Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 90

• 43 443
  • 377
  •   1
Отговори
# 120
Ванче решихте ли кои ще бъдат цветята ? Ако е нещо което го имам в книгите - казвай да сканирам . Също ако за някое ти трябва шаблон ...и него ще направя и сканирам .
 Ех ако бях в Бг , на драго сърце щях да помагам .
Стефи много хубави торти показа в тази тема ...този път те чакаме в Предизвикателството  Wink 

Аз трябва да пека блатове , обаче нямам брашно за торти . Нямам и ключ за колата- нечии бръкливи ръчички са ги "бутнали" някъде ooooh! .

# 121
..... в момента притежавам най-красивите боровинково оцветени ръце, с преливащи мастилено сини отблясъци...... 

Имам чувството, че само на теб ти се късат ръкавиците като оцветяваш ... С хирургически действаш, нали? Не със найлонки .... Пък тя ГММ като я мачкаш я загряваш по този начин с ръцете си и си омеква ... К`во значи, че ти е стояла твърда?  Викам да командироваш Пепи за половин - един ден при тебе за нагледна демонстрация  Mr. Green

# 122
  • Plovdiv->Toronto
Аз много искам лилава боя Laughing, ама си ми малко далече, ще си поръчам оттук. Нашпоследък правих лилаво от синьо и червено и много се ядосах, трудно става, много боя и се размеква гъмпейста. А как хем е твърд хем ти залепна  newsm78. Много олио или маргарин по ръкавиците - така хем няма да се лепи, хем ще ти омекне гъмпейста  Laughing. За чантата и аз бая се плесках, и все пак сменях чифт ръкавици след всеки цвят  Mr. Green. Важното е боята да не се лепне за ненамаслена ръкавица - тогава това място все ще лепне  Close.
Не може да е много твърдо  Thinking, взимаш малки парченца и размекваш с месене  Whistling, с големи парчета не става.

Ама дъщеря ти е една критичка, отровна  hahaha "изрязани и напльокани като курабийки"  Joy ...

# 123
  • Vaudreuil Canada
Ели, Ванчето може да ти прати лилавичко по Panadila Simple Smile нали хич не съм подстрекател  Wink

Димиииии ще се дразниме ли сега ... разчовърка ми любопитството.

# 124
Аз за "твърдо" , "меко" тесто не мога да се изкажа , защото никога не съм правила шоколадово и идея си нямам каква и е базата за сравнение на Ванчето . По принцип гъм пейста е жилав или поне правения . Купения в сравнение с правения е като памук . Аз и затова смесвам с ММФ - хем да не съхне много бързо , хем да не е като "дъвка" .
 Но това което продават под "съхнеща" в Бг не е гъм пейст , нали ? Май е някакво желатиново тесто  newsm78
Ели нещо за Майкълс говореше  - я марш да си купиш боички  Mr. Green . Тука са по 1.5$ , не знам в Канадски колко е . Лилавото на Уилтън е ОК. Аз така преди се опитвах да смесвам синьо и червено - еми не стана хубаво лилаво . Една като "умито" стоеше  Rolling Eyes .

# 125
  • Plovdiv->Toronto
Ау, Шеметка, не подстрекавай, освен ръцете на Ванчето не искам и куфара на Панадила да стане фиолетов на петна отвътре  #Crazy  Joy ....
Рая амиии, по 4 - 4.50 са боичките тук Mr. Green, аз ше ида до Майкълс де, дано си харесам нещо. Нямам на Уилтън още, имам Спектрум-гелови по 21 гр. и Кейк крафт-паста по 28 гр, тези са много хеви-дюти, понякога само докосвам тестото до капачката - много концентрирани, от Салем, Небраска  Mr. Green. Тези количества в литри дето ги споменава Ванчето направо ме изумяват Mr. Green, аз ще имам до следващото прераждане  Laughing. Да не са течни тези бои  Thinking, тогава разбирам как може да се размекне тесто, никога не съм работила с течни бои, не искам и да пробвам  Naughty ...

Ти сигурна ли си че имаш всичко от Майкълс Mr. Green, машини за точене на паста купуват хората, точат си панделки и ивички от захарно тесто с тях, седем степени да дебелина на ивичката  Crazy, ха, имаш ли го това  Peace ....

# 126
  • Vaudreuil Canada
Я да взема да се изкажа ... нали пробвах какво ли не тесто в последните няколко месеца ... Та значи Гъмпейста си е доста твърдичък готовия, но не уилтъновски (ама с малко повече месене омеква), шугърпастата е по-мека, руската мастика2 е между тия двете, тестото на Нелка ми идва сходно на гъмпейста, ММФ е твърдичко като руската мастика, но съхне много по-бавно и е по-жилаво, готовия фондан - ползвала съм три вида много различни уилтънския е най-твърд, накрая да цамбурна и студения порцелан, който НЕ става за ядене, но пък за моделиране е супер - има и по-меки и по-твърди варианти, ама се оцветява, дъства и моделира чудно за демонстрационни цели е прелестен, а домашно приготвения е и евтин!

Ели ти за фотото не протестираш че подстрекателствам ама за боичките се сети .....  Crossing Arms

raya_рая това за еърбръша си е направо голям грях ... стягай се че чакам отзиви - питаше за втората книга на Дън - има някаква дето ще излиза ноември в амазон - не и запомних името - а и още не съм се натуткала да поръчвам та да решавам насериозно въпроса.

# 127
  • Plovdiv->Toronto
Шеметка, за фотоапарата ми харесва, говори ми, другия месец имам рожден ден  Heart Eyes, някой от семейството май ще реши да ми го подари  Twisted Evil ...
А този порцелан как така домашен, все пак си поръчваш прашеца нали, само го забъркваш в къщи ? Гледах ги на шугъркрафт, наистина не са скъпи ...
Обещала съм да не се плескам и да не правя сладки неща поне една седмица Twisted Evil, после ще пробвам на нйелка тестото  Simple Smile ...

# 128
  • Vaudreuil Canada
Та всъщност всичко това го писах за да кажа че шоколадовото тесто е най-мекото от изброените по-горе ама то с малък изтребител на главата как ли да си събере мислите човек....

Ели ето ти рецепта за студен порцелан - основните съставки са нишесте и лепило.
Ingredients:

1 cup pva glue (white glue like Elmer's Glue All)
1 cup cornstarch
1 tablespoon mineral oil (babyoil)
1 tablespoon lemon juice, witchhazel, or clove oil (these are natural preservative that help prevent mold, optional but recommended)

Directions:
1. Combine ingredients in pot. Don't use your good cookware for this because it can be hard to clean off.
2. Cook on low heat stirring constantly for 10 minutes or until dough forms and begins to come away from the sides.
3. Remove from heat and allow to cool until you can handle it.
4. Knead to a smooth clay consistency.
5. Store wrapped in plastic and refrigerated.
6. Color is translucent cream but can be tinted with acrylic or oil paint. White paint gives a true porcelain look. If you are using this clay with children make sure the paints are also non-toxic, some paint pigments contain toxic chemicals so check the label.

# 129
Аз се вмъквам пак с един аматьорски въпрос. EmbarassedИскам да залея една торта с шоколадова глазура,НО!Под глазурата,която се прави от разтопен шоколод и малко олио,ако не се бъркам/вие ще кажете/.Та маже ли се с нещо от долу да не попие шокото в блата или не? newsm78

# 130
Шоколада е гъст и обикновено не попива.Можеш да намажеш с крема на самата торта,който е между блатовете. 

# 131
Яяяяяяяя.... дебат!!! И пак аз виновна.... шЪ ма прощавате, ама за сефте се мъча с това нещо и досега писанията за ГММ винаги съм ги прескачала.
Тая сутрин станах по първи петли и след като изпратих мъжката половина от населението по селата се заиграх... Дотук имам 13 рози...  Grinning. Какво да ви кажа за наблюденията си.... Освен мускулната треска от вчерашното месене, направих няколко извода. Важни поне за мен.
1. Тази топка, която ви казах че се понамокри и се омеси добре днес е най-мека и най-лепкава. Стават си тъничките листа, но доста лепне. Нишестето ми помага.  Значи - водата не е особенно добър вариант, но пък е спасение при поизсъхнала вече маса.
2. Съхне ми доста бързо и тъй като съм си леко смотана откъм цветя, тук-там ми се напукаха листчетата. Значи - ще ускоря темпото.
3. Незнам ГММ как се разбира с олиото. Ама ще пробвам след малко и това.

За гъстота и твърдост нямам голяма база за сравнение. Спомням си миналата година когато разфасовахме голямата поръчка от Варна, тогава Виолеткатаблю ми чопна едно мини-парченце от една кофа и си мачках и си играх. Още тогава ми се стори твърдо, ама... толкова ми е опита. Ще я преборя тая маса.... няма да и се дам. При 4.5 кила, ще и хвана цаката все някъде...  Laughing .
Като сравнение - при 3те ми опита с тестото на Нелка /само 2рия и 3тия сполучливи според мен/ - може би е толкова гъста, твърда и жилава. За гъм-пейста нямам идея, но като гледам клипчетата в Ютубе-то, и като гледам как се борят яките лелки там.... и това тук е нещо такова. За други умности.....  newsm78 не се сещам сега.
Райче, мерси ти слънце за предложението, ама аз съм много добра с гледането.... глеееедам... глееедам... и пак си правя това което ръцете ми решат......
Айде, стига съм философствала. Имам още 3 дни отпуска и смятам да ги посветя на Моделиращата маса. И после ще давам и аз ЪкЪл на другите, щото ще съм мноУ добра вече...  Joy
Имам чувството, че само на теб ти се късат ръкавиците като оцветяваш ... С хирургически действаш, нали? Не със найлонки
Много гледаш ти.... Ако случайно си забравила имам и значително количество нокти, които излизат през ръкавиците... Ама аз от край-време мразя ръкавици, така че.... само си търся поводи да мрънкам. А ти, ела си вземи черешите, щото ще ги направя на компот...
Последно:
Вчера се запознах с Илчовски и после 2 часа си бърборих с Костадинова по скайпа.... Ама, ще ви разправям друг път. Единия от тях беше приятна изненада, а другия доста неприятна.....  Rolling Eyes

# 132
  • в моя свят
Аз се вмъквам пак с един аматьорски въпрос. EmbarassedИскам да залея една торта с шоколадова глазура,НО!Под глазурата,която се прави от разтопен шоколод и малко олио,ако не се бъркам/вие ще кажете/.Та маже ли се с нещо от долу да не попие шокото в блата или не? newsm78
Аз също ще заливам днес торта с шоколадова глазура.А шоколад и масло става ли,вместо олио?И какво е количеството олио или масло за 100гр.шоколад?Благодаря ви момичета,че винаги сте готови да помогнете с отговори на въпросите на начинаещите.  bouquet

# 133
  • Пловдив
Аз също ще заливам днес торта с шоколадова глазура.А шоколад и масло става ли,вместо олио?И какво е количеството олио или масло за 100гр.шоколад?Благодаря ви момичета,че винаги сте готови да помогнете с отговори на въпросите на начинаещите.  bouquet

Ако искаш светли ивици по шоколада- деразй с масло. На 100гр.- 3-4 с.л. олио. Аз обикновенно заливам върху замазана с маслен крем или ганаш торта. В библиотеката има клипчета- тези които аз ги качвам от Албенка. Там има и заливане с глазура.

# 134
   Извинявам се,че нахълтвам в темичката ви така ненадейно,но имам нужда от вашите съвети.

Моля ви за помощ ,тортата е готова,но за украсата отгоре искам да сложа портокали на резени кръгли,трябва ли предварително да ги правя нещо,да ги карамелизирам ли и как?И други плодове ще има също,банани,грозде и киви и тях трябва ли да ги желирам,но не потънали в желе а само да не потъмнеят искам,и как става това?А може ли само с мармалад да ги намажа,ще потъмнеят ли така и колко време ще издържат с мармалада само?
Много са ми въпросите,но и притесненията също,затова и питам,благодаря на всички които щ е ми отговорят.

Общи условия

Активация на акаунт