МАРТенско човече седнало седи и се пробва да пълзи !

• 10 934
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Дез,
Аз определено съм за Панасоник. В клас сапунерки са най-добри според мен. За сапунерите на Канон съм чувала кофти неща. Скоростта на фокусиране е доста важна с дребосъците, а моята Паналайка нямаше никакъв проблем. Фокусира и в пълна тъмница и вади много прилични снимки. Имат голям оптичен зуум, редукция на трептенето. Виж, на ниво СЛР Канон си е Канон  Mr. Green
Ако наистина те интересува, виж например тук:
http://photo-forum.net/forum/list.php?f=1

Макар, че всеки ден има запитване какъв апарат да си взема за 300 лв. и отговорите понякога са малко .... хм .... изнервени  Laughing

# 76
Ха добро утро,
ето една закуска от нас

Да ви кажа още една бабина диветина- първата дума на детето определяла какво ще е следващото бебе (като пол). Т.е. ако каже бабо, мамо - ще е момиче.
Елия от 2 седмици си вика ба-ба или ба-бу.  hahaha

Хайде  Hug

# 77
  • Костинброд
Момичета благодаря на всички за подкрепата   bouquetАлекс е по-добре(да чукна на дърво),но ужаса за мен беше пълен-температура 39,5,отпаднал,напрегната фонтанела,рев и доки каза-в болница да не е менингит(преди 2г баткото се разболя от менингит след варицела и бяхме в болница-пункции,системи,после една година пазене от какво ли не,а на мен косата ми побеля за една нощ и ми спря цикъла за няколко месеца от стрес).И сега като чух доки лошо ми стана,но пък в болницата ни прегледаха и ни изпратиха вкъщи да пие АБ-просто е хванал вирус и зъбите го дразнят и затова е изглеждал толкова зле,е вече имаме 2зъбчета и още едно е на път.Няма температура и е весел,а мама не е спала две нощи и умира от главоболие.Още веднъж благодаря на всички ви че бяхте с нас  HugЦелувки на всички бебоци от мен и от Алекс   love001

# 78
  • София
Привет!
Аденис, радвам се, че съмнението не се е потвърдило!  Hug Да се оправя бързо бебчо!  Praynig Praynig Praynig
Кафе с мед, липсваше в темата  Hug За жегите - не ви завиждам  Rolling Eyes
Шуши, честито кръщене!  HugНие мислим да кръстим Алекс на 30.08 - тогава има имен ден. Вчера ходихме до манастир Св.Мина, но ни казаха че и там, май както във всички манастири кръщенетата са общи - т.е. всички бебета за този ден се нареждат в редичка и се кръщават на конвейр  Rolling Eyes Та май се отказахме и ще го правим в Люлинската църква, където кръстихме и баткото.  Rolling Eyes А за възрастта - при Иво събитието се състоя на 1вия му рд, държа се много добре (а си е ревльо по принцип), само като го подстригваха ревна, но има страх от това мероприятие и до днес  Crazy На кумовете ни дъщеричката пък беше на 2 и опищя света по време на кръщенето. Не знам коя е идеалната възраст, но няма как да чакам 1г да стане - не искам да е през зимата.   Rolling Eyes
Аз пък не знаех на какво се вика "сапунерка"  ooooh! Embarassed Embarassed Нашата е Канон, не ми харесват снимките на затворено, външните биват. Само дето често на чисто нови батерии ми казва да ги сменя и просто полудявам  Twisted Evil По тази причина не знам дали ще успея да се справя с изискването за колажа - ако не открия стари подходящи снимки  Rolling Eyes Няма да е защото се правя на уникална  Crazy Laughing

# 79
Аденис, браво за хубавите новини.  Hug Не искам да си представям какво ти е било.

Аз забравих да Честитя христянчето на Шуши. Да ти е жива и здрава Мария!!!

# 80
Да ви кажа още една бабина диветина- първата дума на детето определяла какво ще е следващото бебе (като пол). Т.е. ако каже бабо, мамо - ще е момиче.
Елия от 2 седмици си вика ба-ба или ба-бу.

верно,верно,на една позната първото й момченце казало "Тати" и сега пак е с момче Laughing

a,ето моята лъжица http://www.pakostnik.com/bg/pics/9739413384.jpg

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 10:10 от baby_moni

# 81
  • Варна
Здравейте момичета.  Hug
Благодаря на всички за съчуствието  Hug На въпроса какво и има на Вики та плаче толкова - ми не се знае, може би са зъби, може би не са. Иначе нищо и няма, даже последните няколко дни през деня се държидоста добре - в смисъл че е ухилена почти през целия ден, но пак да съм до нея и да се правя на маймуна. А и по принцип хем сме страхливи и ревливи хем май принцесата ми ще е доста нежна към болката ( не като майка и - куче  Mr. Green ) Иначе плаче от непознати, плаче ако се събуди и е сама, плаче ако някой повиши тон, макар и да е смях, плаче насън, плачеше ужасяващо от колики, а сега може би ни почват зъбите  ooooh!
Но както и да е, да ви се похваля - тази нощ спахмееее - заспа вчера в 21 и се събуди днес 9  Party  Яде в 3.30 и в 6 в просъница - като в доброто старо време  Heart Eyes Само дето аз ставах на всеки час, да я видя добре ли е, а на всяко нейно помръдване скачах да съм готова да предотвратя големия рев  Whistling Дано се връща стария период  Praynig
Аденис - радвам се за добрите новини  Hug
Веси -дано се оправиш скоро - знам какво е  Hug

# 82
  • София
Десис, браво, че сте поспали повече, все така де сте!  Hug
Елия от 2 седмици си вика ба-ба или ба-бу.

верно,верно,на една позната първото й момченце казало "Тати" и сега пак е с момче Laughing
Хич не разчитайте на това - баткото каза първо мама  Crazy Laughing

# 83
Алоха и от нас!  Hug

Снощи доста от нас липсваха, щото доколкото си спомням сме били на сватба! Simple Smile
Ние се разцепихме направо от танци, днес ме болят ребрата - не знам дали от викане или нещо друго..  newsm78

За лъжичките: ние ползваме на Nuby - продават се 2 в комплект със силиконов връх и малко по дръжката (за да не се плъзгат). Обират вс без остатъци, а и нашия Миро много обича да си чеше венците докато яде.

За разходка: ами ние веднъж ходихме до Копривщица, ама Миро не беше роден тогава... Точно за един ден. Много свеж въздух, природа, чудесна кухня и малко тишина и спокойствие.  Hug

За колажа: аз нямам претенции, все ще са ни хубави бебоците. Само не видях къде да кача снимките, ама ще разровя другите страници...

Айде ще се нахраним и после ще ви споделя нещо, което ме заби в земята вчера, че и без това ще стане много дълъг поста. (за хранене на 5м бебе иде реч).

# 84
oki4 и Elg, благодаря ви за отговорите, за зъбките  Grinning

Сега да питам нещо софийските мамчета: Другия понеделник отиваме на Боровец и ще минем през "Вис виталис" (най-после и аз да го видя тоз магазин  Laughing ). Татито каза, че ще ме спонсорира и мога да купя всичко, което ми харесва  Whistling , но има едно условие и то е да не го карам да обикаля с мен Laughing . Та въпроса ми е има ли друг интересен бебешки магазин наблизо? По-другата седмица пък ще ходим в "ИнтерЕкспоЦентъра", та ако около него има нещо  заслужаващо внимание, ще се радвам да ме упътите  Rolling Eyes

Все забравям да питам - вие водите ли си хранителни дневници  Rolling Eyes ?

# 85
Incognito: ами до Експо-то има автопазар Горубляне Simple Smile
 Моя като не му се виси с нас, отива там  #Crazy. Ама нашия си е маниак, така, че не му пречи да изгуби 2ч там... За вас не знам.

Та да кажа за случката ми вчера. Значи бебчето днес прави 5м и родителите му с възхита разказаха как си хапва месни пюренца ( ще рече пиле, заек, пуешко, телешко.. ) с голяма охота! Детенцето се е родило големичко - 4кг и половина накъде и сега тежи около 9кг, а на ръст е приблизително около 67см...  поне аз така сравнявам с моя звяр.

Е, такова нещо не бях чувала/виждала! За пюретата де... Като гледам ние тук се придържаме малко или много към "правилата".. Долколкото е възможно, защото всяко дете си е индивидуално. Аз съм привърженик на мнението, че всяка майка знае най добре, но... Това не е ли прекалено? В крайна сметка няма да яде цял живот мляко, я! За къде е това бързане се чудя..  newsm78

# 86
Привет и от нас с Кристина  Simple Smile

Честито на всички, които са имали поводи за празнуване досега!

За съжаление нямам никакво време за форума и не съм следила темата, но попрочетох малко последните страници. Нашият почти двумесечен престой в родната ми Варна свърши. Така и не успях да посетя варненска среща, макар и всеки ден да бяхме в морската градина, просто не разбрах кога и как се организират тези срещи. Със сина ми преди 9 години бяхме по цял ден в Морската градина и бяхме заформили много сплотена групичка от десетина майки, с които бяхме постоянно заедно по разходки...

От четвъртия месец започнах да давам сокчета от моркови и ябълка, а като навършихме пет месеца започнах захранване на обяд със зеленчуково пюре: морков, картоф, тиква. Другата седмица смятам да включа плодово пюре от ябълка следобяд.

На рождения ми ден направихме кръщене в църквата Св. Атанасий на двете деца заедно, тъй като синът ми досега не беше кръстен. Препоръчвам тази църква за кръщене във Варна - скоро е ремонтирана, много е красива и светла, украсена е с големи бели панделки вътре - като ги видяхме и ахнахме. В двора на църквата има голяма градина, която лятото е отрупана с цветя. Атмосферата е чудесна и поп Дончо каза много хубави неща, въобще съм много доволна от избора на църква. Малката се държа добре, слушаше и гледаше с интерес свещеника, но след потапянето в купела се разплака, макар че водата беше топла и тя обича по принцип да се къпе, нали е зодия риби. Почерпката след това беше в Happy на плажа, където бебка си поспа добре, изтощена от новото преживяване и упоена от морския бриз. Чувствайте се и вие почерпени кой с каквото си пожелае от нас!

# 87
Привет!

Някой питаше за хранителен дневник-водя и още как!Пазя и този на каката:на коя дата по колко от кое,(че и марката на пюрето съм писала)и как се е приело. Peace

Днес Ади си хапна към 80гр.тиква-голяма и е фенка,също като сестра си. Grinning До сега съм дала морков и тиква всъщност.
Питах, но понеже не получих отговор  Sad - пак питам  Mr. Green :
За зъбките: бялата дрешка и пуканките са когато зъбчето е изранало или когато се покаже като чертичка   Embarassed, защото ние от снощи имаме тънка чертичка Laughing

Аз знам,че когато израсте-поне малко да се вижда. Simple Smile

Моето мнение е че, точно като са облечени в еднакви цветове, особено в бяло, изпъкват всички различия и уникалности на децата.
Това е и моето мнение.  Peace Майка ми е завършила фотография,а и дружка с тази специалност ми казаха същото. Но щом мнозинството е за розово-сини снимки,така да бъде. Simple Smile

Дарина каза първо "тата".. Викам к'ва тата бе,аз те гледам денонощно-тата..! Crossing Arms Laughing И двете с Ади ги сътворихме в апартамента,а преди да го купи мъж ми,в него е живеело семейство с три дъщери. Crazy Затова комшийката викаше,ако ще правите момче-на друго място! Mr. Green

Incognito щом ще ходите до Експо-центъра,може да се върнете малко назад(в кв.Горубляне) там има голям детски маг.Мечо Пух мисля че се казваше. Спомням си,че Еlg беше ходила там като бременна,та да те упъти,пък и за инфо. Срам и резил,че магазина е близо до офиса на баща ми и всяка седмица почти сме в този район,а още не съм отишла да го разгледам. ooooh!

Какво ли става с BiliBili? Thinking

Nikita и ние кръстихме каката на 17-ти септ Wink (в манастира Св.Мина).Може би и Адриана ще бъде кръстена там,но напролет.

adenis радвам се,че съмненията на педи не са се потвърдили! Hug

Честито на вече християнчетата!Да са послушни и много здрави! Heart Eyes

Изпратих каката при свекитата на село за седмица-две,уж е по-тихо ама все едно ми е празна къщата..няма угодия.. Crazy А какво ли ще е като проходи и проговори Адриана..имаше един лаф"Преди живеех срещу лудницата,сега живея срещу нас.." Mr. Green

# 88
Привет!
Ние като че ли взехме да похапваме зеленчукови пюренца,ама аз му хванах цаката.То не е толкова проблема в пюрето,колкото в седенето мирно. StopПросто по цял ден е така,на едно място не може да се седи,няма значение седнал ли,легнал ли,прав ли(в мен),трябва като коне да търчим,движение да има. tooth И като се почне и яденето пак-търпим няколко минутки и се свличаме,ритаме,напъваме да ставаме и всичко,що може да се размахва се размахва и се кикечи. Laughing Та държа бурканчето с едната ръка и в същата ръка хващам и по нещо,което му е интересно (най-често кърпичките,кисийката с клечките за уши-такива шумкащи работи) Laughing и човека започва размисъл и отваря уста и виж как се яде всичко. Mr. Green
А иначе на Сънвал пюренцето моркови с царевица и него мога да го похваля. Flutter
Тези дни ще се захранваме и с чушка,ама хич не ми се купуват български производства и ще му сваря аз малко чушчица домашна,ще я прибавям към купешките пюренца и така.
Бяха му пробурали на моя едно бурканче на АМ-АМ зеленчуково пюре с банани.Е то бива бива,ама пък с децата такава гавра не може.То рядко като супа,ама капе от лъжицата,вътре има и домати,сол,захар,като го опитах-соленооо,не се хапва и червеникаво-розово на цвят!Отвратена съм вече от всичко българско и родно. ooooh!

Инкогнито,аз си водя дневник,но не специален,а въобще за мерките му от консултациите,за първите неща,които е направил и на последните странички записвам на коя дата с какво съм го захранила и коя марка пюре. Flutter Искам да си имам спомени,защото някак си нещата се позабравят с годините и грижите.
Аденис,слава Богу,че сте добре вече! Hug Да ти е здравичко вече детенце и да не те плаши повече!
Десис,и Алекс е такъв ревливичък от всяко нещо,общо взето са 1 към 1 с твоята принцеска.Но с порастването се поизмени и е по-добре вече положението(пу-пу).И вие ще го минете този период! Hug Wink
Айде стига,че ферман изписах!Приятен ден,мами!

# 89
Ние се завърнахме от разходка в Борисовата. Ми не ми хареса. Много шумно и никаква сянка. Ама викам да разнообразим малко.

Инкогнито- точно от другата страна на булеварда, където е Вис Виталис има бебешки магазин. Обаче забравих как се казва  newsm78 Пада се точно на ъгъла и има огромен надпис.
За този Мечо Пух магазина (дето Бодливка казва), сега е "Чуден свят". Преди не беше нищо особенно, сега не съм ходила. И той е на доста централно място в края на Горубляне.
Пък като дойдете дрънни една шайба да се видим.

Дарина каза първо "тата".. Викам к'ва тата бе,аз те гледам денонощно-тата..! Crossing Arms Laughing И двете с Ади ги сътворихме в апартамента,а преди да го купи мъж ми,в него е живеело семейство с три дъщери. Crazy Затова комшийката викаше,ако ще правите момче-на друго място! Mr. Green
/quote]

hahaha

Общи условия

Активация на акаунт