Ще имам близнаци! Тема с продължение....14

• 29 138
  • 441
  •   1
Отговори
# 375
  • Свищов
daniela197878  сега се замислих, че в БГ не правят изследване за синдром на Даун при близнаци? Нямало как да се тълкуват резултатите поотделно за двете бебета. Правим само фетални морфологии.

Меги само момчетата. Браво на вас! И ние имахме желание за мъже, но Божа работа-две девойки. Но сега да ни питаш, вече искаме момичета, но си права че по-вече искаме да родим здрави и доносени дечица.

4elsy думата диета при бременна при прозвуча страшно. Ти си яж, но ограничи сладките неща и тестото. Все пак дръстично да не ядеш пак не е добре.

# 376
  • София
Момичета,първо се извинявам че се намесвам в темата ни в клин ни в ръкав,но все още се лутам къде да пиша и какво да правя.Може да се каже,че шока за двете бебета още не е отминал Crazy

Молбата ми е,ако има някъде в нета или във форума списък на специалисти по многоплодна бременност или на такива за рискова бременност,моля да дадете линк.Търсих,четох,но поне според мен информацията е много оскъдна.Бременността ми след инвитро в клиника Щерев и колкото и да съм доволна от отношението там,не искам да ме следят на това място.Ще чакам много,а и все пак хората се занимават предимно с проблемно забременяване.Ще съм мнго благодарна за всякаква информация Peace

# 377
  • София
Честито,Дари!Да те радват много сладурчетата! Много добри мерки-браво!

Buena esparanza,добре дошла HugНе мога да ти кажа нищо за специалисти по многоплодна бременност-мойто ИКСИ беше в к-ка Малинов и там си ме следиха през цялото време.

# 378
.....Бременността ми след инвитро в клиника Щерев и колкото и да съм доволна от отношението там,не искам да ме следят на това място.Ще чакам много,а и все пак хората се занимават предимно с проблемно забременяване.Ще съм мнго благодарна за всякаква информация Peace

Първо-добре дошла на Буена Есперанса! Дано съм от полза за решението ти...аз доста се лутах...Нашите бебенца са заченати по естествен път, но в началото реших да ходя на ЖК в клиника "Щерев", тъй като живея съвсем наблизо и най-вече-за да си спестя отвращението от това да ми искат рушвети по мизерните държавни болници. Не искам да обиждам никого от клиниката, ходих там само три пъти, но определено очаквах повече като отношение /вкл.като възпитание/. Някъде в темите обаче ми попадна, че ако тръгнеш да раждаш преди 34 седмица, независимо в коя болница, те транспортират или в Майчин дом, или в Токуда /заради неонатологията/. Д-р Ганева го потвърди и оттогава ходя в Майчин дом при д-р Дяволов-има голям опит с близнаци и аз съм доволна. Все пак рискът от по-ранно раждане /недай Боже/ при близнаци е по-голям, отколкото при едноплодна бременност-за мен това бе решаващо и не съжалявам! Предпочетох да сведа рисковете до минимум...Успех и лека бременност! извинявам се за дългия пост Embarassed     

# 379
Аз си следя бременността в Щерев и не са ме претупвали.Чакам от 10 до 30 минути максимум.Живот и здраве да стигнем до планово раждане ще е там.
daniela197878 при моите близнаци ,единия е с 1 седмица по-напред от седмицата,в която съм,но така си е от самото начало.
Тук се правят фетални морфологии

# 380
Хайде и аз да се запиша  Simple Smile На 28г. съм и ще си имаме близначета. Двуяйчни са, заченати са по естествен път и нямаме близнаци в семействата. Когато видяхме двете точици умряхме от кеф. Терминът ми е на 08.04.2010г. но лекарката каза, че се раждали по-рано... Още не се знае какви ще са. На 19.10 съм на преглед и може би тогава ще ни кажат. Няма значение само да са живи и здрави. Това е за сега.... като се разбере нещо повече ще пиша.

# 381
  • Русе
Ехееее, още нови мами на бъдещи близнаци. Честито и добре дошли Simple Smile. Няма да помагам за лекари, защото не съм от София, ума много други, които са наясно. А по отношение дали са инвитро или естествено заченати, няма никакво значение, трябва да се обръща внимание и да се следи често.

Калимерче, аз откакто се помня искам да имам близнаци, поне три деца (мъжът ми е на същото мнение), ако може две момчета от тях, и така, сега се майтапим, че както казват хората внимавай какво си пожелаваш, че може да ти се сбъдне. Ето сега близнаци, че и три на куп Simple Smile Simple Smile Simple Smile.

# 382
Добре дошли на новите мами Hug
Честито на dari01 да са живи и здрави малките сладури  bouquet

daniela197878  сега се замислих, че в БГ не правят изследване за синдром на Даун при близнаци? Нямало как да се тълкуват резултатите поотделно за двете бебета. Правим само фетални морфологии.
И на мен така ми казаха за синдром на Даун newsm78
daniela197878 какъв беше прегледа за Даун които ти правиха?

# 383
  • София
Аз правих ИКСИ при д-р Владимиров и там се и следя, плюс ЖК на друго място - но това е повече за болнични и направления за изследвания. ФМ ще правя 20-та седмица, иначе в клиниката ми измериха нухалните гънки вчера. За щастие всичко е нормално. Все се притеснявам да не пропусна някое изследване и чета постоянно.

# 384
  • Русе
И на мен така ми казаха за синдром на Даун newsm78
daniela197878 какъв беше прегледа за Даун които ти правиха?

Така е, не правят БХС, но на феталната гледат точно нухалните гънки и някои други неща, които също биха могли да са симптом за синдром на Даун или някакво друго заболяване.

# 385
Здравейте,
Добре дошли на новите мами  Hug

Честито на мама Dari! Да са ви живи и здрави дечицата   bouquet

Изследвания за синдрома на Даун при близнаци се правят в БГ с амниоцентеза. При едноплодна бременност се прави БХС, т.е. ехографски преглед между 11 и 14 г.с., при който се измерва нухалната транслуценция и носната костица на бебето и се взима кръв. При многоплодна бременност се прави само ехографски преглед и при съмнения за някакъв проблем, се прави амниоцентеза - това е манипулация, при която се изтегля от околоплодната течност. Хубаво е и да се направи фетална морфология между 18 и 23 г.с.
Едва ли в чужбина има и някакви други изследвания  newsm78

За втвърдяването на корема - при мен го има от началото на 4-и месец. От тогава съм на магнерот 3х1 и Папаверин 3х1, като преди около 1-2 месеца си увеличих Магнерота на 3х2, понеже контракциите взеха да стават по-силни и по-чести. До преди 2-3 седмици не се спирах на едно място, но гледах и да непрекалявам. Сега вече се изморявам адски бързо и дори и да искам немога да се движа много.

# 386
  • София
  yani4ka_83 поздравления ти си вече на финала. Между другото ако правилно си спомням, към края моята лекарка ми каза да спра с магнезия. Но може би това е ако искаш да раждаш нормално...

# 387
  yani4ka_83 поздравления ти си вече на финала. Между другото ако правилно си спомням, към края моята лекарка ми каза да спра с магнезия. Но може би това е ако искаш да раждаш нормално...
Aila, благодаря  Hug
На прегледа миналата седмица Док нищо не ми каза за Магнезия, въпреки че ме попита какви лекарства взимам. За раждането - много исках да е нормално, но първото бебе е седалищно  Sad 
Нашият ГОЛЯМ ДЕН най-вероятно ще е другата седмица. Мъжът чак вчера осъзна факта, че до 10-ина дни ще стане татко и го обзе паниката  hahaha

# 388
  • Русе
Нашият ГОЛЯМ ДЕН най-вероятно ще е другата седмица. Мъжът чак вчера осъзна факта, че до 10-ина дни ще стане татко и го обзе паниката  hahaha

Яничка, стискам палци, то съвсем наближило. А за мъжете, казват, че е нормално, после живот и здраве като се приберете, много бързо ще осъзнае факта, че е станал баща Simple Smile.

# 389
Зравейте, момичета. Аз май повлякох крак и имаме вече 2 новимамита Добре дошли и лека бременност. Радвам се, че дне сте по- активни от вчера.
По отношение на близнаците и Даун синдром, тук на видеозон мерят нухалните гънки и после резултата го делят на две. Моите беха и двете с 1.9 мм риск 1;8000 и това се дели на 2 значи 1;4000 риск за всяко бебенце.
По отношение на въпроса на новата мама дали да остане при Щерев. Аз дълго съм се лутала по лекари в Пловдив, София, Англия. Имам лапароскория в Майчин Дом в Сф и мисля, че тази болница е печатница за пари меко казано, то каде ли не е така. В Пловдив са същите, а от тук съм доволна горе долу (имам още 2 лапароскопии ).Може и да има свестни, ама не са много. Аз съм на принципа, да не се сменят лекарите. Тук направих Инвитрото и тук ще си продължа, въпреки че не съм убедена, че съм в най-добри ръце. Просто на мен се гледа като на една от другите, а не специално, но какво да се прави като нямам никой близък От друга страна мисля, че всичко е Божа работа. Моля се на Бог да ми помага и да направи това, което е най-добро за мен и семейството ми. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
По отношение на диетата, то мойто не е диета,а по-скоро се ограничавам малко. Сладко изобщо не докосвам, но си хапвам черен хляб. Имам чувството, че напълнявам и от водата. Но ще излъжа ако пиша, че не си хапвам, а пълнея. Офффффффф, незнам сега съм + 12кг, а съм в 18 седмица. 4 кг напълнях от  инвитро процедурите и 8 от бебетата. Някой от вас писа, че е ужасно много и се уплаших. искам да попитам дали ви се подуват краката и ръцете, на мен вече започват. Дали това е нормално в началото на 5 месец.
И още един въпрос ако може, относно коремчетата. Аз не чувствам свиване на корема ми или някакви контракции, просто понякога го усещам стегнат и имам леки придърпвания, особено когато съм седяла дълго време на стол или като дълго време съм вървяла.
Извинете ме за дългото писане, но ще буда много благодарна ако ми отговорите.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт