоени, а другата част изплаща на клиниката,след като бъдат представени останалите документи. Значи, ако не е имало трансфер,просто няма да бъдат усвоени останалите пари и ще си останат във Фонда  newsm78

# 731
Krisi, миличка пожелавам ти да се развият правилно и да излязат най-прекрасните ембриончета, и в едничко , а може пък и двечки  Wink от тях да е скрито твоето бъдещо малко съкровище . Късмет  Hug Hug

# 732
  • София
Криси,стиснати палци и много късмет. Praynig Praynig Praynig

# 733
Криси, и от мен силно стиснати палци!!!!

# 734
  • София
Благодаря Ви момичета  Hug
 Praynig се всичко да е наред

Общи условия

Активация на акаунт