Ще имам близнаци! Тема с продължение....14

• 29 155
  • 441
  •   1
Отговори
# 405
жовот и здраве да родим и да се приберем в БГ. наистина можем да направим близнашка среща  newsm10 newsm32

# 406
наистина колограмите са ти много ,не са ли ти дали примерна диета ,която можеш да спазваш ако започнеш да качваш много килограми.неискам да те плаша ,но подуването може да се дължи и на това,може да започнеш да вдигаш и кръвно ,което също е лошо.аз с първата бременност започнах да се подувам и се оказа че от многото килограми  съм започналада вдигам кръвно ,коедо доведе до така наречената  преекламсия,коедо доведе до спиране развитието  на детето .това незначи  че и при теб е това,не се плаши,просто   иди  в спешното ако това те притеснява,за да си по спокоина и да не чакаш следващия преглед
Дано Фата се ключи, но май тя беше споделяла колко трябва да се качва в кои седмици.

Включвам се веднага всеки път щом стане въпрос за тегло!  Simple Smile Няма да се уморя да повтарям, че качването на тегло при многоплодна бременност е МНОГО ВАЖНО!!! И диетите "направи си сам" са абсолютно противопоказни, най-вече за бебетата. Особено важно е наддаването във втория триместър, защото за разлика от "единичната" бременност при многоплодната, бебетата трупат най-много тегло тогава, а след това растежа се забавя, просто обикновено няма и достатъчно място в корема за растеж. Точно затова до един определен момент развитието им по килограми върви както това на обикновените бебета, но после се забавя и се раждат малко по-малки, разбира се има и изключения  Simple Smile
Препоръките са следните:

При близнаци наддаване на поне 17-21 кг. за бременността. При тризнаци 23 -28 кг.

Наддаването на близо 11 кг. до 24-а седмица е не само желателно, но и намалява
вероятността от преждевременно раждане. Спомага и за доброто развитие на плацентата.

При близнаци наддаването след първия триместър е около 0,7 кг. на седмица. При тризнаци 0,7 кг. на седмица от самото начало.

Ето и линкче за четящите английски: http://www.americanpregnancy.org/multiples/weightgain.html

Лично аз наддадох 27 кг, оставих в родилното 16-17, а останалите се стопиха неусетно до 6-я месец. Резултатът определено си заслужаваше, бебетата се родиха в 38-а г.с. 3095 и 2760  Simple Smile. ;

Не искам да звуча остро и не искам никого да плаша, но много често срещам тюхкания за качени 10 кг. при бременност с близнаци, когато те трябва да са си повод за радост  Wink Цифрите, които давам са само ориентировъчни и зависят и от физиката и индивидуалното тегло преди бремеността на всеки. При всички случаи диетата на бременната с близнаци трябва да включва дневно поне 600 допълнителни калории, много важни за растежа на бебетата са и протеините, които трябва да са в достатъчно количество и да не отсъстват от диетата - 90 -120 гр. на ден.  Млечните продукти, плодовете и зеленчуците също за важен източник на калции и витамини.
Единственото нещо, което е желателно да се ограничи са боклучавите храни - те са само пълни с празни калории и най-различни добавки, които наистина трупат напълно излишни и ненужни килограми  Peace

# 407
  • София
  Фата много се радвам, че се включи. Аз туку що също цитирах една темичка по въпроса за храненето във въпроси и отговори за кърменето, но и там се набляга на това че при износване и кърмене на близнаци, храненето е от голямо значение. На който му се чете, но е на англииски - http://www.llli.org/NB/NBSepOct94p147.html

# 408
Хи-хи, близнаците на майката от статията, която цитираш са се родили 4,200 и 3800  #Crazy

Имаше 2 майки в 33 седмица, които бяха на път да раждат. Направо им завидях благородно, че са стигнали толкова далеч. По принцип акушерката каза, че близнаците често се раждат след 30 седмица. Ох, незнам.....Поне да 30 седмица да задържа ще бъда героиня. Тук да раждаш секцио не е концерт по желание, т. е. може ако убедиш лекаря, че е необходимо и ако бебета естествено не са с главичките надолу. Тя каза, че даже и второто да не с главата доктора го обръща в корема ти. На мен чак ми стана лошо да я слушам, каквато съм страхлива. Незнам как ще баламосам доктора живот и здраве да е секцио. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Молитвите са за всички мамита очакващи бебенца. До скоро 

Челси, я не се вглеждай в 30-а седмица, а по-нататък  Wink Все пак доста голяма част от близнаците си се раждат и почти навреме, я виж напоследък колко примери от момичетата в темичката  Simple Smile

За секциото не бих се навивала толкова ако няма нужда. Дори и самите гинеколози (с изключение на българските  Sad) са на мнение, че естественото раждане е за предпочитане, ако няма причини за секцио. На твое място в Англия не бих се страхувала да родя нормално. Наистина е важно вървото бебче да е главично, след това пътят е "постлан" и второто се ражда много по-лесно. Говоря и от личен опит, при мен на втората се наложи да й отместят ръката и въобще не се усетих, таткото и до днес ми се смее  Simple Smile

# 409
  • Свищов
fata morgana  два пъти съм прочела твоя пост  Grinning. В БГ сайтове не съм чела подобни неща, а като не знам английски, ако не беше ти никога нямаше да науча колко са важни килограмите при бременноста.  Много се успокоих, че се движа в тези граници (а си мислех, "бре какво става 1,3 кг.двете бебета а аз 10 кг. отгоре"  Embarassed).
Още веднъж благодара, че се включи  Hug

# 410
Мили мамчета,

не съм се включвала няколко дни,а вие писали, писали.

Имам много важен въпрод към вас. Много съм притеснена, защото започна едно втвърдяване на корема ми от няколко дни, често е, но без болки. Също така имам и напрежение и придърпване във влагалището( шийката на матката), което е много неприятно. Страхувам се, че може да има скъсяване на шийката, а това не е добре. Днес отивам на лекар, че вече все го мисля.

Може би Yanichka ще може да ми помогне. Видях, че ти си имала твърд корем от 4-я месец и подобни на моите симптоми. Но не мога да разбера защо е това разтягане отдолу.

Челси, видях че по долу си писала, че твоята бременност в Англия я водят рискова, и при мен е така. Следят ме на всеки 2 седмици, но не ми обръщат много внимание. Аз съм просто следващия случай, което много ме ядосва, но от тях зависим-няма как.

Аила, ще се възползвам и аз от твоите съвети за кърменето, когато му дойде времето. Благодаря!

Фата Моргана, много полезна информация за килограмите. Тъкмо щях да питам дали аз се движа добре( досега съм наддала 3.5 кг), че нещо ям много, но не наддавам. Имам добър метаболизъм и пусто, не се лепи много, а пък искам бебчетата ми да се родят по-едрички.

Момичета много гуш и чакам вашите мнения за това гадно усещане, което се появи при мен.

Hug

# 411
Рената, най-добре отиди на лекар. В България при проблем със шийката се прави серклаж - т. нар. зашиване. Процедурата е безболезнена и се прави до 18 г.с. Аз не съм усещала каквото и да било неразположение, дори втвърдяванията ги усещах ако в този момент си пипнех корема. Някъде от 7-я месец при контракции започнах да усещам стягане в корема и в легнало положение получавах сърцебиене. Забелязала съм, че когато се поуморя през деня, вечер втвърдяванията са по-чести.
Почивай и варди леглото  Hug Да пишеш как е минал прегледа.

За килограмите се оказва, че без да искам съм се движила в границите.

# 412
Добро утро ,мамита. Май днес отново сме активни, което е супер.

РЕНАТА2002  Как разбра, че те стяга шийката? И аз имам придърпвания откъм влагалището. Още преди да ги имам моя много близка приятелка акушерка ме попита дали имам оплаквания във влагалището. Тя е работила в Пловдив в  клиника Селена, преди това 9 години в английска клиника в Дубай, а сега от 3 месеца е в Лондин в една от най-големите болници-Queen Sharlote, та значи жена с опит. Трябва да имаме предвид, че всеки е различен, аз лично се доверявам на инстинкта си. И макар да имам болки, когато не са силни и постоянни е ок. Понякога вземам но-шпа и ме облекчава.
По повод шийката, моята не е добро състояние, следствие от изгаряне на раничка, полипи и лазерна операция. Мерят я и в момента е 3 см ( варира 2.7 см до 3.2см). Понякога има нераждали жени с некомпететна шийка и това, че сме с близнаци не означава, че тя ще се отвори много преди да й дойде времето. Разбира се, че щом тежестта на бебетата я натиска може да има разкритие преди 40 седмица, но това е често, защото бебетата нямат вече място и трябва да излязат. Да, и аз имам страхове, но според моя лекар не е повод за притеснение. По отношение на серклажа има спорове дали изобщо помага. Може би при жени със спонтанни аборти в ранни месеци помага. Но според практиката ако бебетата са тръгнали да излизат всички са безсилни. Естествено има медикаменти, които възпрепятстват преждевременното раждане, но зависи от много неща. Та , скъпа моя Рената, единственото, което можем да направим е да се молим на Бог да е с нас и да пази нашите бебенца. Много пъти се заричам да не влизам във форуми, защото понякога можеш да се вкараш в такива филми и паранои, че......Но пък и да срещенеш много сродни добри души.
Каза, че и ти се водиш рискова бременност. Да, такива са всички многоплодни бременности. Но това не означава, че шансът да родим бебенцата си е нисък. Води се такава, защото има риск от анемиа, високо кръвно, диабет, прекламзия ( незнам така ли се пише на български). Но ако ни наблюдават всички тези проблеми могат да се контролират, медицината е напраднала, Слава Богу.
 И не на последно място трябва много да се пазим.  Аз не работя от самото начало на бременността си. Не че мога да си го позволя, но не искам да се тормозя на работата. И при мен като малко походя и почват стягания, дърпания и тн. Които според моя доктор и приятелката ми акушерка са нормални. И според мен са, все пак носим 2, някой 3 бебета. Затова ако можеш спирай работа и си почивай активно. Много положително мислене и почивка. Знам, че в чужбина е трудно с паричките, но бебетата са по-важни в момента, целия свят живее на кредити, не е ли така?
По отношение на контракциите, ти чувстваш ли кога точно се втвърдява корема? Аз не, но понякога го усещам по-твърд сякаш, не на пипане, а просто го чувствам така. Взимам Магнерот, но само по 1 хапче засега, казват, че е за контракции. Дай Боже да помага.
Приеми моите  Hug Hug Hug Hug
И моите Praynig Praynig Praynig Praynig
Извинете ме за дългото писане. До скоро.     

# 413
  • Русе
Вие пък сега ще вземете да ме притесните с тези кг. Аз поначало си имам много наднормени кг и затова си мисля, че не е страшно, че съм качила само 6.5 кг отначало. Но сега пък вие с тези таблици, ме замислихте. Хапвам си нормално повече от обикновено, но ям много плодове и зеленчуци. Кръвното ми обаче си е ниско, въпреки кг. Бебета си вървяха по-големи до последно, другата седмица влизам в болница и пак ще ги гледаме. Надявам се, че всичко ще е ок и ще докарам поне до 32, а ми се иска и до 35-36 седмица, което е мах за мен.

# 414
щом ядеш плодове и зеленчуци не се притесняваи,според ман всичко си е организъм.едни са склонни да качват кг ,а други  по- малко.аз досега съм качила само 2 ,в 12 гс,съм  и бебетата са си добре

# 415
Здравейте, Мегисън и Даниела, радвам се, че сте тук.
Аз днес отивам на акушерката да ме види профилактично. Стискайте палци. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 416
  • Пловдив
Челси, всичко ще е наред Peace
Рената, и аз имам подобни усещания, но вчера премерихме на прегледа шийката и беше 4.4см.
Иначе аз от началото на бременността до сега съм качила 4 кг / бях 50, сега съм 54 /, но в началото имах разстройство и бях на принудителна диета. Сега наваксвам с похапване, макар че понякога пак имам проблеми с червата.
Да сподлея с вас нещо, което ме тревожи. На микробиологията ми излезе, че нямам лактобацили, което не е добре, нямам левкоцити, нямам кандида, но има данни за бактериална вагиноза. Лекарката ми каза, че не е тревожно това състояние и няма нужда от лечение, въпреки че много настоявах за такова. Сега чета в нета, че може да доведе до преждевременно раждане Confused Имала ли е някоя от вас подобен проблем? Имам уж доверие на лекарката си, все пак бебетата ни са "направени" в ин витро клиниката, в която и тя работи и е част от целия процес, но нещата, които чета никак не ми харесват.

# 417
стискам палци Челси newsm10.пищи после какво е станало.Цецинка недеи чети  много в нета,аз отдавна вече не го правя,само се стресираме,просто мисли положително.лекарите си знаят работата

# 418
Здравейте момичета ние от вчера вече сме си вкъщи след кошмарен престой в болницата много благодаря на всички за милите пожелания.Каката вече май я хванаха коликите и е страшно само реве по цяла нощ и по цял ден от както сме се прибрали.Надявам се да не ни държат много като имам време ще пусна и снимки на малките.

# 419
Здравейте момичета! С тези килограми направо ме шашнахте. В началото на моята бременност ми беше много зле - постоянно гадене и чат пат  Sick. и така свалих 5 кг. Та миналата ЖК миналия месец бях все още на минус 5. А като чета вие за какви кг говорите направо ми побеля косата. Утре съм на преглед и се надявам този път да съм натежала на кантара. Лекарката ми казва, че всичко засега е нормално и бебетата вървят добре , но знам ли ........... Притесних се  Confused

Общи условия

Активация на акаунт