Пишкане по градинките

• 10 356
  • 179
  •   1
Отговори
# 75
Ако ще си учим децата да пикаят,където трябва,нека учим и стопаните на кучета да не ги изпишкват по дърветата и да им събират фекалиите от улицата-мисля,че е честно...
И темата е безумна,имайки се предвид в каква кочина живеем-урината на децата ни е най-малкия проблем!

Именно, нали все от някъде трябва да се започне! Най-лесно е да се сравняваме с околните и все те да са ни виновни Simple Smile

# 76
  • София
Не се сърди човече,не съм казала обратното,и да,уча детето си къде да хвърля боклуците си,но пишкането по дърветата от дечица за мен не е проблем...

# 77
  • София
Току-що се връщам от Коколандия в Борисовата градина.
На цялото място има една-единствена малка химическа тоалетна.
В началото аз се прежалих и влязох, колкото да умра от гнусотия и да установя, че там дете просто не може да се вкара.
По-късно отворих вратата за втори път и ... Sick Sick Sick

Поне има къде да се скрием в храстите. Mr. Green

# 78
  • София
Ако ще си учим децата да пикаят,където трябва,нека учим и стопаните на кучета да не ги изпишкват по дърветата и да им събират фекалиите от улицата-мисля,че е честно...
И темата е безумна,имайки се предвид в каква кочина живеем-урината на децата ни е най-малкия проблем!

Именно, нали все от някъде трябва да се започне! Най-лесно е да се сравняваме с околните и все те да са ни виновни Simple Smile
[/quote
Ми да ти кажа от ла...та на кучетата ме е 100 пъти повече гнус,отколкото да видя едно дете да пишка на дървото,защото моето дете ще пишка по градинките още не много време,но едно куче винаги ще пишка и ще ака в градинката,така,че за какво сравнение говорим?

# 79
А после какво прави със съдържанието на кофичката? Носи си го до вкъщи ли? Стана ми интересно...

Не до вкъщи,но наистина си го носи с нея. PeaceПри първата тоалетна влиза и го изхвърля!

# 80
Катинче ,нямаш представа колко неподготвена се изказваш!Когато започнеш да приучаваш детето си към хигиенни навици ще разбереш  ,че нещата съвсем не са толкова прости.Твоето сладурче няма за един ден да се научи да стиска ,както явно е станало при Елеонора  Wink и колкото и да не ти се иска (поне веднъж) ще влезеш в графата с "посрамени" майки ,на които децата им без да искат са се изпишкали (опишкали) на обществено място.Естествено ,това може и да не се случи ,ако махнеш памперса на 3-4-5 година възраст ,когато ще те е срам 100 пъти повече ,че детето ти не пишка като другите ,до дръвчетата ,ами все още е с памперс.
Разбира се ,че когато детето поотрасне ще спре да пишка "като кучетата"!!!Но наистина , няма нищо по-естествено от изпишкването на едно 2-3 годишно дете сред природата ,когато няма адекватно за целта място наблизо.Определено задържането на урина е вредно за организма и възмущението на "фльорците" въобще не трябва да се коментира!
И Катинче ,защо сега не захапеш Не се се сърди човече ,че се е облекчила ЗАД СПИРАКАТА ,ами си тръгнала да натриваш носа на Надето 55 за постъпката на ,улисания й в играта, син?!?
airin555 ,щом носенето на урина в чантата ти допада -подражавай й ,когато дойде и вашия момент!Но все пак ,кофичката от кис. мляко няма капачка и не е особено хигиенична тази идея. Peace Иначе ние също използваме пластм. чаша ,когато ходим на плаж. Peace

А "благовъзпитаните" майки какво ще кажат за ЕБХ- естествена бебешка хигиена? Майките ,практикуващи ЕБХ изхождат децата си от тяхното раждане.Наистина ли смятате за НЕВЪЗПИТАНО и НЕЕКОЛОГИЧНО изпишкването на едно кърмаче в парка???
ЕБХ-  http://nodiaper.multiply.com/

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 17:17 от крокодил

# 81
  • на плажа
 Не мога да разбера какво толкова ви дразни в пишкащо на тревата детенце?! Всички деца все някога се научават да стискат по-дълго време, но до тогава какво трябва да правим, при условие, че точно в момента няма наблизо чиста и годна за ползване тоалетна? В този случай предпочитам да го изпишкам в близките храсти, отколкото да го принуждавам да се стиска и накрая да се напишка. Със сигурност тогава детето ми ще се притесни и травмира.Синът ми е на 1г. и 7м. Не ползва памперс от половин година. Когато му се пишка ми съобщава и  успява да задържи най-много 5мин. преди да се изтърве.  В този случай нямам много време да се оглеждам за тоалетна и го изпишвам без никакви скрупули в тревата. С акането действам по същия начин, но след като приключи скулптирането се налага мама да събере произведението в пликче, но това не ми е проблем, защото съм свикнала да събирам и след кучетата. Може би за това ми се вижда нормално  Mr. Green Sunglasses.

# 82
Крокодилче,чудех се вече кога ще се включиш  bouquet този спор явно ще продължи доста дълго......но наистина ще ми стане интересно както Крокодилчето написа какво ще стане когато Вия,възпитаните и мислещисе за културни хора се наложи да изпишкате децата си на вън поради стеклите се обстоятелства а пък не дай си боже детето Ви да се улисне в играта и само направи тази процедура в някой храст.

# 83
Крокодилче,чудех се вече кога ще се включиш  bouquet този спор явно ще продължи доста дълго......но наистина ще ми стане интересно както Крокодилчето написа какво ще стане когато Вия,възпитаните и мислещисе за културни хора се наложи да изпишкате децата си на вън поради стеклите се обстоятелства а пък не дай си боже детето Ви да се улисне в играта и само направи тази процедура в някой храст.
 Hug Hug Hug
Ще разберат ,че са писали пълни глупости! Mr. Green Както се вижда по-горе и на самите майки им се случва да изпадат в подобни ситуации- човешко е!

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 16:58 от крокодил

# 84
Ами то у нас често градинката може да се сбърка с тоалетната- я поради хигиената на градинката, я поради културата на посетителите, я и поради двете в купом.
Бива бе, няма да я набия майката, ама и няма да я аплодирам да си изпикае и други работи да свърши /щот съм виждала/ детето точно такм, където играят останалите. Поне да се дръпне в страни, където децата не играят, ще й отнеме не повече от 2 минути. Иначе не ми пречи, че някое дете е препикало някое дърво.

# 85
ще кажа само:БЪЛГАРСКА МУ РАБОТА,ТОВА НИКЪДЕ ДРУГАДЕ ГО НЯМА И ХОРАТА ДОРИ ГЛОБИ ПЛАЩАТ ЗА ТАКИВА РАБОТИ ooooh!

Да, мила, точно така е - хората като си извеждат кучетата в някои страни излизат с книжен плик и лопатка, в други страни в дъното на алеята има специален контейнер - кучешка тоалетна, за човешките тоалетни пък изобщо няма смисъл да коментирам.
Да, всичко е точно така с две малки, но съществени  подробности - 1. става въпрос за нормални и цивилизовани страни; 2. след като проблемът не ти е дошъл до главата, що се изказваш неподготвена?
Като ти рекне: мами, пика ми се! и ако в близост 1-2км. няма пукнат кенеф, камо ли свястна тоалетна, какво ще го правиш... стискай, маме, стискай! и само ще се молиш да не си опика и гащите, и обувките.... за пикането в кофичката - хубава идеята, ама ако няма къде да я изхвърлиш?
  bouquet

# 86
Не бе, просто ще си потърсиш по- прикътано място, не е задължително това да стане до люлките или пързалката точно. Никога няма да забравя как една майка изака около 2-3 годишното си дете точно до люлката и си замина. За мен тя си е животно и може да създаде само подобно на нея самата животно. Нищо лошо по отношение животните нямам, просто и те и тя се движат предимно от инстинкта и навиците си.

# 87
  • София
да бе, Judy, така е, права си и за това, мисля, че спор няма. вярно, че авторката на темата се възмути именно от изпишкването досами люлките, но малко отклонихме темата.

мисля, че всички, които по неволя практикуват пишкане в градинките и писаха в темата, са съгласни и си го казаха изрично, че правят това някъде по-настрана, на закътано място.

радините вълнения се появиха вследствие на постинги от рода на този на Алиса.

# 88
Именно защото познавам българската действителност не упреквам всички, защото наистина има площадки, в радиус на половин километър на които няма тоалетна и/или заведение с читава такава. Нашата площадка си е до у дома и ми е лесно. Но иначе родината ни е безславно позната с липсата на тоалетни и чешми или с лошата слава на наличните такива, за които е нездравословно, а не само неприятно, да се посетят. То си е живо изпитание да се навреш в дупка 1х1 с дете и чанта, но често и такава дупка липсва. Затова и не съм така крайна- като не държат тез пусти мехури /а то си е нормално за малко дете/, то поне да не е там, където се играе, а често се и яде.
Темата не е безумна, както и останалите, аналогични на нея, разбирам авторката, че не за самото ходене навън се възмущава, а за точното местонахождение на последното. Ако има нормални съответни заведения то и хората ще ги ползват, постепенно ще се научат на това. Сега не се и замислят, защото опитът им е показал, че такива или въобще няма или ако има то в най- честия случай са трудно използваеми. Няма често къде чантата да си поставиш, ка- моли детето да държиш, понеже на никого и през ум не му минава да седне или да постави детето си да седи върху обществена тоалетна.
Въпреки това, обаче, намирам че ходенето навън следва да е едно рядко изключение при съвсем малките деца.

# 89
моите до сега никога не са пишкали на вън!преди да излезем минават през тоалета и така!не стоим по 5 часа на вън и децата си издържат до вкъщи!аэ лично не го намирам за умесно,но ако много се налага ,,,

Общи условия

Активация на акаунт