Ще имам близнаци! Тема с продължение....14

• 29 146
  • 441
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте момичета!!!

ЧЕСТИТО НА БЕЙБИ  ONE!!!!!  Да са и живи и здрави щерките! Само радост да и носят!

Добре дошли на новите мами!Много ме радват всички нови попълнения! Дано да се пълни повече темата!

Аз да дам отчет. Вчера бях на консултация. Моите принцеси са вече 2800 и 2900 Laughing Laughing
Не мога да повярвам,че стигнах до тези седмици Shocked Shocked
  И ние като Яничка другата седмица се надяваме вече да сме мама и тати. Нямам търпени да ги видя моите малки пухкави звездички!!!

Яни след като е планово секцио няма нужда да спираш магнезия. Поне няма да ти се схващат краката.На мен така ми казаха.Иначе в 36 седмица се спира когато е за нормално раждане.Аз продължавам да пия.
  За кой ден ти е определено секциото?

# 391
  • София
  А аз отново да споделя, колко много се радвам, че все повече мами на близнаци кърмят изключително или хранят смесено своите дечица  Hug
  За всички очакващи близнаци искам да споделя, че е напълно възможно да се кърмят две бебенца, а ако имате нужда от съвет и помощ винаги може да ме питате. Много е важно за успеха на кърменето то да започне колкото се може по-скоро след раждането, а ако няма възможност бебенцата да сучат да започнете да се цедите. Ако имате още въпроси не се притеснявайте да питате  Simple Smile

# 392
elist,твоите принцеси са с много добро тегло, браво на тях. Аз още нямам определена дата за секцио. Следващата сряда имаме среща с Док и е много вероятно да насрочим дата до края на седмицата. На ЖК вчера ми казаха, че плацентата ми е 3 степен и напълно готова за раждане и че едва ли ще ме отложат за по-следващата седмица (за съжаление УЗИ-то на тази лекарка неизчислява килограмите).
Аз също не съм очаквала да устискам толкова дълго и че ще изкарам толкова лека бременност. Първо си виках да устискам до 7-и месец, после до 8-и, а то ето, че и в 9-и влязох. Не го усетих кога мина това време.
Още мъничко остава да гушкаме бебчовците.

Aila, благодаря за съветите и помощта относно кърменето. Аз съм много ЗА кърменето, колкото се може по-дълго. Много се дразня на хората около мен, които непрекъснато ми повтарят, че две бебета няма да мога да кърмя. Нямам нужда от техния негативизъм. Е може и да неуспея наистина, но ще направя всичко което зависи от мен.

# 393
  • Русе
Най-благородно ви завиждам, че успяхте да устискате до 9 месец, както виждате има и много родени близнаци почти на термин, така че не е невъзможно.
Що се отнася до кърменето и на мен много ми се иска, ясно ми е, че няма как да стане, но ако имам възможност ще почна да се цедя още от начало, макар че ще бъдем в кувьози, не се знае колко дълго, дори и да имам кърма тя така или иначе няма да стига и за тримата, но поне ако мога да карам на смесено, би било много добре. Честно казано още не съм чела много за кърменето или поне как да започне, а трябва вече, че може и да не ми е останало много време. Гледах много помпите, много мнения има за различните модели и не знам към коя да се ориентирам. 

# 394
  • София
  Meggysan  искам да ти дам кураж, че дори и три бебенца е напълно възможно да се кърмят или да се хранят смесено. Наскоро с Жабче обсъждахме, че ако имаше три като нищо и тях щеше да откърми, защото двечките качиха по 2 кг почти всяка втория месец  Simple Smile Особено пък в началото когато бебенцата са по-малки няма да има никакъв проблем да се изцяло на кърма.
   Мисля че бях превеждала статии за кърмене и на три бебенца в библиотеката тук в близнашкия. Там има и статия кога и как да се процедира с изцеждането, когато по различни причини бебенцето или бебенцата не се кърмят. Може да ги прочетеш ако ти е интересно.
   Иначе за помпите за теб мисля че бих препоръчала направо една хубава електрическа - най-добрите са на Медела или Авент. Ето и една статия която добре обяснява разликите и ползите на различните помпи - Каква помпа за кърма да избера?
    Не се притеснявай да ми пишеш по всяко време на ЛС или на кюто и скайпа. Може да звъниш и направо на телефона ми. Кюто ми е 149438888, скайп Aila_24, а телефона 0897446226. Телефона го давам защото понякога е най-лесно да се чуеш с дадената майка за по-бързо изясняване на ситуацията, а и известно време може да съм без нет.
    Успех и стискам палци да изкараш колкото се може повече седмици и месеци до раждането  Simple Smile

# 395
  • Русе
Мерси много, Aila, веднага ще потърся инфото за кърмене на тризнаци, така много ме обнадежди. Това, което ме притеснява само, че дори и да имам кърма едва ли ще ми разрешат да нося в родилното (ако не съм там, разбира се), имам чувството, че тук много не поощряват носенето на кърма, както съм чела за други болници. Дано да греша в това, но поне ако мога живот и здраве след като се приберем всички вкъщи тогава да давам кърма, независимо как.
Що се отнася до помпата, ами то аз към някоя от тези май съм се насочила, макар че са доста скъпи, така че ще видим точно как ще стаант нещата, евентуално към неелектрическата на Авент.

# 396
Добре дошли на новите мами Hug
Честито на dari01 да са живи и здрави малките сладури  bouquet

daniela197878  сега се замислих, че в БГ не правят изследване за синдром на Даун при близнаци? Нямало как да се тълкуват резултатите поотделно за двете бебета. Правим само фетални морфологии.
И на мен така ми казаха за синдром на Даун newsm78
daniela197878 какъв беше прегледа за Даун които ти правиха?
направиха ми кръвни изследвани.от тях ще видят дали имат някакви малоформации,и ме гледаха близо  30 мин ,на някакав видеозон .

# 397
Зравейте, момичета. Аз май повлякох крак и имаме вече 2 новимамита Добре дошли и лека бременност. Радвам се, че дне сте по- активни от вчера.
По отношение на близнаците и Даун синдром, тук на видеозон мерят нухалните гънки и после резултата го делят на две. Моите беха и двете с 1.9 мм риск 1;8000 и това се дели на 2 значи 1;4000 риск за всяко бебенце.
По отношение на въпроса на новата мама дали да остане при Щерев. Аз дълго съм се лутала по лекари в Пловдив, София, Англия. Имам лапароскория в Майчин Дом в Сф и мисля, че тази болница е печатница за пари меко казано, то каде ли не е така. В Пловдив са същите, а от тук съм доволна горе долу (имам още 2 лапароскопии ).Може и да има свестни, ама не са много. Аз съм на принципа, да не се сменят лекарите. Тук направих Инвитрото и тук ще си продължа, въпреки че не съм убедена, че съм в най-добри ръце. Просто на мен се гледа като на една от другите, а не специално, но какво да се прави като нямам никой близък От друга страна мисля, че всичко е Божа работа. Моля се на Бог да ми помага и да направи това, което е най-добро за мен и семейството ми. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
По отношение на диетата, то мойто не е диета,а по-скоро се ограничавам малко. Сладко изобщо не докосвам, но си хапвам черен хляб. Имам чувството, че напълнявам и от водата. Но ще излъжа ако пиша, че не си хапвам, а пълнея. Офффффффф, незнам сега съм + 12кг, а съм в 18 седмица. 4 кг напълнях от  инвитро процедурите и 8 от бебетата. Някой от вас писа, че е ужасно много и се уплаших. искам да попитам дали ви се подуват краката и ръцете, на мен вече започват. Дали това е нормално в началото на 5 месец.
И още един въпрос ако може, относно коремчетата. Аз не чувствам свиване на корема ми или някакви контракции, просто понякога го усещам стегнат и имам леки придърпвания, особено когато съм седяла дълго време на стол или като дълго време съм вървяла.
Извинете ме за дългото писане, но ще буда много благодарна ако ми отговорите.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

наистина колограмите са ти много ,не са ли ти дали примерна диета ,която можеш да спазваш ако започнеш да качваш много килограми.неискам да те плаша ,но подуването може да се дължи и на това,може да започнеш да вдигаш и кръвно ,което също е лошо.аз с първата бременност започнах да се подувам и се оказа че от многото килограми  съм започналада вдигам кръвно ,коедо доведе до така наречената  преекламсия,коедо доведе до спиране развитието  на детето .това незначи  че и при теб е това,не се плаши,просто   иди  в спешното ако това те притеснява,за да си по спокоина и да не чакаш следващия преглед

# 398
  • Свищов
наистина колограмите са ти много ,не са ли ти дали примерна диета ,която можеш да спазваш ако започнеш да качваш много килограми.неискам да те плаша ,но подуването може да се дължи и на това,може да започнеш да вдигаш и кръвно ,което също е лошо.аз с първата бременност започнах да се подувам и се оказа че от многото килограми  съм започналада вдигам кръвно ,коедо доведе до така наречената  преекламсия,коедо доведе до спиране развитието  на детето .това незначи  че и при теб е това,не се плаши,просто   иди  в спешното ако това те притеснява,за да си по спокоина и да не чакаш следващия преглед
Това,което си написала е вярно, но Челси само не се тревожи много. Всеки организъм е индивидуален, ако като цяло си по-слабичка сега е нормално да качиш по-вече. Не се плаши толкова, чувала съм за наддаване от 30 кг. с едно бебе, не означава че е добре, но и неозначава че няма да родиш здрави бебета. Напрактика 8 кг.са от бременността, е не е фрапиращо мисля.
Ето заложи си данните и пиши какво ти е положението. http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
Това че нямаш присвивания на корема е чудесно!

Аз също съм с голямо желание да кърмя  Peace. Ще си запиша телефона ти Aila  и при крайна нужда ще се обадя. Но това дано да стане живот и здраве в началото на другата година (термин 13.01.2010) Grinning

# 399
  • София
  За кг да споделя и аз. Слаба съм си по природа и никога не съм качвала повече от 45 кг, освен при двете бременности. И с близначките и с едното бебе сега втория път качих по около 20 кг, което не е малко, но предвид ниското тегло от което стартирам е съвсем здравословно и полезно. Особено при близнаци е хубаво и важно да се наддава достатъчно за да са здрави и хубави бебенцата. Дано Фата се ключи, но май тя беше споделяла колко трябва да се качва в кои седмици.
   За сведения няколко месеца след двете раждания си дойдох на старите кг и след още няколко месеца и ханша ми се прибра и в момента спокойно си нося старите дрехи. Единствено още от близначките кожата на корема ми си остана малко увиснала, но не е болка за умирачка.
    А за кърменето много се радвам, че имате желание, това е най-важното, а за останалото с удоволствие ще помогна. Вие може да се запознаете със статиите коите сме сложили в библиотеката, а скоро обещавам да допълня и нови неща  Simple Smile

# 400
Kalimera, мерси за хубавите думи.
Аз по принцип съм пълна, за инвитрото ми бяха поставили ултиматом да сваля до 73 кг. Аз свалих 5 кг и започнах процедурите на 72.5 кг. С инвитрото ка4их до 76, а сега съм 84кг. Знам, че е много, но понеже съм склонна към напълняване и от тези диети сега когато си хапвам повече ми се лепи веднага. А и бях пушачка. Откакто са ми тренферирали ембриончетата съм изпушила 3 леки цигари, а от положителния тест не съм и си помисляла за цигара. Може би и от това, че ги спрях има значение. Кръвното ми е ниско, но съм склонна към подуване на крайниците, особено лятото. Сега ми е доста топличко, даже в момента от ръцете и краката ми тече пот. Дай Боже всичко да е наред. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Момичета, желая ви лека вечер и до утре.   

# 401
4elsy най-важното е да си спокойна и да не се шашкаш Naughty
Аз като теб винаги съм имала проблеми с килограмите и също бях пушачка.До края на втория месец бях качила 5 кг,а другите мамчета сваляха даже по това време.Предполагам ,че може да е от това ,че спрях цигарите и диетите и започнах да се храня нормално,а и някъде четох ,че като спреш да пушиш организма усвоява по-пълноценно храната.Качила съм 18 кг до сега ooooh!,което е много и не казвам, че е за пример,но ако нямаш проблеми с кръвното няма смисъл да се притесняваш излишно.Но кръвното трябва да се следи редовно защото наистина е опасно да е високо.Краката ми се подуваха и то много до преди месец когато беше по-топло,сега пак ми се подуват ,но доста по-малко.Ако са ти наред изследванията на урината значи няма нужда да се притесняваш

# 402
ЛИОНИТА, благогодаря за хубавите думи. Виждам, че си от Пловдив. Аз живея в Англия от 7 години, но иначе съм от Пловдив. Живея на Кап. Райчо, на гърба на Евмолпия. Може да се окаже, че сме съседки. Ако всичко върви по план след като родя в началото на другата година ще си дойда за месец два и можем да се видим.
Вчера бях на клас за бременни с близнаци в болницата кадето ще раждам. Много съм доволна. Водеше го акушерка, която работи в болницата и има близнаци на 7 годинки. Беше много забавна. Бяхме 9 двойки с близнаци ( 5 инвитро+4 натурални). Да си призная май доста се превъзбудих, особено силно впечатление ми направи едно бебеце, родено в неделя. Беше в ръцете на баща си само по памперсче и изглеждаше толкова мъничко и беззащитно. Акушерката каза, че е 3 кг и направо не повярвах, веднага си представих моите  две мишки. Даи Боже да си постоят в коремчето по-дълго    . Имаше 2 майки в 33 седмица, които бяха на път да раждат. Направо им завидях благородно, че са стигнали толкова далеч. По принцип акушерката каза, че близнаците често се раждат след 30 седмица. Ох, незнам.....Поне да 30 седмица да задържа ще бъда героиня. Тук да раждаш секцио не е концерт по желание, т. е. може ако убедиш лекаря, че е необходимо и ако бебета естествено не са с главичките надолу. Тя каза, че даже и второто да не с главата доктора го обръща в корема ти. На мен чак ми стана лошо да я слушам, каквато съм страхлива. Незнам как ще баламосам доктора живот и здраве да е секцио. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Молитвите са за всички мамита очакващи бебенца. До скоро 

# 403
както казва LIONITA наи -вайното е да сме спокоини ,да можем да си износим бебнцата.подуването  просто няма как да ги избегнем ,с такава тежест в корема Laughing.прочетах че сте от Пловдив и аз също съм от там  Simple Smile,но живея в жк. Тракия

# 404
Колко е малък света  Laughing
Аз до преди 2 -3 месеца живеех в Тракия сега сме в Кючук Париж ,а офиса на фирмата в която работя е съвсем близо до Евмолпия Joy
може да направим някоя близнашка среща като се родят бебетата.
4elsy за раждането аз още не знам как ще раждам моя лекар нищо не ми е казал по въпроса,но от това което съм чела стигнах до извода ,че специално близнаците препоръчват да са секцио.Иначе може да стане като сестрата на един приятел първото бебе го роди нормално,но второто не искало да излиза и направили секцио,което ми се струва доста гадно да се мъчиш и по двата начина.

Общи условия

Активация на акаунт