Световна конспирация срещу здравето

• 7 423
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Цитат
П.С. Много месии се нароиха във всички области с благородната идея да отварят очи   и за мен лично винаги са били дразнещи.
Мен пък,ако някоя тема или автора и ме дразни-изобщо не пиша в нея. Темите нали са за това,да се дискутира и обсъжда.Аз не влизам в някоя тема,за да напиша,че автора и ме дразни.  Peace...Влизам ,ако имам да казвам нещо по нея.Влизам ,за да изкажа мнение по темата тоест,не отношението си към автора и.  Peace...
И?Имаш ли мнение по темата /Мнението ти за мен вече го разбрах.  Wink/
Та,такива "месии"  Wink и мен ме дразнеха навремето,но сега се радвам,че веднъж послушах един от тях.  Peace....Дано не ти се налага иначе бързо ,бързо ще спрат да те дразнят-гарантирам ти!Дори ще станеш техен съмишленик,както се случи и с мен.И Л.Ковачева казваше:"Видиш ли добро,разкажи го!".... Peace

Лидия Ковачева разболя дядо ми, така че не искай мнение от мен и хич не ми я давай за пример Wink
Ако мнението ми го приемаш лично към теб, а не към темата си е твой проблем  Laughing

# 76
dodyniki, напълно споделям мнението ти за ползите от здравословен начин на живот и че сами си навличаме повечето проблеми и болести  Peace
Но не мога да си обясня защо малки дечица се разболяват също от рак ?!? За съжаление, явно не само това влияе...

Защо ли?Ами мога да ти отговоря:Всички знаем,че здравето на бебето зависи още от утробата на майката.Има много причини просто.Не вярвам,някоя разумно хранеща се майка през бременността,която след това храни и детето си също толкова разумно то да се разболее от рак.Но под разумно хранене всеки разбира различно нещо.За някои майки напълно в реда на нещата е да пушат по време на бременност /а някои  и да си пийват/,напълно в реда на нещата е да хранят децата си от 7 месечна възраст с чипс,кроки и кроасани.......така,че....много е относително.За това казах,че всеки разбира здравословното хранене по различен начин.Питай дядо ми ,какво е здравословно хранене и той ще ти каже,че трябва всеки ден да ядеш по 1 шоколад ,за да "храниш" мозъка си и да се развиваш нормално... ooooh!...Така,че....Ето за това казах ,че повечето хора само си мислят,че се хранят здравословно.Ето от там идват проблемите и от факта,че непрекъснато ни промиват мозъците с реклами на чудодейни лекарства,а и насаденото ни от време оно "лекарят знае всичко,на него трябва да се вярва"....За радост в днешно време има много лекари,които споделят идеята,че с лекарства не може да се постигне желаният резултат и аз много се радвам,че моята лекарка е точно такава.Когато отида при нея /скоро не ми се е налагало/,преди да ми изпише лекарства,тя казва:"Промени начина на хранене,включи повече растителна храна,не пуши,спортувай и ,ако няма промяна тогава отиди и си вземи ето това лекарство."Само,че най-интересното е,че след,като съм я послушала от лекарството е нямало нужда.  Peace....Както и през бременността отказах да пия желязо,гинеколожката ми каза в такъв случай да наблегна на сок от червено цвекло и черен дроб.Е,за две седмици бях с олимпийски показатели..../А като си помисля само,че първо се опитваше да ме убеди,че без таблетки нищо няма да се получи  ooooh!/.....Значи има алтернатива!И тя добре го знае,само,че няма интерес от това да се възползвам от нея и никоя фармацефтична компания няма този интерес. Peace

# 77
Dodyniki, ставаш цинична, затова ще спра дотук. Нямам желание да разисквам конкретни истории във форума, дано никога не изпадаш в подобно състояние, нито ти, нито близките ти.

# 78
В някои аспекти фармацевтичната индустрия надали различава от коя да е друга, например оръжейната т.е. нито една  не се ръководи от човеколюбци мисля. Да речем: имаме го този 20+ болен от рак и какво следва? Вярвам ще се съгласите, че лекарство, ваксина или какъвто и да било препарат, който би го излекувал напълно ще му струва далеч по-малко от цялата терапия, на която в момента се подлагат онкологично болните, като това продължава с месеци, а понякога с години. В световен мащаб печалбите от такива болни би трябвало да са колосални. Същото е и с ХИВ.  И щото аз също съм от скептиците, та не вярвам да са дотолкова мили и добрички, че не я  реализират идеята… Както казаха по-горе – всеки умира...    тогава какво значение кога или от какво? Та да оповестят, че са открили начин (защото според мен са),  за излекуване на  рака или на СПИН, ще е като да си убият кокошката дето им снася златните яйца
Човечеството бива  лекувано предимно от болести, които убиват бързо, за да не    намалеят драстично платежоспособните индивиди, защото една пандемия от едра шарка или чума ще дойде „малко” по-различна от ежегодните грипни

# 79
Цитат
П.С. Много месии се нароиха във всички области с благородната идея да отварят очи   и за мен лично винаги са били дразнещи.
Мен пък,ако някоя тема или автора и ме дразни-изобщо не пиша в нея. Темите нали са за това,да се дискутира и обсъжда.Аз не влизам в някоя тема,за да напиша,че автора и ме дразни.  Peace...Влизам ,ако имам да казвам нещо по нея.Влизам ,за да изкажа мнение по темата тоест,не отношението си към автора и.  Peace...
И?Имаш ли мнение по темата /Мнението ти за мен вече го разбрах.  Wink/
Та,такива "месии"  Wink и мен ме дразнеха навремето,но сега се радвам,че веднъж послушах един от тях.  Peace....Дано не ти се налага иначе бързо ,бързо ще спрат да те дразнят-гарантирам ти!Дори ще станеш техен съмишленик,както се случи и с мен.И Л.Ковачева казваше:"Видиш ли добро,разкажи го!".... Peace
Лидия Ковачева разболя дядо ми, така че не искай мнение от мен и хич не ми я давай за пример
Ако мнението ми го приемаш лично към теб, а не към темата си е твой проблем  
Само,че Ковачева предупреждава излишно лечението и да не се поема на своя глава.Първо трябва преценка от лекар,защото не винаги знаем от какво точно сме болни.Така ,както например си мислиш,че имаш гастрит само,може да се установи ,че имаш и още някоя скрита болежка,за която гладолечебната система на Ковачева е противопоказна и състоянието ти може да се влоши.Всичко това е упоменато в лечението и.  Peace...Иначе за пръв път чувам,че някой се е разболял,като се е хранил с плодове и чай... Laughing

# 80
  • София
Само,че Ковачева предупреждава излишно лечението и да не се поема на своя глава.Първо трябва преценка от лекар,защото не винаги знаем от какво точно сме болни.Така ,както например си мислиш,че имаш гастрит само,може да се установи ,че имаш и още някоя скрита болежка,за която гладолечебната система на Ковачева е противопоказна и състоянието ти може да се влоши.Всичко това е упоменато в лечението и.  Peace...Иначе за пръв път чувам,че някой се е разболял,като се е хранил с плодове и чай... Laughing

Ако ти е много смешно посмей се.. така ще се овсободиш от напрежението  Laughing
Няма изобщо да коментирам кое как се е случило, защото едва ли за теб има някакво значение  Mr. Green

# 81
  • София
dodyniki, напълно споделям мнението ти за ползите от здравословен начин на живот и че сами си навличаме повечето проблеми и болести  Peace
Но не мога да си обясня защо малки дечица се разболяват също от рак ?!? За съжаление, явно не само това влияе...

Защо ли?Ами мога да ти отговоря:Всички знаем,че здравето на бебето зависи още от утробата на майката.Има много причини просто.Не вярвам,някоя разумно хранеща се майка през бременността,която след това храни и детето си също толкова разумно то да се разболее от рак.Но под разумно хранене всеки разбира различно нещо.За някои майки напълно в реда на нещата е да пушат по време на бременност /а някои  и да си пийват/,напълно в реда на нещата е да хранят децата си от 7 месечна възраст с чипс,кроки и кроасани.......така,че....много е относително.За това казах,че всеки разбира здравословното хранене по различен начин.Питай дядо ми ,какво е здравословно хранене и той ще ти каже,че трябва всеки ден да ядеш по 1 шоколад ,за да "храниш" мозъка си и да се развиваш нормално... ooooh!...Така,че....Ето за това казах ,че повечето хора само си мислят,че се хранят здравословно.Ето от там идват проблемите и от факта,че непрекъснато ни промиват мозъците с реклами на чудодейни лекарства,а и насаденото ни от време оно "лекарят знае всичко,на него трябва да се вярва"....За радост в днешно време има много лекари,които споделят идеята,че с лекарства не може да се постигне желаният резултат и аз много се радвам,че моята лекарка е точно такава.Когато отида при нея /скоро не ми се е налагало/,преди да ми изпише лекарства,тя казва:"Промени начина на хранене,включи повече растителна храна,не пуши,спортувай и ,ако няма промяна тогава отиди и си вземи ето това лекарство."Само,че най-интересното е,че след,като съм я послушала от лекарството е нямало нужда.  Peace....Както и през бременността отказах да пия желязо,гинеколожката ми каза в такъв случай да наблегна на сок от червено цвекло и черен дроб.Е,за две седмици бях с олимпийски показатели..../А като си помисля само,че първо се опитваше да ме убеди,че без таблетки нищо няма да се получи  ooooh!/.....Значи има алтернатива!И тя добре го знае,само,че няма интерес от това да се възползвам от нея и никоя фармацефтична компания няма този интерес. Peace
Не е ли малко цинично това, което си написала? Поне за майките на такива болни деца? Ако беше толкова лесно, дали нямаше да сме преборили рака? А и знаеш ли, колко често са умирали от рак хората преди години? Когато въздухът е бил чист и храната-основно домашно производство. Може би не толкова, колкото сега, защото трудно са изкарвали повече от 40-45 години. Нека не отричаме всички ползи от медицината. Защото средната продължителност на живота в развитите държави постоянно расте, а това не може да се препише на природосъобразният живот.

# 82
Не,не мисля,че е цинично,защото както писах вече появата на рак при децата,както и при възрастните хора ,зависи от различни фактори.Говорим за околна среда,за начин на живот,за начин на хранене,лекарства,генетика и прочее.Самите учени още не са установили точната причина за появата му,но като главни такива се изтъкват неразумният начин на живот и хранене,вредното влияние на околната среда,химиите,които съзнателно поглъщаме всеки ден.Има наистина случаи,които са необясними,защото пак казвам не е установена точна,ясна и конкретна причина за появата на рака.То е съвкупност от много фактори.И нито един от тях не е за пренебрегване.А що се отнася до това,че много майки хранят наистина децата си всеки ден буквално с боклуци /храни,които не съдържат никакви полезни вещества/,казах го в смисъл,че могат да очакват всичко.Понякога причините са изненадващи,знам подобен случай, но няма да го коментирам.То е все едно да се хлъзгаш по пързалка с бръснарски ножчета и да се надяваш да не се порежеш....Явно не сте ме разбрали правилно или по-вероятно,аз не съм се изразила както трябва.Съвсем не съм искала да прозвуча цинично.Извинявам се на тези,които са се засегнали от това,че не съм формулирала думите си правилно.   bouquet
Незнам дали знаете,че някои козметични препарати,злоупотребата с някои медикаменти и добавки също могат да доведат до появата на ракови заболявания.Но темата не е за рака все пак-да се върнем на нея.За пластмасовите,алуминиевите и метални опаковки няма да говоря,че също имат карценогенни вещества....а това се отразява и на продукта,който се съхранява в тях,така,че.....причини много,част от които и неизвестни.А може би  не са неизвестни,а просто никой няма интерес /в частност лекарствената индустрия/ те да се знаят от хората.Писах в началото на темата за една "нелечима" уж болест,която се повлиява от отрова на пчели...Може да се върнете и да я прочетете,тогава може би ще стане ясно за какво говорим.
Цитат
Ако беше толкова лесно, дали нямаше да сме преборили рака?
Ами ....трудното идва от това,че много хора не вярват в тази идея за алтернативните методи на лечение и са оставили здравето си в ръцете на фармацията.Ето за това не е толкова лесно.

# 83
Така и не можах да проумея защо радетелите на здравословния и/или природосъобразен живот не живеят по начина, който така усърдно проповядват...
Градовете разболяват - това е факт. Разболяват и с мръсния въздух, и с голямото струпване на хора, и с обработената с химии храна, която се купува от магазина, и с боклука, който прелива от препълнените контейнери.
Защо тогава никой от хората, които искат да водят здравословен живот не отиде да живее на село - чист въздух, сам си отглеждаш екологично чиста храна, мир и спокойствие. Няма струпване на хора, няма препълнен градски транспорт, в който хората да си разменят болести, няма птичи, свински или какъвто и да било изобщо грип. Няма и стреса да живееш в града.
Защо само лалат из форумите колко е вредно всичко, а не правят нищо по въпроса да предпазят собственото и на децата си здраве? Смятат ли, че писането на дълги постове из форумите купува индулгенции за съвестта им за това, че са избрали да живеят както им е удобно, а не както е здравословно?

# 84
Така и не можах да проумея защо радетелите на здравословния и/или природосъобразен живот не живеят по начина, който така усърдно проповядват...
Градовете разболяват - това е факт. Разболяват и с мръсния въздух, и с голямото струпване на хора, и с обработената с химии храна, която се купува от магазина, и с боклука, който прелива от препълнените контейнери.
Защо тогава никой от хората, които искат да водят здравословен живот не отиде да живее на село - чист въздух, сам си отглеждаш екологично чиста храна, мир и спокойствие. Няма струпване на хора, няма препълнен градски транспорт, в който хората да си разменят болести, няма птичи, свински или какъвто и да било изобщо грип. Няма и стреса да живееш в града.
Защо само лалат из форумите колко е вредно всичко, а не правят нищо по въпроса да предпазят собственото и на децата си здраве? Смятат ли, че писането на дълги постове из форумите купува индулгенции за съвестта им за това, че са избрали да живеят както им е удобно, а не както е здравословно?
Само,че пропусна нещо.Тези дето живеят в града ,сред мръсотията и пушилките на автомобилите,както и с болестите докарани от градският транспорт се опитват да намалят до минимум вредите около себе си,като избират здравословният начин на живот и хранене,не пушат,не пият,спортуват.Останалите пак живеят в мръсотията,но си казват:"То въздуха е мръсен,то в градският транспорт болести,то незнам си кво-защо да се храня здравословно,ще си я карам през къра и това е-то иначе се обезмисля"....Добре-сега ще попитам кои от горепосочените са по-добре-тези,които са намалили вредите около себе си,доколкото това зависи от тях или вторите.Аз ще ти кажа-вторите са несъмнено по-добре.И не си права-има много хора,които са отишли да живеят на село поради тази причина.Аз също бих отишла,но нямам възможността да го направя. Peace...Не съм орторексичка,но се грижа за здравето си и за това на семейството си ,дотолкова доколкото зависи от мен.... Peace...А някои и това не правят-оставят се по течението и това е"То един път се мре!"..../много често чувам този израз/  Tired...и това е жалко.

# 85
dodyniki, асистентката ни по патоанатомия казваше: не можеш да направиш разлика между белите дробове на пушач и непушач, живял в града. Е, тя със сигурност изсилваше нещата, но не чак толкова много Simple Smile
Ако те успокоява факта, че ти може и да не се грижиш в достатъчна степен за здравето на семейството си, но други дори и толкова не правят, давай Simple Smile Вече споменах индулгенциите...

# 86
  • София
Не съм орторексичка,но се грижа за здравето си и за това на семейството си ,дотолкова доколкото зависи от мен.... Peace...А някои и това не правят-оставят се по течението и това е"То един път се мре!"..../много често чувам този израз/  Tired...и това е жалко.

ОК, успокой се тогава и не се опитвай да вкараш всички в правия път  Wink Няма да успееш, уверявам те. Crazy Отдавна интернета е заел място в почти всеки дом, хората не са неграмотни. Четат книги, гледат телевизия и отговарят всеки за себе си и за своето семейство. Не сме слепи овчици, че някой да ни отваря очите.  Mr. Green

# 87
Не съм орторексичка,но се грижа за здравето си и за това на семейството си ,дотолкова доколкото зависи от мен.... Peace...А някои и това не правят-оставят се по течението и това е"То един път се мре!"..../много често чувам този израз/  Tired...и това е жалко.

ОК, успокой се тогава и не се опитвай да вкараш всички в правия път  Wink Няма да успееш, уверявам те. Crazy Отдавна интернета е заел място в почти всеки дом, хората не са неграмотни. Четат книги, гледат телевизия и отговарят всеки за себе си и за своето семейство. Не сме слепи овчици, че някой да ни отваря очите.  Mr. Green
Да това и аз го знам,хората четат ли четат ,ама излиза,че ограмотяването стига само до самото четене...Изобщо не си мисля да вкарвам хората в правият път,защото за всеки той е различен-/писах по-горе за това/.За някои правият път са лекарите и лекарствата,за други алтернативата.Просто споделих моят опит с лекарствата,както и този с алтернативните методи.Е, лекарствата почти щяха да ме унищожат,докато алтернативните методи на лечение ми помогнаха.Е,как да не споделя такова нещо.Преживяла съм го,видяла съм с очите си хора,които също са се отървали от болестите благодарение разумният си подход,така,че...средно положение за мен няма....И щото хората нямат нужда да им се отварят очите и са достатъчно грамотни и информирани,за това пред лекарските кабинети все още е пълно,за това всяка година заболелите от захарен диабет тип 2 се увеличават,за това границата на инфаркта вече е 30г.....щото нямат нужда хората от ограмотяване....всичко сме разбрали и всичко знаем....Много жалко....просто исках да споделя радостта от това ,че се излекувах от тежко хронично заболяване,с надеждата,че ще направя нещо добро,че ще помогна на някого.... Tired...Ок.Тичайте в аптеката за най-новите рекламирани лекарства.Пък може да ви помогнат да се излекувате.... Thinking
 Tired Sad Tired........в което жестоко ,ама много жестоко се съмнявам.

# 88
.Просто споделих моят опит с лекарствата,както и този с алтернативните методи.Е, лекарствата почти щяха да ме унищожат,докато алтернативните методи на лечение ми помогнаха.Е,как да не споделя такова нещо.
Това обаче не значи, че всеки който спре или изобщо не пуши, прегърне орторексията и спортува 5 пъти в седмицата ще е здрав като камък. Както и ако майката яде екомарули и кисело мляко 9 месеца, детето ще е с гарантирано здраве.
Вдигни си малко капаците от очите и спри да обиждаш останалите.

# 89
И за да сложим точка на безумната дискусия, майка ми почина от рак.
Вярно, пушеше от много години и по доста, но се оказа, че друго е отключило проблема.
Стреса убива много по-бързо от всичко вредно.
Затова- усмихвайте се, бъдете толерантни, обичайте близките си и се радвайте на живота Hug

Общи условия

Активация на акаунт