Ще имам близнаци! Тема с продължение....14

• 29 031
  • 441
  •   1
Отговори
# 345
Npraishkova, страхотни снимки, да са ви живи и здрави чаровните бебоци! Честито и на  Baby one и искрени поздравления за размерите, браво!На мен ми сложиха инжекциите за дробчетата и вече съм си у дома. Доста приятно изненадана останах от престоя си в "Патология"-та на МД-София! Целувки за всички!

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 14:59 от tweeety

# 346
Момичета, Baby_one от октомврийската ни отчетна роди вчера 12 дни преди термин две големи момиченца с планово секцио - Ина 3400 гр и 50 см и Цветелина 2950 и 47 см - Браво!

Ехааа  на това се казва майка героиня   bouquet да се живи и здрави и много да ви радват.
Пожелавам на всички такива големи бебета Hug

# 347
  • София
Бравооо,Baby_one!Да са ти здрави,весели и щастливи малките/големи принцеси!

Noraishkova,много са сладки бебките! Heart Eyes

# 348
Noraishkova, страхотно бебенца, да са ти живи и здрави.
Baby One, Даи Боже и на нас такива хубави и износенки бебенца.
Виждам, че нови мамита се присъединяват и ще се радвам да се увеличаваме и да си пишем по-често.
Тук при мен е 5 сутринта и не мога да заспя, станала съм в 3. Някой има ли подобен проблем? Добре, че не работя, та си си поспинкам през деня. Поздравявам всички с настъпването на новата седмица и ви желая лека и спорна да е тя.
 Hug Hug Hug

# 349
Здравейте,
Хубаво е,че има толкова много бебета напоследък.
Сега ме вълнува кога и какъв педиатър да избера.Ние сме в района на Военна болница в София и ако има някой добри впечатления от някой педиатър,моля да ми пише на лични.Това,което разбрах е ,че не било добре да бъде личен лекар на възрастни,защото претупвали бебетата.
4elsy  аз страдам от другата крайност.Мога да спя по 12 часа на ден.Това и в пубертета не е било.Всяка бременност е различна.
Напоследък главно лежа,защото имам чувството,че калпазаните са се смъкнали леко и искам да добутам до 37 седмица.Утре док ще каже.
Хубава седмица!

# 350
Честита двойна радост на Baby One и цялото й семейство! Да са им живи и здрави двете малки големи принцеси!   newsm51

4elsy, аз съм в другата крайност. Мога да спя нон стоп.

# 351
  • Русе
Честито, Baby One, живи и здрави на големите моми!

Аз съм от тези дето не могат да спят, редовно ми се случва да се събуде към 2 - 2 и нещо, да се мъча да спя и накрая към 4.30 - 5 часа ставам. От много време не съм спала до късно, днес станах в 9, такова чудо не знам откога не е било, а по принцип съм от поспаливите.

# 352
Здравейте, момичета. Аз след малко пак ще спинкам, адски съм уморена. Може ли някой да ми помогне с табличката на седмиците, аз не мога да се справя. Моя термин е на 11 Март 2010, сега съм в 17гс + 5. Ох, момичета вече съм надебеляла с 12 кг., може ли да споделите вие колко сте напълняли. Виждам, че повечето мами са на път да родят своите бебченца, аз много се притеснявам, че забременях след инвитро и се водя висок риск бременност. Вие така ли се водите с близнаци в БГ? Нямам оплаквания, само килограмите май ми тежат, боли ме кръста. Освен това си чувствам корема много опънат и на моменти имам болки, предполагам от разпъването. Все още ми е лошо сутрин. Може ли да споделите вашия опит с мен. Ще съм ви адски благодарна. Hug Hug Hug

# 353
момичета много съм притеснена,имам кафяво течение.в събота вечерта бяхме в спешното,там ме прегледаха и ми казаха чевсичко е наред.днес имах час за ехография,пак всичко е наред,но това течение ме притеснява,от какво може да е,лекарите не ми казаха нищо,не ми изписаха никакви лекарства.казаха ми да лежа и да си почивам Sad

# 354
Даниела, доколкото съм чела в книжките по време на бременност се появява кървене или зацапване без да има причина. Много често е от шийката на матката, която става много чувствителна и кръвоснабдена. Ти коя седмица си? Не се притеснявай щом са видели бебчо и всичко е наред. Стига да няма контракции, които се съпроводени с болка. Много пъти след полов акт се получава кървене в следствие дразнене на шийката на матката. По този повод искам да попитам мамите на близнаци дали секса е безопасен при бременност с 2 или 3 бебета?
Желая ти лека почивка и не се стресирай, сега повече от всякога трябва да запазиш спокойствие. Знам колко е трудно, защото изпадам в ужас като видя капчица кръв. С предишната бременност имах кървене и се оказа извънматочна бременност. С тази бременност имах също в началото, при имплантирането и после в 6 г.с. но се оказа безобидно. Всеки път когато отивам до таолетната се взирам да видя има ли нещо. Много е неприятно, но не забравяй, че в бременността всичко е нормално. Даи Боже всичко да е наред с всички ни и ако е писано да си имаме едни прекрасни бебчета. Hug Hug Hug

# 355
  • Русе
Даниела, щом са ти каза ли, че всичко е ок, не се притеснявай, но все пак може да си полежаваш повече, за всеки случай. На мен лично ми забраниха секса многоооо отдавна, макар че принципно нямам оплаквания, дори не съм и повръщала. Трябва обаче да се внимава с втвърдяването на корема, на мен ми казаха, ако усетя такова нещо, веднага на доктор да се види от какво е. Пия си и магнерота, който е точно за това.
А на 4elsy да кажа, че съм качила само 6 кг. Наистина ми се струват доста твоите 12 кг и то до 18 седмица. И мисля, че трябва да обърнеш внимание на тези болки и опъване на корема, това имах предвид малко по-нагоре.

# 356
и аз мисля че може да е от секса.в петак вечер правихме секс и в събота следобед веднага ми се появи това кафяво течение.и на нас ни забраниха секса.иначе бебетата са добре ,имат разлика в милиметрите,едното е 46.1 мм,а другото е 53.5 мм.но не ми казаха че е нещо лошо

# 357
  • Русе
и аз мисля че може да е от секса.в петак вечер правихме секс и в събота следобед веднага ми се появи това кафяво течение.и на нас ни забраниха секса.иначе бебетата са добре ,имат разлика в милиметрите,едното е 46.1 мм,а другото е 53.5 мм.но не ми казаха че е нещо лошо

Ами като ви го забраниха, не се ли притесняваш да правите Simple Smile. Дано не се разсърдиш. Но е напълно възможно да е от него. За мм не се притеснявай изибщо.

# 358
4elsy ,засега съм качила 17 кг,като странното е ,че са главно на корем и много малко на дупе.
По принцип за близнаци го дават 16-20.Ще видим дали ще мина 20-те и с колко

# 359
  • София
  С близначките и на мен ми забраниха секса, но не помня от коя седмица. С втората бременност нямах такива ограничения  Heart Eyes Иначе втърдяването на корема от определена седмица са подготвителни контракции и макар, че е хубаво да се види и да се наблюдавате от лекар, не е задължително да е страшно или опасно. Аз имах по време на бременността с близначките много подготвителни контракции накрая, но го осъзнах едва на втората бременност когато видях че с Елена нямам толкова подготвителни контракции и че това по-скоро е нормалното. С близначките обаче пиех само магнерич и въпреки честите втвърдявания към края, те се родиха в деветия месец и то след поход по Витошка в подкрепа на кърменето  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт