Цялата ДЕКЕМВРИйска дружина се моли силно за Полина!

• 16 926
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
хей добра вечер Simple Smile

Най-после мина и нашият дългоочакван преглед - всичко е наред с бебето, отговаря си на седмицата, тежи 371 гр и е МОМИЧЕНЦЕ  Heart Eyes Толкова сме щастливи, дори вече ни се въртят именца Simple Smile Имам си и снимка на личицето Heart Eyes

# 136
Добро утро!
Аз днес закусвам филийки  с маргарин и сирене и пия кафе. Джема от рано ме подбутва оттук-оттам, чувствам се свежа и някак по-лека днес, напоследък имам дни, в които сякаш съм накачена с олово:). Иначе не се подувам и не съм подпухнала, засега.....все още хубавея Peace, корема ми е голям!
Рапорт даден!

добър апетит и разкошен ден!  bouquet

# 137
Добро утро, дружество на бебе-производителките  Hug

pale4ka_lll , честит син щъркел  Peace

scrye , стискам много силно палците да се окаже фалшива тревога това с бактерията и да се разминеш от далеч с всякакви АБ-ци! Наистина трябва да се повтори изследването, и то някъде другаде.

Ета, чакам с огромен интерес feedback-а ти от книгата, че да се втурвам и аз да я купувам, ако си доволна от прочетеното  Hug А още едно въпросче- виждам, че си показала поредната суперска придобивка за малкия мъж (честито за която  Heart Eyes - не на теб, а на него де, ама за сега ти ще му получаваш целувките, а после го остави на нас да го цИлуваме  Wink ), но се чудех от този сайт как успяваш да пазаруваш- sprechen sie deutsch или има и анг. версия, която аз не откривам  Thinking Задължена ще съм за отговора много   bouquet

pebs, бързо оздравяване на детенце желая  Hug

Закуска- всяка сутрин ям голяма плодова салата (обикновено сезонни плодове като боровинки, малини, нектарини, сливи+банан и там каквото друго съм завлачила от пазара) с кисело мляко и малко мед. Сега ще трябва да натъпча към нея и едно варено яйце, за да си държа хемоглобина на ниво, ама още не ми е ясно как да го направя това, че ще ми дойде много. Иначе апетит особен нямам, но то и с това залежаване просто няма къде да изгоря и грам калория, а и всеки ден усещам как се отпуска мускулатурата и целулита печели служебни победи над постигнатото ми с толкова труд д.... и крачка  Tired
През дена гледам да се храня предимно в по- ранните часове и по съвсем малко, на вечеря само малко супа или голяма домат с козе сирене, а преди лягане обикновено една Активия и плод са ми повече от достатъчни. Килцата до скоро бяха +6/7....сега не знам как са, че ме е страх от големия враг в дома ми (кантара).

Да се "похваля", че от тази сутрин съм с чорапите за разширени вени, които дойдоха снощи най- после.....Е няма такава борба, като прасе с тиква, сутринта в леглото да ги обуя просто  Tired По едно време ми идеше да викам на помощ някой, ама се справих. Сега ми стягааат, та ми се вида, но няма как. Вените ми са като избухнали просто и от ден на ден все по- зле става положението, понеже бебе става все по- голяма и натиска все повече, че даже май с тези чорапки ще си раждам.... Някой да има такива проблематики?

Хубав, усмихнат и носещ само добри вести ден пожелавам на всички   bouquet

# 138
Добро утро мамчета  Heart Eyes
По повод закуската аз закусвам две филйки препечени черен хляб с масълце и кашкавал или сирене .
Сега слагам и кафенце че виждам още не сте се сабудили  morning ето някой прави и закусчицата   cook
 Дано днес да бъде един хубав и изпълнен с положителни емоции ден   bouquet

# 139
  • Варна
Привет момичета! От няколко дни съм с ужасен интернет , понеже моя е изключен за няколко месеца и ползвам на съседите, но е толкова зле, че нямам нерви и изгасям компютъра #Cussing out Успявам поне да ви чета и ви следя за да не изпусна нещо.

Постоянно Поли ми е в главата, толкова много й съчуствам и се моля постоянно всичко да се развие по най-добрия начин Praynig Praynig

Вече започвам да се усещам като бременна-  постоянно посядам, полягвам, вълчи апетит ме гони, тежи ми корема от сега , а за следващите месеци просто не ми се мисли каква картинка ще съм Confused, но се успокоявам, че времето захладнява и няма да се потя като порче поне Joy Joy

За хапването: Поради силно изострения ми апетит , винаги гледам в къщи да има различни плодове и по принцип тях хапвам между храненията Embarassed Закусвам задължително с чаша кафе и половината от закуската на дъщеричката ми, защото винаги остава от нея. Вчера си взех 10 кг. диня и мисля да наблегна на нея тези дни  Rolling Eyes Rolling Eyes Иначе тази си бременност ще я запомня с бисквитките, толкова често ми се прияждат бисквити, а а не съм им привърженик по принцип.
С килограмите съм +4 досега, но то растенето тепърва започва.

Относно облеклото: все още се побирам в някои панталони и поли, но есента идва, а за дънки не ми се и мисли да вляза в някои от тях. Та изчаквам края на септември , октомври ще се снабдявам с нещо новичко за  моята "голяма" особа Mr. Green Mr. Green

Та така, това е от мен за сега , спирам с писането, че не зная дали тъпия нет ще ми позволи да си пусна чаршафчето

Wink

# 140
  • тук
Здравейте, не съм чела назад, уморена съм. Снощи попаднах в болница по спешност след кръвоизилив...Стискайте палци да спре кървенето, за да има шанс малката ми точица. Не знам как са сметките в банката, ако до утре всичко е наред - ще ви информирам, преди обяд. Сега ще се опитам да поспя Hug
Благодаря, че сте с мен

МАМУНЧЕТО МИ, И ТИ НЕ СПА ЗАРАДИ МЕН....БЛАГОДАРЯ ЗА МИЛИАРДЕН ПЪТ....

сори, че така казвам "добро утро"
малко  Praynig сега няма да са излишни, защото си е Божа работа наистина

Милейди, аз си ги виждам вените ужасно изпъкнали, но не ме болят - трябва ли да се притеснявам? имала ли си преди проблеми, че си взела мерки ? аз май съм доста захлюсана в това отношение

# 141
Добро утро!

Моята закуска обикновено е т.н. храна за птички или мюсли с кисело мляко. Кафе - задължително, заради миналите ми изпълнения.

Милейдиня, за шпрехане - не шпрехам, ама грам! Но щом е за пазаруване  Mr. Green Нали знаеш, първото, което се учи в немско-говорящите държави е "вайс биър унд вурст мет помес"  Laughing На тоз принцип взех да схващам сайта на Тойса.

Сега за книжката.
В момента съм в първата част, в която д-р Карп обяснява за четвъртото тримесечие от бременността.
Поради физиологията на човека няма как бебето да остане още в утробата за да се роди по-зряло. За това съветва първите 3 месеца след раждането да им създаваме "утробоподобен" начин на живот. До това заключение е стигнал наблюдавайки различни племена в света, които водят примитивно битуване. Никое от бебетата там нямало този хистеричен плач, който познаваме ние "развитите". Никакви отделни стаи, пазене на тишина, хранене по режим и "възпитаване на самостоятелност". Съветва за повиване (за да имитираме стените на матката), носене, люшкане (т.е. слинг), нормален шум (особено т.н. "бял" шум), да прекарва възможно повече време в денонощието до родителя.

Също така обяснява, че както с рефлекс за плач, сукателен, гълтателен, бебетата се раждат и с рефлекс за успокояване. Иначе защо не нараняват себе си или майките си докато са в утробата? Защото именно условията до като са в нея отключват този рефлкс за успокояване.

Като почета още (или по-скоро ме оставят да почета) ще разкажа пак. Ако ви е интересно де.  Simple Smile

Следя Поли и силно се моля за нея и бебе!

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 23:09 от eta

# 142
Добро утро.
Пловдивската среща беше страхотна, разбира се. Снимки - по-късно от Феята
portman, днес си купих в. Стандарт и до сега го гледам като индианец пишеща машина. Къде е статията?
Шер, и моят нет днес бие отбой. Сигурно много го експлоатирам, та ми отмъщава. Зарежда със скоростта на куца костенурка.
Това дънки, поли и панталони, отпреди бременността, са само мираж за мен. И аз се чувствам като   261uu  вече. Не зная по-нататък какво ще става. Днес изобщо не ми се ставаше да ходя на работа. А имам още поне 2 месеца, преди да изляза в болнични.
pale4ka_lll, честито ти момченце!
Вени - за сега нямам като че ли. Само малко повече спукани капилярчета по краката. Confused
Милейди, яйцето го хапвай по-късно. Да кажем 2ч след първата закуска, че плодова салата с варено яйце  Sick Хем ще си храносмляла вече.
Хубав ден, прекрасни.
П.П Маянка, ти къде се губиш тия дни?

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 10:33 от Choosy

# 143
Portman благодаря за вестите от Поли, па макар и не много добри. Стискам палци да се преборят и двете  Praynig Praynig Praynig

# 144
Ужас......ще се моля за Поли непрекъснато.....!!!!! Тя сега е в Германия все още, нали? Миличкото момиче.....

portman, ами аз по наследство си имам по- слаби вени и доста тънка кожа. Сериозни проблеми не съм имала с вените. С Яна на края на бременността ми се появи една леко разширена вена отдолу на триъгълника (по към крака някак), но после изчезна. След още две бременности докарани до към третия месец обаче, сега вече при тази онази вена, която изчезна първоначално сега се събуди още от 2-ри/3-ти месец някъде и до момента по целия ми крак вече има огромна разширена вена чак до глезена+ множество малки напукани за цвят по целите крака. А тази отдолу е направо отвратителна гледка. Болките също са доста неприятни- сутрин ми се реве докато се раздвижа. Разказах всичко това, за да си прецениш до колко имаш основание за притеснение, но според мен надали имаш такова- не се притеснявай. Аз се видях с лекар, защото Ковачева беше категорична, че ще раждам с тези въпросни чорапи- менгемета, за да не се спукат вените от напъните, а и за да се види поне за момента какво мога да правя- и отговорът на последния въпрос е нищо и половина  Laughing

етка, златна си просто!!!! Да знаеш, че ще ти нося голяяям подарък като се докопам догодина до вашите земи  Hug Hug Hug То да вземем поне на теб да ти преведем вноска за преразказ на книгата, щом така ще ни улесняваш  Laughing

Хаха-  Joy  за пазаруването ме кефиш просто- тогава и аз напред с общата си неИнтелигентност към покоряване на сайта ще се отправям  Laughing

И в този ред на мисли- вие от кога ще се заемате със списъците и целенасоченото закупуване на нещата за въшките? (тук не включвам Етка и evil, които са обществени изкусителки  Laughing )

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 10:54 от *MILADY*

# 145
Здравейте  Hug
За закуската - аз ям 3 броя  Laughing Първата е веднага като стана от сън (колкото и странно да е, забелязах, че за киселини ми помага хапването  newsm26) обикновено някакъв кроасан, после към 9 сандвичи с кашкавал и някаква мръвка  Blush и след това плодове към 11-12.
Милейди, и аз съм мислила за такива чорапки, но не знам доколко ще са ми  удобни  Thinking А ти мислила ли си за колан за бременни да ти поддържа коремчето? Аз като че ли първо него ще взема, струва ми се, че ефектът ще е по-голям...
Ета, благодаря за полезното резюме  smile3525 Книгата звучи наистина интересно  yes

Моля се за Поли, дано всичко бъде наред с нея и бебчето  Praynig  Praynig  Praynig

# 146
Ама, че съм разсеяна! Зузу, браво за прегледа и честити ви панделки.   bouquet
Милейди, аз мисля, че октомври е хубав месец за пазаруване.  Simple Smile
Поли  Praynig

# 147
Здравейте момичета,

Зизу - честито ти щъркелче.

За пазаруването и аз нищичко не съм купувала, на последък се изкушавам, ама ще почакам и аз мисля като Choosy, че октомври е хубав месец за пазаруване, тамън и да излязат и зимните дрешки. Ох направо като го пиша...нямам търпение.

Ета - много полезно инфо си дала.

Поли  Praynig Praynig Praynig

Аз тази нощ се събудих за тоалетна към 3 и половина и след това час и половина не можах да заспя, то не беше въртене, не беше чудо.

За вените мой те са доста големи, особено на гърдите и корема.

# 148
Здравейте,
последната седмица нямах досъп до нет-а и сега влизам с надеждата нещата при Поли да се развиват добре.Поли,  Praynig!

За апетита-аз си хапвам непрекъснато.Такова чудо не е било ooooh!То поне да наблягах на плодове и зеленчуци, ама не.Страхотни киселини ми причиняват.

Утре съм на преглед при моя доки, че голяма отпуска  му удари тоз човек.Тези дни ще се запиша и на женска консултация по ЗК.По-добре късно отколкото никога ooooh!Големи изпълнения с тази здравна каса, чак вчера се сдобих с ценното направление от джи- пи- то.Затова и разчитам на частните прегледи и изследвания.

Отивам да чета назад по темата, че страдам от информационно затъмнение.

# 149
И от мен  Praynig за Поли!!! Hug
Благодаря за загрижеността за малката ми кукла!Тя е много добре!Май е минал вируса!Тя е с доста здрав стомах и дано това да е било боледуването! Hug
Аз също закусвам,но нещо малко!Цял ден хапвам нещо,но по малко! Simple Smile
За покупките-аз не знам кога ще купувам нещо!Сега промивам мозъка на мъжа ми да започваме ремонт на детската и пролетта да отделим и двете дечица! Wink И май го навих най-накрая!След рождения ден на Лизи ще започваме! Party А за бебенцето повечето неща ги имам-ще купя няколко шишенца,биберон и дрешки,но сигурно от Ибей! Joy Напоследък живея в Ибей!А и бебефон трябва да взимам!Но аз имам камера и ще взема без! Peace И повивалник!Количка също трябва,но за по-нататък!Кошница за кола,някой шезлонг или люлка...Такива работи!Друго не се сещам! Simple Smile
За болежките-мен само кръста ме мъчи! Tired 20 минути права и започва да ме боли!

Общи условия

Активация на акаунт