Тайната на дългата и здрава коса - 73

• 24 317
  • 310
  •   1
Отговори
# 240
Аз до сега съм използвала този на мастна основа, но дали да го сменя тъй като съм с много мазна коса?

# 241
  • В полите на Пирин планина
Според мен няма нужда - това, че маслата / или мастната основа / водят до допълнително омазняване не е вярно  Peace

# 242
Според мен няма нужда - това, че маслата / или мастната основа / водят до допълнително омазняване не е вярно  Peace

Да, просто трябва да се измие добре. По-скоро изсушаващите продукти водят до по-голямо омазняване, защото скалпа произвежда повече мазнина, за да се предпази от агресивното им действие.  Peace

# 243
  • в моя свят
Момичета днес попаднах на една книга само за косата и я прочетох на един дъх.Много интересна информация има както и няколко теста за определяне жизнените функции на косата,за определяне на кръвообращението на кожата на главата,за мастната секреция и отделянето.Много полезна книжка.

Накрая има много съвети за миенето,боядисването,сресването и вързването на косата,както и за храненето и болестите,които увреждат косата.

Специално за шампоаните се препоръчват най-вече тези за честа употреба дори и при миене 1 път седмично,също и тези за изтощена коса.Шампоани за мазна коса напълно отхвърлят,защото са много по-силни от другите и съдържат по-миещи препарати от другите и ако косата ви е мазна ще се влоши още повече проблема.Повечето бебешки шампоани не са по-меки,а само не дразнещи.

Като съвети при миенето с шампоан:
-не разтривайте кожата на главата си щом сте сложили вече шампоана,за да не стимулирате проникването на миещите вещества в корена и по същите причини не оставяйте продължително време шампоана върху косата си
-използвайте шампоана еднократно и разреден с вода особенно ако миете косата си повече от 1 път седмично
-мийте косата си с хладка вода около 35%
-ако водата е варовита накрая излейте в/у косата си чаша вода с 1ч.л. сок от лимон или ябълков оцет

Съветват още ако миете косата често поне 2 пъти месечно да миете само с жълтък или хума.Не препоръчват сухите шампоани.
А преди боядисване или къдрене на косата 1 седмица да не се използва шампоан при миене и 3 дни преди боядисване да не се правят масажи на скалпа,за да не улесните проникването на препарата,който е токсичен за корените.Може и 1-2 седмици по-рано да подготвите кожата на главата си с маски с витамини.Както и при домашните маски не трябвало да се използват такива масла или продукти,които са трудни за измиване,защото ако измиете с много силно миещ шампоан и чрез разтъркване на скалпа цялата работа от маслата ще бъде напразна.

Да попитам вие правите ли си масажи на кожата на главата?В книжката силно ги препоръчват(но не и по време на шампонисването) и има с картинки и обяснение много масажи.Аз мисля да започна да си правя.

# 244
Информацията е много полезна,благодаря Hug

Аз лично избягвам масажите,че по-бързо ми се омазнява косата

# 245
me4ta22, кажи моля те коя е книгата?   bouquet

# 246
  • Бургас

Повечето бебешки шампоани не са по-меки,а само не дразнещи.

Това много зависи от състава.Много от бебешките шампоани съдържат СЛЕС,но има и такива с меки пенители,например аз използвам 2 такива за децата и понякога и за себе си.А лицето си измивам винаги  и само с тях.

С останалото съм съгласна. Wink

И аз имам една книжка за косата.Има много полезни неща в нея.Моята се казва"Здрава и красива коса"

# 247

Повечето бебешки шампоани не са по-меки,а само не дразнещи.

Това много зависи от състава.Много от бебешките шампоани съдържат СЛЕС,но има и такива с меки пенители,например аз използвам 2 такива за децата и понякога и за себе си.А лицето си измивам винаги  и само с тях.

С останалото съм съгласна. Wink

И аз имам една книжка за косата.Има много полезни неща в нея.Моята се казва"Здрава и красива коса"

Кloie , би ли споделила на кои марки бебешки шампоани си заложила   bouquet

# 248
kloie би ли споделила кои бебешки/детски шампоани са без СЛЕС и си доволна от тях  Peace

# 249
  • Бургас
На Хип използвам от глава до пети,т.е душ гела.С него си измивам и лицето.Не го ползвам за косата .
На Baby Love с лайка и пантенол.С него си мия косата.
Е,използвам ги и за децата. Wink

Както бях писала следя темата за добрата козметика чрез препоръки на специалистите съм решила да ги използвам. Grinning

# 250
Какво ви е мнението за шампоаните "syoos"?

Чудя се какъв да си взема?Но май ще е "Фитовал" ,заащото с есента идва и косопада.Фитовалът подходящ ли е за по-честа употреба(3-4 пъти в седмицата)?

А кои са мраките ,които се водят за честа употреба?

# 251
Здравейте, момичета.
Не пиша в темичката, но редовно ви следя. Реших все пак да се включа с един коментар, колкото да се отчета и аз.
Книжката за косата сигурно е много интересна, определено бих си я купила.
Видях хубави коси, поздравления!
Искам да попитам за въпросните ролки за коса. Тъй като косата ми е по-дълга, съответно по-тежка и по-права, сериозно съм се замислила как да й върна къдриците. Поради липса на време от два месеца си мия косата вечер, подсушавам добре, нанасям лосионите и си лягам. На сутринта косата ми най-често е леко влажна, понякога стърчаща, но най-често на едри къдрици и с много обем. Определено ще се снимам като се прибера в БГ и ще ви се похваля. За съжаление обаче ефектът е временен, още повече, че не слагам никакви стилизанти.
Много се отнесох, но...мисълта ми беше от кои ролки сте доволни, как ги използвате, какви стилизанти ползвате и разресвате ли изобщо косата след това.

# 252
Аз не мисля, че лягането с влажна косата е добра идея. Най-малкото да те заболи врата  Stop Освен това косата е по-лесно уязвима, като е мокра / влажна и се уврежда по-лесно. Мое мнение.

# 253
  • в моя свят
me4ta22, кажи моля те коя е книгата?   bouquet
Книгата е "Косите-корени на живота" от Елен Клодрер.Не съм проверявала дали я има в онлаин книжарниците,попаднах на нея случайно в библиотеката.

Интересно ми беше и нещо за косопада.Пише да не се притесняваме толкова от него,защото на някой може да му падат и по 100 косъма на ден,но те да се заменят с нови ако жизнения цикъл е наред,а други с нарушен жизнен цикъл могат да губят само по 20 косъма на ден и прогресивно да оплешивяват.
Тестовете,които си правих от книгата показват,че косата ми е в добро състояние,но определено изисква грижи.Предупреждават,че тестовете са ориентировъчни и зависи от резултата да се консултираме със специалист.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 15:46 от me4ta22

# 254
  • в моя свят
Информацията е много полезна,благодаря Hug

Аз лично избягвам масажите,че по-бързо ми се омазнява косата
Има и информация какви,с каква продължителност и колко пъти седмично да са масажите за различните коси-мазна,суха и т.н. Пише,че помагат да се регулира мастната секреция и отделянето и,както и за кръвообращението на кожата на главата.За сухите коси се препоръчват масажи всеки ден,защото при тях мастната секреция не се отделя,а навлиза в торбичката на фоликула,задръства я,косата отслабва и се задържат токсини в корена.

Наистина препоръчвам книжката,защото информацията е полезна,а за мен най-полезни бяха тестовете.

Общи условия

Активация на акаунт