Пишкане по градинките

• 10 357
  • 179
  •   1
Отговори
# 105
A какво ще кажете за пишкането по морския плаж? Когато трябва да се изминат.....метра по горещия пясък към незнайната тоалетна, която обикновено е в отвратително състояние? И стотиците възрастни, които ходят "по нужда" директно във водата?

# 106
  • София
Така както някои от вас го намират за нормално, същото е и с хвърлянето на боклуци от балконите, миене през същите и т.н.Своето се пази, общественото е ничие...

никой от писалите в тази тема не е намерил за нормална точно описаната от теб случка! възпитанието обхваща много аспекти и един от тях е способността да уважаваш събеседника си - като си започнал дискусия, да бъдеш така любезен да прочетеш и вникнеш в мненията на останалите участници. нещо, което ти не направи.

а иначе, да - темата се изчерпа.

# 107
A какво ще кажете за пишкането по морския плаж? Когато трябва да се изминат.....метра по горещия пясък към незнайната тоалетна, която обикновено е в отвратително състояние? И стотиците възрастни, които ходят "по нужда" директно във водата?

Пишка се във водата, не на плажа. Морето не е басейн и уринирането не застрашава нито хората, нито самото море  Simple Smile

# 108
Ние пък и на море като бяхме си ходихме до бунгалото да пишка детето. Стискам зъби по горещия пясък и толкова  Simple Smile

# 109
малко офф-топик, но който е ходил в Амстердам, не може да не е видял една местна забележителност по доста улици покрай каналите - тоалетна на тротоара...
не можете да си представите гледката и миризмата. ама на - Европа, цивилизация, кралство, столица, 21-ви век... възрастни хора.

И аз малко офф, Джами, не е по темата, ама е свързана с нея, щото някои майки много едностранчиво разбират циЛИВИЛИзацията - като излезете на пл. Каталуня в Барселона знаете ли на какво ухае градът, мили момичета? На застояла ПИКОЧ.
И не само Барселона. И много други градове. Така че не говорете колко сме мърляво племе, пък Европата и т.н.
Има, разбира се, и толкова чисти градове (но те не са столични), че като пушиш ти е съвестно да си тръскаш папелта от цигарата на земята, ами го правиш в шепа или хартийка.

# 110
  • София

Пишка се във водата, не на плажа. Морето не е басейн и уринирането не застрашава нито хората, нито самото море  Simple Smile

Морето, както и планините, не са част от цивилизацията... там е резонно да се държим "природоОбразно".

Но миналата седмица с интерес наблюдавах момиченце на видима възраст 2ри клас - със сигурност над 6 и под 10, което пре- спокойно си вдигна поличката, свали гащите и се изпика насред градинката. На 10на крачки от тоалетната на кафето.

# 111
Пишкаме ,където го хване нуждата,е не е насред площадката,но до някое дърво.На плажа си пишкаше до коша за боклук,който бяха поставили.А на въпроса защо си изпишкваме децата до някое дърво...едва ли по този начин ще замърсим природата,а околния пейзаж -той и така е доста колоритен!

# 112
Всички отговори които прочетох се отнасят за майки с едно дете. А я си представете ако сте с две или три деца? Аз съм с две - с разлика 1г. и 10 мес. И сега ако някой ми обясни как да си оставя малкото дете, за да отида да изпишкам "голямата" в тоалетната на някое кафе на около 200 метра? Не че е много, но с двете деца, а и после да оставя малката сама навън - просто няма начин как да стане  Naughty
Слава богу минахме този период, но все още спираме когато сме на път и им се припишка. А и между другото само са пишкали, просто не им е комфортно да акат на друго място освен в тоалетна.

# 113
  • софия
Тази тема изкача поне веднъж на месец.Плаче си за ключ.Ама скоро не е засягана онази за неестетичното  в детското голо дупе.Какъв пропуск.....

# 114
И дъщеря ми от скоро е без памперс и я изпишквам навън. И мен ме е гнус от тоалетните в заведенията, а и като каже, че й се пишка, това означава, че имам 10-20 секунди. Но винаги успявам да я заведа в стани от площадката и след това изхвърляме хартийката в кошче. Така, че може да се пишка навън без да се пречи на околните.

# 115
  • Sofia
И аз съм от невъзпитаните, прости селянки, които изпикават детето си на скришно място в градинката... (поне досега - вече малката се срамува, не иска и скоропостижно се прибираме)
Според мен няма нищо срамно и нехигиенично в това, стига да не е демонстративно и точно на мястото, където децата играят.
До ден днешен не знам как да изпикавам дъщеря си в обществена тоалетна - каквито и еквилибристики да правя или се опикава цялата, или опикава тоалетната, или сяда на дъската....

# 116
  • София
До ден днешен не знам как да изпикавам дъщеря си в обществена тоалетна - каквито и еквилибристики да правя или се опикава цялата, или опикава тоалетната, или сяда на дъската....

Има няколко начина за "безопасно" пишкане.
Първо: от най-ранна възраст повтарям, че в обществените тоалетни нищо не се пипа.
Второ: дори в БГ вече има много тоалетни, в които има хартиени седалки или течности, с които да дезинфикцираш седалката. В тези два случая сядането е безопасно и безпроблемно.
Трето: Когато дъщеря ми беше по-малка просто я държах над тоалетната. Както предполагам ги държите по храстите.
Четвърто: Сега, когато е вече на 5, ако не се касае за тоалетна, с хартиени седалки или хигиенизираща течност, слагам на седалката тоалетна хартия и отново е безопасно да се седне.

# 117
пикането е най- малкия проблем по нашите градинки, защото и масово СЕРАТ!!!!!!
А иначе майките с по 1 кило злато и намацани като коледни елхи, с претенции до небето!
Иначе си ги ИЗСИРАТ и си ги украсяват с тоалетна хартия!

ДА не кажа че и татковците по градинките си пикаят и хич не им дреме. А детето като види баща си , защо и то да не се изпикае?

Има преносими гърнета на чико, да използват такива!!!

# 118
  • софия
Седящите обществени тоалетни са си нехигиенични,ако ще и с пароструйка да ги миете. .Чудя се пък как е оживяло човечеството последните милион години без преносимите тоалетни Чико. Joy Joy Joy

# 119
  • През девет земи в десета
LaughingМда,при цялата мизерия,фасове,боклуци,бездомни кучета,пикаещи,акащи и разнасящи всякакви зарази ти се тръшкаш за детето,че се изпишкало до дървото....ей нямат край тъпоумните въпроси в тоя форум,ей!
подкрепям Peace
А гърне си носехме,да,като беше по-малка,че не ѝ харесваше да препикава дръвчетата Laughing
За другите нужди,слава богу,все в къщи се случват,не се е налагало навън да го мислим Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт