Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 90

• 43 462
  • 377
  •   1
Отговори
# 135
enamorada  плодовете трябва да ги желираш, или да ги намажеш с натурална фарситура - кристалина. Правиш си желатиновият разтвор и "изкъпваш" плодовете и си ги редиш на тортата  Wink Можеш и две бани да им направиш преди да ги редиш, сама прецени като започнеш да работиш  Peace

# 136
И аз да се отчета. Снощи приключих с първата си торта. Направих тази с рулата, а отгоре - с марципан Варна. С тортата нямах никакъв проблем. Наистина става много бързо, а ефектът е поразителен. Обачеееееее марципанаааа ми взе здравето. Отначало всичко вървеше добре, докато не дойде моментът, в който трябваше да покрия тортата. Два пъти и се скъса в ръцете ми. Наложи се да го навия на точилката, и така я покрих. Като цяло обаче стоеше един нацепен, а не мисля че съм прекалила с пудрата захар, защото изпълних всичко по рецептата. Незнам ... надявам се следващия път да стане  newsm78   

Резултатът е тази художествена цапаница

Формичките са от 60-те години на миналия век, а боите - за яйца. За следващата ще се оборудвам.

# 137
  • София
И в двете теми - веселба:) Ама така е, поотпочинахме си - весело ни е:)))

Димиииии ще се дразниме ли сега ... разчовърка ми любопитството.

Шеметче, нещо не мога да зацепя какво съм казала, ако е важно, моля те, напомни ми:))) Peace

Winnie_the_Pooh, браво!

# 138
Уф, забравих си коментара по тази твоя реплика  hahaha

Много гледаш ти.... Ако случайно си забравила имам и значително количество нокти, които излизат през ръкавиците...

Като искаш да си `убава нИ сА оплаквай, или в противен случай действай с ножичката .... И какво разбираш под "значително"? 12? 15? 20? rotfImbo rotfImbo

# 139
  • Vaudreuil Canada
...ако е важно, моля те, напомни ми...

Важно е естествено ... май някой стяга торта за четвърти рожден ден Simple Smile

Winnie_the_Pooh чудесно си се справила.

Да кажа че видях и едно много хубаво влакче ама не запомних авторката Embarassed  да ме прощава но пък тортата беше много добра.

# 140
  • София
Ванче - по-назад в темата прочетох "приказката" ти. Аз също си закупих от тая гняс (бързосъхнещата) и при първите няколко опита резултатът беше отчаяние. Много ми е противна и на пипане, и на вид , и на вкус и изобщо. Единственият и голям плюс е, че наистина съхне и влагата не й действа. Аз я смесвам с бавносъхнещата на същата фирма и така става по-лесна и приемлива за работа. Съотношението може би е 1:1. Проблемът (не че е само един) на тестата на Ирида е, че не се оцветяват много добре - изобщо не мога да докарам тъмни и наситени цветове. Това черно, червено, тъмно синьо - просто абсурд!!!! Колкото и боя да слагам цветът си остава някво бледо подобие на онова, показано на етикета и туй то. Само дето самата маса почва да лепне ужасно. Не мога да се примиря с това, та съм решила следващия път да си купя друга марка мм. Май ще пробвам тая на пикко. Ако някой има други предложения - казвайте!
Стефи - пак чудесна торта! Каквото и да направиш - получава ти се супер!
Ето и моите две - тая с розичките е от миниатюрките (или както там се пише тая дума). Исках да прилича на гжелски порцелан. В действителност е много по-сладка и нежна, отколкото на снимките, защото е малка и кусурите не си личат.  Покемонската е за ЧРД на едно от децата в компанията. Като чух, че трябва да правя точно тия покемони (Гератина, Чаризар и Райчу) малко се изплаших, но мисля, че се получиха добре. Е, децата и съпругът пак ме сдухаха - на един драконът му приличал на злобна лисица, на друг на кенгуру... Кво да ги правя - родени са за критици. Важното е, че рожденикът страшно им се изкефи и беше много щастлив. Самата торта стана невероятно вкусна - какаови блатове, напоени със захарен сироп и капучино, крем коняк с парчевца шоколад и шоколадов мус с цели белени бадеми.

- цък

# 141
Буболинка, пак невероятни красоти си сътворила.  Heart Eyes
Въпрос-как направи шоколадовия мус?Скоро ще ми се наложи да правя торта с такова чудо, а за първи път ще го слагам в торта...

# 142
Буболинка, много нежна тортичка. Покемонската също е супер.
Много ми харесва всичко, което правиш.

Книгата ми пристигна, наистина е вдъхновяваща, но в тази горещина...

# 143
  • София
enamorada , за желиране на плодова украса на торта използвам тази рецепта от Бон Апети:

20 гр. желатин
100 мл.вода
20 мл. водка
50 гр. захар
1 ванилия на прах

Разтварям желатина в хладката вода и когато стегне го разтварям на водна баня, прибавям и останалите съставки. Намазвам плодовете с четка или поливам лекичко с лъжичка.

bubolinkata, много са сладки и двете! А с тия
...крем коняк с парчевца шоколад и шоколадов мус с цели белени бадеми.

вече ме развълнува, разкажи за кремовете, моля! (ние май се разхождаме в един и същи парк? мисля, че те разпознах днес по тримата юнаци  Laughing)

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 17:07 от Rumya

# 144
Ванче ,ха привет и от мен   bouquet
Буболинка много со красиви и двете торти  Hug Hug HugПокемон е уникален
winne_the_Pooh,поздравление справила си се мнага добре .Аз пускам две торти и бягам на работа.

Само да поясня:на шоколадовата торта тези шоколадови топчици са смукини потопени в шоколад ,а на сметановата торта цветчетата ги правих отделно върху пекарска хартия очертах с шоколад и запълних с желатин ,след като стегнаха ги отлепих без проблем  bouquet

# 145
  • София
Благодаря ви много  :hug
Шемет, Дими тревата е рисувана, покритието е бяло и отгоре боядисах със зелена боя и после перпендикулярно с четката мацах. Езерцето го направих по рецептата на Panadila (за което и благодаря  bouquet). Ето я:
1/3ч.ч.=80мл кристална захар
1с.л.=15мл=1 1/2 с.л. за хранене БЯЛО нишесте(моето беше царевично)+1/4ч.л.=1.25мл=1/3 ч.л.
1/4ч.ч.=60мл  лимонов сок(прясно изцеден)
1/4ч.ч.=60мл. вода
1ч.л.=5гр=1 ч.л. равна чаена лъжичка желатин на прах
Захар+1с.л=15мл нишесте се размесват заедно.Добавят има се лим.сок и водата.Разбъркват се и се варят на среден или силен огън до сгъстяване.Появяват се и големи мехурчета.Дърпат се от огъня,като се прибавят 1/4ч.л.=1.25мл нишесте и желатина който е само намокрен с вода,не е нужна повече.Разбърква се бавно,за да не се напълни с въздух.Изчаква се да стегне леееко и тогава се придава форма.
Аз го правих на око, стана ми рядко, посгъстих с нишесте докато се получи. Добре стана, доволна съм.
Дървото е с шишче отдолу, а клоните с тел и боядисано в кафяво. Листата на дървото и т.н. бор или елха или храст  Mr. Green са от някакво подобие на айсинг. От него правих и листенца тук там около цветчетата и до пътечката. Не знам тоя айсинг така ли се прави, но аз слагам пудра захар докато стане доста гъсто, но не разбивам докато се разтопи, то това няма разтопяване. Предполагам, че такъв си е айсинга по принцип с неразтопена захар, ама и да не е аз нямам нерви да разбивам. ooooh!
Та това е. Прекрасни торти сте направили отново.   bouquet
Рая ти хубаво ме чакаш за предизвикателството, ама ще почвам работа скоро и ще се наложи да поприключа леко с това ми занимание. Confused

# 146
  • София
Страхотни торти видях на последните страници!

Сега след като реанимирах от тежката седмица покрай РД на вече порасналото ми бебе. Партито наистина беше голямо ЕТО да видите, сега с вирус намерих малко време да ви разкажа за тортата

Вътре е пандишпанови блатове на Наталина, и рафаело крем и крем врюле + домашни малини. Покрита с ГММ Ирида. Всичко си вървеше добре докато не започнах покриването и не се оказа че ГММ няма да ми стигне!  Shocked ooooh! Което се случи в 1:30 през нощта в събота! Тъкмо щях да пиша в темата да ме спасявате и да ми дадете на заем, когато реших че под втория етаж ще е само на масло, без покритие! А от стръни беше едно кърпене...думи нямам! Добре че беше копривка да ми даде идея с балоните, и кръпките не си личат толкова много  Joy  http://sharchy.snimka.bg/hobby/opiti-za-tortopravene.363452.14459658
На всичкото отгоре, през нощта. незнай но за мен от къде се беше събрала ужано много вода от задната страна на тортата на подложката и първия етаж беше наводнен от зад!  ooooh! Като изключим тези "дреболии" тортата успя да стигне от моя хладилник, в хладилника на копривка, а от там и в Южния Парк , където беше празненството!

Сега ви моля за помощ=давайте идеи за торта с Франклин (костенурката). Нещо чичо Гугъл не ми помогна особено...

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 18:39 от little_sweet_didka™

# 147
Дидка,аз правих Франклин миналата година,гледах го от книжката дето ми я даде майката на детенцето и само това успях да направя http://picasaweb.google.bg/sisi7510/rTNSZB#5351370699927565346 все пак останаха доволни,а Франклин още стоял на шкафа и у тях  Grinning

# 148
Дидке,честита ви годинка!  bouquet Тортата е много оригинална  Peace
Аз правих торта с Франклин с желатин,че не ме бива с моделирането.Ето тук е http://irinka28.snimka.bg/cooking/torti-sladkishi-deserti.218279.9954844

Буболинка,за пореден път оставам с отворена уста пред твоите торти  Peace

Албенче,ти си като неуморна пчеличка,както винаги торти на ниво  Hug

Winnie_the_Pooh ,хубава е тортата ти!

# 149
  • в семейството
bubolinkata, оценявам смелостта ти да реализираш (повече от успешно)идеите си . Тортите са страхотни  Peace
Албена , желатина колко го разреди? Мисля си дали не трябва да е с по-малко вода  newsm78
little_sweet_didka™ , ама страхотно се е получило с тази покривка на балони, които преминават в тортата   bowuu . Я кажи как се справи с бързосъхнещата ММ. По-нагоре  Ванчето пише, че не може да и насмогне от бързото съхнене. Да сте живи, здрави и все така  щастливо усмихнати.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт